PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

1v@n 02.01.2019. 10:34

Mislim da domaći rezultati ne bi bili nešto previše drugačiji od ovih

https://www.carscoops.com/2019/01/st...-premium-cars/

akoj 02.01.2019. 10:59

Citiraj:

Autor Xiaomi (Post 3262762)
Iza mene nedavno bila insignia FL 2015 cca. s tim matrix svjetlima. Toliko je blještalo da sam morao unutarnji retrovizor stavit u zatamnjeni mod.

A sto je bocnim retrovizorima?
Ne znam sto je gore Insignia ili Vitara.

xlr 02.01.2019. 11:14

Mene bocni jebu jer nazalost nemam opciju da ih na jedan dodir spustim. Nekad ih na AC po noci zaklopim (elektronski) a unutarnji retrovizor se sam zatamni, al to nije bas mudro kad ima puno prometa oko mene. Boli vrat od okretanja okolo :D

Moj "problem" je sto mi nije omiljeno voziti nocu van grada i malo me jebu/umaraju ta svjetla (na AC je ok) i onda me svaka ta anomalija pika u oko. Je, nosim ocale i sve je po ps-u.

Colop 02.01.2019. 11:19

meni su najgori novi Audi/VW kad skreću.
To svijetli kao pista za slijetanje aviona.

Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk

zvonac 02.01.2019. 18:55

Pozdrav. Ljudi, jel ko od vas vozio Toyotu Yaris, 1.6 vvti 6ruc.mj., to je model 2015-2017?

Negdje sam procitao da je taj auto nejde kak bi trebal s obzirom na motor od 110ks, ak se ne varam, navodno je mjenjac lose proracunat..

Xiaomi 02.01.2019. 19:02

1.5 ne 1.6

Po reviewima doima se kao da ima 90 ks max. Swift 1.2 nije ništa lošiji.

zvonac 02.01.2019. 19:09

Da 1.5, sry, nekaj sam pobrkal..

Po citanjima, Yaris malo trosi, jedino eto, ne ostavlja dojam ko da ima 110ks, ocito su ciljali na ekonomicnost..

Slobodno ak neko ima iskustva s njim nek napise..

zgmmax 02.01.2019. 20:57

ala je opravio, svaka mu čast
Čudo da nije nikoga na stanici pokupio. Očito je malo išo driftat kada se uključivao sa držićeve pa ga zanjelo.

Trebali su ga odma u zatvor otpeljat i nakon 6mj pitat šta se točno desilo.

Fleks 02.01.2019. 20:58

dobro jel policajci ikada zaustavljaju zbog nepodešenih farova? Nisam picajzla, ali stvarno ima bisera. Ne smeta me cak toliko kad prodje negdje netko na otvorenoj cesti kraj mene, pa me zabljesne (samo ne gledas u far i bok), ali genijalci na autoputu koju mi se voze na dupetu sa ili nepoštelanim ili dugim svijetlima me stvarno iritiraju. Zapravo opcenito kak se vozi po autoputu po HR je kriminalno zadnje vrijeme...

jopis 02.01.2019. 21:20

Citiraj:

Autor Fleks (Post 3262942)
dobro jel policajci ikada zaustavljaju zbog nepodešenih farova? Nisam picajzla, ali stvarno ima bisera. Ne smeta me cak toliko kad prodje negdje netko na otvorenoj cesti kraj mene, pa me zabljesne (samo ne gledas u far i bok), ali genijalci na autoputu koju mi se voze na dupetu sa ili nepoštelanim ili dugim svijetlima me stvarno iritiraju. Zapravo opcenito kak se vozi po autoputu po HR je kriminalno zadnje vrijeme...

To. Nepoštelana svjetla su najmanji problem. 40.000 sam od 1.6. ove godine napravio na a3 do sad, visina snopa svjetala je najmanji problem. Ekipa koja ne pali svjetla uopće navečer, ekipa koja se po magli vozi ili bez svjetala ili samo sa prednjim (dnevnim) svjetiljčicama, ekipa koja se vozi 20-30km u komadu lijevom stranom 100ku ili sporije i neće se maknut, ekipa koja ti se sa 110 izbaci na 5m ispred tebe i prestiže kamion koji se vozi 105, ženska ekipa koja priča na mobitel i šminka se dok se vozi ujutro iz zg za ivanić ili obrnuto i uopće ne gleda da se vozi po sred 2 trake na autoputu, ekipa koja ima malu pišu pa ih prestigneš sa lošijim autom od njihovih suvova na kredu od 15 godina pa te prestignu nakon 2km i rade ti brake check jer si im dirnuo u ego, ekipa koja se po magli vozi 200 i ne hebe pol posto promet ispred sebe, itd. itd. To su sve stvari koje se događaju svaki dan po autoputu i koje murija na istom ne je.e 2 posto, kao ni presretači, jer je lakše stat uz stup i glumit cvjetnjak sa laserom u ruci i pisat kazne, ili se nabijat presretačem nekom na guzicu ko se vozi 150 pa ga 'natjerat' da brže prestigne i napisat mu kaznu za 160kmh, itd. Jad i bijeda, a alternative nema jer ići za zg doktoru u dogovorena vremena i kombinirati to sa poslom i drugim obavezama, ići običnom cestom do zg i nazad je pre presporo.

Colop 02.01.2019. 23:19

Ti koji voze 200po magli su mi misterij najveći.
Dal uopće adaptivni tempomati i slične stvari rade po magli?
Prije 8-9 godina između Oštrovice i Kikovice magla da se ne vidi 10 metara ispred tebe, ja vozim 30 na sat i molim se bogu da ne naletim na nekoga ili netko na mene, a frajer sa A8 projuri 150+

Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk

IcyTexx 02.01.2019. 23:35

Citiraj:

Autor Colop (Post 3262997)
Ti koji voze 200po magli su mi misterij najveći.
Dal uopće adaptivni tempomati i slične stvari rade po magli?
Prije 8-9 godina između Oštrovice i Kikovice magla da se ne vidi 10 metara ispred tebe, ja vozim 30 na sat i molim se bogu da ne naletim na nekoga ili netko na mene, a frajer sa A8 projuri 150+

Rade po magli i snijegu, dosta dobro (kao da je suho), a pogotovo ovi noviji. Ali da bi se pouzdao samo u njega, noup.

Veći mi je problem kaj se na autocesti u magli uz okej vidljivost gdje se moze vozit 100-ak km/h uz dosta buffera nađu dvije koze u bijelom Peugeotu bez upaljenog svjetla koje “praše” 40km/h u lijevoj traci.

Kal-EL 02.01.2019. 23:37

Može pomoć, audi a6 2007, kontam da je to bi-xenon, po mraku se ne vidi ništa, ono svijetli ali ne baca.
Moram li mijenjati "sve" (leća, žarulja?), šta? šta?

Može i pp ako se netko time bavi. Hvala.

GreenLife 03.01.2019. 01:02

Citiraj:

Autor vga killer (Post 3262765)
Insignia 2015 je stara linija sa Xenonima i imaju uvjerljivo najlošije naštelana svjetla od svih autiju.

A tek nove BMW x3, x5, x7 ...
Pošto svaki vikend putujem HR-DE-HR, kad mi se neki od navedenih nađe pokraj, kao da ima uključena duga iako rade kratka. U nekoliko sam navrata zamalo popizdio dok nisam shvatio da su u biti svjetla tako postavljena, a majmunče za volanom ne zna postavit svjetla u nižu poziciju.

domy_os 03.01.2019. 01:57

Citiraj:

Autor Kal-EL (Post 3263003)
Može pomoć, audi a6 2007, kontam da je to bi-xenon, po mraku se ne vidi ništa, ono svijetli ali ne baca.

Klasika na dosta tih modela, mutna leća i možda oštećeno sjenilo od temperature. Branimir Tubikanec iz ZG to može riješiti, bliže ne znam nikoga osobno da to donekle dobro radi.

borny 03.01.2019. 08:56

Jens - 091 768 5099. Čovjek čuda radi.

vga killer 03.01.2019. 09:06

Zovi Jensa za sve kaj ima veze sa svjetlima

@GreenLife - ako ima automatsku nivelaciju ni nemreš sam spuštat svjetla

Garro 03.01.2019. 09:43

Citiraj:

Autor Kal-EL (Post 3263003)

Izgorili su ti reflektori i vjerojatno “prašina” nataložila na leći. Imao sam isti problem na svom Passatu iz 2001., ovlašteni mi htio zamijeniti cijele farove za suludu cifru, riješio ga zamjenom cijelog sklopa (žarulja, reflektor, leća) kod Jensa. Ako hoćeš, pošaljem na PM njegov broj.

Edit: kasno palim.:)

Mommistake 03.01.2019. 09:50

Ekipa, imam par ogrebotina/udubina na autu na bočnim vratima.

Što od vrata, što od susjeda pijanog itd. Uglavnom, kako to što bezbolnije riješiti?

Kit + špricanje? Ili ima neki jednostavniji/jeftiniji način?

Boja je neka divlja, plava s šljokicama, bojim se da nikad neću više takvu boju dobiti, a ne šprica mi se cijeli auto.

Garro 03.01.2019. 09:55

Pa jel probilo boju do temeljne ili samo lak?

buljaka 03.01.2019. 09:56

Koliko je star auto? Ako je mladi onda bi ja u ovlašteni pa neka oni gađaju boju jer imaju original recept

Ako je stariji i već je malo promijenio boju onda to ni dragi Bog neće obojati da se ne vidi. W sad nekome to ne smeta, ja poludim na različite nijanse a kod tog nema lijeka nego farbanje svega . A farbanje cijelog auta zbog par ogrebotina je bezveze ...

Sve što ne zapinje pod noktom se da ispolirati

Xiaomi 03.01.2019. 10:07

Citiraj:

Autor Garro (Post 3263061)
Izgorili su ti reflektori i vjerojatno “prašina” nataložila na leći. Imao sam isti problem na svom Passatu iz 2001., ovlašteni mi htio zamijeniti cijele farove za suludu cifru, riješio ga zamjenom cijelog sklopa (žarulja, reflektor, leća) kod Jensa. Ako hoćeš, pošaljem na PM njegov broj.

Edit: kasno palim.:)

Koliko taj sport košta ?

Mommistake 03.01.2019. 10:32

Citiraj:

Autor Garro (Post 3263068)
Pa jel probilo boju do temeljne ili samo lak?

Ma imam jednu udubinu u vratima, poštar me pogodio kada je ulazio bočno na parkiranje, udubina je onako, dobra. Kao da je netko s koljenom svom silom u vrata udario.

Došlo je do temeljne, vidim se bijela boja već, tako da, je probilo.

Auto je noviji za moje poimanje, 2012.

Što se ovlaštenog tiče, nikad više. Kada smo ga kupili, možda nakon 6 mjeseci me neki doktor udario u zadnji kraj. On kriv, tipkao na mobitel. I sve super, idemo kod ovlaštenog, prvo, čekali 2 mjeseca popravak, drugo, auto je kompletno druge boje... Žena išla po auto, nije gledala, preuzela i gotovo. Poludio sam kad je došla doma. I zvao i ne znam što sve ne. Kao, ne mogu oni pogoditi točno tu boju, jer je boja 100% dobra, ali su druge nijanse, ovisno o materijalu po kojem se lakira... Tako da... Prikratki, nikad više.

domy_os 03.01.2019. 11:03

Citiraj:

Autor borny (Post 3263052)
Jens - 091 768 5099. Čovjek čuda radi.

Citiraj:

Autor vga killer (Post 3263053)
Zovi Jensa za sve kaj ima veze sa svjetlima

@GreenLife - ako ima automatsku nivelaciju ni nemreš sam spuštat svjetla

A što sam gore napisao? :stoopid: Jens = Branimir Tubikanec

Ne možeš namjestiti iz kabine, ali možeš na faru.

vga killer 03.01.2019. 11:40

A di bi došli da svima znamo imena...

Tu je onda i problem tehničkih pregleda, jer ipak oni tam vele da dobro svjetli

Garro 03.01.2019. 12:33

Ako si imao original bixenone (a jesi), onda nema problema na tehničkom. Tri puta bio, triput prošao bez problema. Još mi se u ovlaštenom čude kako dobro svijetli.:D

zvonac 03.01.2019. 14:56

Ljudovi, jel vozio tko Mazdu 2016 model sa 1.5 dizel motorom?

Nemrem nac informacije, generalno kakav je motor sto se tice pouzdanosti.
Kolko citam, to je novi motor iz Mazde.

borny 03.01.2019. 21:04

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3263089)
A što sam gore napisao? :stoopid: Jens = Branimir Tubikanec

Sorry, promaklo mi. :chears:

X-Plosiv 04.01.2019. 00:35

Citiraj:

Autor xlr (Post 3262776)
Mene bocni jebu jer nazalost nemam opciju da ih na jedan dodir spustim. Nekad ih na AC po noci zaklopim (elektronski) a unutarnji retrovizor se sam zatamni, al to nije bas mudro kad ima puno prometa oko mene. Boli vrat od okretanja okolo :D

Are you kidding me?

Citiraj:

Autor Fleks (Post 3262942)

Znaš što ću ti reći, koliko god ne lajkam ovaj kvazi crossover što sam uzeo ženi (Ford Ecosport), toliko u 5h ujutro kada sam išao 2 tjedna na posao, ogromni PREPOROD što se tiče vožnje. Prije u običnom autu ili dostavnom nižem bi me ubijali ti farovi, ovako su ti baš ispod razine očiju i milina voziti :lol2:

Fleks 04.01.2019. 00:42

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 3263329)
Are you kidding me?

Znaš što ću ti reći, koliko god ne lajkam ovaj kvazi crossover što sam uzeo ženi (Ford Ecosport), toliko u 5h ujutro kada sam išao 2 tjedna na posao, ogromni PREPOROD što se tiče vožnje. Prije u običnom autu ili dostavnom nižem bi me ubijali ti farovi, ovako su ti baš ispod razine očiju i milina voziti :lol2:

to mi nije palo na pamet :D mozda je problem sto ležim na podu :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:23.