![]() |
Citiraj:
|
Već sam pisao i prije, car charger, svaku noć (cijelu) na wireless chargeru i ono ne sekiram se previše. Dolazim u napast zamijenit Note 8 za novi Note 9, jel itko radio otkup u SD.u ? Jel to ima smisla uopće ?
|
Citiraj:
Kad je izišao s9, ja sam probao dat s7 u otkup, nudili su 800-900kn max za mob u garanciji u mint stanju:lol2:. Prodao mob isti vikend za sitno preko 2000kn putem oglasa i uzeo s9 onda. |
Ti otkupi nikad nisu bili neka sreca :/
|
Sve te firme koje su nudile otkup su imale kriminalno loše cijene za otkup. Donekle ih i razumijem, ipak su to trgovci koji moraju zaraditi na onome što otkupe.
|
Ja sam zapravo zadovoljan promjenama koje devetka donosi u odnosu na Note8 i S9+. Očekivana evolucija. Male ali MENI važne promjene koje se baš ne spominju jer većini nisu važne. Dakle, Note9 je značajnih 2 do 3 mm širi od spomenutog dvojca, malo mu je veći displej, svijetleći dio displeja puno manje zalazi u padajući edge dio. Vrh i dno, gledani od ekrana prema leđima, više nisu full polukružnog oblika (kao na Notu8), već su znatno plosnatiji. I cijeli je aparat malo "kockastiji", a od s9+ i puno.
Ponuđene su mi cijene: Note8 - 4999 S9+ - 5149 Note9 - 6349 Dakle Note8 je značajno skuplji od Njuškala, S9+ manje, taman da ga čovjek radije uzme od provajdera nego na njušci zbog sigurnosti i jednostavnosti kupnje. Note 9 je 1200 skuplji od s9+, noviji, te oblika koji mi neusporedivo više paše. Još ću razmislit koji dan, pa se vjerojatno predbilježit. |
gdje si ovo primijetio da je ekran vise plosnat, najvise me ti edge ekrani odbijaju od samsunga zadnje 2 generacije... :(
|
Ekran je garant Edge. Pogledaj video oko 47sek kada uključi kabel u mob. Točno se vidi kako se notifikacija prenosi preko ruba ravnog dijela ekrana tj. na njegov edge dio.
https://www.gsmarena.com/samsung_gal...eview-1803.php |
Citiraj:
Da naprave s ravnim ekranom, onda bih išao u razmatranje kupnje, a ovak, edge ekrani, ni pod razno.. I još da smanje bloatware, pa di bi im bio kraj, e da, i da reduciraju oversharpening na kameri, al dobro, sad je to već previše za njih:D |
Citiraj:
Bloatware se da riješiti a oversharpening je bome gori kod nekih drugih proizvođača. Realno, fotići na mobitelima niti nisu toliko kvalitetni da bi oversharpening bio glavni problem. |
Citiraj:
https://youtu.be/ixKgpah872c |
Citiraj:
|
Meni Edge radi više problema nego što imam koristi od njega. Npr. kada stavim mob u horizontalan položaj, dno tipkovnice mi lagano prelazi u edge područje pa mi otežava tipkanje.
|
Koja tipkovnica? Ja na gboardu, note 8 u clear view coveru nemam takvih problema ... čak ne kužim u čemu je problem toga ruba, al možda je do clear view covera jer je on kao ljuska, pa stvara dodatni rub - ne znam kak objasnit - mobitel je robusniji i teže je slučajno rub pogodit :D., A možda sam se samo naviko na edge iako ga ne koristim :D.
|
Standardna tipkovnica, ubi me ako znam je li Samsungova ili Googleova.
|
Po defaultu je samsungova ;) Neke tipkovnice imaju mogucnost offseta s donje strane - povecas offset i napravis razmak izmedju space bara i ruba ekrana. To bi moglo pomoci na edge ekranu u landscape tipkanju.
|
Ja ne vidim poantu u landscape tipkanju kad mi uzme cijeli ekran, pola tipkovnica pola prostor za riječi, znači ne vidi se drugo ništa. A današnji mobiteli od 5+" su ionako sasvim dovoljnih gabarita da nema potrebe za tipkanjem u landscape modu zbog omjera ćevapi(prsti)-veličina slova na ekranu.
|
Zna li netko da li se pojavio kakav ogledni Not9 kod trgovaca ili teleoperatera?
|
Isporuka kreće tek 24.08. Prije toga ćeš ga teško igdje naći.
|
Note 9 može se pogledati u Arena centru u SD.
Ekran je zakrivljen ali manje nego na S9. |
Citiraj:
Poslano sa mog Pixel 2 XL koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Hvala na infu.:goood: |
Jučer sam ga gledo u city eastu. Ok je, al draži mi je S9+ pored njega odma, više zaobljeni rubovi ekrana i uređaja, bolji raspored kamera. S9 je savršen u ruci, al su ga zeznuli kaj nema dual cameru.
|
Meni osobno je sve o.k. osim cijene :-)
Čekam 24.08. pa ću ga uzeti na tjedan dana. Šteta što nemaju svi to mogućnost isprobavanja.... |
Po ovoj stranici dobro se moze skinit cijena. 750kn na prednaruđbu, bilo koji note donit jos 750kn i jos nesto na otkup. Po njima za manje od 5tkn
https://preporucamo.com/kako-kupiti-...e8/2018/08/11/ |
Šuška se da bi S10+ trebao doći sa 3 kamere - normalna, sa zoomom i širokokutna
https://www.gsmarena.com/samsung_gal...news-32733.php |
Citiraj:
|
Jedino što če to imati + verzija, a meni je i 'obična' malo prevelika.
|
Note 9 je izložen i u SD i kod svih teleoperatera.
Danas sam pošteno izuspoređivao Note 9 i S9+, onako u miru, paralelno. Uglavnom, uzeh S9+, jer sam zaključio da s-pen, kojeg ne vjerujem da bi koristio, ne vrijedi 1200 kn razlike. Vagao sam se zbog dodatnih 500 mAh i 64 vs 128 GB i meni boljeg oblika. Presudilo je spomenutih soma i 200 razlike, kao i trenutna raspoloživost. Prvi dojmovi su dobri, odlični zapravo. Edit: Jel ona app za remapiranje bixsby gumba još radi ili su to samsungđije onemogućili? |
Radi
|
Jel uspio netko aktivirati volte na s7? BTU software je gore sa zadnjim apdejtom, bonbon kartica unutra, aktiviran volte putem poruke na 13977..
|
Kod mene isto aktivirano sve od strane bonbona, ali u oreo BTU firmu nema opcije volte. Začudo niti na drugom S7 koji je na nugat DHR firmu (G930FXXS1DQK6) nemam opciju volte unutar postavki moba. A dobro se sjećam da sam ja na svom S7 i zadnjem nugat SEE (G930FXXS2DRC3) imao tu opciju...
Tu ima malo detaljnije o firmwareima; https://www.hrvatskitelekom.hr/mobil...8192-1-1-0-0-0 Citiraj:
|
ja imam s7. bonbon.
kaj trebam napraviti da testiram volte? imam gumb za volte i uključen mi je postavke - veze - mobilne mreže - volte |
Posaljes HOCU na 13977, aktiviras volte s par smsova i rebootas mob. Ako ti je ta kvacica upaljena, nazovi nekoga, 4G bi trebao biti upaljen i ne bi trebao dropati mrezu na H+. Onda znas da volte dela ;)
|
Evo updejtao DHR S7 na G930FXXU2DRC1 (zadnji nugat update), aktivirao volte preko smsa, dobio info da je usluga aktivna, izrebutao mob vise puta, ali i dalje nemam opciju na mobu da aktiviram volte. Jednostavno nije tamo gdje inace bude (search u settingsima je ne nalazi).
@tizhu koju ti imas verziju (build number) i koja ti je regija mob? |
ja ti nisam slao nikakve sms poruke, ali mislim da imam build kao i tvoj. ako ne pošaljem još jedan post onda je isti.
|
OSNOVNA VERZIJA: G930FXXU2ERD6
BROJ VERZIJE: R16NW.G930FXXS2ERG7 razina android sig. zakrpe: 01.srpnja 2018. regiju ne znam di da vidim. mobitel kupljen u t-ht centru u zagrebu |
ovdje si išao?
postavke - veze - mobilne mreže - volte |
To je zadnji oreo za tmobile. I tvoja i moja i od cure verzije su novije nego sto su navedene na tmobile linku malo iznad. Mene moze eventualno jebati BTU regija...
https://imgur.com/a/IAiZ1RW |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:17. |