PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275486)

coconut 10.09.2018. 15:18

Mislim da ti se ne isplati ulagati još love u taj mobitel. Iako može poslužiti svrsi, i sam si svjestan da ga je pregazilo vrijeme i da bi bilo vrijeme da ode u penziju. S9 je vani odavno, a oko 4/2019 će vjerojatno doći S10. S6 po performansama šiju današnji mobiteli sa cijenom <200$.

Doom 10.09.2018. 15:29

Uzeo sam ga kao privremeni mob dok S8 ne padne cijena na 2, 2.5 k kn
Iako, i ova šestica ima sve što mi treba: kvalitetnu kameru i dobar amoled display.

Netreba mi zvijer od procesora i 4 GB rama, a mislim da po pitanju kamere i ekrana još uvijek šiša današnje budget mobitele.

S5 sam prodao za 650 kn, a za ovaj S6 dao 750 kn. Mob je kao nov i jedina mana mu je što zadnje staklo nije dobro zaljepljeno naazd, pa na jednom mjestu malo "puše".

Na ebayu sam našao prodavača koji ima originalna Samsungova u dobrom stanju, skinuta sa mobitela. Staklo i traka sa ljepilom ( seal ) me košta 10 Eura.
To svakako mislim obaviti, ali mi je prilika da zamjenim i bateriju ako ova u njemu stvarno nevalja.

Ivo_Strojnica 10.09.2018. 15:46

ma taj s6 je sasvim dobar uređaj.
ja bih zamijenio bateriju. Uvik dobro dođe imati ga.

Doom 10.09.2018. 15:58

Meni je i S5 bio ok, ali povuklo me kvalitetnije video snimanje i najviše to što se S5 nije proslavio sa kvalitetom data veze u uvjetima slabijeg signala.
Sa S6 imam upotrebljivu 3G vezu na loakcijama gdje je S5 imao samo pozive.

Zamjena baterije je puno delikatniji posao od zamjene azdnjeg stakla koje je već i lagano odljepljeno na jednom mjestu. Pa se nebi u to upuštao osim ako trenutna bat nije izgubila barem 30-40% kapaciteta.
Pa da provjerim ako netko još uviejk koristi pa ima rl info, ili po procijeni, dali je ova baterija još uvijek ok ili da ju mijenjam za novu.

thunder11 11.09.2018. 08:24

Jel ima/imao netko od članova problema sa baterijom kod Samsung Galaxy s8 u smislu da se mobitel samo isključi dok mu na ekranu pokazuje da ima još (ovisno o danu) između 25-35% baterije, a kada ga ponovno palim baterija je na 0%.

Probao sam ga ful isprazniti i ful napuniti, nepomaže ...pogledam na aplikaciji "Phone INFO" - ali i tamo sve uredu -
Battery Discharge Cycles - 242
Battery Health - 100%

I sada mi nije jasno šta se tu dešava. Ima netko neki savjet šta da probam ili jeveć netko imao takav slučaj?

Ivo_Strojnica 11.09.2018. 09:38

očito ti je otišla baterija.
ako ima garanciju, šalji na servis.

amerix 11.09.2018. 13:51

Citiraj:

Autor thunder11 (Post 3227773)
Jel ima/imao netko od članova problema sa baterijom kod Samsung Galaxy s8 u smislu da se mobitel samo isključi dok mu na ekranu pokazuje da ima još (ovisno o danu) između 25-35% baterije, a kada ga ponovno palim baterija je na 0%.

Probao sam ga ful isprazniti i ful napuniti, nepomaže ...pogledam na aplikaciji "Phone INFO" - ali i tamo sve uredu -
Battery Discharge Cycles - 242
Battery Health - 100%

I sada mi nije jasno šta se tu dešava. Ima netko neki savjet šta da probam ili jeveć netko imao takav slučaj?

Meni se desilo jednom. Ali uglavnom ga ne držim ispod 30%
Moguće da je do updatea

Edit: Battery Discharge Cycles 236
Moguće onda da je i batka riknula

Sn4k3 11.09.2018. 16:19

Nekako sumnjam da je do baterije, tj. do degradacije. Moja je trenutno na 700+ ciklusa pa nije degradirala ispod 70% (sudeci po nekim aplikacijama) i mob se nikad nije ugasio spontano a da je baterija makar i na 1%. Uostalom sto nije Sammy od s8-ice uvea poboljsanu kontrolu baterije, afaik rekli su da u god. dana nece izgubit vise od 5-10% max... Anyway, ja bi prije svega proba napravit factory reset ili reflash stock softwarea. Ako to ne upali onda na servis...

thunder11 11.09.2018. 16:24

Ma baš pokušavam izbjegavati factory reset, to mi je uvijek mrsko jer sam baš radi toga i odustao od lg što sam imao prije i uzeo se ovoga...no eto, opet nešto kod svakoga. Danas sam wipeao cach partition pa ćemo vidjeti šta bude. Ako ako bude trebalo mijenjati bateriju pod garancijom onda ode i "water ress" isto makar bilo kod ovlastenih.

Mislim pre smiješno mi je da u 2018 godini još postoje te vrazije dječije bolesti, a uz to čupaju i glavu sa kose..

Cuky 11.09.2018. 17:49

Probaj kalibrirat bateriju preko samsung koda. Utipkaj u dialer *#0228# i zatim u prozoru stisni "quick start" kako bi kalibrirao bateriju. Mozda pomogne.

Doom 11.09.2018. 20:00

:)

I tako... nitko nema konkretan savjet za ovaj moj S6, vidim sve ispod 7-ice je ionako za eeee-otpad :D

U međuvremeno se health prema AccuBatery-u pogoršao na 46%, a trajanje baterije poboljšalo i izgura cijeli dan.
Promjenit ću ja samo staklo i ubaciti power bank u auto/ruksak.

Cuky 11.09.2018. 20:12

U s6 ide baterija od s7 edge pa potrazi malo po netu.

Doom 11.09.2018. 20:33

Tnx na savjetu
Mod je koristan ali nebi baš toliko eksperimentirao. Ako bi već mijenjao, ubacio bi kvalitetnu zamjensku bateriju koja je 1:1 po dimenzijama.

Gabre 11.09.2018. 21:56

ako nadjes kako promijeniti sam bateirju, ili neki kit, javi, jer imam dva S6 koji bi trebali novu bateriju

Doom 11.09.2018. 22:33

Imaš na Jubito dobrih tutorijala.

Za zadnje staklo je lako jer sve da pukne, na ebayu sam našao originalna u svim bojama, uključujući novi seal za 10-ak $. Nova stakla koliko vidim su sve redom zamjenska pa sam radiej naručio ova A/B grade korištena.

Za skinuti staro zagriješ sa fenom za ksou po rubovima da popusti ljepilo i skineš.
Za vračanja starog /novog stakla je u ovu cijenu uključen i ljepljivi seal koji se nanese kao naljepnica, nakon što si očistio tragove starog ljepila.

Ove "Samsung" baterije koliko vidim su sve fake i neke rade bolje, neke lošije ( vjerojatno neispravne / pred kraj originalne baterije sa novim wrapom.
Tako a bi se odlučio za kvalitetnu zamjensku - Njemački PolarCell.

Za zamjeniti bateriju treba još razdvojiti midframe koji je ako se nikad nije skidao, izgleda ljepljen uz rub za display. Povaditi šarafe, odvojiti midframe, odljepiti staru bat iz ležišta, zaljepiti novu i sve sastaviti.

Znat ću tek kada budem mijenjao staklo, ali izgleda je je ova koju sam dobio u mobitelu ejdna od tih "novih Samsungovih" sa ebaya. Ali ako je stvarno već mijenjana, onda mi je lako odvojiti mid-frame i ubaciti ovu PolarCell.

Pitanje je dali i se ispalti jer je ovo privremeni mob, kojeg mislim imati max godinu dana.
Kada ga budem prodavao, dali ću kroz razliku u prodajnoj cijeni isplatiti cijelu tu muku oko promijene...

edit: naručio bateriju, pa javim kad/ako proradi :)

Ivo_Strojnica 11.09.2018. 23:09

Ta procjena je potpuno na tvojim plecima.
Mi ne znamo koliku ti to muku stvara :)

Salu na stranu, uvik je dobro imati zamjenski mob. Pogotovo tako dobar.

QuidZz 11.09.2018. 23:14

Citiraj:

Autor coconut (Post 3227400)
Jedina vidljiva razlika između S7 i S9 je bolji fotić i više interne meme/RAM. Sve drugo su nijanse. Nekako nisam uvjeren da će S10/X donijeti neke revolucionarne promjene u odnosu na S9. Obzirom da produžujem pretplatu svake 2g., dočekat ću S11 kod novog ugovora.
Ono što mi je vrlo veliki minus u odnosu S9 na S7 je famozni edge ekran. Ne podnosim ga i ne vidim neke koristi od njega u odnosu na flat. Ima više minusa nego pluseva: teško nalaženje poštenog zaobljenog kaljenog stakla, veća mogućnost oštećenja ekrana zbog njegove veće površine u odnosu na flat,...

Tako sam i ja razmisljao nekad ali sad kad sam presao sa S7 na Note 8 ne bih se slozio. ;)

Sto se stakla tice, ima i za to rjesenje. Mogu ti iz prve ruke potvrditi da Whitestone Dome glass savrseno odgovara.
Ja sam si narucio ovo, al ako ne zelis cekati dva tri tjedna, za 100ak kn vise ima i kod nas. Link.

thunder11 12.09.2018. 00:11

Citiraj:

Autor Cuky (Post 3228034)
Probaj kalibrirat bateriju preko samsung koda. Utipkaj u dialer *#0228# i zatim u prozoru stisni "quick start" kako bi kalibrirao bateriju. Mozda pomogne.

I ista stvar iako sam probao pak sa wipe cache partiotion ponmnvono ser na oko 30%& ugasio mob. Sada sam isprobao tvoje sto si naveo, ekran otisao u crno na par sekundi i vratio se nazad. Kako citam na netu, dosta ljudi koji su upisivali taj kod im je postotak baterije pao tipa sa 40 na 25 itd... meni je ostalo isto.

Tako da, na sta da pripazim? da prvo gledam ako ce mi se opet ugasiti na istim postocima kao i prije ?

Brko 12.09.2018. 00:55

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3190697)
Čovjek godinama teži zaštiti mobitela na sve moguće načine. Nakon što mi se potrošila zaliha Nillkin stakala, primoran sam bio naručit pred mjesec ipo neka stakla sa eBaya. Nillkin je jedan komad 60 kuna što sam naravno odjebo, a lokalni reselleri traže po 50-70 kuna za noname stakla.

Rekoh, zajebi. Nakon istraživanja i čitanja komentara po ebayu, nakon 8 i pol minuta pala je odluka na nekog sasvim random lika: 10 komada - 7 USD. Rekoh za 5 banki, ko ga jebe.

Evo ga link :)

Kad sam prvi puta naručio nekakvo takvo generičko staklo svom ćaći za Moto G3, to je bio kriminal. Hrapavo, jadno, packavo... i nisam ništa bolje očekivao ni od ovoga.

A onda, jučer je stiglo. Putovalo mjesec i pol dana, već sam zaboravio na nj. Svih 10 komada došlo cijelo, fino upakirano u neki stiropor. I sad kreće poćedura instalacije (bez skidanja majce i goli zbog pasa u kupaonici) nego onako, bolimekuracmod... koristio onaj sticker za skidanje dust partikla sa šajbne, ugodno iznenađen kako to fino radi.

Skinem Nillkin i idem stavljat ovaj kad iznenađenje. Staklo malo deblje i ŠIRE. Fino od ruba do ruba ravnog dijela pokriva. Na krajevima 0,5 mm debela crta zraka ali ko ga jebe, vidim da se ne širi dalje. Glatko staklo, fino kao i Nillkin. Nillkin malo savitljiviji i mekši, ali packaju se jednako. I ovo je nešto deblje no sa fino zaobljenim rubom.

Nije sad to neko idealno staklo, rekao bi sve je to isti klinac, ali je šire od Nillkina, što je plus. I prst mi nikako više ne zapinje za rub stakla kao što je zapinjalo na Nillkinu.

Evo i izmjere stakla:

Nilkin: 60 mm
https://s20.postimg.cc/ng2joq5nd/20180504_135151.jpg

Čang Šlang Džirlo: 64+ mm
https://s20.postimg.cc/klzebab6x/20180504_135229.jpg

Međusobni odnošaj:
https://s20.postimg.cc/hf4urnygp/20180504_135330.jpg

Kako izgleda na mobitelu mogu postaviti kasnije kad mi se napuni baterija na diđitalcu :)

Update:
4 mjeseca and counting - ovo je i dalje odlično. Staklo i dalje ima 0.5mm crtu zraka ispod. Prašina se ne kelji na rub. Staklo i dalje postojano ;)

Sent from Usreo Mobara

xlr 12.09.2018. 07:25

Sad gledam, vec 16 mjeseci imam rhinoshield foliju na ekranu (da, ona od 100 kuna :D). Sjecam se da sam mislio kako narucujem staklo, stiglo doma kad ono sugava plastika. Ajde neka stoji par mjeseci dok se ne podere...

Dandanas stoji kao prvog dana, nema crtica osim onih mikro koje se vide pod flashom. Mob ne pazim gdje stavljam pa se zna tumbati i po ruksacima i pederusama. Padao, padao i padao. Koliko stiti, ne znam. Dok stoji stoji.

MarioR 12.09.2018. 11:50

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 3228158)
Tako sam i ja razmisljao nekad ali sad kad sam presao sa S7 na Note 8 ne bih se slozio. ;)

Sto se stakla tice, ima i za to rjesenje. Mogu ti iz prve ruke potvrditi da Whitestone Dome glass savrseno odgovara.
Ja sam si narucio ovo, al ako ne zelis cekati dva tri tjedna, za 100ak kn vise ima i kod nas. Link.

Note je druga klasa mobitela s drugom cijenom. Uspoređujemo "Kruške i jabuke". A btw, ima apsolutno identičnu kameru (zadnju) kao S7.

Mommistake 12.09.2018. 12:01

Ekipa, pitanje, trebam brzi odgovor.

Samsung galaxy s8, crni, uag maska, kaljeno staklo, star godinu dana, bez ogrebotine, garancija kod nas još godinu dana.

2200kn.

Uzimam?

prileee 12.09.2018. 12:02

Znas i sam odgovor. :D

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Mommistake 12.09.2018. 12:04

Ajde, uzeo sam ga.

Javim kad mi ga da, nadam se sutra/preksutra, ide po drugi mobitel.

Hvala

panasonic 12.09.2018. 12:59

Čisto da ostane zabilježno u arhivi foruma:

Mommistake jučer o Samsungu S8:
Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3227823)
Zašto je to odličan mobitel? Po čemu? Pogotovo uz ovakve mobitele danas. 500EUR dati za rabljeni mobitel kojega jedu više manje svi bolji mobiteli iz 2018. Čak i oni is mid-range segmenta.
Od svega što su kolega navele, ovo mi se čini kao najlošiji savjet.

Mommistake danas o Samsungu S8:
Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3228343)
Ajde, uzeo sam ga.

Cuky 12.09.2018. 13:23

Hahhahaha :D

Ajde, ajde. Svima nam se ponekad desi takav zajeb :)

MarioR 12.09.2018. 13:41

Citiraj:

Autor panasonic (Post 3228369)
Čisto da ostane zabilježno u arhivi foruma:

Mommistake jučer o Samsungu S8:

Mommistake danas o Samsungu S8:

Pisao je 500 eura a dao je 290. Mislim da je sve ok osim ako imaš problema sa matematikom.

panasonic 12.09.2018. 13:51

Pisao je da je to telefon kojeg jedu više manje svi telefoni iz 2018, čak i oni iz midrange, pa ne znam zašto bi kupio njega.
Osim ako imaš problema s čitanjem.

MarioR 12.09.2018. 14:55

Citiraj:

Autor panasonic (Post 3228387)
Pisao je da je to telefon kojeg jedu više manje svi telefoni iz 2018, čak i oni iz midrange, pa ne znam zašto bi kupio njega.
Osim ako imaš problema s čitanjem.

Dakle obojica smo dijelom u pravu i dijelom u krivu. Ako se čita cijeli njegov post. :D

Brko 12.09.2018. 14:59

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3228338)
Ekipa, pitanje, trebam brzi odgovor.

Samsung galaxy s8, crni, uag maska, kaljeno staklo, star godinu dana, bez ogrebotine, garancija kod nas još godinu dana.

2200kn.

Uzimam?

Ne znam baš, oćeš li ga moći dignuti sa stola pošto nemaš kičme :D

Keyser Söze 12.09.2018. 15:07

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3228411)

idi druže... burek i jogurt posvuda....

Mommistake 12.09.2018. 15:41

Citiraj:

Haha. Buš mi pivu platil pa budem jači ;) A kičma, jebeš nju, kupi se kineska :D (ili Samusngova) :D Haha

Ivo_Strojnica 12.09.2018. 16:30

Citiraj:

O jebemti, prolija sam se kavom! :D hahahahahaha

šta ga zajebajete, čovik je velika osoba, unatoč svojim predrasudama je ipak pokleknuo pred popustom :D

xlr 12.09.2018. 18:14

Nije dosta sto je presao na plejku nego jos dovukao i samsunga u kucu :) Iznova gradim internetsko misljenje o Mommiju haha, ne obaziri se na nas!

Mommistake 12.09.2018. 19:09

Haha. Izdao sam čak i sebe :D

tizhu 12.09.2018. 21:48

good call. godinu dana star flagship za 2200 je skroz ok.
da ga prodaš slijedeće godine pred kraj gare dobit ćeš cca 2000 kuna, ali vjerojatno nećeš htjeti jer će ti se svidjeti. osim ako S9 ne bude išao za tu cijenu :D

Mommistake 13.09.2018. 10:29

A gledam usporedbu S9 i S8, nema baš neke velike razlike. Ili krivo gledam?

Ram isti, proc malo slabiji na S8, kamera ista, baterija ista, display isti.

Ivo_Strojnica 13.09.2018. 10:37

aaaa, sad si odlučija vidjeti šta pričam? :D

Najlošiji savjet godine, jel? :D

Sn4k3 13.09.2018. 12:29

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3228701)
A gledam usporedbu S9 i S8, nema baš neke velike razlike. Ili krivo gledam?

Ram isti, proc malo slabiji na S8, kamera ista, baterija ista, display isti.

Dobro, nije bas da je kamera ista ali nije predaleko, s9 ima varijabilni otvor blende, 960fps slow-mo video. Ekran na s9 ima malo jaci brightness na auto postavci - no nista ocaravajuce. S9 ima stereo zvucnike, neznatno je nizi ali i neznatno deblji. Manje vise razlike tu zavrsavaju... Poanta price, s8 je i dalje samo takav mob, pogotovo za novce koje si platio.

Mommistake 13.09.2018. 12:32

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3228705)
aaaa, sad si odlučija vidjeti šta pričam? :D

Najlošiji savjet godine, jel? :D

Hoćeš da ti kažem zašto?
Jer sam naivan i vjerujem ljudima koji nemaju pojma.

Kada sam dobio ponudu za svoj iphone, lik mi nudio s8 i da moram doplatiti 1500kn, odbio sam, jer mi je kolega s posla rekao da uzmem bilo šta, samo ne galaxy s8, jer su imali problema s baterijom.. I ja budala odbio, i mislio da je u pravu, i onda mi je sinulo da je to Note bio a ne Galaxy. I onda sam krenuo istraživati i vidio da je S8 tenk od mobitela, i još mi ga je frend prodao :)
Sutra stiže mob, jaivm dojmove.

Inače, već sam godinu dana bez kamere na svom iphone-u, tako da će ovo biti preporod :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:25.