PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Koji Media Player kupiti? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221452)

dadoremix 01.03.2019. 19:30

da, da ide i on spavat kad gasiš tv ili makneš sa av
hdmi cec ti je ta opcija ili negdje se zove anynet cec

franzD 01.03.2019. 19:40

Ne gasi se, ali troši parsto miliampera, tako da ga nećeš osjetiti na računu za struju :) Ja svojeg uredno napajanjam iz USB 2.0 porta na AV risiveru koji daje maksimalno 500 mA. Povremeno prigovara da nisam spojio "originalni" adapter, ali uredno radi.

frezer 01.03.2019. 20:13

Nije mi radi struje, nego zanimalo me.
Imam jedan aktivni usb hub sa napajanjem od 2A. Smije li se na to spojiti? Ima li šanse da vidi usb stickove? Fire je stariji model.

franzD 01.03.2019. 20:15

Citiraj:

Autor frezer (Post 3281893)
Nije mi radi struje, nego zanimalo me.
Imam jedan aktivni usb hub sa napajanjem od 2A. Smije li se na to spojiti? Ima li šanse da vidi usb stickove? Fire je stariji model.

Napajanje šalje stickovima, ne šalje uređaju. Može se spojiti samo ako imaš Y-splitter koji napaja Fire stick. Stickove bi trebao vidjeti.

DSA 02.03.2019. 16:16

Citiraj:

Autor franzD (Post 3281895)
Napajanje šalje stickovima, ne šalje uređaju. Može se spojiti samo ako imaš Y-splitter koji napaja Fire stick. Stickove bi trebao vidjeti.

Franz, pošto ti imaš AFS 4K, da li bi mogao probati instalirati EON tv aplikaciju na njega? Ovo me baš zanima da li će raditi

dadoremix 03.03.2019. 08:43

@franzD
igram se sa launcher mode na fire stik
i naravno zapeo
https://github.com/BaronKiko/LauncherHijack/releases

zapeo sam na ovoj stavki
3. Open settings and navigate to "Accessibility -> To detect home button press" and press enable

ne kuzim kaj tu treba napravit, jer nemam takve opcije

pa sam našao neku spiku
https://forums.tomsguide.com/faq/how...uncher.207177/
al opet .. ADB i ja . ko krava i balet :)
pogotovo jer čitam da to treba preko usb-a napravit, a splitere i ostale kerefeke nemam, osim ako ide preko wifi
jer bi htio da se launcher po defaultu diže, a bez ovog gore, ne ide.

Za os mi veli da imam up to date fire os 5.2.6.8 (630508620)
any hint ?

dadoremix 03.03.2019. 09:44

izgleda da nikaj od toga
nasel sam i app starter
fancy izgleda al isto ga ne mogu dobit da po defaultu to digne
koliko google veli i ekipa . amazon u svakom updejtu ubije takve app

pa ako netko ima trenutni lijek .. neka piše
čak sam i adb konekciju skuzio preko wifi

franzD 03.03.2019. 13:34

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3282135)
@franzD
igram se sa launcher mode na fire stik

1. Skineš Minimal ADB and Fastboot. Instaliraš. Pokreneš.

2. Na Fire sticku uključiš debugging i pogledaš IP adresu.

3. U cmd prozoru:
Code:

adb connect 192.168.1.xx (tvoja IP adresa)
4. Kad to napraviš, na Fire Sticku moraš odobriti konekciju i eventualno zakvačiti da je uvijek dozvoli.
5. Provjeriš je li stick spojen.
Code:

adb devices -l
List of devices attached
  10.0.0.203:5555        device product:mantis model:AFTMM device:mantis

6. Ako je spojen i ako već nisi instalirao hijack:
Code:

adb install d:\LauncherHijackV402.apk
Ako jesi, onda samo:

Code:

adb shell settings put secure enabled_accessibility_services com.baronkiko.launcherhijack/com.baronkiko.launcherhijack.AccServ
adb shell settings put secure accessibility_enabled 1

I to je to, miran si do sljedećeg eventualnog updatea firmwarea Fire Sticka, što se ne događa previše često.

franzD 03.03.2019. 13:35

Citiraj:

Autor DSA (Post 3282032)
Franz, pošto ti imaš AFS 4K, da li bi mogao probati instalirati EON tv aplikaciju na njega? Ovo me baš zanima da li će raditi

Linkaj ili dostavi APK pa probam.

DSA 03.03.2019. 13:42

https://drive.google.com/file/d/1GxU...w?usp=drivesdk

dadoremix 03.03.2019. 14:06

Citiraj:

Autor franzD (Post 3282178)
1. Skineš Minimal ADB and Fastboot. Instaliraš. Pokreneš.

2. Na Fire sticku uključiš debugging i pogledaš IP adresu.

3. U cmd prozoru:
Code:

adb connect 192.168.1.xx (tvoja IP adresa)
4. Kad to napraviš, na Fire Sticku moraš odobriti konekciju i eventualno zakvačiti da je uvijek dozvoli.
5. Provjeriš je li stick spojen.
Code:

adb devices -l
List of devices attached
  10.0.0.203:5555        device product:mantis model:AFTMM device:mantis

6. Ako je spojen i ako već nisi instalirao hijack:
Code:

adb install d:\LauncherHijackV402.apk
Ako jesi, onda samo:

Code:

adb shell settings put secure enabled_accessibility_services com.baronkiko.launcherhijack/com.baronkiko.launcherhijack.AccServ

I to je to, miran si do sljedećeg eventualnog updatea firmwarea Fire Sticka, što se ne događa previše često.

ovo sve sam sam nasao na googlu
al mislim da ovo mi falilo

dadoremix 03.03.2019. 14:21

eto, potvrđujem .. to je to

hvala opet franzD
Appstarter ili leanback launcher preporučujem

Sad jedino što mi je ostalo, overlay na panasonic tv-u

edit .. nakon 8 godina koliko imam taj tv.. prošvrljo sam menijom i našao taj overlay ON .. stavio na OFF i to je to

mislim da sam nasao idealni uređaj za multimediju a to je fire TV stik
Idealni launcheri, podešeno sve kako treba, minimalistički za običnog korisnika
još samo da im je cijena stalno kao na akciji . to je to onda

potemkin.hr 03.03.2019. 18:26

Prije par tjedana sam uzeo Xiaomi Mi Box S novi i primjetio da ako stoji u sleepu cijeli dan da nakon wakea svugdje lagga, treba isti restartati i poslije toga sve leti.

Je tko uspio riješiti taj problem?

goran1985 03.03.2019. 20:21

Ista stvar i kod mene :(

Nixis 03.03.2019. 22:47

Preporuka za najjeftiniji mogući kineski media player koji će bez problema čitati sve UHD 4K .mkv fajlove i koji ima mogućnost biranja audio fajla i subtitlea unutar filma?

Probao sam aplikaciju PLEX, vrlo je dobra, ali ne mogu sa kompa streamati preko aplikacije velike 15GB+ 4k filmove, stalno se bufferaju jer je internet banana.

dadoremix 03.03.2019. 22:53

ako to želiš playati .. onda idi na sigurno
nvidia shild, mi box
amazon fire stik 4k ali sa lan dodatkom, sumljam da bude vukel na wifi kak spada
Uglavnom traži sa L1 licencom, jer su ti i kvalitetniji, a nema ih mnogo
Ili h96 max+ bude isto čital preko lan mreže 4k uhd
Osim ako mu uvališ kakve hard core codeke, gdje se i HTPC muče.

Nixis 03.03.2019. 23:06

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3282288)
ako to želiš playati .. onda idi na sigurno
nvidia shild, mi box
amazon fire stik 4k ali sa lan dodatkom, sumljam da bude vukel na wifi kak spada
Uglavnom traži sa L1 licencom, jer su ti i kvalitetniji, a nema ih mnogo
Ili h96 max+ bude isto čital preko lan mreže 4k uhd
Osim ako mu uvališ kakve hard core codeke, gdje se i HTPC muče.

Nismo se skužili, prek USB-a odnosno externog hard diska bi htio reproducirati serije i filmove u 4K u .mkv-u.

Izbjegavam Wi-Fi ili internet streaming jer mi je internet 15mbit max. Probao sam Mi Box ali ima previše bugova, a Netflix imam na samom TV-u pa mi je bespotrebno baciti 600kn samo zbog USB playbacka. Moram priznati da se Mi Box često zamrzne.

Uzeo bi za 30 dolara najjeftiniji 4K 1GB media player ali ak će stutterat player i neće se moći izabrati audio fajl i subtitle unutar .mkva onda nisam niš dobio :)

Znači treba mi player samo za reproduciranje filmova sa externog harda u UHD-u.

franzD 03.03.2019. 23:11

Citiraj:

Autor Nixis (Post 3282294)
Uzeo bi za 30 dolara najjeftiniji 4K 1GB media player ali ak će stutterat player i neće se moći izabrati audio fajl i subtitle unutar .mkva onda nisam niš dobio :)

Pod CoreElecom/LibreElecom bi to trebalo raditi okej, proguglaj Amlogic S905X/W čipset i kineske boxove s tim performansama. Ne mogu potvrditi iz prve ruke, doduše. Cjenovno bi ti štimali, oni su ti tu negdje. Nevažno za količinu RAM-a, CoreELEC dobro radi i na 1 GB.
Uglavnom, Android ti u toj priči ne treba.

dadoremix 04.03.2019. 00:36

za 30$ sumljam da češ išta pametno nač
50$ več da..

moj glas ti je na h96 max+
do sad što sam sve isprobao, najmanje mušica ima .. tj nema
a isprobao sam sve derivate s905x/w čipova ili ti ga u rangu 30-40$.
Ili zamrzne nakon x vremena
Ili se sruši app
Ili je vruč
ili se ugasi preko hdmi cec i samo struja vani i nutra ga pali
Ili staviš u standby i opet ista spika, mnogo puta ga ne možeš probudit :)
Sa h96 max+ nikakvih problema .. radi u birtiji 24/7 a bogme i kod mene doma
Kupi na geekbuying 4/32 ili 4/64 model i tvoje želje mora gurat
Ako nebude, javi mi se, ja ga otkupim
Jedino u potpisu stavi kinezima dadoremix veli da ne zaboravite power supply

p.s. javili mi kinezi da ne žele poslat power supply, da se ne izgubi putem
Da budu refundali 10€ .. i ja im odgovaram iste sekune natak sa dopisom kak se slažem bla bla ..

Al očito su limitirani 1 mail na 2 dana spiku. Pa opet čekam

Nixis 04.03.2019. 06:52

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3282299)
za 30$ sumljam da češ išta pametno nač
50$ več da..

moj glas ti je na h96 max+
do sad što sam sve isprobao, najmanje mušica ima .. tj nema
Ili se sruši app
Ili je vruč
Sa h96 max+ nikakvih problema .. radi u birtiji 24/7 a bogme i kod mene doma
Kupi na geekbuying 4/32 ili 4/64 model i tvoje želje mora gurat
Ako nebude, javi mi se, ja ga otkupim
Jedino u potpisu stavi kinezima dadoremix veli da ne zaboravite power supply

p.s. javili mi kinezi da ne žele poslat power supply, da se ne izgubi putem
Da budu refundali 10€ .. i ja im odgovaram iste sekune natak sa dopisom kak se slažem bla bla ..

Al očito su limitirani 1 mail na 2 dana spiku. Pa opet čekam

Hvala na info, očekivao sam da će imati mušicakao i xiaomi. Morat ću onda pročeprkat pa uzet h96. :D

franzD 04.03.2019. 09:12

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3282299)
Ili se sruši app
Ili je vruč

Sve su to problemi koji se događaju ako Kodi vrtiš na Androidu. Na CoreElecu se to ne događa. Nema rušenja Kodija, originalni daljinac radi ako ga iskonfiguriraš pravilno i ne ovisiš o šugavom Android imageu Kineza. Kad se makneš od toga, Linux/Librelec/CoreElec kerneli za S905x/w su jednako stabilni na svim uređajima.

Citiraj:

Autor Nixis (Post 3282306)
Hvala na info, očekivao sam da će imati mušicakao i xiaomi. Morat ću onda pročeprkat pa uzet h96. :D

Još jednom, za čistu reprodukciju mkv-ova sa lokalne mreže ili USB-a, Android ti uopće ne treba. Rockchip su tek počeli podržavati na Libre/Corelecu, tako da ti je S905x/w sigurnija opcija.

Jelc 04.03.2019. 11:26

Kodi za Fire stick 4k, koja verzija?

DSA 04.03.2019. 14:10

Citiraj:

Autor Jelc (Post 3282352)
Kodi za Fire stick 4k, koja verzija?

Koji želiš

https://www.firesticktricks.com/inst...ire-stick.html

Jelc 05.03.2019. 12:21

Stavio zadnji, sve 5:)

Ante M 07.03.2019. 14:19

Postoji li još netko da je flashom novog firmwarea izbrisao MAC Adresu uređaja ? Ovo dosad nikad nisam vidio, jel se može nekako to popravit, upisat ?

dadoremix 07.03.2019. 14:25

meni se to desilo
drugi mac na lan kartici je nastao
a wifi je imao svoj mac
ili ga čejnđaš sa nekim od programa koji su na play storu i free su
ili ostaviš taj koji je
ja flaso sa 3 softvera i 3x mac drugi
vratim prvi fw opet drugi mac .. ko da ima generator

Ante M 07.03.2019. 14:28

E vidiš meni se sve pobrisalo, MAC je oblika 00:00:00:00:00:00. Na HRTI mi neda ući sa tim MAC-om.

Može preporuka jednog od tih apk sa Storea ? Hvala.

dadoremix 07.03.2019. 14:45

https://play.google.com/store/apps/d...id.changemymac

ovaj sam ja koristio kratko
i kod boota slozi mac koji treba

Ante M 07.03.2019. 16:05

Jesam MAC promjenio, ali opet se nije htjelo logirat čak ni nakon promjene MAC, ni nakon boota.

Pa mi je puka film, flashirao iznova box, i sad sve radi kako treba :D

Svejedno zahvaljujem na savjetu.

frezer 07.03.2019. 17:17

Kad je već riječ o Mac adresama. Imam neki android box (rockchip 3188) i ima tešku glupost sa mac-ovima. Na wlanu je jedna adresa i uvijek je ista. To je ok. Ali na lan-u kod svakog restarta je druga Mac adresa što mi je teška retardacija. Može li se adresa kako fiksirati? Ovi programi za promjenu to rade nakon što se android pokrene, učita svoju adresu pa onda program naknadno mijenja mac. Postoji li kakvi drugi rom za taj rockchip? Box je neki cs 918 Q7.

cyrus 08.03.2019. 07:12

Ekipa imam problem. Imam kući Nexbox A95X, android na njemu instaliran, kodi, sve updateano. Nekad skinem koji torrent sa Cattorrentom. Od jučer prekjučer mi šteka wifi... pratio sam torrente kako se skidaju i baš svako npr minut dva bi wifi prekinuo, pa se oporavio. Nisam nikakve promjene na boxu radio u zadnje vrijeme, jedino šta mi pada na pamet je vijest o onim hakiranim repositoryjima nesto u zadnje vrijeme, ali ne vidim kako bi to utjecalo. Znam da ovom boxu nije wifi najsretniji, nekad se sam prekine, ali ovo nije to. Baš svako par minuta šteka. Spajam se na njega i teamviewerom, iako mi piše da je online, ne mogu se spojit nikako.

UPDATE: cattorenta vise nema na google play, pa sam ga uninstalirao. Činilo se sve ok. Instalirao sam Flud i dodao par torrenta (folder za torrente je na sd kartici) i opet mi se disconnectalo sa teamviewera. Možda je problem nestao a možda je i dalje prisutan kad god skidam torrente.

BlackDwarf 10.03.2019. 10:45

Jutros na nexbox a95x stavio atvxperiance.
Box je zivnuo, sve radi osim bluetootha.

Sent from my WAS-LX1A using Tapatalk

divacic 10.03.2019. 16:21

Citiraj:

Autor BlackDwarf (Post 3284123)
Jutros na nexbox a95x stavio atvxperiance.
Box je zivnuo, sve radi osim bluetootha.

Switcha li TV u njemu rezoluciju ovisno o filmu koji gledaš?
Da: super!
Ne: sranje!

BlackDwarf 10.03.2019. 16:37

Nemam tv.
Box + monitor.

cyrus 11.03.2019. 07:32

Citiraj:

Autor cyrus (Post 3283529)
Ekipa imam problem. Imam kući Nexbox A95X, android na njemu instaliran, kodi, sve updateano. Nekad skinem koji torrent sa Cattorrentom. Od jučer prekjučer mi šteka wifi... pratio sam torrente kako se skidaju i baš svako npr minut dva bi wifi prekinuo, pa se oporavio. Nisam nikakve promjene na boxu radio u zadnje vrijeme, jedino šta mi pada na pamet je vijest o onim hakiranim repositoryjima nesto u zadnje vrijeme, ali ne vidim kako bi to utjecalo. Znam da ovom boxu nije wifi najsretniji, nekad se sam prekine, ali ovo nije to. Baš svako par minuta šteka. Spajam se na njega i teamviewerom, iako mi piše da je online, ne mogu se spojit nikako.

UPDATE: cattorenta vise nema na google play, pa sam ga uninstalirao. Činilo se sve ok. Instalirao sam Flud i dodao par torrenta (folder za torrente je na sd kartici) i opet mi se disconnectalo sa teamviewera. Možda je problem nestao a možda je i dalje prisutan kad god skidam torrente.

Sve radi dobro dok ne torrentam. Instalirao sam Flud, evo box radio od jučer stalno bez prekida wifi-ja. Čim san dodao torrent preko magnet linka, odmah sam izgubio wifi konekciju. Je li netko na forumu imao problema sa torrentingom?

P.S. Primjetio sam u zadnje vrijeme da kopiranje fajlova na SD karticu u boxu radi dosta dosta sporije. Pošto sam za download folder Flud-a stavio root od sd kartice, možda je to problem. Iako nema to veze s wifijem...

Shrek 11.03.2019. 11:25

Ajmo ekipa trebam pomoć! Uzeo nedavno xiaomi mi box s i sve radi super streama 4K bez problema čak i preko wifi-a, netflix 4K super radi i općenito dojam odličan. E sad problem!
Uzeo sam ga radi netflixa i A1 TV za van ali na njemu ne radi TV za van. Zna li netko dobar box na kojem bi išao netflix 4K i A1 TV za van?

Roy 11.03.2019. 18:09

Citiraj:

Autor Shrek (Post 3284330)
Ajmo ekipa trebam pomoć! Uzeo nedavno xiaomi mi box s i sve radi super streama 4K bez problema čak i preko wifi-a, netflix 4K super radi i općenito dojam odličan. E sad problem!
Uzeo sam ga radi netflixa i A1 TV za van ali na njemu ne radi TV za van. Zna li netko dobar box na kojem bi išao netflix 4K i A1 TV za van?

Koju grešku izbacuje? A1 radi probleme kad je žičana veza, jesi li probao wi fi?

Shrek 11.03.2019. 19:32

Jesam! Ne ispisuje grešku nego odmah ispadne, neće uopće da pokrene aplikaciju

extacod 11.03.2019. 22:46

negdje se već pisalo da a1/ vip tv za van aplikacija ne radi ako ''prepozna'' da je spojena na hdmi izlaz

Shrek 11.03.2019. 23:52

A na što drugo da ga spojim? Znači po tome ne radi uopće na 4K playerima? Ima li netko iskustva da potvrdi ili odbaci tu tvrdnju? Ili možda da ima player na kojem radi A1 za van

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:32.