![]() |
|
|
1 privitaka
|
Citiraj:
oo lepo lepo, a di su ti pomocni kotaci? :D :D |
U nogama. Guram bajk.
😀 Sent using binary Morse code |
Citiraj:
http://img.photobucket.com/albums/v7...pslmffvpjg.jpg |
Citiraj:
Ako si još na Dugom, i nisi bija do sada, obiđi Strašnu peć i puntu Telašćice http://i.imgur.com/j9MO3hps.jpg http://i.imgur.com/ZssRElps.jpg za Sakarun i Veli rat ti i ne triban govorit :) |
Citiraj:
http://img.photobucket.com/albums/v7...pst65whfkm.jpg |
Ima li netko iskustva sa tekucinama za krpanje koje idu u zracnicu? Dakle ne govorim o tubeless-u.
Ovako nesto: Navodno je ovaj Slime odlican ali nazalost malo pakiranje nema nigdje u HR. Ebay itd preskupo. Dobio sam ponudu za 3.8L tekucine za 266 kn ali ne treba mi toliko kad u jednu gumu ide 118ml ( btw ako je netko zainteresiran neka mi se javi na PP pa mozemo uzeti ovo po pola ili ako se javi vise na cetiri dijela ). Vidim da ima i Joe's Yellow Gel al ne hvale ga toliko. :D |
Slime, ništa ne valja. Za druge neznam ali nisam čuo ništa dobro.
Sent using binary Morse code |
A Joe's NoFlats Elite Racers Sealant?
Pise da moze u tubeless i zracnice. Inace imam Alexrims ZX24 i Schwalbe Tough Tom ( 29 ) gume. |
Slime ne valja ništa, a Stan's No tubes radi dobro.
|
|
Pozdrav ekipa,
da nešto pitam.. Kotači na mojoj MTB imaju zračnicu s onim manjim (francuskim) ventilom. S obzirom na teren po kojem vozim, skoro svaki dan skidam felgu i krpim/mijenam zračnice. Problem je taj francuski ventil i stavljanje adaptera za pumpanje, pa bi rado preskočio taj korak. Jel se, bez (velike) štete po kotač može proširiti rupa za prihvat ovog veće (auto) ventila? Hvala |
Može, samo lagano poturpijaš da ti stane auto ventil.
|
na velikoj vecini kotaca ide bez problema, prosvrdlas vecu rupu, pobrusis rubove da nisu ostri i to je to.
ako skoro svaki dan krpas zracnicu, ili imas krivu gumu, ili krivu tehniku ili oboje. Koju kombinaciju felga / zracnica / guma vozis? |
Da, a možebitna špena koja ostane u obruču nakon bušenja/turpijanja?
|
hvala na odgovorima!
Što se tiče krive gume ili tehnike - moguće (oboje). Guma je (trenutno) nova, Schwalbe Black Jack 2.0, zračnica schwalbe, felgu ne znam (došla tvornički s biciklom Corratec Xvert Motion (stariji model, V-brake). Iako je teren većinski makadam (solidan), jučer sam išao malo dalje, gdje očito dugo nije bilo prometa i nije baš prošlo najbolje :). Vukao sam bic par km do kuće (uglavnom uzbrdo). Da ne širim temu, trnje je glavni problem, budući da su putevi slabo korišteni i dosta zarasli, velikih puknuća, posjekotina (na gumi) nisam imao. Vozač sam vrlo amaterski, sad po ljeti se provozam malo češće (kad obveze dopuste). zaboravio sam dodat: preporučeni tlak gume je 2-4.5 bar, ja ga držim na 3 prednju i 3.2-3.5 stražnju (cca 93kg težine). |
Citiraj:
Uzet ću svrdlo do 0.5 mm veće od promjera navoja ventila, a rubove "sfažat" (upustit) ili s alatom namjenjenim za to ili većim svrdlom (ako alat ne stane). Izvedba nije problem, mene je samo zanimalo ima li štetnih nuspojava. Da dodam, želim korisitit zračnucu s auto ventilom, je ri ostale kućne/kvartovske bicikle koriste taj, pami je lakše kombinirat u slučaju nevolje. |
Kako ćeš izbaciti sa kompresorom špenu iz obruča kroz tu malu rupicu?
|
ako tu nešto i ostane - nije važno. i tako ne može doći do gumenog dijela, ako kojim slučajem i prođe ventil, uz pravilno napuhanu zračnicu ništa se ne može dogodit.
|
|
Kupih Nakamuru Platinum 10 (1800kn, Abrakadabra), naručio prekjučer, stigla jučer. Provjerio jel su svi šarafi kak spada, dignuo si sic i krenuo se vozikati.
Bojao sam se, s obzirom na to da sve ispod milijardu kuna su "imitacije bicikla", da sam bacio novac u vjetar. Napravio sam cirka 15km, ravni teren, cesta. Osim kaj sam skužio da nemam kondicije uopće :D mogu reći da sam prilično zadovoljan kupnjom. Kako je moj drugi najskuplji bic bio Pevec za 800kn ovaj mi je preporod. Bicikl kao da klizi po cesti, tih i dobro izgleda, lakši nego sam očekivao. Preporučite mi kaj da još uzmem od dodatne opreme - kaj trebam gledati kaj se lokota tiče? Vidim da je U-lock trenutno u modi, gdje ga kupiti i za kolko para? |
ciklocentar trenutno ima 40% na ulockove.
|
Citiraj:
|
hahaha, pa da mi taj jad od bicikla pojede sol :D
|
poslije samo krpicu i to je to. ko nov :D
|
to je kao ono ciscenje solnom kiselinom :D:kafa:
|
Kako vam se čine cijene dječijih kaciga ovdje? Tražim poklon za mladog biciklista, jesu to OK cijene ili da tražim dalje?
|
Ima li tko kakva iskustva sa kacigom Kali chakra plus sonic ? Vidim da je u rog-jomi na akciji 40% pa bi mozda uzeo. Hvala.
Citiraj:
|
Citiraj:
Reviewi na netu su uglavnom više nego pozitivni. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:36. |
|