PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex B.net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697)

yaya 04.11.2016. 10:43

Citiraj:

Autor Lak (Post 2979186)
Vrijedi i za internet.
Osim ako si mislio samo na TV ili samo na telefon, onda ne vrijedi.
Ali kome jedno od toga dvoje samo za sebe treba :)

● Korisnik usluge Super+ internet ostvaruje 50% popusta na mjesečnu naknadu usluge
tijekom 24 mjeseca te njegova mjesečna naknada iznosi 74,50 kn.
● Korisnik usluge Super+ 2D (TV + internet) ostvaruje 50% popusta na mjesečnu naknadu
usluge tijekom 24 mjeseca te njegova mjesečna naknada iznosi 119,50 kn.
● Korisnik usluge Super+ 2D (internet + telefon) ostvaruje 50% popusta na mjesečnu
naknadu usluge tijekom 24 mjeseca te njegova mjesečna naknada iznosi 99,50 kn.
● Korisnik usluge Super+ 3D (TV + internet + telefon) internet ostvaruje 50% popusta na
mjesečnu naknadu usluge tijekom 24 mjeseca te njegova mjesečna naknada iznosi 134,50 kn.

vrijedi ovaj paket sam ja imala, godinu dana sam placala 135 kn, flat tel, flat internet, brzina 50 mbita i tv, sad placam 250 tak kn..ne znam kolko se nadoplacuje za vecu brzinu a i sta ce mi

h4ze 08.11.2016. 11:01

Ja ne znam tko je ovdje retardiran.. Znači nisam bio pod ugovornom obvezom više od godinu dana, nakon što sam zatražio preseljenje priključka na mjesto gdje ga nisu mogli priključiti, "raskinuo" sam sve, poslao im router nazad itd. (početkom 7.mj) Da bi sad dobio račun od 345,53kn za JEDNOKRATNU NAKNADU ZA MODEM.

Koji je to kurac? I čisto informativno, na računu pod platno odgovorna osoba stoji adresa od prije 2-3 godine (u međuvremenu je taj isti priključak promijenio 2 adrese)

Ag008 08.11.2016. 11:09

Pošalji odgovor i potvrdu primitka routera da ga više nemaš. Trebali bi onda stornirati traj trošak.

h4ze 08.11.2016. 12:58

Potvrda primitka routera? Nemam.
Lako moguće da nemam ni onu potvrdu o slanju, pitaj boga di je to.. 4 jebena mjeseca su prošla

Conroe 08.11.2016. 14:50

e daje li bnet kakav popust i na tv pakete za nove korisnike? uz 50% na pretplatu 2 godine

Sent from my Letv X500 using Tapatalk

Stipest 08.11.2016. 20:14

Citiraj:

Autor Conroe (Post 2986884)
e daje li bnet kakav popust i na tv pakete za nove korisnike? uz 50% na pretplatu 2 godine

Sent from my Letv X500 using Tapatalk

Ne. Ali svi tv paketi imaju tri cijene. Bez ugovora, na 12 mj. i na 24 mj. Primjer, sportski HD paket 55 kn bez ugovora, 45 kn na 12 mj. i 35 kn na 24 mj. Imaš sve u njihovom cijeniku.

Izet Fazlinovic 08.11.2016. 20:34

Mene danas spojili, ni tjedan dana od potvrde ugovora, 2 godine tv i net 60/15 u 50%.
Prvo su mi rekli da nemam pravo na 50%, da to imaju pravo dati samo neki agenti na terenu. Pa sam zvao agenta da dođe, kad je zvao reko sam da zovem zbog tih 50%, uz malo nećkanja pristo je i dao sam curine podatke na e-mail, (na mene je amis), isti dan me zvali da potvrdim ugovor i u roku tjedan dana me spojili i sve super radi. Ugovor ću dobiti poštom. Sutra odjavljujem amis. Mislim da se za ovo isplati na 2 godine potpisat.
Opet su produžili tih 50% pa zovite i navaljujte :)

Thermaltake 08.11.2016. 21:11

Kada se ima 3u1 paket i recimo želi maknut tv i net i ostavit samo telefon ugovorne obveze nema, kako to napravit ? Rekli su mi da moram skinut neki zahtjev na sajtu od b.neta sam tražio zahtjev, ali nisam našo za ukidanje tih paketa pa ako me netko može uputit šta točno trebam skinut, tnx.

Stipest 09.11.2016. 10:49

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 2987072)
Kada se ima 3u1 paket i recimo želi maknut tv i net i ostavit samo telefon ugovorne obveze nema, kako to napravit ? Rekli su mi da moram skinut neki zahtjev na sajtu od b.neta sam tražio zahtjev, ali nisam našo za ukidanje tih paketa pa ako me netko može uputit šta točno trebam skinut, tnx.

Ne znam za zahtjev,ali samo da znaš kad smanjuješ paket tretiraju te kao novog korisnika, što znači da ti je instalacija usluge 1500 kn bez ugovorne obveze.1 kn je sa ugovorom na 24 mjeseca. Prošao sam to kad sam sa 3u1 prešao na 2u1 (isključio telefon).

Igorr 09.11.2016. 11:22

Samo da podjelim svoje iskustvo sa bnetom...

Njihov sam korisnik 6 godina, i sad mi je istekao zadnji ugovor koji je bio na 24 mjeseca.
Imao sam opciju da ne produžim ugovor, te da jednostavno uzmem novi ugovor na ženu na 24 mjeseca (zbog 50% popusta na cijelo trajanje ugovora).
Ali sam htio probati riješiti to i jednostavnije, ako je ikako moguće. Čisto da ne petljam sa svime time, em vraćanje opreme, em mini komplikacije oko prebacivanja (može se lako potrefiti da x dana budem bez interneta i sl.).

Mjesec dana prije isteka im pošaljem mail u kojem im kažem da mi ističe uskoro ugovor te da li bi mi mogli ponuditi popust za novih 24 mjeseca, ali 50% - upravo koliko i daju novim korisnicima kad idu preko prodajnog predstavnika, a ne onu bijedu koju daju nama starim korisnicima.
Rekoh kako sam već 6 godina njihov korisnik i da bi bio red da makar imam prava kao i novi korisnici...
Sve sam napisao ufino dofino, da se ne stekne dojam da sam ja nešto "zahtjevao" ili sl.

Nitko nije 10ak dana odgovorio na mail :)
Nazovem ih, sve ispričam, kažu da će me nazvati čim prije kad vide što mi mogu ponuditi.
Nitko me nije nazvao 10 dana :)
Zovem ih opet i opet ista priča...

Pukao mi film, odlučio iz principa ne uzeti na ženu 50% i odlučio jednostavno otići sa njihove mreže.
Pitao terrakom da mi daju za istu cifru praktički isti 3D paket, ljudi pristali (i to mi dali 100 megabita, a ne 50 kao bnet) i ja potpisao.
Nakon toga su pak obavijestili bnet kako prelazim na njihovu mrežu (moraju jer zadržavam tel. br.).
E pa odmah isti dan me zovu iz bneta i ispričavaju se što me nisu do sad kontaktirali, kao došlo je do neke greške u komunikaciji (yeah right :D) i kao "naravno da će mi dati 50% popusta kao i novim korisnicima jer im je stalo do njihovih korisnika" (yeah right no2 :D).
Da... :) Odjebao ih hladno i to je to.

Neću ulaziti u to da je firma koma što se tiče odnosa prema svojim klijentima (apsolutno svaki put imaju puno bolje uvjete za nove korisnike nego za stare, koliko god godina da si na njihovoj mreži, i osobno mi to diže tlak), ni u to da su mi "morali" dati isti popust kao i novim korisnicima, ali poanta priče je da ti doslovno ne odgovaraju niti na mailove, niti na pozive, mjesec dana me nitko nije fermao. Doslovno prave debila od čovjeka.

Eto, mini monolog, možda nekom bude nešto značilo :chears:

Lak 09.11.2016. 11:31

Baš su poslovni u Vipu...eto drago mi je da su izgubili jednog korisnika, a da si ti dobio sličnu ponudu kod drugih.
Ja sam se upustio u to potpisivanje ugovora na novo ime, bio nekoliko dana bez usluge, sve je prošlo ok, ali moglo je to ići puno lakše da se ne prave grbavi u Vipu.

Što si kod Terrakoma na kraju dobio i koliko te to ispada mjesečno?

Btw identičnu priču sam čuo od susjede iz ulice...tek kada je potpisala ugovor sa Iskonom i kada je Iskon počeo odrađivati prebacivanje sa Bneta, zovu ju na telefon i nude 3u1 za 135 kn, sa gađenjem ih je popljuvala i otkantala, jer je to tražila od prvog trenutka kao i ti.

Tako da nisi jedini :)

Igorr 09.11.2016. 11:37

Dobio sam njihov trio paket - 100Mbps internet (optika), 82 TV programa, flat telefon prema svim fiksnim i mobilnim mrežama, na 18 mjeseci za 119.5kn mjesečno.
Nakon toga 6 mjeseci po 239kn.

3585kn u 2 godine dakle.
bnet bi me ispao 3228kn, znači platit ću sveukupno 357kn više.
Ali sam dobio duplo brži net (najbitnije), 20-30 tv programa više (zaboravio sam koliko bnet daje, ali ovo mi je ionako skoro pa nebitno) i flat telefon prema svemu što postoji (apsolutno mi je nebitno, ali eto, bnet je tu davao samo prema fiksnim mrežama i prema vip mobilnim mrežama).

Ja zadovoljan :)

Citiraj:

Autor Lak (Post 2987212)
Btw identičnu priču sam čuo od susjede iz ulice...tek kada je potpisala ugovor sa Iskonom i kada je Iskon počeo odrađivati prebacivanje sa Bneta, zovu ju na telefon i nude 3u1 za 135 kn, sa gađenjem ih je popljuvala i otkantala, jer je to tražila od prvog trenutka kao i ti.

Tako da nisi jedini :)

Neka, tako im i treba kad su debili :)

rendula 09.11.2016. 12:14

Igorr, to sto si napisao o bnetu vrijedi za apsolutno sve operatere, sve do jednoga. Naravno da im je s poslovne strane bolje privlaciti korisnike i nuditi super akcije, jer je vecina korisnika inertna i tesko se odlucuje na promjenu. Nemoj misliti da je kod drugih ista drugacije.

Lak 09.11.2016. 12:22

Ali i mogli bi procijeniti (općenito svi operateri) kada im se javi korisnik koji je upoznat sa problematikom i zna što traži ili će tražiti isto kod drugih.
Oni i sa takvim korisnicima idu APP metodom, barem u ovih nekoliko slučajeva koje čitam i doživim.

@Igorr odlična ponuda i cijene...Bnet u osnovnom TV paketu daje 40-ak programa.

Igorr 09.11.2016. 12:38

Citiraj:

Autor Lak (Post 2987223)
Ali i mogli bi procijeniti (općenito svi operateri) kada im se javi korisnik koji je upoznat sa problematikom i zna što traži ili će tražiti isto kod drugih.
Oni i sa takvim korisnicima idu APP metodom, barem u ovih nekoliko slučajeva koje čitam i doživim.

Upravo to.

Citiraj:

Autor Lak (Post 2987223)
@Igorr odlična ponuda i cijene...Bnet u osnovnom TV paketu daje 40-ak programa.

Je, ful sam zadovoljan :)

Citiraj:

Autor rendula (Post 2987221)
Igorr, to sto si napisao o bnetu vrijedi za apsolutno sve operatere, sve do jednoga. Naravno da im je s poslovne strane bolje privlaciti korisnike i nuditi super akcije, jer je vecina korisnika inertna i tesko se odlucuje na promjenu. Nemoj misliti da je kod drugih ista drugacije.

Lak je napisao više manje identično kako i ja gledam na to.
I još samo da dodam - ne znam hoće li stvarno tako biti, ali pitao sam ove iz terrakoma što nakon ovih 24 mjeseca, kakve će mi (makar odokativno) biti ponude za produljenje.
Rekli da će mi u najmanju ruku ponuditi isto kao i za prelazak kod njih, a vrlo lako da da ću kao dobiti i nešto ekstra kao "stalni korsnik" (x mjeseci besplatno dodatne tv programe, tipa HBO i sl).

Živi bili pa vidjeli :)

Stipest 09.11.2016. 13:17

Iggor-na žalost svi operateri imaju skoro pa prepisana takva pravila. Sve nas to nervira već godinama, ali ništa se ne mjenja. Čak sada po prvi put na B-net stranici postoji akcija za postojeće korisnike (prvi put). To što ti sada Terrakom obečava ništa ne znači. Bit će ti i kod njih isto. Najbitnije je da ti dođeš kod njih, a onda je politika svih da se ljudima neda mjenjati operatera.

Igorr 09.11.2016. 20:44

Citiraj:

Autor Stipest (Post 2987239)
Iggor-na žalost svi operateri imaju skoro pa prepisana takva pravila. Sve nas to nervira već godinama, ali ništa se ne mjenja. Čak sada po prvi put na B-net stranici postoji akcija za postojeće korisnike (prvi put). To što ti sada Terrakom obečava ništa ne znači. Bit će ti i kod njih isto. Najbitnije je da ti dođeš kod njih, a onda je politika svih da se ljudima neda mjenjati operatera.

To je samo još dodatan razlog za otići, da dovoljan broj ljudi tako napravi - došlo bi im iz dupeta u glavu :)

vorda22 10.11.2016. 00:31

Citiraj:

Autor Igorr (Post 2987214)
Dobio sam njihov trio paket - 100Mbps internet (optika), 82 TV programa, flat telefon prema svim fiksnim i mobilnim mrežama, na 18 mjeseci za 119.5kn mjesečno.
Nakon toga 6 mjeseci po 239kn.

3585kn u 2 godine dakle.
bnet bi me ispao 3228kn, znači platit ću sveukupno 357kn više.
Ali sam dobio duplo brži net (najbitnije), 20-30 tv programa više (zaboravio sam koliko bnet daje, ali ovo mi je ionako skoro pa nebitno) i flat telefon prema svemu što postoji (apsolutno mi je nebitno, ali eto, bnet je tu davao samo prema fiksnim mrežama i prema vip mobilnim mrežama).

Ja zadovoljan :)

Neka, tako im i treba kad su debili :)

ne branim nikog, ali aj objasni zasto je najbitnije imati 100mbita, umjesto 50 mbita :)

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Mirkopoter 10.11.2016. 01:03

Da budeš faca na forumu sa potpisom sa speedtesta :D

Igorr 10.11.2016. 11:00

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 2987451)
ne branim nikog, ali aj objasni zasto je najbitnije imati 100mbita, umjesto 50 mbita :)

Osim činjenice da će mi zbog posla jednom do dva puta tjedno uštedjeti ogromnu količinu vremena u danu - zbog osnovne matematike, za 11% više para se dobije za 100% veća brzina.

Tebi to iz nekog razloga nema smisla? :)

U tom slučaju će ti čika ispričati pričicu (:D :p). Zamisli da ovaj tren kupuješ novi procesor, i imaš mogućnost kupiti ili 4 core procesor na 2GHz za 1000kn ili 4GHz procesor (iste arhitekture/IPC) za 1110kn.
Ti bi odabrao ovaj za 1000kn?

U real life situacijama je puno bliže obrnuta situacija, da ti se za "premium" brzine (bilo čega) naplati za 100% više para da bi dobio za 11% bolje performanse (karikiram ali nisam ni daleko od istine).

Po meni je cijela ova dilema no-brainer, a ako tebi nije - što da ti radim :)

vorda22 10.11.2016. 18:51

samo da si to htio, onda bi odmah istrazio gdje je povoljnije, a ne bi htio ostajati na istom provideru koji ti nije mogao ponuditi toliku brzinu. tako da sam i ja blizi mirkopoterovom objasnjenju :)

nego zakaj se ovo djubre od modema toliko grije? technicolor 7200

Igorr 10.11.2016. 19:30

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 2987745)
samo da si to htio, onda bi odmah istrazio gdje je povoljnije, a ne bi htio ostajati na istom provideru koji ti nije mogao ponuditi toliku brzinu. tako da sam i ja blizi mirkopoterovom objasnjenju :)

nego zakaj se ovo djubre od modema toliko grije? technicolor 7200

Super mi je pričati ovako sa nekim specijalnijim ljudima na forumu, kao da pričaš sa djecom od 5 godina :)
Forumi - ne možeš ih ne voljet.

Ajmo ponovo, da ti probam nacrtati.
Odakle ti da mi bnet nije mogao ponuditi tu brzinu? Imaju u ponudi i 120Mbps, ali za nerealno veću cifru.
U početku sam mislio da je onih bnetovih 134.5kn mjesečno za 3D paket sa 50Mbps best buy samo takav (sa dotičnih 50% popusta tijekom svih 24 mjeseca pretplate, jelte) i za nikog drugog nisam ni čuo da nudi takvu cijenu, a kamoli za brže pakete.
Nakon što su me iživcirali sam išao vidjeti da li bi se dao dogovoriti neki neslužbeni deal sa nekim drugim operaterom, i eto došao do terrakoma koji mi je ponudio već napisano.

Mogu ja bez problema funkcionirati i na 50Mbps, ali mogu i još bolje na 100Mbps, a ne platiti 11% veću cijenu za duplo bržu uslugu bi bilo poprilično glupo.
Javi ako ti treba i postotke objasniti, možda je to dio koji te buni :beer:

A ovo za pokazivanje speedtesta, ne treba mi imaginarno spolovilo kao možda nekima ;)

vorda22 10.11.2016. 20:09

Citiraj:

Autor Igorr (Post 2987761)
Super mi je pričati ovako sa nekim specijalnijim ljudima na forumu, kao da pričaš sa djecom od 5 godina :)
Forumi - ne možeš ih ne voljet.

Ajmo ponovo, da ti probam nacrtati.
Odakle ti da mi bnet nije mogao ponuditi tu brzinu? Imaju u ponudi i 120Mbps, ali za nerealno veću cifru.
U početku sam mislio da je onih bnetovih 134.5kn mjesečno za 3D paket sa 50Mbps best buy samo takav (sa dotičnih 50% popusta tijekom svih 24 mjeseca pretplate, jelte) i za nikog drugog nisam ni čuo da nudi takvu cijenu, a kamoli za brže pakete.
Nakon što su me iživcirali sam išao vidjeti da li bi se dao dogovoriti neki neslužbeni deal sa nekim drugim operaterom, i eto došao do terrakoma koji mi je ponudio već napisano.

Mogu ja bez problema funkcionirati i na 50Mbps, ali mogu i još bolje na 100Mbps, a ne platiti 11% veću cijenu za duplo bržu uslugu bi bilo poprilično glupo.
Javi ako ti treba i postotke objasniti, možda je to dio koji te buni :beer:

A ovo za pokazivanje speedtesta, ne treba mi imaginarno spolovilo kao možda nekima ;)

vrijedjaj ti samo koliko hoces...u svakom slucaju, moja poanta je da ti nije najbitnija bila brzina, nego odnos prema tebi kao korisniku, te cijena...da je bila brzina (koja ti jos k tome pomaze u laksem poslovanju), onda bi ju imao i kod bneta... kraj price :)

Igorr 10.11.2016. 22:34

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 2987777)
vrijedjaj ti samo koliko hoces...u svakom slucaju, moja poanta je da ti nije najbitnija bila brzina, nego odnos prema tebi kao korisniku, te cijena...da je bila brzina (koja ti jos k tome pomaze u laksem poslovanju), onda bi ju imao i kod bneta... kraj price :)

Nije mi cilj vrijeđati, nego samo odgovaram na tvoje podhebavanje.

Ne znam točno na što se kačiš?
Tebe iz nekog razloga "smeta" što sam napisao riječ najbitnije uz 100Mbps?
Pa meni je osobno to najbitnija razlika između ove dvije ponude koje uspoređujem za skoro pa jednake pare. Dodatne flat opcije prema više mobilnih mreža za telefon koji praktički ne koristim ali ga moram imati iz drugih razloga mi ne znače ništa. Više tv programa mi je ok, ali nije da nešto previše patim na to.

Ne znam stvarno više što da ti napišem :D

BADSIM 15.11.2016. 20:24

Nešto vezano za Bnet.
Produžio sam ugovor i zatražio dodatni prijemnik.
Došla dva djelatnika koji nisu iz Bnet-a već iz tvrtke koja obavlja posao za njih (Lantea).
Što želim reći je da su mi donijeli otvorenu kovertu sa mojim podacima i passwordom za mail koji koristim preko Bneta.
Pitam se tko je tu lud, imam mail sa passwordom koji sam postavio, mail koji intenzivno koristim za komunikaciju, a onda dođu dva tipa sa otvorenom kovertom i svim podacima na izvolte....
Poludio sam i odmah mijenjao pass.

Stipest 15.11.2016. 21:04

Dobio sam danas Tehnicolor router. Radi OK ( hvala kolega Mephisto na savjetu za wi-fi), ali ga TV vidi kao DLNA poslužitelj.

http://i64.tinypic.com/ok20l0.jpg

Zna li tko može li se to kako isključiti u modemu?

EDIT:
Pomogao mi je kolega Mephisto, pa ako koga zanima evo:

USB -> Media server -> Disabled

Nikky 15.11.2016. 23:16

Nemoš ljude napamet zadovoljit, tebi opcija ne treba / smeta, a drugom baš to fali ... :fiju:

spitfire83 16.11.2016. 00:15

Citiraj:

Autor BADSIM (Post 2989389)
Nešto vezano za Bnet.
Produžio sam ugovor i zatražio dodatni prijemnik.
Došla dva djelatnika koji nisu iz Bnet-a već iz tvrtke koja obavlja posao za njih (Lantea).
Što želim reći je da su mi donijeli otvorenu kovertu sa mojim podacima i passwordom za mail koji koristim preko Bneta.
Pitam se tko je tu lud, imam mail sa passwordom koji sam postavio, mail koji intenzivno koristim za komunikaciju, a onda dođu dva tipa sa otvorenom kovertom i svim podacima na izvolte....
Poludio sam i odmah mijenjao pass.

Zašto bi pobogu koristia email od ISP-a?

Stipest 16.11.2016. 01:14

Citiraj:

Autor Nikky (Post 2989446)
Nemoš ljude napamet zadovoljit, tebi opcija ne treba / smeta, a drugom baš to fali ... :fiju:

Slažem se, ali zato i je dobro da ima opcija Enable-Desabled, pa neka svatko bira kako mu paše. Najgore je kad proizvođači pametuju, pogotovo kod TV-a, pa stavljaju bez toga.
Ja sam ovo i stavio da ljudi znaju da ta opcija postoji i gdje se nalazi.

windfucker 16.11.2016. 19:13

Jel ima netko iz regije da nabaci ping vrijednost spram ZG servera?
Meni već par dana kenja 20ms i više(inače je oko 10-12ms).
Ne sjećam se zadnji put kada je tako bilo...
Thx

rossoneri 16.11.2016. 20:16

isto tako su i teški cigani prema postojećim korisnicima koji već imaju 3d pakete...

jer se njihove akcije za POSTOJEĆE KORISNIKE, "Tvoj paket za 5" i "Briljantna promocija", ne odnose na vlasnike 3d paketa, već samo na 1d i 2d korisnike koji proširuju uslugu...

Nemožeš iskoristit akcije za nove korisnike jer nisi novi nego stari, a ove dvije promocije ne vrijede za tebe jer nemožeš proširit uslugu pošto već imaš maksimalno, i iz tog razloga KO TE JEBE... to je njihova poruka...

za produljenje ugovora nude cijenu od 255kn, skuplje nego svima ostalima hahahahaha, pa samo zbog te bahatosti i podcjenjivanja treba sve veze s njima prekinut

Ante M 16.11.2016. 20:42

Citiraj:

Autor Nikky (Post 2989446)

Točno.

Mada nije taj Technicolorov DLNA neka naročita sreća. Mislim radi on skroz uredno (npr film 1080p od nekoliko GB ide uredno preko wifija po stanu ), ali ima veliku manu da ne može servirati titlove.
Iako ima urednu opciju u sučelju da se uključe, titlovi jednostavno ne rade. Isto ime filma, pokušano sa raznim extenzijama, ali nema šanse. Šteta.

To je objektivno tom routeru najveća mana, uz strahovito sporo zapisivanje podataka na usb disk/stik koji je na njemu. Preko LAN kabela je cca 1MB/s sa SSD-a od kompa.
Šta je najgore taj usb port na routeru je plave boje, zapravo kao USB 3.0 :lol2:

https://static.consumentenbond.nl/DR...xtra-large.jpg

Jednom sam upitao nekoga iz tehničke podrške u vezi toga, lik mi veli da je to još i super brzina :care:

Vjerojatno bi se pravim firmwareom dalo riješiti, ali mislim da Bnetu nije stalo pošto je ovo bitno za mali postotak korisnika u koje se i sam ubrajam :fiju:
Na službenoj stranici od routera nema nikakav novi firmware.

the.elles.d 16.11.2016. 21:51

Citiraj:

Autor Ante M (Post 2989813)
Isto ime filma, pokušano sa raznim extenzijama, ali nema šanse. Šteta.

Muksaj titlove i film isti fajl. Samo tako titlovi rade preko DLNA protokola.

Citiraj:

Autor Ante M (Post 2989813)
Vjerojatno bi se pravim firmwareom dalo riješiti, ali mislim da Bnetu nije stalo pošto je ovo bitno za mali postotak korisnika u koje se i sam ubrajam :fiju:

BNet je prije par mjeseci nadogradio firmware. Možda se promjenilo nešto - ne da mi se probati :)

9800pro 16.11.2016. 22:23

Meni na tehnikoljoru kad stavim usb disk i sheram ga nema šanse da normalno nešto pogledaš, stalno buffering. Jedino 480p prolazi, 1080/720p nikako.

sent from my G2

Ante M 17.11.2016. 00:38

Citiraj:

Autor the.elles.d (Post 2989836)
Muksaj titlove i film isti fajl. Samo tako titlovi rade preko DLNA protokola.

Netočna tvrdnja. Preko Serviaa rade titlovi i srt. sub. txt. formatu. Biraj.
A pošto imaju nekakvu opciju odabira titlova u routeru koja im ne radi, očito da ta opcija treba imati neku namjenu.

Pogotovo se nisam napušio da gubim vrijeme na transkodiranje videa i titlova u današnje doba :D

Citiraj:

Autor the.elles.d (Post 2989836)
BNet je prije par mjeseci nadogradio firmware. Možda se promjenilo nešto - ne da mi se probati :)

Jel ? To mi je prva informacija. Očito se nadogradilo bez moga pristanka. Baš ću provjerit jesu išta popravili.

Citiraj:

Autor 9800pro (Post 2989850)
Meni na tehnikoljoru kad stavim usb disk i sheram ga nema šanse da normalno nešto pogledaš, stalno buffering. Jedino 480p prolazi, 1080/720p nikako.

Meni je bez problema gurao 1080p filmove bitrejta 7-8 mbps, šta se taman i poklapa sa ovim navedenim brzinama njegovog ''superbrzog'' usb porta :D.
Ali tu mi je ''dobra'' wifi konekcija bez puno zidova.
Možda ti je mikrolokacija DLNA klijenta lošije pokrivena wifi signalom.

spitfire83 17.11.2016. 00:41

Kako misliš bez tvog pristanka? Pa njihova je oprema.
A i iako je izaša novi fw za taj CPE ne znači da su ga i postavili na tvoj.

Ante M 17.11.2016. 00:52

Tako sam se izrazio, možda krivo doduše.

Pravilnije je bilo reć bez moga znanja :D

Citiraj:

Information
Standard Specification Compliant DOCSIS 3.0
Hardware Version 1.0
Software Version STDD.01.05
Ovo su podaci o verziji softwarea u mom routeru.

the.elles.d 17.11.2016. 08:42

Citiraj:

Autor Ante M (Post 2989881)
Netočna tvrdnja. Preko Serviaa rade titlovi i srt. sub. txt. formatu. Biraj.

Serviio nije sinonim za DLNA.

Citiraj:

Pogotovo se nisam napušio da gubim vrijeme na transkodiranje videa i titlova u današnje doba :D

Izgleda da jesi, jer nitko nije spomenuo transkodiranje :fiju:

Stipest 17.11.2016. 10:54

Citiraj:

Autor the.elles.d (Post 2989920)

Kako misliš? Što je, ako nije DLNA poslužitelj?

Citiraj:

Meni je bez problema gurao 1080p filmove bitrejta 7-8 mbps, šta se taman i poklapa sa ovim navedenim brzinama njegovog ''superbrzog'' usb porta :D.
Ali tu mi je ''dobra'' wifi konekcija bez puno zidova.
Možda ti je mikrolokacija DLNA klijenta lošije pokrivena wifi signalom.

Nije mi jasno što se zezaš sa Tehnicolorom i njegovom opcijom za DLNA kad imaš Serviio. Serviio radi bez greške čak i preko njegovog jadnog wi-fi-a. Radi i na telefonu sa Androidom, tabletu sa win 10 i na LG TV i njegovom webOS-u ( sve provjereno). Iako LG ima odličan player u TV-u od kada sam ''otkrio'' Serviio odustao sam skroz od toga. Ne da mi se zezat sa USB-ovima.

Ante M 17.11.2016. 13:32

Citiraj:

Ovo je izjava mjeseca :roller:

Citiraj:

Izgleda da jesi, jer nitko nije spomenuo transkodiranje :fiju:

Kako se zove proces ''utiskivanja titlova'' u video, nakuhavanje graha ? :facepalm:

Citiraj:

Autor Stipest (Post 2989970)
Nije mi jasno što se zezaš sa Tehnicolorom i njegovom opcijom za DLNA kad imaš Serviio. Serviio radi bez greške čak i preko njegovog jadnog wi-fi-a. Radi i na telefonu sa Androidom, tabletu sa win 10 i na LG TV i njegovom webOS-u ( sve provjereno). Iako LG ima odličan player u TV-u od kada sam ''otkrio'' Serviio odustao sam skroz od toga. Ne da mi se zezat sa USB-ovima.

Ma ne zezam se uopće, osim šta sam probao jednom. I evo sad ću opet da vidim jeli novi magični firmware išta popravio :)
Pa u Bnet temi smo, pa komentiramo o njihovoj opremi.
A da je Serviio najbolja DLNA opcija, to se slažem 100%. Samo pazi, Serviio nije sinonim za DLNA :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:46.