![]() |
Citiraj:
Zanimljivo je da mi je kamera i na još jednom s4 bila crap. |
Meni je kamera na S4 bila stvarno super. Paralelno sa Z1 slika je imalo puuuno manje šuma. Najveća mana na S4 je baterija.
|
Da, baterija je bila ocajna na KitKat-u ( jedva 2h SOT-a ). Na Lollipop-u je sad oko 3h i 20ak min SOT-a. Iako je moja baterija stvarno izmrcvarena. :D
Sto se slika tice kod mene je vecinom na auto i ispadaju odlicno. Bas mi je puno prijatelja reklo da je kamera odlicna. :) |
Jel za naše tržište ima model Note 4 al sa s805 procom?
|
Citiraj:
|
The list of Samsung devices that would be getting the update, hopefully by the end of this year are as follows:
– Samsung Galaxy Note 5 – Samsung Galaxy S6 Edge+ – Samsung Galaxy S6 – Samsung Galaxy S6 Duos – Samsung Galaxy S6 Edge – Samsung Galaxy Note 4 – Samsung Galaxy Note 4 Duos – Samsung Galaxy Note Edge – Samsung Galaxy ALPHA – Samsung Galaxy Tab A |
Znači Galaxy S5 završava svoj put sa 5.1.1 koji još nije ni izašao... al dobro, nakon isteka jamstva, ići će gore custom ROMovi koji će biti.
|
Živi dokaz da Samsung mnogo brine o svojim kupcima i korisnicima :lol2:
|
S6E+ 64GB kosta 850 Funti u UK-u. Kako je kod njih i osjetno manji porez, cijena je ustvari poprilicno 'povoljna' :lol2:
|
Citiraj:
|
Zato se ne treba bazirat i kupovat samo jedne Android telefone tj. od samo jednog proizvođača. Evo gle Sony. Sve Xperije Z su dogurale do 5.1.1 a nije isključen ni M. Z je stara 2 i pol godine, dakle 30 mjeseci, krenula je sa 4.1.1 JB a sad će dobit 5.1.1 i M nije isključen.
S5 je godinu dana star uređaj i imat će jednu nadogradnju. Sa KKa na LP koji nije full stabilan pa upgrade na stabilniji LP koji se još čeka... |
|
Citiraj:
|
Što je Note3 krenuo sa JB u distribuciju?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pa tjeraju ljude da kupuju nove modele. Sto nije jasno? :D
|
Citiraj:
|
Ja neznam šta su ljudi zapeli za te konstantne updateove.
Mobiteli najbolje rade sa originalnim romom ili eventualno malo pokrpanim. Sve novije verzije su generalno lošije, troše više baterije, trzakaju više i sl. Prvenstveno zbog toga šta proizvođač nema interesa updateati nego optimizira software za aktualni model. Android je takvo smeće od OS-a, niti nakon 5 major verzija nisu napravili da radi normalno na ultra jakim mobitelima nego uvik neki bugovi, leakovi, problemi sa baterijom, triba ga restartat svako toliko itd. Šta mislite da će 6ica ispraviti sve? Koliko ispravi stvari toliko će donit novih problema :D |
Citiraj:
|
Koliko sam ja razumio na stranim portalima, popis je služben, ali ne finalan.
|
Da, tako sam i ja shvatio. Ako će ga dobiti, vjerojatno će stići otprilike kako i L za S4, nekoliko mjeseci nakon S5.
|
Citiraj:
|
Android je u biti jedan odličan OS sa jednom velikom manom - preotvoren i za OEM-ove i za end-usere, a i jedni i drugi rade s**nja.
Sve dokle dok ćeš povrh baznog OS-a, dobivat jos jedan (Touchwiz, Emotion, Sense i koji god vec), nikad nece raditi kako bog zapovjeda. Zanimljivo mi je vidjet One Plus ili Motorolu koji mogu ostavit softver na miru sa par izmjena ili korisnih aplikacija, a S6 ima izduplirane ili istriplirane aplikacije predinstalirane? Kome trebaju 4 email klijenta, 3 kalendara ili 2 sustava za slanje push notifikacija? Android ne postoji. Mi bi trebali pocet pricati o Touchwiz OS-u, Sense OS-u, ili kojem već ne... |
Ti si sumirao sve probleme Android svijeta u jedan post ;) svaka čast. Nadam se da će te jednog dana netko i čuti.
Kad sam dobio S5, potrošio sam odmah sat vremena da deinstalitam i/ili freezam sve te Samsungove pizdarije koje mi uopće ne trebaju niti će mi trebati. Naravno i Googleove. Ok, nije ni samsung sve kriv. I google usere motku isto. Kome treba sve ono? Staviš sve opcionalno i bok. No kako vrijeme odmiče, OS se samo tovari, oćeš od vendora, oćeš od googlea. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Mnogi mobiteli su kroz updateove "preobraćeni" i rade bolje nego što je to bilo s originalnim romom. Lijeni su napravit ljudima novi sustav za mobitel, pa se izvlače na smiješne odgovre, čemu se i debili smiju. Da sam kupio neki jeftiniji mobitel, ne bih riječ rekao, ovako je to sramota. Pazi, jedan iPhone 4s još uvijek dobiva updateove :) |
Jer ce ga dobit uopce koji 32 bit mob? Nije se Sony nis popravio btw.. Pogotvo ak se usporeduje sa LG jem..
|
Svaki vendor ima svoju politiku. Samsung ima svoju koja je kakva je. I svejedno ima vojsku fanova koja kupuje sve i jedan flagship. Samnom rade 2 lika koji su imali sve i jedan Galaxy S čim su izašli. Njih ne ebe update jer oni uzimaju novi S čim izađe.
|
Po nekoj dosadasnjoj politici bi G3 trebao dobit al ne znam, mozda su odlucili da se vise nece zezat sa 32 bit telefonima, generalno. Zato i pitam dal ima koji 32 bit u najavi.
|
Dvije stranice ranije nešto smo komentirali činjenicu da S6 nema sd utor i kako je cijena interne meme daleko veća od sd kartice. Evo potvrde toga
http://money.cnn.com/2015/08/14/tech...off/index.html |
Citiraj:
|
Citiraj:
(s5 tu nisam napisao jer ga je samsung zatrpao tonom svojih sranja :D) |
Ali S3 ima odličan community i hrpu ROMova koji su tom mobu produljili radni vijek ;) nema knoxa pa se može kefat po njemu u nedogled... ok, ne na LTE verziji :)
|
Na baji se pojavio S6 E+ DS za skromnih 999$. Navalite :D
http://www.ebay.com/itm/Samsung-Gala...item419b3b61df |
Brzinsko jedno: tko i za koliko novaca moze promijeniti samo staklo na s5. Touch i ekran normalno funkcioniraju pa pretpostavljam da njih ne treba mijenjati ali neznam jesu li zaljepljeni jedni za druge.
|
Citiraj:
S4, N1,N2,N3,N4... sve je to katastrofa jer uvik trza tu i tamo. G3 ista stvar. G2 recimo je radija super na 4.4.2, nakon update na Lollipop sve otišlo kvragu, troši više baterije, ima neke bugove kojih prije nije bilo i tako to :D |
ne mozes rec da je ios bug free. i on ima sranja. imao sam i koristio dosta iphonea (2,3/g,4/s,5/s) i na svakom od njih mi se znalo desit da se sam od sebe zroka i reboota, iz cista mira.
ispocetka je android bio dosta los, no sad mu zbilja ne vidim neku manu da bih rekao da je smece u odnosu na ios. |
U odnosu na desktop windowse :D
Imam recimo tablet na Win 8.1/10 koji radi savršeno, a ima slabiji hardware, manje memorije i jeftiniji je. Puni windowsi sa par aplikacija zauzimaju 1GB RAMa dok mi 5.0.1 zauzima 1.7-1.8 bez da imam upaljenu aplikaciju. Da ne govorim kako je pribacivanje među alplikacijama trenutačno, ne triba ga restartati svako malo, a IE za touch je bolji browser od Chromea. |
fora je taj win phone (znam da se tako ne zove, ali da se zna da ne mislim na desktop), ali kada ti zatreba neka aplikacija koju recimo imas na androidu ili ios-u mozes se yebat. takodjer, neke od opcija sto ios i android aplikacije imaju toga nema u win phoneu. zakinut je za dosta toga.
sto se tice ovog Citiraj:
sve u svemu, win phone radi brzo kad za njega ionako nemas nekih aplikacija pa ga nemas cime zatrpat :D jedna od najvecih gluposti je nemogucnost dodjele staticke ip adrese na mobitelu. ne znam jesu li to u medjuvremenu popravili? |
Mislim na punokrvne x86 windowse.
Chrome na m.monitor.hr 500+MB, samo jedan tab :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:29. |