![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
vozio se u staroj ibizi i octaviji..plastika unutra je užaš,škripi,na opip kao ona iz koje rade daljinske npr :D
sad ne znam dal je to u novijim modelima riješeno ili.. novi Leon ima fakat čiste glatke linije,al ostavlja me totalno ravnodušnim,kao i svaki do sada.. |
Citiraj:
nova ibiza ima recimo ok plastiku i ništa ne škripi. Za ostale modele nezz... Jest da je ovaj leon dosta jednostavan i ne ostavlja neki dojam, ali je zato ok iznutra i paleta motora je zanimljiva. Ja kad bih ga uzimao odmah bi uzeo 1.8 TSI :goood: |
Jel zna itko gdje u Zagrebu nabaviti 509T žaruljice, po mogućnosti LED?
Znam da ima preko ebaya, ali mi se ne čeka i ne plaća (pre)skupa poštarina. |
Za ovog Leona mi je jedino žao što ova crna plastika naprijed izgleda prejeftino. I ova plastika oko znaka je premalo agresivna. Ali inače izgleda jako fora! Jeste skužili kako su odrezali retrovizor?
Navigacija je na fora mjestu za aftermarket, izgledao bi poštenije od ove. Sviđa mi se što se dosta proizvođača počinje dobro gurati u taj segment hatcheva sa dosta kvalitetnijim autima nego prije. |
Citiraj:
Nije isti kut sijanja tih led žaruljica i standardnih sa niti, pa ti se može dogoditi da ti ne bude dobro svjetlilo to di ih misliš staviti. Isprobano kod mene na instrument tabli :) |
Citiraj:
Htio bih imati rezervne za svaki slučaj. Riješio sam brzinomjer i LCD, ostala su unutrašnja svjetla i brojač okretaja. http://www.evilution.co.uk/index.php?id=362 |
Gledali stari i ja danas Rapid u salonu i nije bas nesto. Jako plasticno i djeluje jefino. Bolje od 301 i C elysee ali ni to to. Od svega do sad bar po unutrasnjosti i nekom ugodaju i dojmu kvalitete je Kia Ceed, nova na vrhu. Novi Auris je isto ok mada je izvana dost ruzan, bar meni.
Sestrin C4 nakon 30tkm. Novi straznji amortizeri, nove plocice prednje(90tkm na SX4, 110 na Swiftu), voda u straznjim farovima, podizac stakla divlja. Srecom sve osim plocica u garanciji. Zalosno je kaj c4 nudi jako dobru opremeu, diesel i povoljnu cijenu ali je cesme. |
Citiraj:
Da ne bi bilo zabune, ovdje pričamo o autima do 120-130t kn. |
Citiraj:
|
kaj misliš onda kak je vlasniku bmw-a 545 ispred moje kuće koji redovno ima vlažan prednji desni far kod ovakvih vremena? ;)
inače za cijenu ćelavog rapida 1.2 tsi 105hp, koji je i na slikama teški plastikaner, se jeftinije dobije full opremljeni 301 i šelize sa 1.6vti. mislim ne bi uzeo ni jednog ni drugog ni trećeg... ali... |
Citiraj:
Ugl razina iznad osnovne uz pokusaj nadoplate za ksenon kojeg vecina ni ne nudi. Dal bi se skombinirat za Aurisa, Megane i mozda jos koji. Mi smo pred 3 godine platili SX4 120 tisuca. I on je plastican al je bar sklepan ok ali grijani sicevi, odlicna auto klima, 4x4, 4 podizaca, sva sila air bagova i ovih sranja protiv proklizavanja i sl., kozni volan, naslon za ruku itd., keyless, el. retrovizori, ok 16 felge itd., ok motor i na kraju je presao prek 100k bez i jednog problema, ni najmanjeg. Tak da mi je sad katastrofa trazit novi auto jer ni jedan nije ni blizu takvog "bang for buck". Nije ni Suzuki bezgresan, nije bas udoban, na autoputu iznad 150 je bucan itd ali opet. |
Kihnio mi akumulator, pa bih trebao neku preporuku za novi, suhi, 74 AH.
Jedino energizer aka američko njesra ne bih, jer je služio tek 3 godine. Malo sam gledao cjenike i našao "beren" sa 2 godine garancije za 570 kn. |
Preporuka za Exide.
Mislim imaš i Vartu te skuplje serije Bannera, no osobno radije Exide. Ak hoćeš proći jeftino pogledaj Toplu. |
...i ne kupuj u metrou :D (stari akumulatori)
|
Limuzina do 240k kn max ?
Vrijeme je da se stari autić proslijedi mlađima, a sebe (zasluženo) počasti novim, dugo nisam pratio što se događa u auto svijetu. Može nov iz salona može i polovan nemam averziju prema niti jednom. Znam samo da ne može vw passat jer je dosadan do bola i preferiram malo tvrđe podešen auto pa francuzi otpadaju. Neki logičan izbor za sad su oko 1-2g god stari 20-40k km A4 i bmw3 i nova mazda6. Bolje malo polovni njemci ili novi japanac? Ima li još koji da propuštam -a trebao bi mi biti na shortlistu? |
znam da si reko da otpadaju francuzi, ali po meni ds5 je trenutno najuzbudljiviji auto srednje klase... ili se strpi da dojde novi mondeo ;)
|
ako je passat dosadan uzmi passata cc-a!
koji je stari auto? |
Citiraj:
Ja sam uvijek za japance,imao sam avensisa 2008g i to je za 2 koplja bolji auto od passata,no iskreno pored novog accorda neznam što bi uzeo...i on me impresionirao,pošto sam nedavno kupovao novog sedana obavio sam test vožnju,odličan,kao i avensis.Accord mi boje izgleda u svakom slučaju,jedino neznam jel ti ulaze u buđet novi,neznam točno kakve su cijene,no polovno sigurno da. |
Opel Insignia 2.0 CDTI 4x4? (ako nisi "oplo hejter") :D
najjeftiniji accord 219.410,58 huh |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Mazda6 2007 (ona prva,ne druga serija) je sadašnji auto, šta me u neku ruku čini valjda ljubiteljem mazde jer volim kako voze, mjenjače etc. , s druge strane nisam zadrt i volim probati novo promjeniti, samo mi se ova nova čini odlična (valjda tek je stigla).
Mondeo itekako -al novi još nije stigao, 6tica je. Prije sam imao peugeot 307, grozan auto, nedavno sam par puta do Zg bio prisiljen voziti 508 i ne sviđa mi se, ni mjenjač, ni kako ulazi u zavoje, ništa... možda je pogrešno gurati u isti koš citroena -šta ja znam... Nisam ljubitelj wv-a, pasata staroga sam vozio par mj. odličan auto al su mi 6tica i mondeo jednostavno auta ugodnija za voziti kolko god ovaj da bio kvalitetan/kvalitetniji/bolje držao cjenu itd. ------------ Edit: Opa, googlam ds5, kako mi je ovo promaklo? Nisam opel hater, zapravo nisam fanboy/hater nicega, ali uvjek sam htio probati bmw3 ili a4, samo me strah polovnjaka od dvije god koji imaju jos 1g garancije kod takvih marki, mozda da ulovim nekoga sa produzenom garom... |
je, fino se jako vozi ta mazga... kao što rekoh ja bi na tvom mjestu otišao bar probat ds5 (malo napamet pričam, možda je i skuplji) jerbo je auto impozantan u bilo kojem pogledu, a radi se o nemaloj svoti novaca.
si možda razmišljao o alfi đulijeti? aktivni selektor načina rada i tako dalje, dobri motori... |
Mazda 6 all the way ako ides na novo. Mondeo je predivan no jos nije stigao. Ako nisi skeptik pogledaj Kiju Optimu.
|
e vidiš kia optima... zaboravio skroz, pošten auto ;)
|
Citiraj:
|
Komplicirate bezveze. Kakvi DS5, kakve Kije. Kome će to prodat za par godina?
Mazda dobro kotira, i ta nova 6ica izgleda super. BMW novog ne možeš kupit, ali polovnog bi se dalo, možda čak i 5ica. Mazda, Honda, BMW, dalje i ne trebaš gledat. |
Insignia dobro izgleda...no čini mi se manja od konkurencije,ili se varam...
|
Citiraj:
Daješ puno para pa onda i treba kupiti provjerenu kvalitetu i mislim da je bolje godinu-dvije star auto, dosta jeftinije ga dobiješ, a to je još uvijek novi auto. Da kupujem limuzinu za te novce jedino bi A4 došao u obzir. Imaš ovdje tih ljepotana, taman su oko te cifre koju imaš: http://www.weltauto.hr/weltauto/hr/L...#0-15-5-0|STD| Interijer im je stvarno savršen, barem što se tiče mog ukusa. http://www.pohrani.com/f/D/eG/1IJ5Wls6/1.jpg http://www.pohrani.com/f/29/12J/1O5VkdLR/2.jpg http://www.pohrani.com/f/2G/46/2Dh1AB8c/3.jpg |
Citiraj:
Ako misli kupit auto da ga proda onda neka ni ne gleda nov auto nego neka fino kupi rabljeni vau vau dizlo. :rvat-katolik-nepušač: Pa će moć za tri godine napisat u oglasniku prodajem novO autO. Malo prešlO, švapskO kvalitetO! :D Citiraj:
I možeš mislit kako je netko uzeo A4 TDI pa u godinu dana napravio 8k kilometara. Pobogu pa toliko ja u godinu dana nadrobim tu po Zagrebu a baš i nije da se puno vozim. |
Citiraj:
Jer DS5 za 4 četiri godine neće moć poklonit,a provjerenu limuzinu može bez problema prodat. A izbacivanjem DS5 i Kije iz jednadžbe ne gubi ništa. |
Gle imali smo Carens mk3 CRDI i pazi sad u 4,5 godine izgubili smo isto kao i da smo uzeli ''provjerenu'' Opel Zafiru.
Velim ako mu je cilj auto imat tri četiri godine neka onda uzme rabljeni Passat TDI |
Citiraj:
To je praktički novi auto, pa taman i da su mu vratili 15-20k, nebitno. Imaš garanciju i pregledaš fino auto prije kupnje, dam se kladit da još miriše po novom. |
Citiraj:
Jebo Zafire i Carense, to da je Mercedes ne možeš nikome uvalit. I ne treba kupovat Passata, niti sam ja to rekao. Honda bolje drži cijenu od Passata recimo. Najpametnije je uzet srednju ili kompaktnu klasu neke marke koja mu odgovara, a to je kako mi se čini neka od ove tri koje sam spomenuo. Neće se baš s Kijom nauživat u vožnji. |
Citiraj:
Jel ti sad jasnije? :D I ''praktički novo'' ne postoji. ;) Ne znaš tko je i koliko njih jašilo za volanom, ne znaš kako je vožen, ne znaš kako je održavan. Ne kažem da se to ne isplati kupit. Samo kažem da to nije nov auto i da ga se ne treba smatrat kao nov auto. A kako nekaj razjebat u par minuta evo upute :D Ovo će isto bit u weltauto pod praktički nov auto :D Pardon novO autO :D http://www.vecernji.hr/vijesti/auto-...-clanak-498134 Citiraj:
A ne ''upirem'' ništa već sam samo povukao paralelu s osobnim iskustvom. A vezano za uživanje u vožnji to neka sam prosudi. Nismo mu rekli kupi to i to, nego odi pogledaj pa vidi. Neću ja platit njegov auto nit ga vozit. Neka sam ode, pogleda, proba i odluči. ;) |
ne valja tako closed-minded gledati da se s kijom neće nauživati... da se radi o toj svoti para, ne-bila-mi lijena guzica otići jedan dan i provozati tu optimu, ako nešto znaš, znaš da ćeš dobiti kudikamo jaču opremu od ostalih za iste/manje pare.
ništa te ne košta provozat auto iz nekog salona. ako ćemo realno i gledajući već iduću preprodaju niti jedan novi auto se ne isplati, a ds5 bi kupio prije bilo čega imho... boli me patka koliko će vrijediti, auto mi je na cesti pojava veća od lamborđinija, kakvi bemveji, honde i ostala (dizajnerska) konfekcija. |
Citiraj:
Čovjek je rekao da ne pati za novim autom niti mora biti novi, ne znam u čemu je problem, i zašto se uvijek kod kupovine polovnog polazi za tim da je za volanom bio prahistorijski čovjek koji je kidao auto? Pobogu to je luksuzna limuzina, voze ga poslovnjaci i to po cesti, a ne njivi. I koliko njih je moglo 'jašit' za volanom i ne održavat ga u tom periodu manjem od godinu dana? Daj ajde... |
Pa eto, ona ga je ministrica ili kopji vrag već je u par minuta udesila na cesti. Neki bi seljak na njivi možda napravio manje štete :D
Kao što rekoh, ne znači da su svi ubijeni, ali to nije nov auto niti ga se treba takvim smatrat bez obzira kako mirišao unutra ili kakva to limuzina bila. ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:04. |