PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

spitfire83 18.03.2017. 13:24

Ako nije pješački za biciklisti (ne ide bic staza preko) moraš stati, sići s bica i progurati ga.
Znam jer su mi htjeli pisati kaznu zbog toga.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

akoj 18.03.2017. 13:44

A ako je, i imaš znak STOP moraš stati i tek onda prijeći.

Zagorhac 18.03.2017. 21:53

Bok dečki,

može li jedna brzinska procjena bicikla, ja nemam pojma koliko bi vrijedio (nadam se da će slike pomoći)

https://postimg.org/gallery/1yumn64zc/

Pupo 18.03.2017. 22:30

vorda22 19.03.2017. 09:24

ma mislio sam ak se voze cestom, da li moraju stat pjesacima :)

Sent from my MI MAX using Tapatalk

akoj 19.03.2017. 09:32

Ofkors.

tizhu 19.03.2017. 09:50

...

Cuky 19.03.2017. 10:27

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3038603)

Ovo je debelo planirano. Momci u maskama su murjaci, a ocito su ove debile morali dobit na neku jednostavnu foru kako nebi odmah potegli oruzje na njih. Vidis kako je onaj kundakom mlatio lika kad je krenuo u auto. Sigurno je oruzje htio izvuc :)

spaceman 20.03.2017. 02:53

Koji bi od ova dva bicikla bio bolji izbor, Trek ili Specialized?

TomG 20.03.2017. 05:22

Prodaju li se
gdje bicikli tipa Trek Navigator.. znaci udoban sic, uspravno sjedenje i bez jurnjave.
Bio sam u petak u rog-jomi u Os i tip mi kaže da tog
više neće imati. Neka preporuka za tu vrstu bicikala? Hvala.

spaceman 20.03.2017. 05:34

Pa zar mu nije sličan Fuji Crosstown baš u Rog Jomi?

SaleFFS 20.03.2017. 07:19

Citiraj:

Autor spaceman (Post 3038989)
Koji bi od ova dva bicikla bio bolji izbor, Trek ili Specialized?

U svakom slučaju Specialized.

spaceman 20.03.2017. 08:14

Ma i mislio sam da je bolji, jedino moram provjeriti dostupnost (veličina i manje bitno boja)
pa se vjerojatno počastim novim bicom :)

TomG 20.03.2017. 08:16

Citiraj:

Autor spaceman (Post 3038995)
Pa zar mu nije sličan Fuji Crosstown baš u Rog Jomi?

Možda se tom čovjeku tamo baš i ne radi. Ugl kaže ništa slično ni ništa takvo jer se slabo prodaje. Reko dobro haha.:D

spaceman 20.03.2017. 08:46

Ma slabo se prodaje zbog cijene čini mi se. Prije tri godine sam kupio tamo takvog Treka (ženski model) na akciji za oko 2600kn i zbilja ni ne vidim zašto bi takvi bicikli i koštali više.
A možda si naletio baš kad nije trebalo pa te se čovjek samo htio riješiti :D
Ja zbilja imam samo pozitivna iskustva u toj trgovini i ne mogu se požaliti za sada na njih...

New One 20.03.2017. 15:26

Pozdrav, imam Xfact cross rider mislim da se zove, kramp iz Hervisa.
Potrošio kočnice pa sam si naručio nove pakne i palo mi napamet i usput pogledao Shimano Deore djelove. Čuo sam da je Deore okej (je rse ja nikaj ne razumijem). Točnije: same šaltere brzina na volanu, prednji i stražni "neznam kak se zove za usmjeravanje lanca", lančanik 9sp i pogon.
Sve to se da nabaviti jako povoljno i dal ima smisla sve promjeniti i imati praktički samo kotače i ramu kramp a ostale djelove čist okej?

SaleFFS 20.03.2017. 15:38

Pa ako ti je bicikl tj. gemotrija ok i općenito si zadovoljan isplati se uzeti nešto bolje. Sa vremenom se lako promijeni rama i prebaci oprema na nju. Ako nisi zadovoljan
onda je možda bolje uzeti rabljeni bicikl sa dobrom opremom.

Ako nisi zahtjevan vozač možeš si pogledati i ovu grupu koja je jako blizu deorea ali i nešto jeftinija. Sve isto kao i deore hollowtech, shadow mjenjač idt...

http://www.chainreactioncycles.com/h.../rp-prod136647

New One 20.03.2017. 16:33

Nemam znanja nego guglam. Kako imam Tourney na njemu mislim da bude i Alivio svemir, a ovaj paketić kaj si linkao je meni lajbeku odličan.
Radim fine kilometre i zeza me kakvoća šaltanja. Htio bi nešto pouzdanije. Inače je apsolutno dovoljan mi po svim pitanjima.

Koliko košta zamjena svega toga i preporuka nekog majsotra koji nemora biti jeftin ali da posao bude dobar?

EDIT:
Uf, sda gledam da dolje moram odabrati stvari, nije odabrano za mene, a nude za svaki pojam bar 3 opcije...totalno sam van svoje klase :D

Tex Willer 20.03.2017. 16:54

Citiraj:

Autor New One (Post 3039170)
Pozdrav, imam Xfact cross rider mislim da se zove, kramp iz Hervisa.
Potrošio kočnice pa sam si naručio nove pakne i palo mi napamet i usput pogledao Shimano Deore djelove. Čuo sam da je Deore okej (je rse ja nikaj ne razumijem). Točnije: same šaltere brzina na volanu, prednji i stražni "neznam kak se zove za usmjeravanje lanca", lančanik 9sp i pogon.
Sve to se da nabaviti jako povoljno i dal ima smisla sve promjeniti i imati praktički samo kotače i ramu kramp a ostale djelove čist okej?

Dodaj još i zamjenu zadnjeg kotača, ako je trenutni 7 brzinski, onda je sigurno kranc, a ne kazeta.

SaleFFS 20.03.2017. 17:12

Citiraj:

Autor New One (Post 3039192)
Nemam znanja nego guglam. Kako imam Tourney na njemu mislim da bude i Alivio svemir, a ovaj paketić kaj si linkao je meni lajbeku odličan.
Radim fine kilometre i zeza me kakvoća šaltanja. Htio bi nešto pouzdanije. Inače je apsolutno dovoljan mi po svim pitanjima.

Koliko košta zamjena svega toga i preporuka nekog majsotra koji nemora biti jeftin ali da posao bude dobar?

EDIT:
Uf, sda gledam da dolje moram odabrati stvari, nije odabrano za mene, a nude za svaki pojam bar 3 opcije...totalno sam van svoje klase :D

Onaj link sam ti stavio kao primjer kako izgleda ta grupa. Ima i drugih trgovina gdje se to da složiti po ok cijeni. No kako ti je kolega rekao ako je kranz 7 spd onda ti ne gine ili kompletan kotač za nabom za kazete ili da se upustis kao ja u mjenjanje nabe i kupovinu novih žbica i učenje pletenja i centriranja kotača :D

No mislim da se ipak tebi isplati uzeti rabljeni bicikl sa deore/slx/xt opremom.

No ako baš inzistiraš i želiš opremu na svojoj staroj rami stavi ovdje sve što imaš na bicikli i koju sliku detalja da se vidi pa da ti posložimo što ti sve treba pa da u konačnici i vidiš da li ti se isplati takva nadogradnja.

Evo ti jedna brzinski oglas koji sam iskopao,rabljena bicikla za ok novce. Samo vilica vrijedi cca 1000-1200 kn a kamoli ostatak opreme koji je i više nego dobar.

http://www.njuskalo.hr/mtb-bicikli/c...oglas-21290049

cicinho22 26.03.2017. 20:26

Pozdrav ljudi, imam priliku kupiti http://www.intersport.hr/sportovi/bi...inum-60-p30003 za 3500kn (nova). Zanima me vrijedi li tih novaca ili mozda imate prijedlog za bolju kupnju u tom cijenovnom rangu.

Ag008 26.03.2017. 22:09

Za koliko kuna bi mogao prodati Speed Extreme 26" mtb bicikl sa prednjim i stražnjim amortizerima, mislim ukupno 18 brzina, ugrađenim brzinomjerom/satom, držačem boca, stražnjim blatobranom i prednjim i stražnjim baterijskim led svjetlom.
Je makar 500kn?

RaneZ 06.04.2017. 21:55

Jel netko stavljao 1.5 tapered vilicu pomocu ovog u normalnu straight 1 1/8 ramu ?

Vuco 06.04.2017. 21:58

Donji dio headseta tih dimenzija nije ništa čudnog, samo je pitanje - kakvu ramu imaš i kakav headset ona ima/treba. Ako ti je dolje na headtube-u promjer ~44mm (govorimo o promjeru kada je headset isprešan), onda možeš staviti ovakvu čašicu, kao i od ostalih proizvođača jer je to standardna mjera.

RaneZ 06.04.2017. 22:36

Imam ovo. A Semi Integrated Headset, cap ZS44/28.6 | ZS44/30 (1 1/8).

To je ok? Nisam mjerio fizički. Još :)

Vuco 06.04.2017. 22:45

Super ti je to. Imaš ZS = Zero Stack od 44mm, što znači da je čašica i lager kompletno unutra trenutno (jedva viri milimetar van).

Uglavnom, osim ako ne kupiš baš EC = External Cup od 44mm koji ima jako visoku unutarnju čašicu (time ne bi mogao do kraja uprešati EC čašicu u headtube), trebao bi bez problema staviti tapered vilicu. Kod EC-a je lager van headtube-a.

Čisto da vidiš da Hope (a tako i ostali brandovi) ima za istu nazivnu veličinu od 44mm headtube-a ZS i EC čašice:
http://www.roteccycles.co.uk/ekmps/s...2%5D-588-p.jpg

Računaj jedino da će ti prednji kraj biti ~10mm viši radi te vanjske čašice.

RaneZ 06.04.2017. 23:00

Citiraj:

Autor Vuco (Post 3046004)
Super ti je to. Imaš ZS = Zero Stack od 44mm, što znači da je čašica i lager kompletno unutra trenutno (jedva viri milimetar van).

Uglavnom, osim ako ne kupiš baš EC = External Cup od 44mm koji ima jako visoku unutarnju čašicu (time ne bi mogao do kraja uprešati EC čašicu u headtube), trebao bi bez problema staviti tapered vilicu. Kod EC-a je lager van headtube-a.

Čisto da vidiš da Hope (a tako i ostali brandovi) ima za istu nazivnu veličinu od 44mm headtube-a ZS i EC čašice:
http://www.roteccycles.co.uk/ekmps/s...2%5D-588-p.jpg

Računaj jedino da će ti prednji kraj biti ~10mm viši radi te vanjske čašice.

Wow, hvala puno na odgovoru! :beer: Šaljem na pm još jedno pitanje da ne trolam tu.

Šole 09.04.2017. 11:02

Dečki koji nosač za bicikle preporučate. Trebao bi mi za dva bike-a, mountainbike. Auto na koji bi isao je Seat Leon. Cijena do 500€, ako je nešto super bolje, a malo skuplje ulazi u obzir.

Dragster 09.04.2017. 11:05

krov/gepek/kuka?

Šole 09.04.2017. 15:55

Eh to ne znam niti ja. Što bi bilo najbolje? Mislio sam možda gepek ili kuka? Zašto, ne znam :D

Koje bi bile prednosti i nedostatci pojedinog?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:45.