![]() |
|
Murina na aparatima! :D
|
Hahaha, da, on ga je vozio dugo :D :D
|
Imao sam ga i ja, geomatrija je takva da ga treba zaobici u sirokom luku, cak i da je bajk stajao u garazi.
Ovaj izgleda da je stajao pod vedrim nebom i vozen do iznemoglosti. Mozda je Murina zainteresiran :D |
Ima san i ja yz25, 20'' ramu, mehanika shimano diskovi i shift/brake lever u jednom. Meni bia super bajk za casual voznjicu, ne sumsku. Ali ovaj primjerak sa oglasa je uzas, malena rama, geometrija naopaka...
|
Nedavno mi došao frend iz kluba na servis s bajkom koji mu je buraz dao da ne rauba svoj do posla. Ukratko trek 3500 u izrazito boljem vizualnom stanju od ovog, pa je imao bar 900kn ulaganja, izraubano do zuba od ležajeva do kompletnog pogona, čak i headset u teškoj banani. Ukratko, promijenjena sajla da radi str mjenjač i završio na njuški...
|
hvala na savjetima. ovo mi samo izletilo na facebook oglasniku, bez detalja.
|
Pogledaj da li si krivo spojio jack na prednjoj glavčini(teško), da li je uopće spojena, ili se žica izvukla. Dakako, moraš se vozit, tj vrtit pr kotač.
|
Citiraj:
:lol2: Lp |
Ima li netko sekskustva sa biciklama s remen pogonom? Traži se nešto za 22km rutu na posao i nazad, bez brda.
Nešto tipa Raleigh Nightflight DLX ili Ghost Square Urban 5.8? Gesendet von meinem LM-G810 mit Tapatalk |
Citiraj:
Meni je super za održavanje (nema ga osim možda svake 1-2g potopiti nabu u ATF ulje). |
U ovoj karanteni, sjedim na terasi, pijem kavu i gledam taj svoj stari bike, i samo dobivam ideje za upgrade. Sada me početlo hajcati da složim X1 pogon, jer koliko vidim, ovi stari x3 naprijed su stvarno predhistorija :)
Koliko me realno može koštati prelazak na X1? Da li mogu iskoristiti postojeću zvijezdu, i samo malo proširiti range sa par zupčanika? Onda bih naravno trebao i novu mašinicu? Lanac isto? Hm, puno pitanja, idem malo istraživati :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
https://www.bike24.com/p2178143.html?q=m7000 Glavni bike mi ima 1x12 gx a nedavno sam si uzeo nekog starog jamisa, trail bike, koji ima 3x9. Stvarno je postala tlaka voziti 3x pogone kada se navikneš na 1x :D |
Citiraj:
https://hokkaidowilds.org/shimano-al...r-hub-oil-bath Ovo je za Alfine 8, 11 već ima uljnu kupku. |
Citiraj:
|
ekipa ne znam znate li za "noćne" vožnje četvrtkom.
to je neka tradicija gdje se skupljaju vozači i onda u đir po sljemenu. moj frend vozi redovito. mislim da ima fejs grupa. znam da mi je pričao da to postoji tipa 5 ili 10 ili 15 godina i da je to postala tolika tradicija da se možda desi jedan ili dva četvrtka u cijeloj godini da se ne vozi. e sad ne znam kak je s koronom, ali kad sve prođe siguran sam da budu nastavili. i kaže da se vozi bez obzira na vrijeme. ... e da ...mislim da su fulke u pitanju... sorry na šturom infu malo sam out kaj se tiče bicikliranja :D ako netko bude zainteresiran mogu se raspitati iz prve ruke. |
Citiraj:
Vozio sam jednom s njima i to sasvim slučajno naletio sa svojom ekipom na njih na Oštrcu pa smo nastavili s njima. Dečki su super i zajebancija je na visokom nivou. Tad nas je bilo 20-ak i zvučalo je koda se horda divljih svinja slistila niz strminu :D Bajkovi jesu fulke uglavnom (i to fine), ali ima i običnih ht xc-a. |
Ekipa, ima li tko da radi servise na istočnom dijelu grada u fušu, teskom rekreativcu bi trebalo poštelat običnu nakamuru cliff lite staru, osjećam da kotač ide u osmicu, i mjenjače postelat bi trebalo, dugo je stajao pa bi ga trebalo urediti za puno novih sretnih km :)
Ono generalku napravit. Tnx svima |
Imaš Zmiju tak kod CC East
|
Citiraj:
Citiraj:
Što onda da zadovolji neke početničke vožnje? Recimo budžet do oko 5000, možda ovo?. (Link opet iz Intersporta, ali nije bitno) |
Ovo je već ok xc bike. Cijena je isto na mjestu. Recimo u keindlu sa iste novce imaš cube analog sa 1x12 sx, iskreno ovaj deore m6000 je daleko kvalitetniji od tog sx-a.
Ako gledaš rabljene za te novce se može uzeti daleko bolji bike. Recimo ovaj, https://www.njuskalo.hr/mtb-bicikli/...oglas-31100279 |
Ovo je bilo prije mjesec dana u Decathlona za 5000kn.
Mislim da je najbolji izbor za novi bike u dućanu. https://www.decathlon.hr/bicikl-xc-0...d_8548144.html |
E ovo je super bike za tu cijenu. Definitivno naj kupnja ako se gleda novo i taj cjenovni rang.
|
Citiraj:
Pretpostavljam onda da je NX na ovom iz decathlona bolji od ovog s nakamure? Općenito nakamura vs rockrider taj? Citiraj:
Citiraj:
Samo novi dolaze u obzir. Onda snajpam raspoloživost veličine za rockrider.:fala: |
Preporuka nekog servisera iz ST koji će zanemarit korona alert? Zva san "moga" i backup tog prvog i nula bodova, jedan nije u gradu, drugi se samoizolira :(
|
Citiraj:
Na rockrideru imaš za te novce dosta dobru xc vilicu i po meni super grupu, vozio sam nedavno taj nx i baš mi se svidio, a ni ostatak dijelova nije za baciti. (za taj price point, ne..) Jedino mi kočnice ne zvuče nešto obećavajuće, no to lako zamijenis (imam jedne deorke viška ak baš hoćeš :D). |
Ako nema 100kg poslužit će i te kočnice :D
|
Kad smo kod kočnica..jel ima netko mt520 da mi kaže koju o njima?
|
MT520, ok kočnice, bazirane na Zee/Saint kočnicama što se tiče kliješta a ručice su od Deore M6000. Napravljene kao podgrupa za e bikeove, znači da budu low end ali da mogu zaustaviti bikeove od 20+ kila i zato su dobre. Keramički klipovi kao u saint/zee što uključuje i korištenje istih pakni kao high end kočnice. Sve u svemu, za tu lovu odlične.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:13. |
|