PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android mobiteli - razni proizvođači - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=186981)

dinos3 25.04.2012. 20:45

meni je najlakse ovako : odem u kontakte pa u menu/opcije pa onda uvoz/izvoz kontakta pa onda izvoz u pohranu . spremi ti direktno na /sdcard . ako oces vratiti kontakte koje si spremio odes sve isto samo umjesto izvoz u pohranu kliknes uvoz iz pohrane i onda uvezi jednu vcard datoteku i odaberes datoteku i to je to . (jako je lagan postupak)
(ja sam na nexus s , cm9, 4.0.4)

hammer_of_thor 27.04.2012. 18:48

Procurio je manual od SGS3 sa skicama mobitela:

>>klik<<

(dali je ovo 100% legit - nezna se)

Što znači ništa novo, isti ružni dizajn koji vuće već par godina.

Ako je ovo stvarno SGS3 onda si je Samsung upravo propucao koljeno.
Ja sam očekivao nešto prelijepo kao one prve leakane slike:

http://www.pohrani.com/t/1p/z8/4sbfD...-s3-450x28.jpg

A Samsung napravi isti mobitel sa drugim hardverom.

SilentException 27.04.2012. 20:10

Po ovim skicama, mob ce biti OGROMAN. Mislim ono, 4.8 ekran a ima jos i mac rubova.. Koja debilana s tim kur*enjem oko ekrana i neznam sta. Ocito se opet vracamo na cigle.

coconut 28.04.2012. 09:03

Ne bih se kladio. Po nekim prethodnim glasinama, bio bi samo 5-7mm duži od SGS2. Naime, povećali su ekran nauštrb prostora ispod i iznad ekrana.

A.J. 28.04.2012. 13:53

evo jos slika od SGS3.. link
i specifikacije... link

dean225 28.04.2012. 14:45

Lijep mi je ako bude i ovakav.. po specifikacijama je u rangu one x (htc ove godine ipak koplje ispred), zanima me po kojoj će se cijeni prodavat kod nas i da li je ova centralna tipka mehanička??! to nebi mogao podnjet..

sh0kre 30.04.2012. 09:43

Ako će imati mehaničku home tipku onda je to jedno veliko, doslovno veliko, sranje.
Vidim da se navodi 720p rezolucija iako se šuškalo o 1080.

Čekao sam ga ko ozeblo sunce a ako će biti ovako zaobilazim u širokom krugu i ostajem na S2.

Lewis 30.04.2012. 10:13

Citiraj:

Autor sh0kre (Post 2153495)
Ako će imati mehaničku home tipku onda je to jedno veliko, doslovno veliko, sranje.

Zanimljivo, vidis meni je bas obratno, i nevolim ove koji nemaju sredisnju mehanicku tipku (ja se javljam na pozive s njom) jer recimo u rukavicama se nemozes javit na telefon u tom slucaju ako su sve "touch" :).

sh0kre 30.04.2012. 11:20

ja rukavice ne nosim (a možeš i komadić materijala na njima odrezat pa eto :)) .... btw sigurno postoji mod za javljanje preko volume ili power tipke.

Možda ni sam ne vidiš koje su prednosti virtualnih tipki. To bi bile bolja iskoristivost ekrana (mobitel je manji uz isti ekran, i na kraju krajeva izgleda modernije, čišće), sam podešavaš raspored, veličinu, i izgled "tipki" (bilo koji AOKP rom to omogućuje), i za kraj nemora se upošljavat mišić od prsteka za stiskanje (:)), pa bi i rad bio ugodniji i brži... Osobno, mrzim tu mehaničku tipku i svaki put kad ju moram stisnut, a naročito držat radi pregleda korištenih app-ova mi je muka

Lewis 30.04.2012. 12:06

Citiraj:

Autor sh0kre (Post 2153528)
Osobno, mrzim tu mehaničku tipku i svaki put kad ju moram stisnut, a naročito držat radi pregleda korištenih app-ova mi je muka

E taj dio "osobno" je nesto drugo, to su tvoje preference ali neznaci da je mob zato sranje kao sto si reko :).

dean225 30.04.2012. 12:14

Ako ti treba srednja mehanicka tipka, kupi si iphone. Na ovakvom mobu je to čista glupost..

Lewis 30.04.2012. 12:22

Citiraj:

Autor dean225 (Post 2153548)
Ako ti treba srednja mehanicka tipka, kupi si iphone. Na ovakvom mobu je to čista glupost..

Nema potrebe, imam SGS i zadovoljan sam i to bas zbog te mehanicke tipke.

P.S. Kao sto rekohvec prije nekome je glupost nekome nije :).

zkljaja 30.04.2012. 12:23

Ljudi moji pa koliki je to mobitel :D
Prije je "cigla" bila Nokia 6630, a mob je mini naspram HTC Touch HD ili Huawei u8650 (jedino je deblja) koji imaju "samo" 3.8" i 3.5" ekrane...
Meni je vec 3.5" ekran na knap za navigiranje i moram namjestat mobitel da mogu palcem ici po cijelom ekranu, a ovi danas imaju 4.5"+ ekrane..

Mejzlik 30.04.2012. 15:27

Ako imas veliku sapu kao ja, onda ti je i 4" premalo, taman bi mi legla velicina SGNexusa ili SGSIII...

Mikeyy 30.04.2012. 18:20

Ajme meni koliko proljeva oko mehaničke tipke.

+1 ZA mehaničku tipku

Nije mi jednom SGS2 zaglavio i to je bila jedina tipka koja je radila...

sh0kre 30.04.2012. 19:41

Citiraj:

Autor Mikeyy (Post 2153773)
Ajme meni koliko proljeva oko mehaničke tipke.

+1 ZA mehaničku tipku

Nije mi jednom SGS2 zaglavio i to je bila jedina tipka koja je radila...

Nije nikakav proljev, stvar je u tome što ta mehanička tipka povlači za sobom.

Ja sam stotine, da ne kažem tisuće puta flashao kernele, romove, modeme itd. i nijednom mi nije trebala za nekakvo "spasenje" o kom pricas... Uostalom tu su ostale mehaničke tipke koje mogu zamjeniti ovu home (ako ne službeno onda sigurno kroz buduće modove).

I ako hoćeš reć da je iskoristivost veličine ekrana, koja će biti daleko manja no što bi to bilo sa virtualnim tipkama, proljev, ili recimo konfiguracija istih, onda bi ti jedan iphone svakako bolje pristajao... Kako kolega gore reče.

Za nekog ko se takvim telefonom nezna služit ili ga nezna iskoristit, ne kuži sve prednosti naspram jbnog iphona... mogu i shvatit da je ZA mehaničku tipku, tako da sve 6.

dean225 30.04.2012. 20:39

Mehanicka centralna tipka je big fail za mega flagship super smartphone i točka.. pogotovo jer ovdje sad već govorimo o ICSu gdje nema freezanja kao prije čak kada zaflešaš i krivi kernel kao što sam ja napravio.. uz to što ostale tipke mogu odraditi ono što vas sve muči.. :)
I stvarno vjerujem da S3 neće bit ovakav.. Pricekajmo 3.svibnja.. :)
To mi je sve nekako iphoniš.. kada budem htio mehanicku tipku kupit cu si iphone.. Ionako mi je okrugla ljepša od ove polukockaste..

Mikeyy 30.04.2012. 20:46

Lijepo je da i Android ima svoje apostole, samo se nisam nadao da će propovjed biti oko mehaničke tipke. :)

JuiceBox 30.04.2012. 20:53

Citiraj:

Autor sh0kre (Post 2153809)
onda bi ti jedan iphone svakako bolje pristajao... Kako kolega gore reče.

Za nekog ko se takvim telefonom nezna služit ili ga nezna iskoristit, ne kuži sve prednosti naspram jbnog iphona... mogu i shvatit da je ZA mehaničku tipku, tako da sve 6.

Smanjit malo dozivljaje ;) . Nitko tebe ne vrijeda nemoras ni ti njega. Sta ti sad tu hoces rec da si ti "napredni" user koji se zna sluzit mobitelom pa je bolje da nema mehanicku tipku a svi ostali smo tupavi i glupavi i kako si iz tog ti zakljucio da je za njega/nas bolje da kupi "jebeni" iphone ? Dont do drugs... :no2drug:

Btw on topic.Ljep je sgs3 i ako bude ovako izgledao.Nadam se samo da ce baterija imat snage da za jedan dan normalnog koristenja nahrani tu 4glavu zvijer :D

sh0kre 30.04.2012. 21:31

Upravo to želim reć ;) osim da nemorate zato bit i tupavi

Citiraj:

Autor xulos (Post 2153833)
Nadam se samo da ce baterija imat snage da za jedan dan normalnog koristenja nahrani tu 4glavu zvijer :D

to što je četveroglavi ide samo u prilog trajanju baterije

LAcy 30.04.2012. 21:41

Smirite malo tenzije :)
Mehanička tipka ima svoje prednosti, kao npr. javljanje u rukavicama, troši manje energije (zato je power/unlock/lock ostala mehanička), osjećaj pritiska (haptic feedback ne daje isti osjećaj), napipaju se i bez gledanja...
Virtualne tj. danas kapacitivne se za razliku od mehaničkih ne habaju i to im je najveća prednost te naravno ne zauzimaju mjesto.

Bullet1 01.05.2012. 13:07

Stari kenjac kojeg imam, HTC HD2, je dobio i hardversku akceleraciju na ICSu i mogu reći samo WOW!
Razmišljao sam o zamjeni ovog za Sensation ili S2, al nakon ovoga - no way :D

Evo i dva filmića koje sam napravio:

nathan 01.05.2012. 13:24

Citiraj:

Autor Bullet1 (Post 2154085)
Stari kenjac kojeg imam, HTC HD2, je dobio i hardversku akceleraciju na ICSu i mogu reći samo WOW!
Razmišljao sam o zamjeni ovog za Sensation ili S2, al nakon ovoga - no way :D

Evo i dva filmića koje sam napravio:

Ma kaj bi ga mijenjao, pa ovo sada i radi i izgleda super

Bullet1 01.05.2012. 13:30

Jedina mana što je ostala je snimanje videa koje je skoro pa nemoguće (svega 30sec), sve ostalo ko podmazano.

rodriguez 01.05.2012. 13:35

Još da ne moramo vratove lomit bilo bi dobro:D

Bullet1 01.05.2012. 14:22

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 2154102)
Još da ne moramo vratove lomit bilo bi dobro:D

Zato pogledaj drugi video :p
Prvi je sniman namjerno tako, a to sam i napomenuo u opisu videa. S drugim sam se ipak malo više pozabavio i prešao sa Movie Makera na Sony Vegas :D

No dobro, ovo već prerasta u OT :)

gin.tonic 01.05.2012. 14:49

update za samsung galaxy s III, piše na gsmareni da se ipak radi o mockup slikama, znači ove koji su sad isplivale su fake...

W.Digital 01.05.2012. 15:21

Mislim da nema smisla više išta nagađat oko SIII i pisat pretpostavke, za 2 dana će biti predstavljen u Londonu i onda će sve biti jasno.

rodriguez 01.05.2012. 17:13

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1007132

:(
Zna koja dobra duša alternativne staze odkud se mogu skinut fileovi?

LAcy 01.05.2012. 19:59

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 2154154)
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1007132

:(
Zna koja dobra duša alternativne staze odkud se mogu skinut fileovi?

Ako pročitaš pažljivo prvi post teme koju si linkao primijetit ćeš dva linka, jedan je Twitter ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:11.