![]() |
Citiraj:
|
Sjetio si me s ovim "ne zelim da mi pc ima veze s tv-om" kad sam prije 3-4 godine odlucio istu stvar nakon sto godina koristenja kodija i paljenja kompa... Tada sam io kupio shield pro, ubo u njega disk (shield shera disk na mrezu pa nisam imao problem s transferom fajlova), digo na njemu plex server, torrent downloader, spojio usb dac i zvucnike, to je tako radilo par godina dok nisam uzeo NAS (iz drugih razloga). Tebi mozda samo treba bolji box ;)
|
Citiraj:
Ako ne radi Samba, obično je problem na strani Windowsa (ili se radi o starijem protokolu pa Windowsi ignoriraju jer je "nesiguran" ili windowsi ne dozvoljavaju po difoltu otvaranje neautenticiranih Samba shareova). CoreELEC ti može odglumiti "NAS". |
Citiraj:
|
Ajde stiže mi novi box, setupirat ću na njemu najnoviji Coreelec+Kodi pa ću probati setupirati Sambu.
|
Na kraju ces zavrisiti na Synology DS224+ i mir :)
|
ma iskreno, DS223j je dovoljan.
|
Citiraj:
Mislim da su mi svi uredjaji do sad trazili barem v2 (shield pro recimo) sto je sasvim ok. Nadao sam se da su do danas pokrepavali uredjaji koji traze smb v1 :) |
Meni je trebalo Win 11 > Win 98 kad sam prodavao staru kramu i radilo je. :D
|
Instalirao sam Jellyfin na DS220+ ..jebenica je, baš guštam, ima li tko kakvu preporuku za dodavanje određenih pluginova?
Koja je razlika ako gledamo samo gledanje filmova/serija između besplatnog Jellyfina i Plex-a koji nije besplatan..? |
Ako si zadovoljan kako radi, go for it. Iako placam plex, planiram preci na đelija cim prije jer mi nema smisla to placanje.
Stvar je u tome da (imho) plex ima bolje i ljepse slozen klijent app. Nisam jos usao u dubinu samog setupa đelija |
Citiraj:
|
Sučelje je definitivno bolje na plexu. Nažalost i jednom i drugom uvijek nešto fali :D
Ovisno o klijentu titlovi recimo bolna točka za oba, ali plex ih bolje odrađuje nego jelly. Složio bih se da plex ne vrijedi koliko košta. |
Citiraj:
Nikako ne mogu shvatiti zasto su novu xx23 seriju ukenjali s amd procesorima bez gpu-a. Pucanj u koljeno -.- |
Pa zato da kupiš jaču seriju :D
|
Citiraj:
|
Ekipa koja koristi laptop i Synology Drive, kako ste riješili battery drain, pogotovo kad nema konekcije s NAS-om? Rekao bih da s aktivnim Driveom oko 20% brže potroši bateriju, bio NAS spojen ili ne. Workaround je pauzirati ili zatvoriti Drive, ali glupo je stalno to raditi.
|
Citiraj:
|
A koje su po tebi to super mogućnosti koje vrijede 120€?
Ja nisam ništa posebno našao u tom programu da bi toliko vrijedilo. Transcoding ne koristim niti me interesira, a koliko vidim plexu je to glavni selling point. |
Da, mislim da sam uzel Plex Pass za 20-25% popusta, ne sjećam se više, i bome mi se isplatilo, najviše zbog hw transcodinga :D
|
Citiraj:
Imaj na umu da lifetime često znači lifetime proizvoda, ne tvoj lifetime. :) Naučio sam to na dva primjera, konkretno cloud storage i VPN, uzmem lifetime licencu, doduše nije bila nešto skupa, i nakon par godina dolazi mail da oni napuštaju taj proizvod i pokreću novi isti takav, a skupa s krajem lifetimea starog proizvoda odlazi i moja licenca, ali imam popust na novu. How yes no. |
Bilo je toga, mene konkretno zadesio otkazani lifetime Tapatalk i Cerberus... S tim da ovi niti nisu pokrenuli novi proizvod. Ne bih vise, fala.
Eno i mali igraci tipa Tivimate trpi potencijalno slicne posljedice. Privlacan lifetime paket, ljudi se nakupovali umjesto da placaju mjesecni fee jer se vise isplati, developer prestao razvijati app jer nema vise priljeva novca. |
Citiraj:
Međutim, plex već jaako dugo ima ovu opciju, koja barem za sada radi... Ako uzmeš da je mjesečno 5 EUR znači da za dvije godine bez popusta si na nuli, s popustom ranije... Za upit @c-shadow što je sve bolje i kao plex ne treba plaćati, po meni sasvim solidno je poboljšanje u odnosu na bespla verziju: tu je sve navedeno https://www.plex.tv/plex-pass/ Koristim povremeno transcoding, a ne mogu reći da ni ostale opcije ne koristim, čak koristim i dodatnu temu app-a kada su već tu :-) Od ostalih podešavanje količine uploada, skip intro i credits, rewind on resume... |
Da li mora biti otvoren port za plex koji se vrti na synology?
Imam situaciju da ne mogu otvoriti port na routeru. |
Mora, ako mu zelis pristupati izvana
|
Citiraj:
Sto se tice plex passa, zna bit kupona na netu pa ugrabis tu i tamo koji mjesec free. Druga opcija je da kupis preko VPN-a u nekoj drzavi gdje jeftinije, ako ti moral dozvoljava :) Mene je ispalo preko argentine cca 68 eura.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1b5f54d874.jpg |
Preko quickconnecta ce mu gotovo sigurno stekati, netko je bas nedavno pisao da mu samo obicni download ide ful sporo.
Lakse mu je ubaciti NAS i klijente u Tailscale mrezu i prst u uho. Ako mu je to prakticno |
Citiraj:
mozes napraviti port forwarding na routeru, ja imam double nat jer imam ulazni router od ISPa, pa onda asus router jer ima gigabitne portove za razliku od ISPevog. na oba konfigurirao port forwarding za jedan random port prema synologyevom 5001, a drugi port prema plex portu. ako ti to ne funkcionira, najlakse ti je setupirati tailscale i radit ce ti bez beda, besplatno mislim imas 5 uredjaja. cak i ako imas CGNAT od ispa na svojoj public adresi funkcionira bez problema. meni na Plexu pise da nije dostupan za remote access, a gledam filmove i serije gdje god hocu kad putujem. uz to, za ove komentare da placanje plexa ne vrijedi. Ovisno sta ti treba. Kad platis imas hardwaresko transkodiranje omoguceno, imas Skip Intro foru, dodatne opcije u konfiguracijama koje mi olaksavaju zivot. uz to, platio sam ga 90eura na lifetime plex pass i miran sa svime. uz to dopusta i download filmova, serija na tvoj mobilni klijent kao sto netflix radi. Istina da se moze to i manualno odradjivati sa android uredjajima, ali ovo je puno elegantnije rijesenje. Moram priznati nakon sto sam inicijalno setapirao svoj Synology, sve ga vise i vise krcam containerima i raznim servisima. top uredjaj koji je istina skuplji od sume samih komponenti koje su u njemu, ali jednostavnost koristenja i minimalna potrosnja struje je najveci razlog zasto nisam isao na custom box sa xpenologyem. |
Nisam u posjedu routera, a vlasnika ne zanima.
U meduvremenu sam uzeo internet na sebe. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:41. |