![]() |
Hvala na još bržem odgovoru :chears:
|
možeš ali moraš onda paziti da namjestiš granice High i Low da ti neodleti mjenjač u žbice/padne lanac
|
sad sam vidio da je taj 3X9, to mijenja stvar jeli tako? 3X8 je kod mene
|
ILI
1)sjeti se da imaš 8 brzina pa nemoj koristii do kraja šifter ILI 2)namjesti iza mašinicu da nemože nikako otići u žbice (pomoću low čini mi se vijka) |
Aha, na to si mislio sa ovim postom prije. Pa kako se u ovom drugom ILI shifter ponaša? Dali i dalje ima 9 klikova (tj 8 od 1. do 9.)? Zbunio sam se sad skroz. Možda ipak bolje bez komplikacija uzeti alivio (ista im je cijena, polovni)
|
Nadam se da NJUNJO nebu tak skoro pil :D.
U četvrtak idem sa vama. Moram pedale kupit, kočnice namjestit, gumu zakrpat i podmazati malo. Za pedale sam se odlučil kod Fumića neke Authorove uzet. Super je kaj ima klasične i flat pedale. E sad videl sam na dropbiku da su zadovoljni sa ovim modelom, APD-F61 cca 150kn. Ili neke druge koje mi se svide. Prema webu oni mi imaju najviše pedala koje mi se sviđaju pa pem sutra tam pogledati. A sad(ne baš sad odmah) si idem bicikla srediti. Nadam se da u sredu nebu neka kartana opala :D. Moram se počet rekreirati :D |
uzmi Deore ako već uzimaš.kad tad ćeš preći na više brzina...
dakle kad ideš u 9-u prebaviti nećeš moći dovoljno jako pretisnnuti ručicu jer se mjenjač neće htjeti prebaciti u najmanji stupanj prijenosa (najveći zupčanik)... ali vjeruj mi do XT(R)-a bezpotrebno ti je mijenjati...jer to će ti biti ko da se iz fiće prebaciš u peglicu... ili si uzmi dabomb gravity bomb u markoprojekta. EDIT : ne, zaboravi ovo što sam rekao...krivo sam ti rekao : morat ćeš ipak zapamtiti da nešiftaš previše dolje...ili se malo poigraj s mjenjačem jer dnjim mjenjačima je ograničenje koliko se mogu rastezati tako da ipak netreba namještati H-L granicu nadam se |
Ma upale mi u oko i te Gravity Bomb...
A ništ sutra bu jedna lagana vožnjica po dućanima. |
ionako su ti markoprojekt i fumić jedan do drugog doslovno
|
Danas 40 km u nepoznato, završili u opako blato.. Nisam ga niti mogao slikati jer ako staneš, ajme.
http://slike.hr/slike/1/18052010118_c39d6.jpg Ovo iznad je autoput prema zapadu http://slike.hr/slike/1/18052010124_d8e2b.jpg http://slike.hr/slike/1/18052010125_4e40a.jpg Šoderica:D http://slike.hr/slike/d/dsc00999_91dc5.jpg edit: Raktitje se zove šoderica. Otkrivao sam južnu stranu nasipa i završio tamo. |
Vidim po blatu na ramama da je meni ovo prosječna vožnja po Sljemenu kad 2 dana prije padne kiša :D.
Ja nikad neću zaboraviti kad sam išao dan nakon valjda kaj je tjedan dana padala kiša. Išao od Mark. Trnave do Ponikvi, u pravilu Sljemenska transverzala :). Gore blato da više na gumi nisi ripne vidio nego se napravio debeli, skliski sloj blata zbog kojega nisi mogao na ravnom normalno skrenuti. Stao sam jednom u lokvu za koju sam mislio da nije duboka (a bila je :D), kasnije sam obilazio lokve kako sam mogao i umio. Kod Hunjke mi se zablokirao pogon, morao blato vaditi iz kotačića mašinice, kasnije se unormaliziralo i jedva došao doma. 70km i totalno čišćenje cijelog bajka, svih osovina, spojeva etc. 2 dana mi trebalo valjda za to :). Da bi vozio ponovno po tome, no way. Grozan osjećaj kad ne možeš skretati, a ide nizbrdica. EDIT: Brat koji trenira tenis 15godina izjavio da bi on mogao po Lojsteku do vrha bez stajanja ili sa minimalno jednim kratkim :D. Prihvatio okladu :). Moram nabavit drugi bajk, jer naime on svoj nije vozio godinama i krš je blago rečeno. Iskreno, dajem mu za pravo da krepa već na usponu prije tunela :D |
jucer bio u markoprojektu i uzo nove gripove DaBomb holy shit
navratio do intersporta na trgu i ubo trofrtaljne bicke sa pelenom za 200kn i vidio u turbo sportu bricko kacigu za 150kn pa kad dodje placa i nju uzimam. Jos mi jedino ostane otic do hervisa jer sam tam vidio za 200kn neku windstop jaknu. Za vikend sam slobodan pa cu ici sa vama :D hm, ne znam kolko kondicije imam i ovo ce mi biti prvi put da se penjem na sljeme sa bikeom e sada pitanjce. Jel vi koji imate bicke nosite nekaj prek njih il ne? Malo mi cudno zgleda kada se samo u njima sjednem na bike jer mi naprijed ona pelena nekak cudno stoji |
Pa daj mu svoj bajk a ti lijepo pjehe do gore...na okretištu 14-ice mu daš svoj bajk i uđeš u bus i rečeš mu da se vidite za 3 sata :D
i ja sam jedini koji krepa okd dućana :D a 22 godine treniram spavanje i klopu :D |
Netko je negdje napisao da slobodno stavis neku trenirku preko njih ako ti je bed:)
Gripovi super izgledaju, meni su ljepši bijeli:D Jel bi se oni zmazali ili se to ne maže? |
mislio sam bijele al je reko prodavac da se mazu brzo, a posto mi je bajk smedjo-crni onda sam uzo crne.
ma nije mi bed radi toga, sam se skoro sve vidi :D |
gripovi jesu super, ali bijeli bi se uništili odmah i postali crni :D
@zgmmax : to ti je zato jer imaš malog pišu :D ma samo malo povuci prema iza spužvu i to ti je to...i naravno da se preko toga nosi nešto...makar ja nosim (baš bi bio zgodan u bickama i ovim svojim nogama radijusa ko prosječno deblo u stoljetnoj hrastovoj šumi :D) mislim možeš i nemoraš nositi...kako god hoćeš. btw imaš pelene i na ebay-u za 16.5$ i to lijepo šivane...sad samo treba proći kojih mj.dana bicikliranja pa da javim da li je i materijal zadovoljavajuć |
ma kakve bicke, pravi muski voze bez toga :D
mene na jarunu normalno OPET oprala kisa, nadam se da me nece cetvrtak na sljemenu. (popodne idem, ne ujutro :D ) |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Na ovo ću samo reći hahahah :no2drug:. Javi mi kad idete, idem i ja s vama. :fiju: |
@zgmmax : ma hlače preko bicki su čisto estetske prirode, nemoj misliti da će to sad doprinjeti nekim višim ciljevima
|
Citiraj:
|
|
da se u nedjelju !
:D ali, opet kisa tjedan dana. za poludit !!! ja cekam rucak, pa idem malo na svoja brdašca ! :D :beer: |
Citiraj:
U nedjelju sam već stavio link da će za vikend biti bez kiše, 2 dana nakon se promijenila cijela sedmodnevna prognoza. Ovu koji si linkao je treća koju ja vidim... Za jučer ujutro je prognozirano sunčano, a bilo je oblačno i slinilo je. Na kraju možda i bude nešto od vožnje, meni bi odgovarala subota ako će tko ići. |
kao što rekoh već treći put : idem petak, subotu i nedjelju ako nebude kiše (i ako izdržim taj trodnevni piknik)
|
koji bike imas?
fulku ili HT ili cestovnjaka |
Bok,treba mi savjet... Stalno sam na biciklu i prakticno se uvijek vozim na zadnjem pa me zanima vase misljenje... Sta mislite o Treku 6500...
|
@ZGMMAX : HT i cestovni...naravno ide se s HT-om
@Jovac : koliko para toliko muzike...nemamo ti mi tu što reći :: ako ti se sviđa izgledom uzmi...nema ti tu neke filozofije prevelike |
@Renesis, slikano je na povratku Slavonskom nakon šta nas je oprala kiša :D Jutros našao izdušenu prednju gumu :( Dobro sam došao doma sinoć.
evo di smo bili: http://www.2shared.com/file/0tXPsPTu...051815940.html Grozno je bilo kad smo na izlazu sa Rakitja skužili da nema normalne ceste do mosta nego je autoput i da moramo nazad istim putem. Naletili smo na nekog starog na biciklu koji je dolazio iz smjera Zagreba autoputem. Kaže da on svaki dan ide i da nema problema (naravno kad je bazdio na alkohol doslovno 2 metra od mene) p.s. ona se opet prosula, na povratku slavonskom (vidi se na ruti moj muving :D) Ovaj put poštenije, brada krvava ali moglo je bit puno gore, usrah se. drugi p.s. - Krpati zračnicu ili kupiti novu? Schwalbe je zračnica pa mi je žao baciti. Možda je najbolje zakrpati i ostaviti za rezervnu jer je izgleda jako mala rupica kad je cijelu noć dušila. |
ja bi rađe curu držao doma da mi stoji za ukras nego ju vodio na rutekoje su opasne za život :D
btw kad ti cura otkaže rutu a tebi se ide pozovi mene...jer vidim da si sad počeo raditi malo dulje relacije :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:53. |