![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ukoliko je metalna povrsina "glatka" nema izrazene spice koje ostaju na povrsini metala prilikom obrade brusnim papirom, nego su to glatki bregovi, kojih je znatno manje nego spica ilitiga bridova. Prilikom nasjedanja metal-pasta-metal bit ce puno manje kontaktnih povrsina izmedju 2 metala kod bregova, nego kod vece kolicine ostrih bridova, koji se i laganim dodirom mogu deformirati, te se i dodirna povrsina povecava. To je otprilike objasnjenje profesora. A sad : to kaj mi svi zajedno stavljamo, manje-vise zrno rize, a nikad nije tak. Zakaj?? Volumen zrna rize je 0,0175ml Gustoca AS5 je 2,4 g/ml Kod nas se najcesce prodaje pakung od 3,5g Jednostavnim racunom dobijemo da je 3,5 g paste 1,45ml. Iz tog 1,45ml bobijemo 83,333 zrna rize. E ko od nas uspije naliciti prek 80 proc. s jednom jadnom 3,5 gramskom tubicom?? Nadalje: Toplinska vodljivost bakra je 401 W/mK, aluminija 237, dok je ta vrijednost termalnih pasta puno, puno manja. Kod pasti na bazi cink oksida je 0,7-0,9 W/mK, na bazi srebra 2-3 ili vise. Cak sam i nasel jednu koja ima 4 W/mK Sad i dolazimo do bitnog. Buduci da je paste (termalne barijere) uvijek u prevelikim kolicinama ipak ce vise paste uci u hrapaviju povrsinu nego u glatku, te ce razmak izmedju metalnih povrsina biti manji. A da je sve to teorija dokazuje i ovaj link, jer je po meni puno bitnije imati ravnu povrsinu nego spiganu (konkavnu ili konveksnu). A s ravnom bazom se bas i nemre pohvaliti ST, a ni zalman. Uff al sam ga tipkal - na poslu sam i imam vremena :D. Kak mi je krenulo mozda zapocnem i s diplomskim :care: |
Ja istresem polovicu graha na proc, tanko razmazem jako pritisnem i nista ne izadje van.
|
Kak se stavlja ventilator i koji na pasivno hladjenje na maticnoj?
|
Citiraj:
|
E6750 temperatura
odmah da se izvinem zbog teme koja je sigurno vec bila .....
ali evo pitanja: komu od ovih programa vjerovati meni se nekako cini da su najrealnije temperature u everestu (ako su i one tocne) kao sto vidite proc nije jos nista clockan (nije bilo vremena) i na procu je jos stock hladnjak http://img217.imageshack.us/img217/173/tempdq2.th.jpg |
Što speedfan kaže?
|
|
Ja bih rekao da je speedfan u pravu sa ovih 46 stupnjeva
|
Everest meni nikad nije lagao... Ah.
|
instaliraj core temp 0.95.4
i ja sam imao, cak negativne temp, i everest i coretemp, i speedfan (pogledajte na my.opera.com/de5tr0yer) |
da imam instaliran core temp 0.95.4 ....gore na prvoj slici na vrhu lijevo su rzultati
a jesu s***ali s tim temperaturama :) a sad su ti temperature ok De5tr0yer ili je jos uvjek tako s***ano |
Citiraj:
http://www.max-save.org/thumbs/825076unitled.JPG EDIT: http://www.thecoolest.zerobrains.com...reTempBeta.zip |
a da sry.......evo onda s tom verzijom
http://img524.imageshack.us/img524/3...fdasnp9.th.jpg sad je jos i mali oc pao ....... ali ide i vise :) |
kolka je tebi temp u sobi? i jesi li skinuo novi bios, jer ti novi treba isto za pravilno ocitavanje temperature. tak je bilo s mojom p5k. jer ovo je bolja temp neg moja sa vodenim...
|
|
ne nego ti želiš vjerovati porgramu koji pokazuje najmanju temp. :D
|
Koji SB hladnjak na Asus P5N-E SLI?
Ovako. Mislio sam staviti neki hladnjak na Southbridge, pošto na njemu nema hladnjaka, a mislim da je Asus trebao staviti, pa me zanima mogu li staviti na SB Zalman ZM-B47J hladnjak koji je namjenjen za Northbridge. Hoće li on dobro hladiti i da li se uopće isplati? Kako da ga pričvrstim na matičnu, da li samo s termalnom pastom?
Unaprijed hvala! |
Ako misliš da ima potrebe za hladnjakom, slobodno možeš staviti tog Zalmana. Oko čipseta imaš rupe (push-pin instalacija), tako da neće biti problema.
|
Hvala.
|
temperatura procesora i matične
Moja temperatura Celerona je 46, a matične asus 42 stupnja.Da li su to normalne temperature.
|
Jesu, ima ih koji se griju i vise.
|
npr moj proc je jedno vrijeme bio 88 stupnjeva,dok je sad 30-40,a ploca je 26
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=87919 Koliko ih još misliš otvoriti?:stoopid: |
Citiraj:
@ivanb - ako naiđeš na toliko problema odjednom nebi bilo loše da otvoriš thread u kojem ćeš opisati sve probleme na jednom mjestu. A što se tiče temperatura, Ok su ti. |
Otvori thread na jednom mjestu i bok.
|
Problem sa temperaturom na e6750
Pozdrav!
Evo danas sam nabavio novi kuler za ovaj ovaj proc (scyhte mine rev. b). Sve je prošlo u redu, nije bilo nikakvih problema sa montiranjem. I onda upalim komp i nadam se da će temperatura biti niža barem nekih 5 stupnjeva nego što je bila na stock kuleru, a kad ono ništa. Temperatura je ista. U idileu je negdje oko 33-34, a kad ga opteretim sa orthosom dođe negdje na 50. Inače proc radi na defaultnoj frekv. Zaš nema nikakve promjene??? Šta da radim?? P.S. Inače kad god pokrenem neki program koji malo optereti proc. temperatura odmah poraste i čim proc. više nije opterećen temperatura odmah padne(za 1-2 sekunde). Neznam jeli to normalno??? |
Jesi dobro očistio staru pastu? Dobro namazao novu? Koju termalnu pastu koristiš? Čime očitavaš temperature? Jesi dobro pritegnuo vijke?
Prvo odgovori na ova pitanja pa ćemo dalje. Ovo drugo je sasvim normalno... |
Pa mislim da sam dobro očistio. Stavio sam arctic silver 5, tako da sam razmazao tanki sloj preko cijele površine procesora s kojom se dodiruje sa hladnjakom. Temperaturu sam očitao sa everestom jer mi core temp ne radi na 64-bitnoj visti. Inače na xp-u mi i u everestu i u core tempu pokazuje istu temperaturu. Mislim da je sve dobro sjelo jer sam izvadio matičnu i onda stavio hladnjak i sve je dobro držalo.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:57. |