![]() |
Moze koji pic? Imam isto kuciste, mislio sam udomit kojeg monstruma :D
|
Ne da mi se sad slikat. Uglavnom mjesta ima. TRUE paše al na milimetar.
Da je milimetar ili dva viši nebi mogo zatvorit stranicu. Eto pa se toga mož držat. Uglavnom sam zadovoljan s njim. EDIT: evo ipak sam napravil 2 pikčrs http://www.imagesforme.com/out.php/t661279_IMG1299.JPGhttp://www.imagesforme.com/out.php/t661278_IMG1298.JPG |
Citiraj:
Ne brini se ti, TRUE može držati potpuno pasivno i7 na 1.3V u idleu na temperaturi ne večoj od 53 stupnja (osobno provjerio) ;) Neke stvari jednostavno jesu kakve jesu, kvalitetu češ platiti, uvijek bilo i uvijek će biti tako. Inače LUXX, to je malo povisoka idle temp,dali si ga skroz stegnuo i dali si koristio nakav odstojnik između IKS-a i baze, da ga možeš jače stegnuti |
Citiraj:
Stavljao sam ga bez da sam vadio plocu(bila je backplate od maticne pa sam samo izvadio onu plastiku oko proca i zašarafio ga) Kod sljedece akcije cu i to probat. Ma mislim jednostavno da je do sobne temperature i proca koji jako grije + nepogodnog položaja hladnjaka. |
Ja mislim da bi trebao bazu trulje sredit, imas na forumu tutorial.
|
Ma jok. Pogledo sam bazu kad sam ga skinuo sa proca i vidio da je pasta ravnomjerno raspoređena po cijeloj bazi. Dakle baza je u redu kao i proc.
EDIT: Eto danas su temperature super. Idle oko 43-46 Load oko 60-62 nakon 10 minuta linX-a Vidjet cu još. Narucen je CM 690 pa ce bit još bolje ;) |
Phenom II 955 BE
Idle 41-42 - Core (CPU-40-41) load 55-56 - core (cpu 53) sa Everestom 5 minuta test to ok? nije OC ima original hladnjak+vent |
Ok je, ak je sve na def?! Ak si pak klokal, onda je još bolje :)
|
thanks.sve je na defoltu.nema potrebe za klokanjem
|
Preporuka za vent AM2+, X2 550BE
Promjenio bih svoga AC Freezera Pro sa nekim od navedenih hladnjaka pa vas molim preporuku koji bi bio najbolji izbor i da stvarno dobro hladi te da je tih:Ili neki dr. cijenom do nekih 250 max 300 kn.
Gledao sam sve u Linksu posto mi je najblizi no svi drugi prijedlozi i vise nego dobrodosli. Ako netko ima dobar CPU hladnjak za prodat slobodno mi se javi na PM. Kolega sa foruma nudi ovaj pa su i taj onda dolazi u obzir. |
Jedno glupo pitanje: Postavio sam (ove) pasivce na MOSFET-e na ploči.
Sad, oni su sami po sebi dosta niski i lagani. Postoji li način da ih nekako zaljepim jednog za drugog da im povećam površinu/masu? Da li će kontakt između njih biti ikakav tako da se prenosi toplina s jednog na drugog? |
Citiraj:
U kompletu s colerom dobijes 80mm vent, max vrtnja 2300 o/min. Tih je do oko 1500 o/min, ali pri toj brzini padaju performanse hladenja. S coolerom dobijes i "spange" za veci 92mm cooler, ja sam stavio nanoxiu i postavio vrtnju na 1400 okretaja. Rezultat je tisi komp i 3-4 stupnja manje temperature na svim vrijednostima (sad mi je OC-ana load temp oko 44C). Cooler je kvalitetan, ali sam izludio dok nisam nasao tih 92mm vent. Znaci ako uzmes mini ninju ubrzo ces traziti i dodatni vent, sto je extra trosak i nepotrebna zafrkancija. Sve je to na dvije jezgre (u dobro provjetrenom kucistu), cetiri ce ga ugrijati jos koji stupanj. |
@win32
Preporuka za Ninju2 ili ako mozes ikako isciditi jos 50kn onda Mugen2 definitivno.. Zalmana 9500NT imam doma i dobro me sluzia dok sam ima starog athlona64 x2 4000+ Oc'anog na 3.0Ghz.. Iako ne znam tocno kako bi se nosia s novim procevima, logicno je reci dobro jer se manje griju i radjeni su u manjem proizvodnom procesu... |
manji proizvodni proces ali veci TDP vecinom. Tako da bi se nosio losije, nikako bolje :)
|
Pitanjce za temperaturu
evo muči me vrijednost ove temperature, tj muči me od čega je, cpu, kako piše sigurno nije, jer je malo blesavo, matična je iz siga ga-ma770-ud3
evo očitanje iz everesta i drugi programi mi očitavaju isto, jel bi to bila možda naponska? |
vjerojatno krivo ocitava ploca, core temperature su standardno lazljive ali u granicama. Flashni novi bios ako postoji, ako ne zanemari dok se ne pojavi.
|
hvala to sam i mislio, sad je najnoviji bios gore, ak dođe noviji naravno flešnuču
:no2drug: |
Citiraj:
|
jes, to je ok, jer je na procu ninja II,(može držat 65w proc na pasivi) sa ventilatorom na 800 okretaja
|
+5/6 stupnjeva u odnosu na okolnu temperaturu? To ne moze ni on :D
ali ne laze puno, mozda 5 stupnjeva (+10 je vec moguce i lako vjerovatno) |
to o laganju stoji, al meni je sad prvenstveno zakon šta sad čujem kak mi zuji monitor, a ne više turbomlazni ventovi za ispuhavanje zraka koji mi prži jaja:lol2: Edit: ljepo je i to šta je razlika pod opterećenjem i bez opterećenja ispod 10°C
|
Neznam zakaj al bacio sam se malo danas u razgledavanje ladnjaka za svoj AMD....pošto je dosadno imat jedan te isti ladnjak duže vremena :D
Pošto kodnas nema Mugena2,bacio sam oko u inozemstvo te našao na neš zanimljivo po dobroj cijeni. Surfajući po Frostyu prvo otvorih top5 AMD coolers: LINK I u oko mi upadne,pored Sumbeama kojeg ima samo u US i Prolimatecha koji uopce nije za AMD namjenjen(tj neznam dal ima bracekta); DeepCool Ice Blade Pro (click za review) Hladnjak koji ima izvrsne reze u testovima(gotovo jednak ko V8,outperforma sve Xmagtekove i Noctue)) pogotovo za AMD platformu,te je najtiši od prvih 10 mrcina za AMD. I naravno,problem di to nabavit....jedva našo na netu...... i onda nabašem u polususjednoj nam austriji na: Alpenfoehn Brocken CPU Cooler (klikni za review) Pogledom na slike jednog i drugog dolazimo na zapanjujuću sličnost,MADE IN CHINA vent,koji na oba čik pogodi svijetli plavo te identični oblik samog ladnjaka. Ko je čija kopija? :) Je li kopija? :) Oba ostvaruju izvrsne reze a cijenua u Grazu je 32€(230ak KN) u koji baš idem u utorak :) |
am2 cooler
ajmo ljudi do 200-240kn max cooler za am2 znaci imam AMDathlon 64 x2 5400 sa MA 78GM S2H nederem se nego volim tako pisat
|
Evo jednog,250kn al mislim da 10 kn mozes izvuc,ako nemres ja cu ti ih donirat :D
CM Hyper 212 PLUS po testovima za intel se čini odličnim izborom za tu lovu,podere nekoliko i skupljih coolera. A znajući da AMD voli trljanje direkt bakrenih cijevi po svojem uzavrelom tjelu,može biti samo bolji u toj domeni :) Imaš ga u Feniksu u Maksimirskoj,Zagreb.... Preporučio bi ti i Alpenfon Brocken(post iznad) za istu cijenu no za njega moraš imat nekoga vani ili skoknut do Graza(ko ja prekosutra hehe) ili ti možda do Trsta. EDIT: Đihaaaaaaaaaaa,eto me iz Graza,na uštrb gostovanja u Rumuniji sam otisao tamo u nabavku nekih stvari za sat.tv a usput posjetio Di-Tech....shop uređen ono,minimalizam sa stilom kakvog kodnas NEMA :) |
Ovak konfa iz siga, neke preporuke za dobar tih cooler za Athlon X2 5000, kuciste je sharkoon rebel 9 dakle provjetreno dobro :)
|
Nisi nam naveo koliko para si spreman uložiti u hladnjak? U svakom slučaju uzmi si nešto sa 120mm ventom i biti će ti dovoljno mutavo.
cca 150kn, cca 200 kn, cca 250kn, 300kn, 350kn |
Cca 150 kn, jer me uzluduje stock cooler a ne mislim cockat nes posebno:chears:(bar zasad)
hvala na infu, i razmisljao sam o scytheovim hladnjacima :) |
a tako si ih i sam mogao posloziti po cijeni jer ovo sto je on naveo je cisto listanje scythe ponude bez imalo smisla. Nema veze sto neki hlade kao i oni za upola manje para ili gotovo kao stock - scythe su a to je valjda cool pa su dovoljno dobri za preporuciti. Kad se sjetim da sam zbog takvih generickih preporuka bez pameti kupio ono smece od shurikena pa ga kasnije s gustom unistio :D
|
Ajd,uzeo je mog Scythea koji za kolko je plačen radi oustanding job na Phenomu X3 :)
|
AMD Athlon X2 64 6000+@3.0Ghz temperatura
Znači zanima me kolika je optimalna temperatura ovoga procesora i odmah pogledajte u moj komp i ak tko zna optimalnu temperaturu matične, tj. čipseta.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:25. |