PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Star Trek i ostale SF serije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8564)

LAcy 17.06.2022. 20:40

Vecina SF filmova i serija su zapravo akcijski/fantasy samo smjesteni u svemir. Vrlo cesto nemaju ni low letter "s" a kamoli Science. Procitao sam stotine SF knjiga i bas volim zanr (zparavo volim science) zbog progresivnosti, fantazije zasnovane na znanosti. Dobar SF ne mora biti u svemiru. Ima jako puno odlicnih knjiga koje su SF a nemaju ni lasere, ni svemir, ni bitke...

Problem zadnjih ST-ova i slicnih serija, nije u progresivnosti nego u iznimno lose napisanom scenariju, glumi i radnji. Prvo se pazi da bude politicki korektna, da se pokriju manjine, diversity, da se bude "woke" a tek onda smisle radnju i daju je tako podobno izabranim glumcima da je odglume. Progressivnost im obicno znaci da je glavni akter gay ili manjina ili zensko sa muskim imenom ili najbolje sve to zajedno. Bortus lik je onda 1000 puta progresivniji. Crnac, nese jaja, obojica su muskarci... i pisa jednom godisnje :D Epizoda kad djetetu mijenjaju spol je progresivnija i bolja od svih izbljubaka koje vidjamu u novijem ST-u. U novim STD-u bi se svi skupili oko djeteda, rasplakali se i nasli neki kompromis.

Orville je "hit" jer teme obradjuje na bolji nacin od ST-a. Iako, mogu se sloziti da su SF serije pale jako nisko kad je Orville super. Al' to nije problem Orvilla nego ostalih serija.

The Boys, koji zapravo i nije SF nego serija o super (anti) junacima, je odlican. A isto ima diversity, kao i Orville, ali mu to nije glavna preokupacija. Obje serije imaju radnju, salju poruku, cak se uhvate u kostac i sa slicnim temama al' na kvalitetniji nacin. Recimo u Boys kad A-Train promijeni kostim da bude afro-american. Kao iz postovanja prema svojim korijenima. Pa mu drugi lik saspe u lice da je govno i da ga zapravo boli q za afro korijene, niti je ikad bio u Africi nego samo koristi to sto je crnac za svoju osobnu promociju i benefit.

Neo-ST 17.06.2022. 21:28

Citiraj:

Autor stitrek (Post 3606959)
Sljedeca stepenica kreativnosti je istrazivanje drugih dimenzija kroz vantjelesna iskustva (astralna projekcija) ili umjerenost u onome sto vec imamo tj. ciklička kreativnost sa onim sto smo vec kreirali.

Znači sljedeći korak je legalizacija teških droga i halucinogena :D
Ostalo lijepo sročeno. Tako nekako i Antić objašnjava našu egzistenciju.

stitrek 17.06.2022. 21:51

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3606970)
Znači sljedeći korak je legalizacija teških droga i halucinogena :D
Ostalo lijepo sročeno. Tako nekako i Antić objašnjava našu egzistenciju.

Za kvalitetno vantjelesno iskustvo je potrebno znanje, tehnika i vjezba, svi ostali prečaci su uglavnom ego-tripovi.

Album Pepermint od Alejuandro Buendije je pravo ezotericno SF remek dijelo :)

spawn 17.06.2022. 22:08

Čim počinjemo mi obični gledatelji odlučivati šta bi trebalo biti u scenariju i kakav bi treba biti SF film, znači da nešto nije u redu sa SF tematikom i serijama i filmovima. Ja ne želim gledati remakeove, želim nešto novo. Mogu gledati sve ST verzije jer sam fan. Zanima me priča i tema, ne smeta me woke, gay i slično, klinem na FF tipku kad mi nešto smeta(famozni holodek) i piči dalje. Promjena spola je odlična tema npr. Orville ima super odrađenih nekoliko tema, npr potpuna demokracija, neprijateljske rase itd. Std isto ima dobru priču ,i da su skratili ona plakanja i tetošenja meni bi bio super. Čak i Picard ima svoje draži.

virty 18.06.2022. 09:12

Ovo sranje od političke korektnosti viri iz svake paštete. I Pipi su sjebali.

Poslano sa A52S 5G

OuttaControl 18.06.2022. 22:24

Meni je SNW skroz dobar zasad, najbolji od novih star trekova...

stitrek 26.06.2022. 19:05

The Orville 3. sezona odlicna, pogotovo 3. i 4. epizoda gdje su vise na planetu a manje u brodu :)

Ivo_Strojnica 30.06.2022. 09:36

Orville - jako lipo obradjena problematika promjene spola.

LAcy 01.07.2022. 06:59

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3609036)
Orville - jako lipo obradjena problematika promjene spola.

Bome, tako se to radi! Bez nepotrebne patetike, preglumljavanja...

OT: Nisam mogao ne zamijetiti Kelly atribute kad je usla u holodeck. A ona druga plavusa je pravi bomboncic :p

Ivo_Strojnica 01.07.2022. 09:27

slazem se, obe su mi bombice.
reka bi moj mali: njama njama. :D

fanATIk 01.07.2022. 15:33

Još jedan lajk za Kellyne atribute. :respekt:

coconut 01.07.2022. 15:48

Gledao sam je u nekoliko serija i filmova i smatram da je u John Wicku najbolje izgledala.

fanATIk 01.07.2022. 18:04

Skroz dobra mi je treća sezona For all Mankind.

LAcy 01.07.2022. 18:58

Kakvi su to seksisticki komentari?! Ja sam se referirao na njhove verbalne atribute... :D

spawn 01.07.2022. 19:23

Evo ga onaj koji stalno nesto prigovara woke, ravnopravnost bla bla , a sada napada nas koji gledamo atribute. Ajmeeee :D

The Exiled 01.07.2022. 20:13

S.I.S.E._i_G.U.Z.I.C.E.:):D su sastavni dio svakog Sci-Fi materijala koji drži do sebe.
Citiraj:

Scientifically Imaginative Singularisation Explorative Galactically Utopian Zombiefied Innovative Cybernetic Echalon
KaCmo kod finih ženski, počela je četvrta sezona Westworlda, a Evan Rachel Wood i društvo nastavljaju svoj robotski pohod na čovječanstvo.:chears:

OuttaControl 01.07.2022. 20:38

Cracked :15 TV Show Spinoffs That Are Formulaic Garbage (And Why):

https://s3.crackedcdn.com/phpimages/...677119.jpg?v=2

spawn 01.07.2022. 21:35

Nisam skužio. Jel smeće std jer ima nešto što nemaju drugi ili je super jer ima nešto sto nemaju drugi?

fanATIk 01.07.2022. 22:07

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3609370)
S.I.S.E._i_G.U.Z.I.C.E.:):D su sastavni dio svakog Sci-Fi materijala koji drži do sebe.

KaCmo kod finih ženski, počela je četvrta sezona Westworlda, a Evan Rachel Wood i društvo nastavljaju svoj robotski pohod na čovječanstvo.:chears:

I dotičnu lajkam.

OuttaControl 01.07.2022. 22:09

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3609383)
Nisam skužio. Jel smeće std jer ima nešto što nemaju drugi ili je super jer ima nešto sto nemaju drugi?

Los los
https://www.cracked.com/photoplasty_...mulaic-garbage

spawn 01.07.2022. 23:20

Pa meni je baš to dobro. Nije repriza od repriza nad reprizom zbog reprize. Nešto novije.

LAcy 02.07.2022. 00:03

Meni ste zabranili da komentiram ST pa sam prestao gledati :D

OuttaControl 02.07.2022. 00:49

Gledam ovaj strange new worlds, i okej je i dobar mi je uglavnom, ali brate mili ovo emotivno, da prostite, izdrkavanje i to od vulkanaca pa Leonard Nimoy i Gene se okrecu u grobu...

LAcy 02.07.2022. 01:04

Jos malo pa će susret poštenog te ne pohlepnog Ferengija koji radi u federacijskom crvenom križu i ima male uši :D

Sent from my motorola one 5G ace using Tapatalk

Neo-ST 02.07.2022. 01:22

Orvil S3E5...udara se po teškim temama...

Nego, Kelly ili 7/9 ?
Da vas čujem napaljenci :D

Tajl3r 02.07.2022. 02:26

Jeri je Jeri.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

LAcy 02.07.2022. 03:10

Al' dvaput je dvaput :D

Nego, youtube izbacijo kao prijedlog.

spawn 02.07.2022. 10:07

Mi malo matoriji, nama je dvaput pravi SF.

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3609405)
Jos malo pa će susret poštenog te ne pohlepnog Ferengija koji radi u federacijskom crvenom križu i ima male uši :D

Ako ovo vidim na TVu prodajem sve što ima veze a TVom. Časna izviđačka i ako lažem ne volim Tita.

d0X 02.07.2022. 13:57

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3609406)

Nego, Kelly ili 7/9 ?
Da vas čujem napaljenci :D

Meni jedna od boljih epizoda SF-a općenito, barem u zadnjih par godina. Kelly mi je više slatka, a Sedma glasom i stasom seksipilnija. A mala plava Charly ima brutalnu "Prom Queen" vibru, kao da će svakog trena izvrijeđati nekog šmokljana :D

stitrek 03.07.2022. 06:54

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3609406)

The Orville S3E5 i lik Topa su tema koja ima veliku poveznicu sa intersex rođenim ljudima na nasoj planeti.
Oko 1.7% (140 milijuna) ljudi od ukupne populacije su rođeni u intersex spektru (nedefinirani sexualni organi).

Austrija, Malta, Portugal, Chile i Njemacka su uveli zakon kojim se prilikom rođenja intersex osobe ne radi operacija u kojoj roditelji određuju zenski ili muski spol a uz navedene drzave i desetak drugih drzava je uvelo intersex i X oznaku spola u dokumentima.

OuttaControl 03.07.2022. 13:33

Citiraj:

Autor stitrek (Post 3609556)
Oko 1.7% (140 milijuna) ljudi od ukupne populacije su rođeni u intersex spektru (nedefinirani sexualni organi).

Netocna informacija,
Anne Fausto-Sterling and her co-authors suggest that the prevalence of "nondimorphic sexual development" might be as high as 1.7%..... Nastavak... these publications have been widely quoted by intersex activists. Of the 1.7 percent, 1.5 percentage points (88% of those considered "nondimorphic sexual development" in this figure) consist of individuals with late onset congenital adrenal hyperplasia (LOCAH) which may be asymptomatic but can present after puberty and cause infertility.

Ključna riječ, might be. Vidi se da je statistika kurva, svako je iskoristava kako oce :) Jos niko nije dosa ni blizu vegana i njihovog napastovanja brojeva a i ljudi ali uglavnom aktivisti i lobisti vole manipulirati podacima

Inace koga zanimaju tocniji brojevi:
The number of births with ambiguous genitals is in the range of 0.02% to 0.05%.

Ivo_Strojnica 03.07.2022. 14:11

To sve hrvati, nas 4 milijuna. :D

stitrek 03.07.2022. 14:23

@OuttaControl

Koliki god bio postotak tocan za intersex ljude, pozitivna je vijest da navedene drzave ne rade operacije za određivanje spola prilikom rođenja, u toj epizodi Orvilla je taj problem odlicno prezentiran.

Neo-ST 03.07.2022. 15:00

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3609615)
To sve hrvati, nas 4 milijuna. :D

Sve ih pretvorit u žene!

OuttaControl 03.07.2022. 15:49

Citiraj:

Autor stitrek (Post 3609617)
@OuttaControl

Koliki god bio postotak tocan za intersex ljude, pozitivna je vijest da navedene drzave ne rade operacije za određivanje spola prilikom rođenja, u toj epizodi Orvilla je taj problem odlicno prezentiran.

Nisam jos dosao do 5. tek sam. na 3.
Ali to je svakako pozitivna vijest, no ne volim napuhane brojeve koji su očito napravljeni u svrhu promocija. :D

vex 03.07.2022. 16:18

Citiraj:

Autor virty (Post 3606993)
Ovo sranje od političke korektnosti viri iz svake paštete. I Pipi su sjebali.

Poslano sa A52S 5G

za ispovraćat se

bmk kad stavljaju crne, žute, gay i sve ostale manjine u nove serije/filmove, ali kad na silu guraju , onda samo postižu kontraefekt. Čuo sam da će elf-ovi u LOTR amazon seriji biti i crni po novom. A daj nemoj me j**** /povrać . :suicide: . Ako radiš nešto po knjizi, zašto se uvlačiti nekome u guzicu ? Ma, svi ti u holywoodu su obične pederčine :D

ždisney da ne spominjem... guraju pedere i leybe i transiće na svakom koraku... i to je za djecu od 4-5 god ??

LAcy 03.07.2022. 20:17

Citiraj:

Autor stitrek (Post 3609617)
@OuttaControl

Odakle si izvukao zaključak da je epizoda o intersex osobama?

Dijete, nazvano Topa, je rođeno kao žensko. Zbog tradicije, religije, zadrtosti, ne tolerancije... mu je promijenjen spol u muško. Kasnije tom istom djetetu promjena stvara problem jer osim što mu je nadosivena cuna ili što već ta vrsta ima, sve ostalo je ostalo žensko. Dakle Topa nije nikad bila intersex.

Epizoda zapravo obrađuje nekoliko tema, jednostrano zahtijevanje tolerancije na spolnu orijentaciju, religiju, politiku, dress code... Političke igre, koalicije zbog interesa, rat, ustroj federacije, ass kissing, family, fanatizam, brainwashing... i zbog toga je Orville i epizoda odlična.

spawn 03.07.2022. 20:35

Spoiler kolega spoiler.
Btw tema je i šta je dobro a šta nije po LJUDSKIM standardima a topa nije čovjek. Isto je upitno miješanje u tuđe kulture i osuđivanje istih jer je to NAMA nemoralno ili nije u redu. Nekome fanatizam, nekome normala
Samo zato što nešto ne razumijemo, ne znači da imamo pravo iskazivati osjećaje u vezi toga. Tko je u pravu? Filozofija do ubera i bogme prikrivena politika.

stitrek 03.07.2022. 20:45

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3609669)
Odakle si izvukao zaključak da je epizoda o intersex osobama?

Na prethodnoj stranici sam napisao ovaj tekst:

"The Orville S3E5 i lik Topa su tema koja ima veliku poveznicu sa intersex rođenim ljudima na nasoj planeti..."

Vjerovatno si preskocio taj post na 185. stranici, napisao sam kako tema u toj epizodi ima poveznicu sa problematikom s kojom se cesto susrecu intersex osobe.

LAcy 03.07.2022. 20:49

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3609672)
Spoiler kolega spoiler.
Btw tema je i šta je dobro a šta nije po LJUDSKIM standardima a topa nije čovjek. Isto je upitno miješanje u tuđe kulture i osuđivanje istih jer je to NAMA nemoralno ili nije u redu. Nekome fanatizam, nekome normala
Samo zato što nešto ne razumijemo, ne znači da imamo pravo iskazivati osjećaje u vezi toga. Tko je u pravu? Filozofija do ubera i bogme prikivena politika.

Evo stavio sam spoiler. Pišem sa moba pa mi se nije dalo...

Da, u pravu si. Filozofija do ubera i politika. Najmanje intersex. Iako nisu samo ljudski standardi nego federacijski. A federacija je, očigledno, primarno krojena po ljudskim standardima. Al' opet nitko nije prisiljen (ili je...) pristupiti federaciji a ako se pak odluči pristupiti, onda treba pročitati dio pisan sitnim slovima. Oduvijek neovisne (barem na papiru) države pristupaju paktovima, dali zbog ideologije, zaštite, biraju manje zlo...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:40.