![]() |
Protis se zeznuo ali vec ujutro je ispravio cijenu ... sad je skuplja.
https://www.protis.hr/products/detai...6x-3-dp/159840 https://i.imgur.com/m9EAJ4w.png |
u njih nebi uzeja da je 100kn
Sent from my M2012K11AC using Tapatalk |
dobro je cijene padaju, još malo pa će i nekakvi MSPR
|
Gdje cijene padaju?
Gleado sam rtx3060 prije tjedan dana. Danas vidim da je u istom shopu cca 300kn viša cijena. |
Pale su cijene prije dva-tri tjedna i od onda se ništa nije promijenilo.
|
Pa sa obzirom kako cijene svega idu gore, iluzorno je očekivati jeftine kartice.
Mid range grafička oko 1000 eura,treba se polako navikavati! |
na sistemci hrvatska, kolegi provalilo u kucu i ukralo 2 x 3090. ne krade se zlato vise nego grafulje..koje doba doslo
|
Nema onda čekanja više s kupnjom.
Pomozite samo pls u dvojbi koju kupiti: rtx3060 ili rx6600xt? |
|
Citiraj:
|
Pozdrav ekipa.
Da li se gdje mod nas nabaviti non LHR 3080 za neke normalne novce? Sent from my SM-G986B using Tapatalk |
Njemacki shop nvidie. Jucer bia drop. Nestalo u sekundi
|
Citiraj:
EDIT: Kupljena rx6600xt |
Citiraj:
|
Citiraj:
Uglavnom, stoji primjedba |
https://wccftech.com/exclusive-nvidi...-for-its-gpus/
nego najavili,više rumorsi bili za rtx 3060 super sa 12 gb rama,hmhm,možda neće ni izać. |
Jel netko upogonio 3050 grafičku? Čisto me zanimaju realna iskustva.
|
Citiraj:
|
Ulovih na akciji Ganward RTX 3060, Ghost verziju. Super grafa zasad. Radi undervoltana na 1 mV, OC boost na nekih 2070-80 MHz. Temp u zmaksanom Metro-u dodu do 67c, stock vent do nekih 45% ide, necujno. Na 1440p sve sto sam do sada probao ide do 75 frejmova bez problema, ne ultra + RT naravno. Puno bolje od ocekivanog.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Kod mene ajmo reć potpuno suprotno,nije undervoltana,rdr2 auto postavke 1080p(većina ultra,high,medium),temperatura do 77,hotspot 92...grafička vrišti,čujni ventilatori...boosta do nekih 1910MHz maksimalno,nije ni blizu vaših 2080MHz... Uglavnom temperatura mi izgleda prevelika(hotspot) jer imam uglavnom dobro ventilirano kućište... GPU voltage 1.081V maximum,2556RPM,78% fan,gpu clock 1897 maximum,igra doslovno ubija grafičku,šta će bit kad dođe 30 stupnjeva ako je već sad na 92.2C hot spot... |
Citiraj:
S time da mi je sad temp 21, treba vidjeti sto ce biti na 26 - 27. |
Citiraj:
Meni su temperature svakako prevelike,to mi je dosad najgora grafička šta se tiče zagrijavanja i ventilatora. Meni je temperatura 20 a hot spot doseže 93 stupnja šta je puno previše trenutno. |
@rtxgost
Koji je to model da znamo izbjegavati? |
Citiraj:
https://www.gainward.com/main/vgapro...d=1106&lang=en |
Brijem da je problem u kućištu, imam taj isti hladnjak na nabrijanijoj Ti verziji i GPU ne prelazi 70 stupnjeva.
https://i.postimg.cc/GB0rKT7V/Screenshot-2.png edit; grafa je stock, nikad ništa nisam undervoltao ili sl. |
Citiraj:
Budel se igral sa undervoltom...nema veze...ima jamstvo na kraju krajeva,nije ona mene kupila nego ja nju...ko je hebe... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Spustil sam karticu na 0.962V i boost gpu clock ide do 1912MHz maksimalno,imam 74 i 88 hot spot,dakle sad imam nekih 4 stupnja manje temperature nego na difoltu,spustili su se okretaji ventilatora na 67%,do 2246rpm,prije je išlo do 2556rpm i 78% Bolje očito neće ić nikako,stvarno čudna kartica,nikad nisam imal tako loš gpu,pitanje jel uopće dobro nasjeda hladnjak i jesu ga pravilno postavili...naljepnica je na šerafu,ako skinem hladnjak vjerojatno gubim jamstvo... |
Zbog velike potražnje i pokušaja da se čim više kartica natiska na tržište, proizvođači su fušali na kontroli kvalitete.
Repaste i zamjena padova bi ispravila puno grešaka, pogotovo kod tih Palit/Gainward low end modela. Da, izgubio bi jamstvo. Pokušaj zalokati max takt na recimo GPU Clockspeed 1777MHz (Boost) ili slicno i još spustiti napon Edit Naravno, za najblolje thermal performance adaptive power management, nikako max performance |
Ventilator od kućišta se pokvaril tj. malo je radil malo nije,sad sam zamijenil drugi i sad će valjda bit ok...
Imam samo jedan koji izbacuje topli zrak i taj se pokvaril,toplina je ostajala u kućištu unutra.... Temperature su i dalje visoke 76/90 hot spot ali barem manje vrte ventilatori,2352RPM i 71%...undervoltana na 0.963V |
Citiraj:
Inace, kod slabije hladjenih modela, kuciste bez problema moze znacit 10°C razlike uz isti RPM odnosno puuuno manji RPM uz istu temperaturu... |
Citiraj:
Piše da je subvendor grafičke nvidia,dakle to je očito skroz referenti stok pcb od nvidie...vidjel sam da tu zna pisat i asus i obično ove bolje kartice imaju i više tranzistora Još moram nabavit neki brži i bolji ventilator da toplina brže odlazi... Inače sad mi je unutarnja temperatura oko 20,obično koliko je vanjska temperatura veća,za toliko je onda veća i temperatura grafičke i cpu-a... |
Ja sve to riješio u tri minute, skinuo bočnu stranicu na svom šroteks kućištu i sve radi super, 70 stupnjeva bez undervolta.
Pržio sam ju igrama cijelo prošlo ljeto. Svakih par mjeseci odvrnem ventove na 100% da izbace prašinu, opet vratim na defolt i vozi dalje :D |
Citiraj:
Plus kod grafičke je kaj ima led natpis đifors rtx,to lijepo izgleda preko stakla a kablovi se ne vide... |
A dobro...svi smo jednom bili početnici i na kraju ako si uporan, biti ćeš i ti jednom pro, samo hrabro :D
|
Ukoliko u blizini nema male djece i kucnih ljubimaca, otvorena bocna stranica bi trebala biti standard
|
I to se riješi tak da kućište okreneš prema stranici stola ili zida...tak da mi pes nemere njuškat u kućište, a opet ima 5 cm lufta da grafa vuče zraka koliko joj treba.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:27. |