PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kineski mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=249250)

dabomba 25.11.2013. 21:44

Kontaktiraj prvo geek objasni im problem,probaj dogovoriti da im vratiš ovaj a da pošalju novi jer je mob odmah bio neispravan,pa tek onda disput ako bude potrebno.

c-shadow 26.11.2013. 06:08

Singpost tracking?

Ima netko iskustva s praćenjem trackinga preko singposta?
Već mi skoro tjedan dana status ovaj:
Code:

Status Date        Status Description
20-11-2013        Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)

Ne kužim, jesu zaprimili item ili nisu?

Mob plaćen na Pandi 17.11., 19.11. navečer stiže poruka od sellera da je poslan taj dan s napomenom "singapore post always update the shipping after 4 days dispatched".

coconut 26.11.2013. 06:25

Nisu još. Taj TN možeš pratiti i na ips.posta.hr

chief_wolfinjo 26.11.2013. 10:20

Citiraj:

Autor puding22 (Post 2500984)
Pozdrav. Danas dobio w450 i na njega padnu dvije kapljice i poblesa ekran. Desna tipkica za povratak ne radi.(naravno da je touch) ekran poblesa nekad ne reagira na dodir a nekad radi.
I skinio sam google play (koji nije došao) i instaliram ga. Al kad ću ta ga pokrenem pocne dizati i onda se izgasi.
Može neki savjeti oko ekrana jer bez njega mi ne vrijedi ni play :D
Inače mobitel je odličan, a pogotovo ekran veliko i pozitivno iznenađenje. Super brz kamera solidna.

a te dvije kapljice se nisu provukle negdje u mob ? možda
ako nisu, onda u tom slučaju moraš vratiti mob nazad u kinu i oni tebi lovu
bar bi tako trebalo biti. vjerojatno ti se potrefio malo lošije složen mob :(

Brko 26.11.2013. 11:48

To se i meni pari, da mu se jedna kap zacurkano ušuljala u u zvučnik ili negde sa strane i napravila zulum.
Al opet, to je čajniz mob tako da je sve moguće i da je rikno sam od sebe...

c-shadow 26.11.2013. 14:52

Citiraj:

Autor coconut (Post 2501251)
Nisu još. Taj TN možeš pratiti i na ips.posta.hr

Ček, to znači da ovaj lik s pande to još nije ostavio na pošti?

puding22 26.11.2013. 15:24

Mobitel je proradio nakon punjenja. a nebi ga slao nazad u kinu ni slucajno. Mozete li mi pomoci oko namjestanja proximity senzora jer pokazuje da ga ima al se ekran ne ugasi kad je poziv. Ugl nesto nije dobar senzor.
I kako instalirati google play. Skinem, instaliram i da cu upalit trgovinu odmah se izgasi naglo (trgovina play se ugasi ne mobitel). Jel mozda treba root ili nesto?
Bio bi zahvalan na pomoci

RAUL 26.11.2013. 15:24

Dostavio je servisu koji ce tvoju posiljku dostaviti u singapursku postu.

Janer Nevis 26.11.2013. 15:40

Citiraj:

Autor puding22 (Post 2501464)
Mobitel je proradio nakon punjenja. a nebi ga slao nazad u kinu ni slucajno. Mozete li mi pomoci oko namjestanja proximity senzora jer pokazuje da ga ima al se ekran ne ugasi kad je poziv. Ugl nesto nije dobar senzor.
I kako instalirati google play. Skinem, instaliram i da cu upalit trgovinu odmah se izgasi naglo. Jel mozda treba root ili nesto?
Bio bi zahvalan na pomoci

Nadam se da je samo tvoj takav jer ako nije onda smo ostali bez još jednog mobitela "dobrog na papiru".

c-shadow 26.11.2013. 15:44

Citiraj:

Autor RAUL (Post 2501465)
Dostavio je servisu koji ce tvoju posiljku dostaviti u singapursku postu.

A u tom slučaju ipak singpost dobije neku poruku?
I sad se čeka taj servis da dostavi do singposta?

coconut 26.11.2013. 16:41

Yep.

c-shadow 26.11.2013. 17:56

Napokon je klinac doveslao od HK do Singapura i predao paket na poštu :-)
Sad je tracking na singpostu
Code:

Despatched to overseas (Country code: HR)
a na ips.posta.hr
Code:

Insert item into bag (Otb)
:lol2:

Nikad se nisam zamarao trackingom pošiljki od kineza s ebaya zbog male vrijednosti.
Nedugo su mi stizale dvije pošiljke iz DE i IT i tu je tracking bio odličan. Baš me zanima kako će ići dalje.

DukeZG 26.11.2013. 18:17

Citiraj:

Autor Janer Nevis (Post 2501472)
Nadam se da je samo tvoj takav jer ako nije onda smo ostali bez još jednog mobitela "dobrog na papiru".

Jel se može javiti još netko tko čeka mobitel W450 da vidimo Jel greška samo u tom jednom mobitelu.To je najjeftiniji quadcore mobitel koliko sam mogao vidjeti na kineskim stranicama.Trebalo bi vidjeti kako radi nakon mjesec dana upotrebe da vidimo Jel je za preporuku

2 die 4 26.11.2013. 18:18

Eto mene sa popratnom informacijom u vezi glede mog problema.
Nije pomoglo isključivanje nepotrebnih frekvencija, ali jesam uspio skužiti da mi se kada isključim 3G (dakle samo Edge radi) nije to dešavalo, odnosno da mi se to dešava isključivo kada je uključen 3G.
E sada, u čemu je štos? Ima li neko drugo riješenje za to, neki fix ili nešto slično, jer nadam se da je to softwerski problem?

Mad_Duke 26.11.2013. 18:25

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 2501549)
Nije pomoglo isključivanje nepotrebnih frekvencija, ali jesam uspio skužiti da mi se kada isključim 3G (dakle samo Edge radi) nije to dešavalo, odnosno da mi se to dešava isključivo kada je uključen 3G.
E sada, u čemu je štos? Ima li neko drugo riješenje za to, neki fix ili nešto slično, jer nadam se da je to softwerski problem?

Da li VIP uopće koristi ovu 3G frekvu koju cubot koristi? (pitam, nisam siguran). Ako ne (iako onda valjda ne bi našao mrežu na 3G-u) onda drži na 2G.

Tvoj problem smrdi na radio, odnosno firmware. Ja bi definitivno probao rootati i staviti nešto drugo, ako ništa, rootati i staviti neki drugi radio ako je dostupan.

Kak stojiš sa SMS-ovima. Dobrom frendu nekad znaju kasniti po sat vremena kad mu pošaljem (ima obje kartice unutra)?

daxxx88 26.11.2013. 19:38

Citiraj:

Autor coconut (Post 2500924)
Gameloft predstavlja razliku između quad i octa core MTK čipseta
https://www.youtube.com/watch?v=Yu7F9KP_2bE

ovo je igrica na mobu? :O :care:
da, došlo je vrijeme kad su mobiteli jači od mojeg laptopa - vrijeme je da kupim novi :D

tom0202 26.11.2013. 20:36

kupio jučer na geeku mob, koliko vremena obično treba da pošalju traking number??

boris1408 26.11.2013. 21:26

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 2501549)

Neznam dali sam o tome čitao na ovom ili drugom forumu, ali već je pisano o tom problemu. Naše mreže koriste 3g frekvencije na 2100 i 900 mhz. 2100 u gradovima, a 900 sela i ostalo. Ti si vjerovatno na mjestu gdje prevladava 900 mhz signal i zbog toga što mob traži 3G vezu imaš problema. Rješenje je jedino da isključiš sam 3G i surfaš na 2g mreži ukoliko se to može nazvati surfanje :D.
Kad sam ja birao koji ću mob kupiti birao sam između tog gt99 i v967s i uzeo sam v967s samo zbog 2100/900 frekvencija. Ruku na srce, ali po meni se ne isplati uzimati mob bez 900 mhz što zbog samih problema (kakve i ti imaš), a i zbog toga što recimo odeš recimo na Kupu na kupalište i nemaš brze veze :D, a unutra mrcina sa 4 ili 8 jezgri :D. Uzmite si to u obzir pri kupnji mobitela. Sam izbor mobitela sa 2100/900 mhz frekvenciji je puno manji i trenutno imaš recimo lenovo a820, a850, a760, a390, zte v967s, v987, v988 ....
To recimo ag008 ne kaže kad ti uvali kupon :D. Skoro je i mene nagovorio da uzmem cubota i na papiru cubot je odličan, ali mislim da je sama stvarnost puno drugačija :D.

Brko 26.11.2013. 22:19

ZTE V967S

Eto mi ga ZTE V967S za frenda stigao danas.

Nisam i neću se dugo zejebavat sa njime budući ga moram prošetat dalje, pa ću ovako na brzinu reći neke stvari o njemu. Probao sam WiFi, radi. GPS, radi. Nisam turio SIM kartice u njega, kao ni MicroSD kartice:

Prvo par slikica (slikano sa Xperijom Z):

http://www.zaslike.com/files/oye4ein...77xr_thumb.jpg http://www.zaslike.com/files/2ycg5aq...lpch_thumb.jpg http://www.zaslike.com/files/y1w0s6f...09s0_thumb.jpg http://www.zaslike.com/files/axt8ye9...npti_thumb.jpg http://www.zaslike.com/files/tejqlsf...ytqp_thumb.jpg

SS da se vidi da ima SuperSU

http://www.zaslike.com/files/shf57rs...9907_thumb.png

Pros:
- lijep dizajn
- odličan ekran, prilično oštar iako nije HD
- fino leži u ruci
- odličan eksterni zvučnik
- 4.2.1 android
- pre-rootan ROM
- nema kineskih govana od bloatware-a
- mrcina od baterije (vjerujem da može dugo izdržati - dugo za kineski standard :D )

Cons:
- kamera od 5MP je goli ku**c
- iako ima metalni okvir, plastika djeluje mekano
- ekran nema nikakve zaštite i mislim da će se jako brzo izgrebati
- u bundlu nema screen protector iako piše. neko govno je nakeljeno na display, ali to nije protector nego ona tvornička folija koja sama otpadne

Ovo je njegova usrana kamara:

http://www.zaslike.com/files/h20rnj1...za0m_thumb.jpg http://www.zaslike.com/files/y6v1ksp...3z2q_thumb.jpg

Ne mislim se dalje upuštati u recenziju ovog mobitela. Samo ću si postavit par pitanja:

1. Bi li ga sebi ikada kupio?
- nebi, nikada

2. Mislim li da je Haier W910 bolji mobitel bez obzira što je 2 inačice Androida iza?
- da, apsolutno

3. Mislim li da su kineski mobiteli ispod 200 EUR generalno zak*rac?
- mislim

Eto, ako sam kome pomogao :D

Disclaimer: Gorepomenuta mišljenja su mišljenja isključivo autora ovog teksta. Molim ne započinjati flejm i spike "kaj ih onda naručuješ, onda radije davaj 10.000kn našim gulikožama" i sl. :D

Kristijan_7 26.11.2013. 22:23

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2501714)

3. Mislim li da su kineski mobiteli ispod 200 EUR generalno zak*rac?
- mislim

Kaj i Hajer? Meni je taj mob pregenijalan za te pare, svima bi ga kupio ovim parama što's ošle za referendoom.

Brko 26.11.2013. 22:27

Citiraj:

Autor Kristijan_7 (Post 2501715)
Kaj i Hajer? Meni je taj mob pregenijalan za te pare, svima bi ga kupio ovim parama što's ošle za referendoom.

Haier nije tipični "kineski" telefon :D

c-shadow 26.11.2013. 22:31

Da haier ima dual sim, odmah bi ga kupio.

Brko 26.11.2013. 22:41

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 2501725)
Da haier ima dual sim, odmah bi ga kupio.

A čuj, zato velim da nije tipični kineski telefon. I ne znam zašto nije izašao Haier W920 ili tako nešto slično na toj bazi... vjerojatno su im Cubot, Xiaocai i ostala bagra pripretili rušenjem fabrike :D

c-shadow 26.11.2013. 23:34

Ja bi prije rekao da su se malo zajebali u kalkulaciji jer taj mob mora dosta koštati u proizvodnji :-)

Brko 26.11.2013. 23:35

Da, moguće. W910 je možda čak i bio 50% cijene, a to je neisplativ mobitel, budući svi žele barem 97% zarade na njemu :D

boris1408 26.11.2013. 23:39

Brko legenda :D.
Drago mi je čuti jednu tako objektivnu recenziju :D. :chears:
Što se tiče samog protektora mislim da je on nalijepljen ispod te folije i odlijepiš foliju ostane protektor. Što se tiče same kamere znao sam da je loša prije nego što sam ga naručio :D, ali slike s danjeg svjetla po meni mogu u upotrebu :D. Bitno je da radi na 2100/900mhz i da ima USB OTG (što je za ovaj cjenovni razred +).
Haier je jako dobar telefon, ali ta slaba baterija :(

Brko 26.11.2013. 23:57

Citiraj:

Autor boris1408 (Post 2501771)
Brko legenda :D.
Drago mi je čuti jednu tako objektivnu recenziju :D. :chears:
Što se tiče samog protektora mislim da je on nalijepljen ispod te folije i odlijepiš foliju ostane protektor. Što se tiče same kamere znao sam da je loša prije nego što sam ga naručio :D, ali slike s danjeg svjetla po meni mogu u upotrebu :D. Bitno je da radi na 2100/900mhz i da ima USB OTG (što je za ovaj cjenovni razred +).
Haier je jako dobar telefon, ali ta slaba baterija :(

Fala :D

Nego, koliko ja vidim, nikakvog protectora tu nema ispod te folije... No nema veze.
Da, dnevno svjetlo nisam oprobao, ovo je slikano unutra ispod lustera sa 6 x 60W klasičnih žarulja :D jebemu, još bolje nego dan :D

Velim, OTG i 3G nisam oprobavao, ali ovako, na prvu kak se veli, ne bi ga htio posjedovat.

boris1408 27.11.2013. 07:38

Teško je postići dobro svjetlo na kojemu fotografija izgleda dobro :D. Fotografi to znaju, zato imaju one kišobrane i slične stvari.
Slike sa xperie Z izgledaju jako dobro, ali ako se nevaram xperia Z je sam vrh SE ponude, a otključana na sve mreže vjerovatno košta puno.
Ovo je "pila" za 800kn i ima da pili :D.
Karakteristike koje sam ja tražio su bile da je nekakav phablet ili bar nešto slično. Gledao sam i lenovo a850, ali sam zbog podrške romova odabrao ovog :D. Budemo vidjeli jesam li se za.....
Ag008 ga je isto dobio, bude i on složio nekakvu recenziju, a njegove recenzije su ok pa budemo čitali :D, a budem i ja malo prokomentirao kad dobijem svoj primjerak.

Slike tijekom dnevnog svjetla.

chief_wolfinjo 27.11.2013. 08:39

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2501731)
A čuj, zato velim da nije tipični kineski telefon. I ne znam zašto nije izašao Haier W920 ili tako nešto slično na toj bazi... vjerojatno su im Cubot, Xiaocai i ostala bagra pripretili rušenjem fabrike :D

istina. mada mislim da ekipi koja kupuje kineze ipak nije presudno dali je mob dual sim nego kolika je konačna cijena moba :D

Brko 27.11.2013. 10:02

Citiraj:

Autor boris1408 (Post 2501850)
Teško je postići dobro svjetlo na kojemu fotografija izgleda dobro :D. Fotografi to znaju, zato imaju one kišobrane i slične stvari.
Slike sa xperie Z izgledaju jako dobro, ali ako se nevaram xperia Z je sam vrh SE ponude, a otključana na sve mreže vjerovatno košta puno.
Ovo je "pila" za 800kn i ima da pili :D.
Karakteristike koje sam ja tražio su bile da je nekakav phablet ili bar nešto slično. Gledao sam i lenovo a850, ali sam zbog podrške romova odabrao ovog :D. Budemo vidjeli jesam li se za.....
Ag008 ga je isto dobio, bude i on složio nekakvu recenziju, a njegove recenzije su ok pa budemo čitali :D, a budem i ja malo prokomentirao kad dobijem svoj primjerak.

Slike tijekom dnevnog svjetla.

Sony Ericsson ti više ne postoji :D a xperia z je bila flagship u prvoj polovici 2013. Nakon toga su izašli Z Ultra i Z1, a u pripremi je Z1S. Ali da, slike su OK.
Što se tiče ovog ZTEa, jedva čekam da netko mu se malo više posveti i nadrobi teksta. Ja naravno da nisam mjerodavan sa svojim 5tominutnim reviewom... no neke činjenice ostaju, to se popravit neda ;)

@chief
Da, ali koliko para toliko muzike, osim naravno u slučaju Haiera W910 koji je zbilja ne kinez i čak bi mu dao zasebnu temu na forumu...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:46.