![]() |
|
Citiraj:
Eto, probaj zategnuti remen. |
Alternator testiraš da ga opteretiš, uključi kratka svjetla i grijač zadnje šajbe. Onda mjeri u leru i okretajima. Al tebi očito su četkice reglera otišle, čum daje nešto veći napon na okretajima.
Ako alternator ne puni dovoljno i napon je manji od napona akumulatora, auto svu struju troši iz akumulatora-a on autu treba samo za pokretanje |
Citiraj:
Drugim riječima morat ćeš iskrcat 2-3 soma ojra više za istu opremu i interijer nego za Golfa. To je auto za one koji se ne mogu ili ne žele saginjati kad ulaze u auto i za one koji voze po nešto lošijim cestama. |
Sta nije bilo da su t-roc, kao i vitara, na grbavim cestama kao zivcane kobile? (Pre)kratak medjuosovinski razmak + povisena karoserija + basic ovjes.
|
Bio danas gledati s cross i vitaru za punca
Pa to je toliko smeće iznutra da je u razini dacie Užas. Dizel prozor a vrata se uvijaju i skripe Sve plastike skripe i odvratne kvalitete Digli su cijene kao i svi i nije to više ni povoljno Završni dojam na razini Francuza iz 2000tih ono, kao da su udareni auti , razmak na gepeku sa jedne strane nokat sa druge prst Sjedala odvratno mekana , kao da propadaju Multimedija očaj u usporedbi sa konkurentima. Mjenjač loš, Opel iz 90tih Potrošnja stvarno ok, tu skidam kapu Tko kupuje ta sranja osim ako mora? Ne kuzim |
Ja sam bio neugodno iznenađen kad sam ušao u frendovu Vitaru staru neke 3-4 godine, ne znam koliko točno. Unutrašnjost mi je izgledala manje kvalitetno nego u našoj Merivi iz 2007.
Hvala ostalima na savjetima, četkice sam pomislio jučer poslije isto, ništa, naći nekog autoelektričara i odvest da provjeri. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Govorim zeni da ima vise mana nego prednosti. Bio u Zubaku pa ok lik je ovak super, ali on meni odmah nudi najskuplje. 2.0 TDI Sport + dodatna oprema 218k kn to mi nekak previse i jos me obraduje ako uzmem novi iz tvornice da se ceka 6-8 mj + cijena ide opet gore za 5000-7000kn |
Po meni i glavni razlog kupnje Vitare je to kaj je to nov, praktičan obiteljski auto koji nudi funkcionalnost za (bar do nedavno) normalnije pare.
Vozil sam se u njoj nekoliko puta, i iako auto vidiš da nije luksuz niti je osjećaj materijala unutra super, ali mi se čini kao auto koji bude pouzdan, robustan i koji bude izdržal raubanje nekog prosječnog familijskog čovjeka. Manji je rizik u odnosu na rabljeno (ne velim da je rizik 0), imaš garu i znaš da si prvi vlasnik, i imaš kolko tolko moderan Euro 6 agregat unutra pa ne gušiš ekipu iza :D E sad, da bum iskren, ne znam kaj se nudi za iste pare a da je novo i bolji odabir od Suzukija... Iako nisu ista klasa vozila, ona Škoda Octavia 1.6 TDI kaj je išla za 127k kn se činila kao jako dobar odabir. Isto ko i Focus prije nego je novi model izašel. Zapravo, najbolje kupiti model na odlasku, dobiš novi auto a opet povoljnije i sa riješenim dječjim bolestima. EDIT: Ajde da onda pitam, sad kad sam već tu pisal - Honda Civic 10. generacije - kaj ga više gledam to mi je manje gadan, toliko da mi se počel ful sviđati i da ga škicam ko potencijalni sljedeći auto. Vidim na njušci da još uvijek drži grdu cijenu, pa me zanima ima li vlasnika ovdje, ili bar ekipe koja je imala dodira s tom generacijom Civica? Ja nit sam ga vozil nit sam sjedil u njemu, tak da u teoriji je auto mi super, al praksa - ko i u drugim stvarima, fali iskustva :D |
Suzukiji imaju svoje kupce. Zapravo je sve otišlo gore kad su došli mild hibridi, do tada su bili jeftini i nudili su pouzdanost za te novce.
SX4 Cross je koštao 117 000kn (ili 127?) prije 2 godine, dok nisu došli mild hibridi. 1.0 je OK motor (izbačen čim su došli mild hibridi), trese u leru da se osjeti, ali čim krene bude tih. Potrošnja malo ispod prosjeka za turbo benzince. Plastika iznutra je sada svugdje. Sve je tvrdo. Multimedija - stvarno je na razini Fiata iz 1996. Dacia je za Suzuki NASA u pogledu unutrašnjosti. Mjenjač je meni jako dobar, motor također (pogotovo jači 1.4T), udobnost nije na razini francuza, ali nema lupkanja, škripanja, čudnih udaraca. A propo tolerancija, dok ništa ne pušta ili ne skida farbu, ne brinem se (ovo je išlo Renaulta i Dacia-u). No nije tvrd kao VW grupa, ipak je meški. Mene najviše smeta prelagani servo na volanu kod Sx4 Crossa. Da košta opet 117 tisuća, ja bih ga uzeo bez razmišljanja. |
Vitara je bila 112, Scross 117, ja imam onaj srednjih paket i mene je 1.0 Scross došao 132kkn...
2017g za te novce sam mogao dobiti Focusa 1.0 125ks bez pola opreme koje imam u Scrossu i onda je za te novce bio jako konkurentan...Sada više nije U ove 4g prošao sam 49kkm i samo je toči vozi. Potrošnja grad po zimi na zimskim gumama mi je oko 8-8.2, ljeti je oko 7.5, autoput na 130 i klima je oko 7.2. Ja sam jako zadovoljan sa autom...ima nekih čudnih rješenja koja su me smetala u početku ali sada više ne... Jedino se je žena žalila kad je sjedila iza sa djetetom da joj je auto tvrd, sada kad je naprijed se ne žali. |
Imam dva pitanja.
1. može li se kontrolna ploča klime popraviti kod auto električara ili di već? Porsche Inter auto zamjenjivači traže 4 soma s rukama da mi to u Ibizi promijene. 2. Ima tko možda novu Daću Sandero Stepway? Počeo sam razmišljati da ženi dam Ibizu FR i sebi uzmem to s plinom. Ali bez zajebancije😁 Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
FR? Novi mlinci za kavu ili original pd130 FR? |
Ovisi koje je godiste, jer zamkena kod novih ne ide bas tako (treba ukloniti zastitu).
|
|
Mlinac za kavu, 1.2 TSI @66 kW. 2016.
Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk |
|
Tvrda plastika unutra ne znači da je nekvalitetna unutašnjost. Mi malo stariji kaj smo se navozali tih hondi, toyoti i suzukija to čak i volimo haha. Kaj bi trebalo bit mekano haha :D
|
Citiraj:
|
Jebat ga, u BC-u moras imat prednju tablicu a na 328 je fakat nemas di stavit :D
|
Citiraj:
Spominje se Dača s plinom. Čisto ok prilika, to je plin na onom 0.9 turbo s tri cilindra? |
1.0 turbo, tri cilindra, 100 KS + plin.
Ta verzija ima i mjenjač sa 6 brzina. Sent from my iPhone using Tapatalk |
Evo kako je mekana plastika u narodnim kolima. Sve pjeva na dodir https://ufile.io/oh7pn1q4
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Osamsto reklama, registracije, download od 1mbs, daaaj |
Citiraj:
|
Uletio na prvi koji je dao da uploadam bez registracije. Naravno da nije pisalo ništa o ograničenjima
Evo streamable |
Kad smo kod narodnih kola....kakvi su novi 1.0 i 1.5 Benzinci na duge staze? Znam da su stari radili samo sranja? VW ergelu (+Skoda, Seat, Audi) i Opel mogu preko firme uzet na leasing relativno povoljno pa ni tu opciju nebih odbacio.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
S druge strane auto je jako udoban i jako dobro potegne u gradu. Izvrsno upija rupe i ležeće. Meni je u zagrebačkim čepovima trošio 8-8.5 litara plina što dođe u kunama kao 4+ litara benzina. U normalnoj gradskoj vožnji je oko 7.5L. Autoput 6.4L na 110km/h, oko 10L na 140km/h. Toliko malo ni dizli ne troše, bar u kunama. Ima tempomat. Ubrzanja na autoputu dosta slabija nego u gradu. Tu je 1.3 turbo daleko bolji i taj gura Dustera kao od šale. Isprobano. Tablet je slabe rezolucije ali se jako dobro vidi. Parkirna kamera je jako upotrebljiva i radi u potpunom mraku (jako korisno). Stalak za punjenje mobitela i USB se nalazeodmah desno od volana između volana i tableta pa ti kabel ne visi preko cijele konzole. Meni taj auto djeluje pošteno, upotrebljivo, jednostavno i funkcionalno. Udoban je i ne moraš se puno saginjati da uđeš u njega. Da ga kupim novoga ostavljao bi ga na suncu neko vrijeme da ispari miris (smrad) interijera. |
1.0 ne kupuješ na duge staze ccccc....
150 000km i prodaš :) Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali ne mogu ti reći na duge staze, moj ima tek 33k km. |
|
Automobili
Citiraj:
Čuj to “futuristički”…Guglaj BMW 2000CS Ako te pale veliki bubrezi, imaš ih još u 1930-ima. Ništa novog |
Priča ide ovak.
Frajer na parkingu Peveca mi je kvrcnuo vrata sa svojima dok je izlazio (točka 1x1 cm do temeljne boje). Čekao sam dok izađe jer mi je puknuo film već od kretena koji ne znaju otvarat vrata i cijeli auto je prešaran od tog već. A i zato kaj je parking bio prazan, a svog starog Hiluxa je baš morao doteglit pored mene. Frajer dođe, neće niš drugo nego europsko. Ispunimo, prijavim osiguranju, oni procijene na 500 kn. Prođe dva tjedna, odbijeno iz razloga kako piše "vozila nisu bila u stanju kretanja već na parkingu". I mogu se žalit u roku od 15 dana. E sad, ima tko kakav savjet za žalbu? Nije stvar do tih par sto kuna nego do principa i da frajeru udare na policu da se nauči otvarat vrata ubuduće. |
Citiraj:
Onaj slabiji od 95KS mi ima čudan odaziv na gas. Ili ne ide s mjesta ili ide kao mutav ovisno u kojim je okretajima. Treba malo više privikavanja, slično kao 1.6 TDI. Verzija od 115KS se puno bolje vozi i ide jako dobro. Njega treba uzeti. |
@Juice
Odi u njegovo osiguranje i pitaj zašto su odbili policu? Kad ti ponovi istu stvar, reci da ideš na svoje kasko i da očekuju da će im se iz tvog osiguranja javiti, pa vidi reakciju. Meni se slična situacija desila sa Euroherc osiguranjem gdje su počeli tvrditi da njihov klijent nije kriv (makar je sam priznao da je kriv…), a čim sam spomenuo svoju kasko policu odmah su rekli da će platiti štetu… Očito ne očekuju da ćeš ti ići u tužbu za 500kn protiv njih ili njihovog klijenta, ali tvoje osiguranje ako imaš kasko sigurno hoće… |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Otvaranja vrata i kad parkiraju unaprijed, a ne vidi preko volana. Tak su mi nakon 2 mjeseca kaj sam kupio auto isto na parkingu potegnuli desnu stranu od zadnjih vrata do kraja. Ljudi baš nemaju repsekt prema tuđem, ni o gabaritima vlastitog vozila, a i za mnoge je upitno kak su dobili vozačku. :dajpivu: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:58. |
|