PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex B.net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697)

Froxie24 12.12.2016. 22:20

Citiraj:

Autor de.fang (Post 2998850)
Zeleni brijeg nema bnet

A onda sam krivo vidio.
BTW. HT je kod mene na Viktorovcu postavio FTTC ormarić nedavno.

Poslano sa mog SM-A310F koristeći Tapatalk

duggi 14.12.2016. 17:41

technicolor

evo danas dobio taj technicolor na produzenje ugovora ,na LAN je 120Mbps ali wifi nejde preko 75 (Ipad2) odnosno smartphonovi 50 kao i hp 4530s sa atheros wifi.

To je common problem ili se može nekaj podesiti....

Tnx na odgovorima

Gondar 14.12.2016. 21:33

Kada je B.net prešao na docsis 3.0 da li ste dobili nove modeme bez produženja ugovora ili?? Pitam jer iduće godine prelaze na docsis 3.1 koji donosi dosta poboljšanja, a ne bih želio nakon pola godine opet produživat ugovor :D.

DiTech 14.12.2016. 21:54

Technicolor ima max wifi 150mbps barem tako pise u manualu. Koliko imaju drugi klijenti max s kojima se spajas? Trebao bi imati iste standarde da to proradi na max brzini.

http://www.speedguide.net/routers/te...ice-cable-3073

Neznam dal ide na docsis 3.1.

duggi 14.12.2016. 22:21

svi su Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac jedino za lap nisam ziher

WindEmperor 15.12.2016. 01:48

Citiraj:

Autor Gondar (Post 2999884)
Pitam jer iduće godine prelaze na docsis 3.1 koji donosi dosta poboljšanja, a ne bih želio nakon pola godine opet produživat ugovor :D.

Od kud ti ta informacija? Da li to znaci da ce nuditi vece brzine?

Stipest 15.12.2016. 15:51

Citiraj:

Autor duggi (Post 2999781)
evo danas dobio taj technicolor na produzenje ugovora ,na LAN je 120Mbps ali wifi nejde preko 75 (Ipad2) odnosno smartphonovi 50 kao i hp 4530s sa atheros wifi.

Tnx na odgovorima

Prebaci na 5 Ghz, pa provjeri onda. Ako je to ok, onda je do zagušenja 2,4 Ghz mreže ( što je najvjerovatnije). Možeš probati sa wi-fi analyzerom vidjeti gdje je najmanja gužva i postaviti taj kanal u routeru.

Stipest 15.12.2016. 15:54

Citiraj:

Autor WindEmperor (Post 2999969)
Od kud ti ta informacija? Da li to znaci da ce nuditi vece brzine?

Informacija je točna da je to u planu od 2017 godine. Kad? Tko zna. Problem je da onda idu opet novi routeri. Kad pređu, sigurno će nuditi veće brzine, iako ne znam kome to treba za privatno korištenje.

Gondar 15.12.2016. 16:52

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3000170)
Informacija je točna da je to u planu od 2017 godine. Kad? Tko zna. Problem je da onda idu opet novi routeri. Kad pređu, sigurno će nuditi veće brzine, iako ne znam kome to treba za privatno korištenje.

Problem kod novih rutera će biti ako budu zahtjevali novi potpis za produženje ugovora :D. Postavio sam pitanje za ove starije korisnike kakav je prijelaz bio s docsis-a 2.0 na 3.0 tj da li su trebali potpisati novu ugovor da bi dobili drugi modem i veće brzine. Meni je ovih 50 mbit-a i više nego dosta, jedino što bih volio od benefita novog docsisa manje latencije i fluidno surfanje u vecernjim satima bez usporavanja.

Stipest 15.12.2016. 20:25

Citiraj:

Autor Gondar (Post 3000213)
Problem kod novih rutera će biti ako budu zahtjevali novi potpis za produženje ugovora :D. Postavio sam pitanje za ove starije korisnike kakav je prijelaz bio s docsis-a 2.0 na 3.0 tj da li su trebali potpisati novu ugovor da bi dobili drugi modem i veće brzine. Meni je ovih 50 mbit-a i više nego dosta, jedino što bih volio od benefita novog docsisa manje latencije i fluidno surfanje u vecernjim satima bez usporavanja.

Nisam znao da još ima problema sa ovim. Odavno se nitko nije žalio na to.
Jesi li izmjero koliko je to usporenje u večernjim satima?

Nome 20.12.2016. 23:49

Dobar dan.

Može li netko provjeriti da li je proradio Discovery Showcase HD u proširenom paketu?
Služba za korisnike kaže da bi trebao radit u proširenom paketu.
Meni naravno ne radi...

Naravno molim one koji imaju conax u TV-u da provjere, a i one koji imaju STB.

Thx!

9800pro 26.12.2016. 14:59

Imam jedan iritantan problem sa Tehnicolorom 7200. Sva 4 mrežna porta mi rade na 100 Mbps umjesto na gigu. Znam da rade na gigu jel je tak u speckama a i vidio sam sa radi na tim brzinama. Gledam u postavkama routera ali nigdje nisam našao neku postavku za to. Ima neko ideju šta bi moglo biti. Probao sa 2 laptopa na kojima uredno radi 1Gbps brzina.

sent from my G2

rendula 26.12.2016. 15:28

Drugi kabel?

9800pro 26.12.2016. 17:10

Ma probao, u pitanju su wd my cloud, minix u1 i 2 laptopa...nisu svi kablovi ošli vrit u isto vrijeme. Sad sam ga puknuo na Factory reset pa ću vidjeti...

sent from my G2

9800pro 26.12.2016. 17:32

Evo sad radi ok nakon factory-a, čudno sa mu se smrda baš to.

sent from my G2

Firecracker 30.12.2016. 14:58

Može li thomson radit u bridge modu? Ako može, da li box od TV-a i dalje držim spojenog na njega ili on ide u moj router kad se ovaj postavi u bridge?

Daddy 30.12.2016. 22:31

Benetovci, ima li tko problem sa Kaon receiverom u obliku da vam nestane ton ili čak i slika preko HDMI-a.

Jučer mi je nepovratno (prije su restartovi pomagali) zahengao uređaj. Danas je zamijenjen i identičan problem. Prilikom spajanja HDMI na uređaj mi čak zna i zaiskriti. To nije nikakva novos sa 18-tim pinom na HDMI-u ali zašto smeta receiveru?

TV je Philips 42PFL 6850 ako se ne varam (možda sam koji broj zamijenio). Sve ostalo spajano na HDMI uredno radi ali ovaj Kaon ne i ne.

Svaka informacija je dobrodošla i zahvalan na njoj.

Nikky 30.12.2016. 22:50

Hm, ne volim te situacije kad iskri na kabelima.
Sve spojeno na isti produžni tj. utičnicu ?
Funkcionalno nije nužno, al jesi li spojio antenu iz Kaon - a u TV ?

Stipest 30.12.2016. 22:56

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3004981)
Hm, ne volim te situacije kad iskri na kabelima.
Sve spojeno na isti produžni tj. utičnicu ?
Funkcionalno nije nužno, al jesi li spojio antenu iz Kaon - a u TV ?

Bitno je. Kod glazbenog paketa i još nekih programa, kad je antena bila iz Kaona u TV to nije radilo (raspadala se slika). Kad sam isključio antenu sve radi OK. Znam da nije vjerovatno vezano uz ovaj slučaj poviše, ali može i ovo nekome pomoći, pogtovo vlasnicima glazbenog paketa. To se dešava samo na Kaonu. Na Albisu ne.

Stipest 30.12.2016. 23:01

Citiraj:

Autor Daddy (Post 3004975)
Benetovci, ima li tko problem sa Kaon receiverom u obliku da vam nestane ton ili čak i slika preko HDMI-a.

Jučer mi je nepovratno (prije su restartovi pomagali) zahengao uređaj. Danas je zamijenjen i identičan problem. Prilikom spajanja HDMI na uređaj mi čak zna i zaiskriti. To nije nikakva novos sa 18-tim pinom na HDMI-u ali zašto smeta receiveru?

TV je Philips 42PFL 6850 ako se ne varam (možda sam koji broj zamijenio). Sve ostalo spajano na HDMI uredno radi ali ovaj Kaon ne i ne.

Svaka informacija je dobrodošla i zahvalan na njoj.

Probaj ga spojiti preko SCART-a, ako imaš SCART na TV-u, pa vidi jeli se onda dešava. Ako radi tako onda je sigurno do HDMI-a. Ili port na Kaonu ( što vjerovatno nije,jer je zamijenjen uređaj), ili kabel ili port na TV-u. Jesi probao mjenjati HDMI portove na TV-u?

EDIT:
Ako je ovo točan broj TV-a, onda ima SCART.

Nikky 30.12.2016. 23:09

Drugi Hm slučaj večeras :fiju:
Jesi provjeravao nivo signala općenito, pogotovo na frekvencijama gdje je taj glazbeni paket ?

Ištekavanjem prolaza prema TV ti u tom tvom slučaju pomogne jer nešto sitno poraste nivo signala jer nema "tereta" prema TV.

U prvom slučaju kolege Daddy - ja, taj prolaz prema TV neka posluži za izjednačavanje potencijala preko mase antene pa neće iskriti na HDMI kabelu, a masa antene ima bolji spoj od sitnog kontakta u HDMI.

Stipest 31.12.2016. 01:02

Signal je inaće dobar. Više puta je mjereno radi problema sa zastajkivanjem HD kanala. Kad je kod mene bio Kaon isto se dešavalo. Antenski kabel iz njega u tv je pravio smetnje na nekim kanalima povremeno, a na glazbenom paketu negledljivo. Kad sam vratio Albisa 9300 sve radi ok. Sada mi je brat ( ista zgrada) produžio ugovor, dobio Kaona i ista stvar se desila. Ja nisam bio tu nego tehničar od B-neta, a on je samo prespojio kabele kako su bili na starom Albisu 8100, pa tako i taj antenski kabel. Kad me brat zvao da to nikako da proradi, rekao sam mu da isključi taj kabel i sad je sve u redu.

Daddy 31.12.2016. 08:36

Imam scart ali pise scart adapter. Pretpostavljam da mi treba neki adapter kablic?
Ok to je jedna opcija ali ovo prvo sto ste spomenuli. Da spojim iz kaona iz loop back antenu u antenski ulaz u tv-u?

Edit:
Spojio, za sada radi, ajmo vidjet.

Stipest 31.12.2016. 16:03

Citiraj:

Autor Daddy (Post 3005038)
Imam scart ali pise scart adapter. Pretpostavljam da mi treba neki adapter kablic?

Treba ti ovo, a to si dobio sa TV-om.

http://i64.tinypic.com/2wof38k.jpg

Nikky 31.12.2016. 16:24

Ma ne treba ikakav adapter, neće valjda gledat preko analognog (SCART) ulaza bez neke potrebe.
Osim ako se nije šta promijenilo, u Daddy - jevem slučaju "iz kaona iz loop back antenu u antenski ulaz u tv-u", odrađuje svoje a to je izjednačavanje potencijala preko mase.

Daddy 01.01.2017. 10:14

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3005242)
Ma ne treba ikakav adapter, neće valjda gledat preko analognog (SCART) ulaza bez neke potrebe.
Osim ako se nije šta promijenilo, u Daddy - jevem slučaju "iz kaona iz loop back antenu u antenski ulaz u tv-u", odrađuje svoje a to je izjednačavanje potencijala preko mase.

Nikky za sada nema nikakvih problema.
Hvala na pomoci :thumbs:

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Nikky 01.01.2017. 16:24

Neka, bitno da radi.
A sad, o tebi ovisi hoćeš li ili ne ići istraživati zašto se javlja ta razlika potencijala ...

Daedalus 06.01.2017. 18:41

Ponuda za nove i stare korisnike, mobitel za kunu.
Taman mi je istekla ugovorna obveza pa bi moga produžit i uzet mobitel za curu :D

Kurtis 10.01.2017. 07:28

Citiraj:

Autor duggi (Post 2999781)

Tnx na odgovorima

Ja imam isti problem !!!

Jučer mi je stigao B.net i jako sam zadovoljan sa ugovorom i cijenom koju sam potpisao za 80Mbit-a. Uzeo sam samo internet za 109,50kn uz ugovor na 24 mjeseca. Preko LAN-a je sve ok sa brzinom, ping 8, brzina 80/15.
Preko wifi-a je max 46/15. Zvao sam SZK, lik je nešto probao napraviti na postavkama modema ali bezuspješno. Nema mi smisla, pa nije valjda da moram dodatni wlan router uzeti lol ?

Citiraj:

Kontaktirao me bnet-ov prodajni agent i tražio sam tu posebnu ponudu za nove korisnike ,50% popusta. Glatko me odbio i rekao da na mojoj adresi bnet nema puno korisnika i da mi to zato nemože ponuditi??? Ali kaže on da ima neke ponude za 160 kn.... nakon natezanja i pregovora kao na pijacu sam dobio za 99 kn internet i telefon. Kaže nemože samo jedna usluga... pristao sam jer mi se nije dalo više objašnjavati i sve to skupa smatram čistom voljom agenta i njegovim raspoloženjem da ti da ili ne neku uslugu.
Njegov argument za nedavanje interneta po posebnoj ponudi je taj da na mojoj lokaciji nema puno korisnika bneta i da tu ponudu daju samo u zgradama gdje je većina stanara već korisnik, pa da onda i onih malo što je preostalo prebaci na bnet!!
Lagao te. U pravu si kad kažeš da to ovisi o volji agenta.
Iako sam ja novi korisnik i trebao bi imati po novim uvjetima 30% na 24 mjeseca, ja sam tražio 50% na 24 mjeseca i to sam dobio. Tražio sam jer znam da oni mogu dati taj popust, ( i imali su ga do 8.mj 2016) samo ovisi sa kojim agentom surađuješ.

Ladytron25 10.01.2017. 07:49

Na svkom ugovoru piše, da je brzina osigurana žično. Znači ako se žičano ne isporučuje e onda je problem. Bežično ovisi o masu toga. Infrakstruktura, to je nesto sto je u zraku. Si pokusao sam ući u ruter i mjenjat si kanale ?

Kurtis 10.01.2017. 11:14

To je mjenjao ovaj iz SZK i nije pomoglo. Sam nisam probao, ne znam gdje treba šta mjenjati pa da ne ujebem skroz :D

Ladytron25 10.01.2017. 11:38

Pa samo pratiš upute, mozes i na netu čak naći. Jel mjeris brzinu samo kad je wifi ukljucen ili kaj? Znači iskljuci sve uređaje žčano i onda mjeri. Jbg wifi je takav. IStina ne smiju biti velika odstupanja , ali evo ja imam 30 m 2 stan i sa bilo kojim oeraterom ne mogu hvatat signal u jednom dijelu.

spitfire83 10.01.2017. 12:32

Nemaš šta shebat. A i da nešto napraviš loše samo vratiš router na tvorničke postavke čačkalicom.
Prebaci si na 5ghz mrežu ako već nije i ako ti to uredjaji podržavaju.

Stipest 10.01.2017. 20:22

Citiraj:

Autor Kurtis (Post 3008848)
To je mjenjao ovaj iz SZK i nije pomoglo. Sam nisam probao, ne znam gdje treba šta mjenjati pa da ne ujebem skroz :D

Ne može ti on tako na daljinu znati koji ti je kanal najbolji. Instaliraj na mobitel wi-fi analyzer i vidi na kojem je kanalu najmanja gužva i njega postavi fiksno u modemu. Imaš i mogučnost prebacivanja na 5Ghz, ali pitanje je podržavaju li ti uređaji s kojima se spajaš 5 Ghz. Iako bi tako skoro sigurno dobio full brzinu i preko wi-fi-a.

Ladytron25 10.01.2017. 20:44

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3009061)
Ne može ti on tako na daljinu znati koji ti je kanal najbolji. Instaliraj na mobitel wi-fi analyzer i vidi na kojem je kanalu najmanja gužva i njega postavi fiksno u modemu. Imaš i mogučnost prebacivanja na 5Ghz, ali pitanje je podržavaju li ti uređaji s kojima se spajaš 5 Ghz. Iako bi tako skoro sigurno dobio full brzinu i preko wi-fi-a.

Može on na daljinu ;) Sve se vidi ;) čak i ako sa strane skidas nesto a žališ se na brzinu ;)

Kurtis 11.01.2017. 07:38

Citiraj:

Autor Ladytron25 (Post 3009069)
Može on na daljinu ;) Sve se vidi ;) čak i ako sa strane skidas nesto a žališ se na brzinu ;)

Istina, može on sve na daljinu. Iznenadio sam se da je znao ime mog mobitela i model mobitela sa kojim se spajam na wifi ?! Može netko pojasniti kako on to zna ?

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3009061)

Ugl, USPIO sam. U postavkama sam promijenio " 802.11 Band " na 5 GHz,
a bandwidht na 40 Mhz i brzina je 76Mbit down, 15Mbit up.
I ispod piše "interference level:Acceptable", a prije je pisalo "low" ili tako nešto.

A sad sam skužio da u stanu imam debele betonske zidove lol pa u drugoj sobi pada signal. Da uzmem wifi repeater ili drugi jači router ? Šta je bolje po vama ?

gigotom 11.01.2017. 10:24

Zna li neko kako ući u router . Neide sa "admin". Pretpostavljam da je nešto čačkano unutra i da je pass promjenjen.

gigotom 11.01.2017. 10:32

Citiraj:

Autor gigotom (Post 3009261)
Zna li neko kako ući u router . Neide sa "admin". Pretpostavljam da je nešto čačkano unutra i da je pass promjenjen.

bnet-ov technicolor TC7200.20

Ladytron25 11.01.2017. 11:50

Čim se povežeš na mrežu vidi se kolio je uređaja spojeno i koji nazivi, drugo, sifru za ulazak u ruter mozes jedino samo ti promjeniti, ako neznas sifru uvijek mozes ga resetirati na tvorničke pa opet upast :)

bertone 11.01.2017. 12:17

Citiraj:

Autor gigotom (Post 3009261)

Negdje na ugovoru ili uputama imaš malu naljepnicu na kojoj su stavili pass tvog routera (ako su oni promijenili tvornički pass) ili imaš malu nalju na samom modemu s donje strane.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:02.