![]() |
Citiraj:
Zakon kaže da ukoliko ne mogu osigurat isti taj proizvod ne sličan da kupac onda bira da li želi drugi ponuđeni proizvod ili povrat sredstava. (Ako ne može predati isti takav novi proizvod (ili ako vam ne ponudi sličan proizvod), trgovac vam treba izvršiti povrat plaćene cijene proizvoda.) Ako kažu da nema povrata sredstava rečeš da će bit i da ih ideš prijavit tržišnoj inspekciji i da češ putem zakona tražit svoja prava i pravdu. Sve razgovore isključivo pisanim putem a sve šta pišeš u naslov obavezno stavit prigovor jer su zakonski dužni odgovorit na prigovor. Isto tako kad šalješ na servis dobro prije toga poslikat sve a obavezno serijske brojeve i slično :D |
Točno to. Ili identičan proizvod ili dogovor ili raskid.
|
Links garage sale..."drastično niže cijene":hitthewal:
|
Nikad me nitko nije zvao za onaj power bank. Nemam vojle sada se navlačiti za 50kn... Ali ok, mogli su mi otkazati narudžbu. :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne mislim više zvati, toliko goriva ću potrošiti koliko me taj Power Bank košta. :) |
poz.
frend mi uvalio komp da mu stavim ponovo win jer je sve banana i na moje zaprepastenje, komp je zasticen sifrom (BIOS/boot). kak to ide kod linksa? komp je imao nalje, ali je gara istekla pa sam ga otvorio i pocistio jer je imao groblje prasine nutra. na straznjoj strani ima naljepnica sa nekim oznakama kemijskom napisano i probao sam kucat to, ali njet. sta sad, kak to ide da se sazna od njih ta sifra obzirom da je uredaj posteno placen i u covjekovom vlasnistvu? fala edit: default pass je bio ilitiga 1234. neznam kak se nisam odma sjetil :hitthewal: |
resetiraj BIOS - izvadi bateriju, ili napravi clear cmos preko pinova..
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Imao sam prilike raditi na par kompova kupljenih u Linksu i svi su imali BIOS pass aktiviran. Ofkors, pass je bio 1234.
|
Eto prvi glas,možda sam bio te sreće pa nisam naletio na linksov komp ???
Tko zna, krhko je znanje ... |
Citiraj:
Potvrđujem, mislim da stavljaju na sve konfe koje su kupljene od njih, one slozene već. |
Linksu neko hakirao web?
|
ne znam jel hakiran web ili sta, ali narucio jutros 3070 gainward, i zovu me 2 sata poslije da mi kazu da je sve rasprodano.
Na webu jos uvijek dostupna |
Sajt im nije radio taj dan na nekih 30 minuta, baš kad sam radio narudžbu za prijatelja.
Narucili slušalice, volan, tipkovnicu, HDD. Paket stigao 3 dana kasnije. Logitech slušalice došle su bez USB zvucne kartice https://i.imgur.com/EV2ljNL.png Nazvao ih je, i (pri) javio im da nije sve dobio u originalnom pakiranju koje je bilo tvornicki zapakirano i neotvarano. Mislio sam da ce mu reci nemoguce moralo je doci, vi ste vjerojatno to negdje "posijali". Kad ono, javili mu se i kažu: imali smo vec takvih slucajeva sa Logitechom, poslat cemo vam taj dio. Links je "nebitan" nije kriv u ovoj prici, ali ono ... platiš nešto i fali ti neki dio. Ajde sad ti dokaži da ti fali/nisi dobio a da ti nisi izgubio/zamentnuo. Nevezano za links, kupio TV prije 2 mjeseca nisam dobio šarafe za pricvrstit postolje / noge. :wtf2: Otišao i zamjenio TV isti dan. :D |
Jel se vi možete ulogirati na links? Ja pokušavam ali nema šanse.
|
Logiram se normalno.
Jesu im gužve ovih dana u poslovnici? |
zadnjih par dana sam par puta odlazio u links tu u Rijeci i bilo je svaki put 4-5 ljudi ispred mene, nebi rekao gužva ali bude par ljudi
|
Koliko inace traju reklamacije ako je netko imao iskustva?
Predao tipkovnicu jer ne radi razmaknica ok pa da znam Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
Citiraj:
30.11. ostavio pokvareni powerline, a 02.12. javili da dođem po novi. |
2 reklamacije sam imao kod njih, jedna riješena za 2 a druga za 3 tjedna.
|
Citiraj:
Ja sam prije nekih 3 godine preko 2 mjeseca čekao grafičku. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ukoliko se uređaj ne može popraviti u roku 45 dana, kupac ima pravo na drugi.
Evo malo tu, iako u praksi i ne funkcionira sev baš tako. http://potrosac.mingo.hr/hr/potrosac...k.php?id=12494 |
Nema to veze s tim, jer:
Citiraj:
Već smo to pričali, valjda 10 puta. |
Za one stvari za koje su uvoznici traje kraće, što se šalju dalje, onda duže.
Nije realno očekivati da će biti sve gotovo za 3 dana, s druge strane, 2 mjeseca je fakat predugo. |
"Razuman rok" može biti i 3 mjeseca, pogotovo sada za vrijeme korone, ako roba treba otputovati do nekog europskog distributera pa u tvornički servis koji se nalazi u Kini, Tajvanu ili Južnoj Koreji. I trgovac sve to može bez problema dokazati u dopisivanju s ovlaštenim servisom ili lokalnim distributerom.
|
Citiraj:
S tim je zakon zaštitio trgovine i ne možeš ništa. Citiraj:
Šta misliš da nisam zvao svaki tjedan, slao mailove itd. Bio sam bez kompa gotovo 2 mjeseca. Prvo, oni nemaju info o grafi jer je predana servisu. Drugo, radnici ne znaju ništa niti su išta krivi, a moraju slušati svakakve budalaštine (kao i moje). Treće, zakon nije propisan, možeš se žaliti, možeš zvati, ništa od toga. Živciraš se, nazivaš itd. ali i dalje čekaš 2 mjeseca. :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:24. |