PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

hammer_of_thor 02.04.2013. 22:57

Ni na kraj pameti mi nije da je jučer bio Prvi April... :D

Pa lako moguće da je vijest lažna.

Inače, od likova ovako, dva koja su me najviše živcirala u prvih sezonu i pol - Andrea i onaj mali, Cris, Carl, kako već da se zove, sad su postali jedni od najboljih.

Žao mi što više neće biti Andree, i u prošloj epizodi Merlea, a mali klinjo je totalni badass, i fino je čak i odgovorio Ricku.
Četvrta sezona će biti prilično iznenađenje, Phillip ostaje u seriji, makar je u knjizi poginuo u napadu na zatvor.

A Daryl mi je throught sve 3 sezone konstanta koja diže seriju na još razinu iznad.

Mommistake 03.04.2013. 09:28

Mene jedino ko me živcirao je cijela Rickova obitelj, od žene, klinca i njega, neznam zašto, ali baš mi oni nisu pasali...

A ostatak :care:

Feyd 03.04.2013. 10:45

Priključio bih se komentarima o TWD-u.

Zar vam nije bilo malo bezveze što je rasplet prijetnje na kojoj je građena napetost cijelu sezonu, govorim o prijetnji napada Woodburyja na zatvor, to da ispucaju po par okvira jedni na druge, ovi počnu bježati i onda ih Guverner sve naoružane do zuba pobije bez da itko zapuca na njega? Ne znam, možda sam to samo ja, ali nema nikakvog twista, samo dojam da se scenaristima baš nije dalo.

Također, Andrea je meni bila loša glumica u lošoj ulozi, neuvjerljiva potpuno. Ne slažete se? Pogledajte malog Carla i Michonne, karakterno prilagođeni svijetu gdje zombiji haraju. A Andrea? Od toga da nikada nije držala pištolj do ambicije da bude SEAL grade snajperist, od tough cure o kojoj najkul lik, a meni je to Michonne, ima girl on girl maštarije do Ghandija koji ponavlja stotinu puta, can't we all just get along, toliko da postaje retardirano.

I na kraju, Milton umire, turnat će se kad umre, a ona plače, umjesto da se pokušava osloboditi.

Ja kažem, ne vratila se.

Općeniti dojam o TWD, gledam jer mi se sviđa, a sviđa mi se jer je prva sezona imala 6 fantastičnih nastavaka o kojima su scenaristi, redatelji i producenti razmišljali dugo vremena prije nego što su snimili tih 6 jezgrovitih, uvjerljivih, breathtaking epizoda.

Kasnije je trebalo izbaciti 20-24, ili koliko već ovaj format TWD-a ima epizoda, obrati pare na reklamama, a sve ostalo je palo u drugi plan.

Hvala ti Bože pa je Firefly ukinut nakon prve sezone, što više serija gledam, to sam uvjereniji da nisam sposoban uživati u više od 20 nastavaka - bilo čega. Možda je do mene, ali tako je. Niti jedna ne-sitcom serija koja ima više od dvije-tri sezone, a možda sam puno i rekao, nije se vratila na put uzbrdo.

Mad_Duke 03.04.2013. 11:03

Citiraj:

Autor Feyd (Post 2371057)
Hvala ti Bože pa je Firefly ukinut nakon prve sezone, što više serija gledam, to sam uvjereniji da nisam sposoban uživati u više od 20 nastavaka - bilo čega. Možda je do mene, ali tako je. Niti jedna ne-sitcom serija koja ima više od dvije-tri sezone, a možda sam puno i rekao, nije se vratila na put uzbrdo.

To recimo jednostavno nije pravilo. Supernatural. Prva sezona (osim ovih nakon 5. sezone) najslabija

Star Trek - TNG - Prva i druga sezona su puno slabije od treće.

Postoje jednostavno neke stvari kojima treba vremena da se ufuraju pa ne bi se složio sa ovim nikako.

A za Firefly reći da je dobro da je ukinut. To je blasfemija.

Burko 03.04.2013. 11:12

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2371071)
A za Firefly reći da je dobro da je ukinut. To je blasfemija.

ok, a realno, zar nije cinjenica da su u filmu rekli i pokazali gro puta vise i bolje nego u cijeloj sezoni? mislim, ja stvarno volim SF (ne toliko SW koliko ST), ali...... firefly mi je jednostavno toliko u seriji ispao los naspram filma, da je to nevjerovatno.

Mad_Duke 03.04.2013. 11:19

Citiraj:

Autor Burko (Post 2371077)
ok, a realno, zar nije cinjenica da su u filmu rekli i pokazali gro puta vise i bolje nego u cijeloj sezoni? mislim, ja stvarno volim SF (ne toliko SW koliko ST), ali...... firefly mi je jednostavno toliko u seriji ispao los naspram filma, da je to nevjerovatno.

Meni nikako. Dapače. Film je probao odgovoriti na što više pitanje u jako kratkom vremenu, a nije uspio u svemu. Firefly je bila serija za 2 ili 3 dobre sezone u 13 ep. formatu. Kako je Whedon rekao da mu je žao što poglavito nije mogao pokriti cijelu Shepherdovu pozadinu kao još neke stvari od likova.

Serenity je recimo li la film i osobno znam više ljudi kojima je film lošiji od serije. Meni je film odličan jer ga gledam kao skupinu od nekoliko epizoda koje su eto, morale doći naknadno. A i sam film je morao biti skraćen te Whedon nije ni u njega mogao ubaciti sve kaj je htio. Blu-ray sa video picture-in-picture trackom sa Whedonom te drugim trackom sa dijelom casta govori o tome također.

Šteta kaj se nemremo nadati nečem novom jerbo je Whedon sada rezerviran sa Avengersima kao što je sam rekao na pitanje o mogućnosti "kickstarter" kampanje za još fireflya.

Burko 03.04.2013. 11:56

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2371080)
Film je probao odgovoriti na što više pitanje u jako kratkom vremenu......

ekstrakt :). film naspram serije..........

jbg, ja ju nisam gledao kako je izasla nego naknadno. pa nakon serija koje su u meduvremenu prosle i pogledane..... a ne znam, meni nije sjela serija i to je to. nemam nista protiv, ali nekako djecije mi je sve izgledalo i tak tak :).

Mommistake 03.04.2013. 21:21

Pogledao 3 epizode Vikinga.. Nakon spartacusa sve mi se to čini bljedunjavo, ima potencijala, ali za sad neiskorišteno.. IMO

wnbeeeE 03.04.2013. 22:24

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 2371015)
Mene jedino ko me živcirao je cijela Rickova obitelj, od žene, klinca i njega, neznam zašto, ali baš mi oni nisu pasali...

A ostatak :care:

i onaj šugavi šešir klincu na glavi. Nemogu opisati koliko iritira ta njegova uloga + taj preseratorski šešir... za popizdit

Mommistake 04.04.2013. 10:02

Citiraj:

Autor wnbeeeE (Post 2371573)
i onaj šugavi šešir klincu na glavi. Nemogu opisati koliko iritira ta njegova uloga + taj preseratorski šešir... za popizdit

:dobar:

ivan77 05.04.2013. 14:43

Nova serija Hannibal počela.
Izgleda zanimljivo , vidjet ćemo, ima potencijala:)

blackened 05.04.2013. 14:58

Meni je i ova sezona Walking Deada podbačaj kao i druga. Baš to, kao što je kolega Feyd napisao u spoileru da ne kvarim ugođaj drugima.

Kao što je jedan prijatelj rekao - gledam ju samo zato što je serija - što te tjera gledati dalje.

Mommistake 05.04.2013. 15:18

A gledaj, najjednostavnije je to sažeti ovako..

Moj frend, mrzi sve što nije s ovog svijeta, mrzi sve što nije povijesno bla bla bla.. Znači na samu pomisao SF-a, zombija, alien-a on ne želi ni pogledati...

Pogledao je jedva jedva jedva prvu sezonu TWD jer sam ga nagovorio da mora pogledati ako želi skužiti 2. i 3. sezonu. Rekel je da je serija 1. sezone sranje, jer jednostavno to ne voli..

Onda je pogledao 2. i 3. i oduševljen je bio i razloga, citiram: "Više nema zombija, nema priče o zombijima, ustvari apokalipsa je bačena u 2. plan".. Šta je istina. Oni bi trebali preživljavati, boriti se za budućnost, život, hranu, sigurnost, a oni cijelu 3. sezonu se igraju rata s drugim "selom"....

Ja sam svaku epizodu komentirao tu, i ako pogledaš komentare, vidiš da je svaka epizoda, onak, meh... Osim jedna ili dvije...

EDIT: Pogledao Vikinge svih 5 epizoda, i mogu reći da sam se zainteresirao preko uha, pa ću pratiti dalje..

Zmaj000 05.04.2013. 23:41

Citiraj:

Autor wnbeeeE (Post 2371573)

Mene zivcira njegov sajlenser :D jbt di je to samo nasao :D

wnbeeeE 06.04.2013. 07:48

Čovjek misli na sve, što reći. Makar sam vidio i ljepših silencera. Moderniji mu je šešir.

Mommistake 06.04.2013. 12:25

Ma, mali je spec ko i stari.. Šešir, revolver, taj sajlenser... Seljačine :D

Zmaj000 06.04.2013. 12:32

Sajlenser izgleda kao glokna :D Slavonci ce znati sta je to :D

Mommistake 06.04.2013. 13:35

Znam šta je, možda je malo predugo :D Ali da, uglavnom, dobra usporedba :)

ti.le 06.04.2013. 17:25

Neznam kak mi je promakla, upravo pogledah Banshee

Nelose, barem meni...

https://www.google.hr/search?hl=hr&s...=1920&bih=1075

Mommistake 06.04.2013. 19:04

Predzadnji spartacus i dalje na razini, isti tempo :D

Burko 06.04.2013. 19:34

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 2373247)
Predzadnji spartacus i dalje na razini, isti tempo :D

skroz mi fascinantno, serija koja je sada vec generalno cetvrta sezona i dalje odgledam epizodu sa wau izrazom na kraju epizode :).

ima opet par iritantnih scena:

kada tjeraju rimljane da se bore u onoj improviziranoj areni, pa snimaju face gledatelja, pa face gledatelja, pa face, pa one dve tuke koje dobro da se nisu ko' u losim USA filmovima pljesnule rukama uz YEAH! uzvik, give me five sistem.........

ali je serija, pa, jedva cekam sljedecu epizodu :care:.

Mommistake 07.04.2013. 11:02

Nažalost zadnju :(

Burko 07.04.2013. 13:22

zadnja - zadnja, ili zadnja u sezoni? ako je ovo drugo, to znam......... ako je zadnja, ali skroz zadnja.......... fak, steta.

fanATIk 07.04.2013. 13:44

Mislim da neće bit nove sezone, al još niš nije službeno.

Mommistake 07.04.2013. 13:53

Zadnja, skroz zadnja, barem bi tako trebalo biti...

Koliko sam čitao i znam o povijesti on umire sad (Spartacus)

doky 07.04.2013. 15:54

Negdje sam pročitao kako je Starz zainteresiran baviti se Caesarom kao glavnim likom, kao čisti spinoff Spartacusa, glumci i produkcija bi ostala ista. Jest da su to samo nagađanja ali imho bilo bi i to dobro. Usput, u najavi treće sezone su odmah rekli da je i zadnja.

Burko 07.04.2013. 16:13

e jebiga onda! :)

steta, stvarno dobra serija, tocka. ja se ponadao da ce biti pojma nemam, dok ne splasne interes ili postanu dosadni ili ne zatvori pipu. sta me briga za povijest, ko' da sam ja isao provjeravati kad ko' umre....... steta.

blava 08.04.2013. 22:20

Prati li netko Continuum ?
Pogledao sam prve dvije epizode i cini se zanimljivom serijom,takvi scenariji su vec "prozvakani" kroz filmove i serije,no vidjeti cemo,mozda ce me zadrzati pred ekranom
inace,dobila je 7,7 na IMDB-u iako to nije relevantno,ali opet

wnbeeeE 08.04.2013. 22:27

to je dost loša ocjena za seriju, no nije uvjet naravno.

Mad_Duke 08.04.2013. 23:05

Serije je oke. Mislim, nemreš imati Cancer mana i biti loš :) hehe

Prva sezona je bila kul, druga bu uskoro pokazala dal je serija keeper ili ne IMO. S obzirom na ostatak "SF-a". Ovo je jedna od boljih stvari kaj se nudi :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:27.