![]() |
Citiraj:
|
Ajme i taj OCZ i ti firmware.
Očekuju li oni zbilja da netko na njihove HDD svako malo stavlja novi firmware zbog svih mogućih problema? Vrlo neozbiljno i problematično jer za razliku od matične i grafičke, novi FW na HDD je puno problematičniji zbog potrebe za formatom. |
Citiraj:
flashao sam sa 1.10 na 1.30, nije bilo nikakvih problema :) |
jel izašlo koje su promjene na novom firmware?
|
Citiraj:
|
Nisam bas pratio ovu temu al zanima me nekoliko osnovnih stvari da ne citam sad 26 strana citave teme. "Obicni" SSD se spaja preko SATA utora jel? E al gledam sad dolaze ovi SSD preko PCI-E pa me zanima kako oni funkcioniraju? jel se uz njih mora imati jos koji disk i jel oni mogu bit primarni hard bez ijednog drugog ? i kako to postelat u biosu jer ak ga spojis prek PCI fakticki ga bios nece prepoznat kao hard?I jos nes vidio sam nesto kao PCI kartica al u nju idu keksi rama pa me zanima sto je to? Noob sam sto se tog tice pa ak netko moze pojasnit?
|
SSD-i su najčešće 2.5", spajaju se preko SATA priključka tako da mogu i u notebook i desktop
ima iznimki tako da ima i 3.5" i 1.8" diskova, isto tako ima ih koji se spajaju preko PATA i ZIF konektora ovi za PCI-E su obično dva ili četiri "obična" spakirana u veće kućište s RAID kontrolerom i mislim da nemogu biti bez drugog HDD-a/SSD-a jer ga BIOS ne vidi kao uređaj za pohranu podataka pa nemožeš ni boot-ati s njega ovi sto idu u PCI (Gigabyte i-RAM) koriste PCI samo za napajanje i spajaju se na ploču još i SATA kabelom tako da možeš boot-ati s njega Gigabyte-ov i-RAM podršava samo 4 GB DDR1 i i radi na SATA-I Ima puno boljih riješenja u 5.25" kućištu |
Thx Tomy.e sad me zanima taj SSD jer se on ponasa kao i "obicni" SATA hard ,konkretno mislim na particioniranje?Kad dizes winse isto formatiras i odredis koliku particiju zelis ili to nije tak jednostavno?
|
ma sve je totalno isto, sam brže radi ako kupiš dobar disk i dosta je skuplje od običnih HDD-a
moje je mišljenje da je za sada OCZ Vertex pun pogodak na eBay-u je OCZ Vertex 60 GB oko 250 $ |
Citiraj:
Citiraj:
|
eBay.de(utschland)?
|
Citiraj:
|
OK!
bitno da on radi kak treba |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Jedini "nedostatak" je SATA kabel. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pozdrav,
Gdje bi bilo najpovoljnije nabaviti 2 x OCZ Vertex 30GB? Da li preko ebaya ili preko neke druge stranice? |
mislim da je najeftiniji eBay, jer po web shopovima je dosta velika poštarina
ovdje su dva za 330 $ s poštarinom ako netko zna nešto povoljnije, podijelite to s nacijom |
Probaj ovo izbidat http://cgi.ebay.com/TWO-OCZ-30GB-Ver...3A1%7C294%3A50
Ako nije bed "Used" etiketa. @DaNiJ3L: najnormalnije mozes dobit to u HR (nema veze unverified address) |
Citiraj:
Citiraj:
@dh41400 Citiraj:
|
http://shop.ebay.com/items/__vertex-..._fcid=53&gbr=1
Dobro, onda ovo sve (sa cifrom za dostavu) mozes dobiti u HR. Vjeruj mi znam ;) |
pozdrav svima , kupio sam upravo 2 samsungova ssd-a mmcre28g5mxp i zanima me da li netko zna kako ih staviti u raid (te kako ih uopce staviti u laptop) a to na acer aspire 8930g ,2.0 quad 1024 mb nvidia 9600, 4096mb ddr3,
??? |
jel ima taj lap utor za 2 diska ?
ak ima, probaj potražit u postavkama biosa raid setup ili nešt slično ? |
Citiraj:
slika :D to nisam cesto vidjao |
najs, very najs...
a jel ima raid u biosu ? |
ICH9-M ... ne bi rekao da ima RAID podrsku. Uz to je SATA-150 u pitanju IIRC.
Jos je laptop i ok, ali nazalost kombinacija PM45 i ICH9-M i nije nesto s cim bi se mogao napraviti dobar "Stripping", cak i da ima RAID mogucnost. :rolleyes: |
imam u alienwareu laptop 3.4 pentium stripping sa dva diska ali tamo mi je bio potreban raid driver za postavit raid ne znam ovdje , budem probao bios
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ja bi sam nekad rado potrošio paru tu kod nas i bio bi sretniji da dobijem račun, garanciju i sve, al platit duplo nema šanse rađe kupim dva SSD-a u kini pa valjda će jedan radit :D |
Citiraj:
http://www.memoryc.com/products/desc...ed_/index.html |
to je sve skupo,trebao sam ja više vertexa dovest u CRO :)...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:16. |