PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Huawei Sonic U8650 - (root, custom rom, integrated flash) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221363)

Caks 22.09.2012. 11:27

moze pliz link za gapss..trebaju mi

volume3d 22.09.2012. 13:50

Pozdrav,

Imam problema sa mobitelom:) Od sinoc ga jednostavno ne mogu upaliti, na početku mi se ona huawei animacija vrti u krug milijun puta, nikako da dodje do onoga gdje traži pin

Nisam nikada nista radio s mobom, kakav je kupljen takav je i sada, radio je ok zadnjih 10ak mjeseci, al sad zadnjih par tjedana su mi se znala sve aplikacije po redu srusiti, onda sam ga morao ugasiti (vađenjem baterije), radilo je ok nakon paljenja

Kada stisnem onu gore tipku i vol - i + zajedno prikaze mi se samo pink zaslon (sinoc je prikazivalo nesto drugo )

Ne znam sto bih mogao pokusati da proradi, zato sam se regao tu da pitam :) Jel imao netko slicnu situaciju?

Souldefiler 22.09.2012. 17:49

Ej jel imao neko problema sa kamerom na Benru v4 kad upalim pojavljuju se neke vertikalne linije i setaju po ekranu,odnosno trepere wtf?

Caks 22.09.2012. 18:03

Citiraj:

Autor Souldefiler (Post 2241334)
Ej jel imao neko problema sa kamerom na Benru v4 kad upalim pojavljuju se neke vertikalne linije i setaju po ekranu,odnosno trepere wtf?

to je na svim romovima koji se daju overlockat..kada snimas, max frekv nesmije biti iznad 600 i problem rijesen :beer:

tutix 22.09.2012. 18:06

@volume3d, probaj sa kobinacijom vol+ i tipka za paljenje uci u stock recovery. Tamo nadji opciju za tvornicki reset. Izgubit ces postavke i aplikacije al bi telefon trebao proradit. U suprotnom nosi na servis.

volume3d 22.09.2012. 19:18

Citiraj:

Autor tutix (Post 2241345)
@volume3d, probaj sa kobinacijom vol+ i tipka za paljenje uci u stock recovery. Tamo nadji opciju za tvornicki reset. Izgubit ces postavke i aplikacije al bi telefon trebao proradit. U suprotnom nosi na servis.

Samo se normalno upali (do one animacije )
Jel moram nositi mob u centar gdje sam ga kupio ili mogu u bilo koji?

spudmonster 22.09.2012. 19:31

Hvala @Fundowsky, app uspjesno instalirana ali mi pri aktiviranju opet javlja "The application Browser (process.android.browser) has stopped unexpectedly. Please try again." Znaci, Voice search mi radi u svim aplikacijama osim kod browsera.
Nije sad da mi toliko znaci pa da moram imat' Google Voice search, al' et'...

tutix 22.09.2012. 21:25

Citiraj:

Autor volume3d (Post 2241387)
Samo se normalno upali (do one animacije )
Jel moram nositi mob u centar gdje sam ga kupio ili mogu u bilo koji?

Probaj drzat 10 sekundi obje tipke, prije toga izvadi bateriju na par sek. Mislim da mozes u bilo kojem Tele2 centru.

volume3d 22.09.2012. 22:19

Citiraj:

Autor tutix (Post 2241446)
Probaj drzat 10 sekundi obje tipke, prije toga izvadi bateriju na par sek. Mislim da mozes u bilo kojem Tele2 centru.

e hvala, uspio sam onako, sad mi je sve obrisano, al nema veze:) nisam ni imao nista korisno :) tnx jos jednom

Fundowsky 22.09.2012. 23:48

Citiraj:

Autor spudmonster (Post 2241393)
Hvala @Fundowsky, app uspjesno instalirana ali mi pri aktiviranju opet javlja "The application Browser (process.android.browser) has stopped unexpectedly. Please try again." Znaci, Voice search mi radi u svim aplikacijama osim kod browsera.
Nije sad da mi toliko znaci pa da moram imat' Google Voice search, al' et'...

koji rom imaš? ako je CM, neće ti ovaj raditi. ako nije, browser.apk trebaš root explorerom (ili nečim sličnim) kopirati u system/app,staviti permissions na rwrr i restartati mob.

tutix 23.09.2012. 03:32

Citiraj:

Autor volume3d (Post 2241471)
e hvala, uspio sam onako, sad mi je sve obrisano, al nema veze:) nisam ni imao nista korisno :) tnx jos jednom

A vjerojatno bi ti i oni nešto takvo napravili, teško da bi sačuvali postavke. Ništa ;).

volume3d 23.09.2012. 12:50

Citiraj:

Autor tutix (Post 2241543)
A vjerojatno bi ti i oni nešto takvo napravili, teško da bi sačuvali postavke. Ništa ;).

E sad mi je jedini problem sto mi se ne zeli spojiti na wi-fi doma :) Sinoc sam bio vani, u bircu ima wi-fi , ne zeli se spojiti ni tamo, hvata singnal birca koji se nalazi do tog u kojemu sam bio i tamo me spoji....ne znam gdje je problem
Mislim da sam imao takav problem kad sam kupio mob, al se ne sjecam kako je proradilo, davno je bilo.......Jel se moze to nekako srediti?:)

spudmonster 23.09.2012. 12:53

Citiraj:

Autor Fundowsky (Post 2241506)
koji rom imaš? ako je CM, neće ti ovaj raditi. ako nije, browser.apk trebaš root explorerom (ili nečim sličnim) kopirati u system/app,staviti permissions na rwrr i restartati mob.

Pa nemam niti jedan custom rom, ost'o mi je onaj stock rom od Tele2. Sa SD od jedne gige nisam nigdje prispio :D

tutix 23.09.2012. 15:43

Citiraj:

Autor volume3d (Post 2241657)
E sad mi je jedini problem sto mi se ne zeli spojiti na wi-fi doma :) Sinoc sam bio vani, u bircu ima wi-fi , ne zeli se spojiti ni tamo, hvata singnal birca koji se nalazi do tog u kojemu sam bio i tamo me spoji....ne znam gdje je problem
Mislim da sam imao takav problem kad sam kupio mob, al se ne sjecam kako je proradilo, davno je bilo.......Jel se moze to nekako srediti?:)

Jel ti piše možda gdje zapne? Ono Authenticating, Obtaining IP adress? Koji router imaš doma, koja enkripcija je postavljena (WEP, WPA, WPA2)?

Ovo za birceve ti je ništa čudno, svi pišu da imaju ali u rijetko kojem radi :D.

Fundowsky 23.09.2012. 18:53

Citiraj:

Autor spudmonster (Post 2241658)
Pa nemam niti jedan custom rom, ost'o mi je onaj stock rom od Tele2. Sa SD od jedne gige nisam nigdje prispio :D

neće raditi ni na stock romu jer je fajl deodexiran.

NenadS 23.09.2012. 22:07

Koja su podešavanja najbolja za a2sdgui? Na koliko je optimalno postaviti swap (po defaultu je 10), a kako postaviti opciju memorijskog manjka? Iz nekog razloga mi se ova podešavanja brišu i vraćaju na podrazumevane nakon restarta, pa ih moram svaki put ponovo podesiti.

Gongy 24.09.2012. 17:05

Citiraj:

Autor NenadS (Post 2241948)
Koja su podešavanja najbolja za a2sdgui? Na koliko je optimalno postaviti swap (po defaultu je 10), a kako postaviti opciju memorijskog manjka? Iz nekog razloga mi se ova podešavanja brišu i vraćaju na podrazumevane nakon restarta, pa ih moram svaki put ponovo podesiti.

Ne znam da li ce ti biti od kakve koristi ali evo ti jedan mali tutorial sa XDA vezano za A2SDGUI koji sam prije pronasao
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1485470

EDIT:Ova scripta (Script darktremor a2sdgui 2.7.5.3 Beta 04) ti je potrebna ako si na CM-u jer na njemu onako na suho A2SDGUI ne radi.

EDIT: Evo nesto za romoholicare,za test skoro svjeze sa HTC Mania http://www.htcmania.com/showthread.php?t=453200

Uzemljivac 26.09.2012. 12:31

EDIT: Evo nesto za romoholicare,za test skoro svjeze sa HTC Mania http://www.htcmania.com/showthread.php?t=453200[/QUOTE]

jel bi nam mogao uploadati negdje jelly bean fix, nalazi se tamo pod important i rjesava probleme oko statusne trake, nisam registriran tamo pa ne mogu direktno skinuti s foruma.

EDIT: https://www.dropbox.com/s/yc3pr98gbr...Bean%20Fix.zip
nasao sam link do fixa :)

deathdancer 26.09.2012. 12:34

kad budem stavljao ovaj novi recovery 6.x dali moram obrisat stari 5.0.2.6 ili samo ovaj instaliram preko njega?

briferboy 26.09.2012. 13:02

Citiraj:

Autor Uzemljivac (Post 2243541)
EDIT: Evo nesto za romoholicare,za test skoro svjeze sa HTC Mania http://www.htcmania.com/showthread.php?t=453200

jel bi nam mogao uploadati negdje jelly bean fix, nalazi se tamo pod important i rjesava probleme oko statusne trake, nisam registriran tamo pa ne mogu direktno skinuti s foruma.

EDIT: https://www.dropbox.com/s/yc3pr98gbr...Bean%20Fix.zip
nasao sam link do fixa :)[/QUOTE]

ja skinuo pa možda probam danas, da vidim nosi li šta pametno

dudum48 26.09.2012. 14:47

Odgovor porukom

Nemogu u benruv4 naći opciju da kod poziva pošaljem poruku umjesto javljanja.
Ima kakav fix za to?

Caks 26.09.2012. 19:46

jel bolji od benrua na prvi pogled?

deathdancer 27.09.2012. 00:49

malo sam modificirao benruv4 i naravno izbacio vending(market) iz foldera app tako da ga mogu naknadno instalirat ali nakon sto ga instaliram kroz update ili normalno ne mogu ga pokrenut, tj srusi se odmah, jel zna netko kako da rjesim problem?

EDIT: rjesio problem....izostavio sam google service framework :D

Caks 27.09.2012. 01:02

zas si to radio opce?

deathdancer 27.09.2012. 01:29

zato sto ga zelim kao user app a ne system

Fundowsky 27.09.2012. 10:09

Citiraj:

Autor deathdancer (Post 2243956)
zato sto ga zelim kao user app a ne system

market MORA biti system app

Caks 28.09.2012. 11:55

imam cudan problem..na mobu je od benrua cyan stavljen ponovo prije par dana..ugavnom..zate kada s mobitela zovete nekog pa titra ona crvena lampica skrz gore tocno ispod power tipke..ne ona za bateriju dok se puni il dode poruka nego ona desno..naime vec dva dana (od kad sam stavio cyan) mi ta lampica cijelo vrijeme titra..probao sam bat nutra/van nis..jel ima ko kakvo rijesenje/objasnjenje..inace sve funkcije normalno rade na mobitelu

Renesis 28.09.2012. 12:58

ja sam skuzio da je to do nove verzije vibera, izgleda da stalno drzi konekciju... i po potrosnji baterije se vidi da cuca uglavnom viber

T0mB1ll 28.09.2012. 13:21

youtube aplikacija se opet može instalirat na ovaj mob, tj. najnovija verzija..

Caks 28.09.2012. 15:06

Citiraj:

Autor Renesis (Post 2245023)
ja sam skuzio da je to do nove verzije vibera, izgleda da stalno drzi konekciju... i po potrosnji baterije se vidi da cuca uglavnom viber

iss da stvarno..sad gledam..69% bat na viber ?!?!?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:02.