![]() |
|
Domaće je domaće :D
Pcekspert |
Citiraj:
Laganje oko TDP (prije oko 140W) Lošije performanse u igrama ( i od i7 mainstreem i od i7 HEDT) Nemožeš OC A i to što je jeftiniji treba bit objektivan: 1) Nema isto PCIE staza 2) Nema isto adresiranje memorije (120GB) 3)Nema AVX ko intel Tako da ono. Objektivno ništa posebno. |
Za ove pare, prema ovim testovima, na PCE i ostalima
ryzen 1700 je win win. |
http://www.guru3d.com/articles_pages...review,24.html
Fact is that AMD might have struck gold with Ryzen, yet they’re charging you a silver price. These processors are pure value. |
Nije loše. Kad ulovim vremena ću detaljnije pročitati, ali ovo je čisti win za AMD, i za krajnje korisnike. Imaju kompetitivan proizvod za high end, što nisu imali godinama.
Još kad usavrše proces i popeglaju dječje bolesti, imat će ko i Intel kravu za must barem nekoliko godina. |
Čudni rezultati od onog što sam dosad vidio s 4-5 stranica... u sintetici sjajno pa u takvom real-world testu slabije i onda obrnuto :D Potrošnja isto skroz drukčija(viša) kod par reviewera.
Uglavnom, ima nekoliko mušica što se tiče konstantosti kroz sve scenarije, ali, early days... i zato je i takva cijena. 6-core i 4-core :zdero: @Techspot Citiraj:
|
Citiraj:
(sorry, morao sam, bilo je jače od mene :D) |
Ajde konačno pad cijena i dva kompetitivna proizvođača.
Eto da nemam šta imam bi ga prvi sad naručio. Sretno svim novim vlasnicima ;) |
delete...
|
Sa PCE recenzije:
Potrošnja sistema pod punim opterećenjem procesora (OCCT) nas je vrlo ugodno iznendila. Efikasnost još uvijek nije na razini Intela, no blizu je. A cijeli stroj trosi 173W, dok najblizi intel trosi 196W (10core), 6 core 205W ili 8 core 255W. Nije valjda da ste usporedivali 4 core cpu sa 8 core cpuom. |
Ljudi uvik usporedjuju 4/8 sa 8/16, nekuzim zasto,al aj, njihova logika
Isto ka i cijene Pa gledaj 8/16 u intela 1000+ eur. U amd 350 eur. Lud jebe zbunjenog. |
HW Canucks, skroz ok review.
|
Meni je fascinantno kako je 1800X u dosta testova slabiji samo od 6950X, to je procesor od 15 tisuća kuna, WTF ?
|
u tijeku je presica za naples, ocekujem ugodna iznenadenja i punokanalne memorije :D
|
Proc je odličan za nekoga tko računalo koristi za rad.
Za gejmanje je dosta slabiji od intela, a nitko ne zna zašto |
Izbacuju nove verzije BIOS-a, izgleda da je dosta problema s RAM-om tj. clock postavkama RAM-a.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jedini je bad OC potencijal a to je jer su ih vec tvornicki nasvirali koliko mogu. Jedini pravi problem zasad je vezan uz mem kontroler.
Samo ne znam cemu lazna deklaracija TDP-a u cijeloj toj prici. |
Nisam jos nista stigao procitat, al sudeci po vasim komentarima opet su u igri :)
Well done amd. |
Citiraj:
:facepalm: |
naples ubija na jos vecoj skali nego ryzen, amd is back it seems
|
Citiraj:
Očekivano. |
Citiraj:
Ne bi htio biti u Intelovoj kozi, spavali su godinama, a sad s jedne strane jurisa AMD, a sa druge Qualcomm |
Citiraj:
Izgleda da je dovoljno uzeti 1700 i kloknuti ga i imaš cpu koji košta pet puta manje od Intela |
Citiraj:
|
bravo za AMD! nisam očekivao da će baš tako dobri procevi biti. Nekako me sve podsjećalo na njihov bulldozer i tadašnji hype...
Samo tako, konkurencije treba. |
Iako ce vjerojatno isplivati jos nekih "slabosti" vezanih uz Zen, ovo je odlicno.
Ovo je friska stvar i ima puuuno mjesta za poboljsanja koja ce stizati kroz godine. S druge strane Intel je vec podosta izmuzao svoju ofucanu kravu. Sad treba samo smireno i pametno izbacivati nove modele. |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:54. |