PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   iPhone mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=138492)

JuiceBox 24.04.2014. 20:08

Problem je slijedeci: iphone 4s , ios je 7.1.1. Za vrijeme poziva pocinju distorzije nakon par sec, robotski glas, pucanje. Na diktafonu sam testirao zvucnik, zvucnik nije, isto se dogadja i na vanjskom zvucniku kad prebacim poziv. Probao 3 razicita sima od tri providera(vip i tele), problem je samo u tmobile kartici, ali ta ista kartica u starijem 3gsu radi normalno kao i u mojoj lumiji. Dakle samo ta kartica i 4s imaju problem, nisam probao drugu tmobile karticu. Kartica je vec dvaput zamjenjena u tcomu. Odradio dvaput restore na tvornicke postvake, normalni i preko dfu moda, nikakva promjena. O cem se radi ?

Astra 03.05.2014. 21:06

Pozz ljudi,ovako ja imam problem sa ViaMichelin aplikacijom. OS je 7.1.1,a problem je sljedeći - dakle,kad upišem rutu od kud do kud i da mi on izračuna izbaci mi sljedeće: "Geolocation service deactivated : Activate it in the settings (Confidential). "
Da napomenem,prije mi je normalno radilo,Lokacijske usluge za ViaMichelin su uključene,probao sam izbrisati aplikaciju,resetirao Lokacijske i usluge privatnosti al opet isto. Zna li netko u čemu je problem? Ta aplikacija mi je stvarno korisna!

pipe 03.05.2014. 21:46

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2582136)
Jedno pitanj, u youtube aplikaciji mi je u girnjem lijevom kutu mala tocka bijela, ko jedan pixel bijeli skroz i stalno je prisutan. To je samo u youtubeu, tako da nije mrtvi pixel ili nesto, pa ako netko moze provjeriti ili je samo meni :D

Evo izgleda da je popravljeno na zadnjem updateu aplikacije. :chears:

Astra 04.05.2014. 19:43

Citiraj:

Autor Majkus! (Post 2589398)
Pozz ljudi,ovako ja imam problem sa ViaMichelin aplikacijom. OS je 7.1.1,a problem je sljedeći - dakle,kad upišem rutu od kud do kud i da mi on izračuna izbaci mi sljedeće: "Geolocation service deactivated : Activate it in the settings (Confidential). "
Da napomenem,prije mi je normalno radilo,Lokacijske usluge za ViaMichelin su uključene,probao sam izbrisati aplikaciju,resetirao Lokacijske i usluge privatnosti al opet isto. Zna li netko u čemu je problem? Ta aplikacija mi je stvarno korisna!

Zna li netko?
Drugo pitanje. Baterija mi je nakon 5 godina smanjila kapacitet drastično. Zanima me di kupiti original bateriju,dali se može kupiti neka većeg kapaciteta i dali je problem zamjeniti ju? I dali će se šta izbrisati iz iPhonea ako fizički izvadim bateriju? Hvala.

JuiceBox 04.05.2014. 19:45

Nece se izbrisati. Ja sam na ebayu kupio originalnu bateriju i za 3gs i za 4s. Ako iskopam od kojeg lika stavit cu ovdje ili na PM.

Astra 04.05.2014. 19:58

Ajde može,hvala ti. Cijena (okvirno)? Makar bi ja nekome dao da mi to ugradi ili nije neki preveliki problem? nemam onaj šrafciger..

JuiceBox 04.05.2014. 20:00

Dobis sav alat uz nju i na ifixit imas tutorial ;) . Cca 10-15 dolara ti je baterija.

skyman 05.05.2014. 13:00

Pozdrav svima, treba mi neispravan Iphone 4, znači ne mora ništa na njemu raditi...frendu sam raskopao njegov pokvaren prije jedno pola godine, nije mu bilo spasa i završio je u smeću...danas me zove da mu treba taj iphone za ne znam šta...gdje bi to mogao nabaviti?

wnbeeeE 05.05.2014. 13:21

probaj ovdje "nabaviti"
http://www.njuskalo.hr/?ctl=search_a...ravan+iphone+4

:D

Sumnjam da netko dijeli neispravne..

coconut 05.05.2014. 14:37

Još jedan sigurnosni problem - otključavanje lock screena pomoću Siri
http://www.bgr.in/news/watch-how-eas...ecurity-alert/

Usporedba potencijalnog iP6 sa iP5s i Galaxy S5 (francuski!)
http://www.nowhereelse.fr/iphone-6-m...hone-5s-97315/

mamutarka 21.05.2014. 19:27

baš sam nešto skužio, iritira me, okinem fotku, i nekad ju provučem kroz auto-enhance jer fakat bolje ispadne, i kad transferram na komp kablom, original se transfera, ne enhancana fotka

sejvan je enhance, da nebi mislili da nisam sejvo

a kad si tu istu fotku mailam, dođe enhencana

vidim po netu da je to normalnu, no iritira me. ako sam već enhenco sliku nek mi salje nju a ne original.

jurica_m 25.05.2014. 22:15

Bok. Prosli tjedan sam kupio iPhone 5S i primijetio sam da ponekad kad pretrazujem aplikacije u App Storeu, izbaci me iz cistog mira van. Znaci, srusi se App Store. Malo sam istrazivao po internetu i isprobavao neka rjesenja koja predlazu: http://www.iphoneincanada.ca/how-to/...rashing-ios-7/ , no ne uspjeva mi. Znaci, ne srusi se odmah, vec npr. kad nesto trazim, ili pregledavam aplikacije po kategorijama, izbaci me na home screen, tj. srusi se. Nisam isprobavao reset svog sadrzaja i poruka, ali kad sam dobio telefon, u opcijama pod reset, od onih sest opcija, sve sam resetirao, znaci od lokacije do svog sadrzaja i poruka-izbrisao iPhone, tak da sam sve na cisto instaliravao i sve je do danas bilo u redu. Znaci, i instalirao sam aplikacije i sve je u redu. Samo me iritira to zasto se stalno nakon nekog vremena pretrazivanja rusi? Iritantno je.

kvaju 28.05.2014. 14:00

To je dosta čudno, meni na iphone 5 se ništa ne dešava slično.

Probaj hard reset (držiš power i home tipku 10 sec - ne više) pojavit će ti se jabuka na telefonu, i resetirat će se telefon.

Svi podatci će ti ostati netaknuti, a taj reset traje 1min max.

jurica_m 28.05.2014. 16:18

Citiraj:

Autor kvaju (Post 2602772)
To je dosta čudno, meni na iphone 5 se ništa ne dešava slično.

Probaj hard reset (držiš power i home tipku 10 sec - ne više) pojavit će ti se jabuka na telefonu, i resetirat će se telefon.

Svi podatci će ti ostati netaknuti, a taj reset traje 1min max.

Isprobao i hard reset i nakon toga tvornicku full reset i ista stvar. Mogu instaliravati aplikacije i sve je ok jedino tu i tam se srusi taj App Store i baci me na home screen. To je ocito softverska grjeska jer citajuci po netu, nisam jedini. Nadam se da ce to biti ispravljeno s novim iOSom.

hrvoje29 29.05.2014. 15:38

Reklamiraj dok mozes!

mamutarka 29.05.2014. 15:57

Ma kakva reklamacija, restore phone as new i radit ce

Garro 30.05.2014. 14:26

Otkada sam stavio iOS 7 stalno mi se događa da prilikom razgovora upalim mute ili stavim osobu na razglas sa licem (cheek dialing). I to se ne događa samo meni nego svima koji imaju četvorke i 4S-ove. Gledao sam po Google-u, ali nisam imao sreće u pronalaženju rješenja. Da li imate takvih iskustava?

spawn 30.05.2014. 15:26

Napravi restore

jurica_m 30.05.2014. 16:05

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2603451)
Ma kakva reklamacija, restore phone as new i radit ce

Pa to sam i isao. Uglavnom, nisam jedini s tim problemom. I nakon tvornickog restorea (Izbrisi iPhone) se tu i tam to ponovi, ali nije nis zabrinjavajuce. Aplikacije se normalno instaliravaju jedino se taj App Store tu i tamo srusi prilikom skrulanja i pregledavanja aplikacija.

flajpan 30.05.2014. 16:41

Nisu ljudi mislili na takav restore - nego skineš FW na komp > Otvoriš iTunes > Shift + Restore i odabereš skinuti FW > kad završi Postavi kao novi iPhone (ne vraćati backup).

spawn 30.05.2014. 16:45

Ili samo spojis telefon na PC,otvoris itunes i klikni na RESTORE tipku.

jurica_m 30.05.2014. 20:01

iPhone mobiteli

Aha, znaci skinem firmware, otvorim iTunes, komb. tipki Shift i klik na Restore, odaberem u folderu skinut firmware i ostalo on obavi? Moze li neki link za download firmwarea? I da, kad ga postavim kao novi iPhone, ne moram fa vracati na nikakve tvornicke postavke jos jednom zasebno? Znaci, skinem taj firmware, instaliram putem iTunesa, postavim kao novi iPhone i filam ga s aplikacijama, igrama itd? Hvala

EDIT: Rijeseno. Hvala forumašu pod imenom: mamutarka

Sam Fischer 31.05.2014. 10:04

Zamijenio sam display na Iphone-u 4, ima tu zajebancije sa tim malim šarafićima, i neki su prilično nedostupni. I radi sve, sve ok, ali skužio sam da je wlan signal dosta slabiji.
Tipa 2m od routera je 2/3, a u sobi gdje je inače bio 2/3 ili 1/3 ga uopće ne lovi...

Možda sam sprčkao nešto kada sam šeraufao po svim tim malim komponentama? :/

spawn 31.05.2014. 11:42

iPhone mobiteli

Pogledaj da li je poklopac dobro sjeo. Mislim na poklopac koji pokriva fletove od ekrana,senzora i power buttona. Na vrhu poklopca imas mali okrugli limic. On mora dobro dirati maticnu kad zavidas do kraja.

Sam Fischer 31.05.2014. 14:39

Hm, ne baratam jos dobro pojmovima, ovo mi je prvi put da sam rastavljao telefon :)

Mislis na zadnji poklopac onaj, zadnju stranu?

spawn 31.05.2014. 18:03

Ovo je metalni poklopac flet kablova. Pazi da je seraf zaokružen plavom bojom dovoljno zategnut i da ne fali mali metalni limic oko tog serafa.

Sam Fischer 31.05.2014. 18:24

Aaa, mislim da sam bas tog nekako oprezno, lagano pritegnuo!
Budem probao sredit to pa javim, hvala! :)

coconut 02.06.2014. 19:10

Potvrđeni su 4,7" i 5,5" ekrani za iP6
http://www.bgr.in/news/foxconn-annou...inch-displays/

hrvoje29 02.06.2014. 19:17

Citiraj:

Autor coconut (Post 2605905)
Potvrđeni su 4,7" i 5,5" ekrani za iP6
http://www.bgr.in/news/foxconn-annou...inch-displays/

Neka, neka ! Za nas zaljubljenike dobra vijest! Hehe

coconut 02.06.2014. 20:45

5,5" je, po meni, prevelika. Trebali su staviti 5-5,2" jer je to sad 'in', a i praktičniji su. Ne zaboravi da na tih 5,5" dolazi i prilično veliki bezel dole zbog hardverske Home tipke. Droidi imaju ili ekranske tipke ili dosta manje hardverske tipke pa su zbog toga manjih dimenzija.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:41.