![]() |
Zašto mi se na T460 baterija ne puni dalje od 90%?
Gledao u opcijama baterije i nema nikakav limitator... |
Jesi u Vantageu postavio threshold pa ga onda obrisao?
|
Citiraj:
btw...nisam prijavio prije...Win 10 Pro je automatski skinuo licencu pri instalaciji...dakle BIOS win key |
Citiraj:
Vantage sam deinstalirao. Nedugo sam napisal da mi se puni max. na 80% od kad sam instalirao LV i onda sam ga maknuo sa laptopa. Sad ga išao puniti i stane na 90% i ne ide dalje... |
Netko mi je jednom poslao link na driver za one adaptere za USB 3.0 za T420...ne mogu ih nigdje naći, pa bi molio, ako nije problem da ih opet okači...
Nemam optiku, pa ih ne mogu otpakirat sa diska |
Citiraj:
Što se baterije tiče, Vantage ti sigurno nije ograničio punjenje po defaultu, jedino ako si naknadno sam postavio i onda izbrisao Vantage. U tom slučaju postoji mogućnost da su pragovi/granice/thresholdi punjenja ostali, ali samo ako si ih sam postavio (zapisuju se u firmware baterije). Dakle, instaliraj ponovno Vantage i provjeri. Ako nije to, onda je baterija ili dala svoje ili ju treba kalibrirati. |
Nagradno vikend pitanje: "Koji jebeni user-mode driver od Lenova T460 ima memorijski leak promjera Čičolininog šupka u najboljim danima?"
https://i.imgur.com/jHNg2Lf.png |
Koji to OS koristiš? :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
A što ti vrijedi ako i nađeš CD kad T450 nema optike :D :roller: EDIT: @chillout23 Link na driver (automatski će krenuti skidanje zip datoteke, ako nekaj ne valja javi). |
Citiraj:
Citiraj:
https://www.virustotal.com/gui/file/...43c138/details Vidim da se dogadja ljudima po Internetima, samo ne znam na sto da pikiram, jer ja nikakve drivere nisam instaliravao, sve je W10 pokupio sam. |
Lenovo je već u nekoliko navrata uhvaćen na djelu da u svom softveru zna zapakirati kojekakve bedastoće, pa ako imaš kaj njihovog, probaj s eliminacijom jednog po jednog.
Drivere isto tak moreš ponovno složiti ručno zadnje dostupne od strane proizvođača pojedine komponente. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Da, lako moguće, jer je taj proces ionak zadužen za interakciju s driverima, a i nedavno su uspjeli putem Windows Updatea skršiti Intelov iGPU + eksterne monitore. Ima svega.:) Nažalost.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Sad sam se sjetio - pa ja sam s tvojeg CD-a njemu uploadao driver :D |
Citiraj:
Ono, na prethodnoj stranici ste mi pričali da sam dinosaur koji voli CD, VHS i FDD :D :D Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
To radi optike ili ...? :D
|
Citiraj:
Uostalom, zar ti stvarno treba vise od tih 5 sati na bateriji? |
Citiraj:
Šalim se, cura ga je koristila za potrebe astro fotografije i ostalog, ali je sad prisvojila T450s zbog boljeg ekrana i Hackintosha na drugom disku :) |
Citiraj:
|
@calypso
Ok, ne diram :) Da, jako je malo korišten laptop uopće, a ne samo baterija...ali zakaj ne puni prek 90%? Dođe do 90% i onda ima fore "1h and 35min to full charge", pa za par min "3h and xxmin bla bla" Budem malo prošvrljal po netu... |
Citiraj:
15.4" joj je prevelik i nezgrapan za to što joj treba :) Ovak radi sve (uz WLAN nano USB adapter), battery power management je iznenađujuće dobar, ima bolju tipkovnicu i jeftinije dijelove u slučaju nečega. Citiraj:
|
Aj moja završna na temu hoće puniti, neće puniti, zakaj samo do 90%,... skini i instaliraj Lenovo Vantage prek MS Storea (ne off line) i koristi ga.
EDIT: Evolution of the UltraBay (nekad bilo :( ) |
Evo nekoliko pitanja vezano za nadogradnju ekrana na na TP T530.
Razmišljam o nadogradnji, odnosno zamjeni sadašnjeg ekrana koli je HD+ (1600x900) sa FullHD ekranom. Laptop sam već prilično napumpao i ovo bi donekle zaokružio cijelinu ali nisam ni sam siguran koliko je ta investicija opravdana odnosno koliko to sve skupa ima smisla. Za sada sam našao ova dva ali ako netko ima kakvog pouzdanog dobavljača sa razumnim cijenama slobodno preporučite. Ebay 1 Ebay 2 Koliko je kompliciran zahvat zamjene jer do sada sam rastavljao donju polivicu laptopa. https://i.postimg.cc/qtD6Z2CW/Speccy-T530.jpg Sadašnje stanje laptopa. |
Previše samo za upgrade na FHD koji nije IPS ili barem wide-gamut.
|
Citiraj:
Je li isplativo ili ne, to je na tebi :) BTW, video tutorial: |
Citiraj:
|
Citiraj:
To se nebu dogodilo :) ne prijavljujem se na Winse sa accountom... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:16. |