PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Kako izgleda vaše "radno mjesto" (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=39360)

calypso 19.03.2017. 19:25

Sto nisi zvao da ti pomognemo? :-)

Bubba 19.03.2017. 21:06

Citiraj:

Autor calypso (Post 3038850)
Sto nisi zvao da ti pomognemo? :-)

Tebe cu zvat, gledam skoro te svaki dan! :D

Uz to sve, ima dovoljno kompromitirajuceg materijala da zatvorim pola Hrvatske kojeg sam pošredao, pa reko' nema smisla...

calypso 19.03.2017. 21:14

Citiraj:

Autor Bubba (Post 3038906)
Tebe cu zvat, gledam skoro te svaki dan! :D

Uz to sve, ima dovoljno kompromitirajuceg materijala da zatvorim pola Hrvatske kojeg sam pošredao, pa reko' nema smisla...

Kolko su teski ti gigabajti koje si bacio? Pol kile? :-)

adaksinjo 19.03.2017. 21:38

novi nastavak 50 nijansi sive se treba zvati model M :D

b1tterman 19.03.2017. 23:34

evo relax kutka doma :beer:

mamutarka 19.03.2017. 23:41

ti bar znaš uvijek kolko je sati :>

smuchac 26.03.2017. 15:44

Ovako je kad je uredno. 😂

https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5280c0a637.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...60f960cb92.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d5daeaf74c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5d66630ad6.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b2cd0ce054.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...89b94636f7.jpg

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

nick praskaton 26.03.2017. 15:48

jel to kao dnevni boravak, soba, garaza, odvojena prostorija, ured ili ? sve u jednom ?

calypso 26.03.2017. 15:59

Jel ti to sestrina soba? :-)

Kal-EL 26.03.2017. 16:03

Pa ti stavi slike.. :)

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

smuchac 26.03.2017. 18:26

To je moj mini studio,odvojen od kuće skroz. Bivša stara kamena kućica od 10 kvadrata rađena suhozidom prije 100+ godina za živine tipa koze,magarci... Kasnije sam preuredio sebi za ove stvari jer sve ovo mi je bilo u sobi. Prostorija je 4x2.5m. Tu ljeti i spavam na krevetu na napuhavanje jer je u kući smrtno vruće. :)

RAUL 26.03.2017. 18:37

Lajkam raspelo.....malo je toga danas kod mladih ljudi.

mamutarka 26.03.2017. 18:41

evo jedna ''poznata '' radna soba, kreativni nered u punom smislu riječi

smuchac 26.03.2017. 19:03

Citiraj:

Autor RAUL (Post 3041825)
Lajkam raspelo.....malo je toga danas kod mladih ljudi.

Prostor je blagoslovljen u startu a raspelo je poklon od majke. Svejedno bih ga bio uzeo. ☺

Mommistake 27.03.2017. 12:19

Citiraj:

Autor smuchac (Post 3041823)
To je moj mini studio,odvojen od kuće skroz. Bivša stara kamena kućica od 10 kvadrata rađena suhozidom prije 100+ godina za živine tipa koze,magarci... Kasnije sam preuredio sebi za ove stvari jer sve ovo mi je bilo u sobi. Prostorija je 4x2.5m. Tu ljeti i spavam na krevetu na napuhavanje jer je u kući smrtno vruće. :)

Stavio si pošle godine sliku s krevetom, ne?

smuchac 27.03.2017. 12:23

Nemam ti pojma jesam stavio ili ne. 😂 Moguce je. ☺

Brko 27.03.2017. 13:01

E alo, okanite se rasprave oko raspela ili ćemo podijeliti par komada :)

Igorr 27.03.2017. 13:02

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3042044)
E alo, okanite se rasprave oko raspela ili ćemo podijeliti par komada :)

;) Ma sve ok, ne razumijem samo reakciju kolege, ali ajde.
:chears:

Cuky 27.03.2017. 13:05

Pazite da vas drug brko ne prekrsti :D

On topic - Pametno iskoristena kamena "kuca" ;)

smuchac 27.03.2017. 13:07

Sve jasno. ;)

Gabre 27.03.2017. 16:56

Citiraj:

Autor Cuky (Post 3042050)
Pazite da vas drug brko ne prekrsti :D

On topic - Pametno iskoristena kamena "kuca" ;)

dusu dala za home theater setup da mos gledat na reference glasnocama :no2drug:

smuchac 27.03.2017. 17:07

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3042153)
dusu dala za home theater setup da mos gledat na reference glasnocama :no2drug:

Ima zvuka,ne sekiraj se. :D
Imam Denon pojačalo PMA-425R i 6 zvučnika gore pod plafonom a dolje na prvoj polici Logitech X530 uparen sa svim tim zvučnicima. Sub je,jasno,na podu. Kad zašarafim,u ovih 10 kvadrata se čuje fino tih 11 zvučnika. Ipak je 1,1 zvučnik po kvadratu :goood:

nick praskaton 27.03.2017. 17:12

Citiraj:

Autor smuchac (Post 3042161)
Imam Denon pojačalo PMA-425R i 6 zvučnika gore pod plafonom a dolje na prvoj polici Logitech X530 uparen sa svim tim zvučnicima. Sub je,jasno,na podu. Kad zašarafim,u ovih 10 kvadrata se čuje fino tih 11 zvučnika. Ipak je 1,1 zvučnik po kvadratu :goood:

sto si ovako tv visoko stavio, kilometar u zrak... zar te vrat ne boli, ili gledas stoječki ?

smuchac 27.03.2017. 17:14

Citiraj:

Autor nick praskaton (Post 3042163)
sto si ovako tv visoko stavio, kilometar u zrak... zar te vrat ne boli, ili gledas stoječki ?

Kad gledam sa stolice zna zabolit vrat ali onda stanem dalje pa je ok. Zimi je ne gledam nikako. Telku od ljeta nisam upalio tako da se ne sekiram. Ljeti legnem na krevet pa je milina. Za takvu namjenu je i stavljena tamo. :fiju:

Gabre 27.03.2017. 17:36

Citiraj:

Autor smuchac (Post 3042161)

necu te ni pitati kakve si kemije tu radio i kako je to sve pospajano :lol2:
na koji nacin si na stereo integriraca spojio 11 zvucnika :stoopid::D

Citiraj:

Autor nick praskaton (Post 3042163)

nikad mi nije bilo jasno zasto to ljudi rade.

Citiraj:

Autor smuchac (Post 3042164)
Kad gledam sa stolice zna zabolit vrat ali onda stanem dalje pa je ok. Zimi je ne gledam nikako. Telku od ljeta nisam upalio tako da se ne sekiram. Ljeti legnem na krevet pa je milina. Za takvu namjenu je i stavljena tamo. :fiju:

nikad nigdje nikome taj polozaj ne pase, pogotovo fino LCD tv pa kad gledas od "dolje" sve fino blijedo zbog ocajnih kuteva gledanja.

smuchac 27.03.2017. 18:16

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3042169)
necu te ni pitati kakve si kemije tu radio i kako je to sve pospajano :lol2:
na koji nacin si na stereo integriraca spojio 11 zvucnika :stoopid::D

Najprije ispravak. Nije 11 nego 12.
6 gore i 5+1 dole. Nemoj misliti da se ljutim,možda bih i ja tebe isto to pitao da sam ovo zatekao kod tebe u nekom tvom prostoru. :goood:
Tebi je možda smiješno a možda i glupo pa sve to i nazivaš to kemijom što je logičan zaključak dok ne čuješ što i kako. Ne moram,ali da ne ispadnem tele koje spaja sve i svašta na sve i svašta dok ne prosvira evo,čisto da ti razjasnim:
Pojačalo ima 4 izlaza za zvučnike. Na dva izlaza spojio sam prednja dva zvučnika iznad stola pod plafonom. Na druga dva sam paralelno spojio ostala 4 (sredina i straga). Paralelni spoj znamo šta je...
Ostalih 6 zvučnika (5.1 sustav Logitech) sam spojio na RCA (cinch) izlaz iz pojačala predviđen za takvo što. Tamo izlazi nepojačan signal kojega sustav (5.1) pojačava i taj dio regulira se isključivo preko satelita koji na sebi ima gumb za paljenje,izlaz za slušalice i potenciometar za glasnoću. S njima "bojam" zvuk jer ovih 6 gore nemaju niti mogu imati bass koji trebam da bi zvuk bio ok. Istina,preko pojačala pojačavam ovih 6 u zraku a na Logitechu ostalih 6 ali to je tako moralo biti da bih imao sve ovo. Logitech je podešen na jednu mjeru i tako stoji godinama...
Također,sve to spojeno je na Behringerov mixer koji se vidi u kutu na slici. On je spojen putem USB kabela na računalo i on je zapravo moja zvučna kartica i s njime reguliram sve kada slušam računalo jer iz njega izlazim s RCA kablovima u pojačalo. Televizor je odvojeno spojen na pojačalo preko SCART kabela RCA vezom i on nema veze s mixerom. Mixer je,ponavljam,samo za zvuk iz računala i za klavijature koje se vide na slici i sve ono što se da spojiti na mixer. (ostali instrumenti,mikrofoni bla bla...). Nadam se da ti je sve sad manje glupavo.

Idemo dalje.

Citiraj:

nikad mi nije bilo jasno zasto to ljudi rade.

Prostor je rađen prema mojim potrebama pa je zato televizor tamo gdje ga vidiš. Kao što rekoh,gledam ga isključivo iz ležećeg položaja tj. kad tamo spavam a to je samo i isključivo ljeti. S prostorom sam ograničen pa mu bolje mijesto nisam našao a za moje potrebe mi odgovara njegov položaj.
Nekad je znala doć ekipa pogledat tekmu i kad se udaljimo do suprotnog zida sasvim je ok za gledanje jer na kraju krajeva,telka ima nekakav nagib prema dolje (tako sam podesio) i ne stoji savršeno ravno pred zidom. Ponekad mi služi kod snimanja vokala za slanje teksta pjesme u telku a onda se to radi stoječki pred mikrofonom pa je pis of kejk.

Citiraj:

nikad nigdje nikome taj polozaj ne pase, pogotovo fino LCD tv pa kad gledas od "dolje" sve fino blijedo zbog ocajnih kuteva gledanja.

Ovo je LED televozor a ne LCD pa te šantarabe s kutevima i blijedilom nisu slučaj. Iz ležećeg položaja kada gledam je sve fino i krasno kako sam i zamislio. Iza televizora je utičnica i kutija 100x100 kroz koju prolazi HDMI kabel prema računalu da bi poslao sliku odozdo prema gore ponekad po potrebi. Zatim HDMI kabel iz MAX-TV-a koji je ispod monitora dolje na stolu da bih ga mogao gledati. Također tuda ide i produžni USB kabel da po potrebi dolje na stolu gdje završava ubodem USB stick sa filmovima npr. a ne da se penjem ko majmun gore i ubadam USB stick iako je i to pomalo suvišno uz činjenicu da je HDMI kabelom povezano računalo s samim televizorom al eto... Tuda još ide i RCA kabel u pojačalo da mogu slušati telku. Ta spomenuta kutija je iza televizora a druga je ispod stola i ne vidi se. Kutije su kroz zid povezane s vulgaris novom cijevi kanalizacije od 5cm promjera i vazda mogu provlačiti što me je volja kroz nju i kroz zid do telke kako sam već i nabrojao. Televizor je sakrio kutiju i utičnicu i stoji kao slika na zidu kako sam i htio da stoji,ne vise kablovi i čuda itd.... Također imam i zemaljsku antenu s druge strane zida i vatam 14 različitih programa što je pohvalno za vukojebinu u kojoj se nalazim... Televizor je na internet spojen bežično Philipsovim USB WLAN adapterom. To je bio bačen novac...Sve je dakle,u ovome prostoru,pomno razrađeno i napravljeno od strane mene prema mojim željama i potrebama od samog početka do kraja i sve je napravljeno stručno počevši od električne instalacije pa do zvuka i svega skupa šta se unutra nalazi. Ipak sam i ja neki qurac elektrotehničar,elektroenergetski tehničar,muzičar i šta sve ne i te hobije koje volim sam upoznao dobro prije opremanja ovog sobička.

Eto,sad sam se ovdje nasrao ali čisto da elaboriram i odgovorim na vaše uvažene kritike. :goodnite:

Gabre 27.03.2017. 19:03

sve 5, uzivaj u svojoj kemiji koju i dalje ne kuzim sa 12 zvucnika, no sve 5. Ako tebi pase, super :beer: svi mi imamo neke svoje fix ideje :D

aovo sa "ovo je LED a ne LCD" cu preskociti u potpunosti :)

smuchac 27.03.2017. 19:37

Preskoči slobodno. 😉

John Creasy 11.04.2017. 22:16

[/IMG]
jel može proći? tek sam nedavno uselio, ima tu još mjesta za napredak, ali sad bar mogu da otvorim dvjesta tabova p0rna
a i kero je na slici

Omerta 12.04.2017. 07:40

Ne vidim sliku
EDIT: vidim.. Ok prostor, dovoljan.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:26.