![]() |
|
Pročitao sam. Rekao si da nema šanse da je moj auto okarakteriziran kao unfalfrei nakon svih radova. Zato i (za)palio.
Normalno, pocepao sam cijelu desnu stranu(tj frajer koji je izletio sa parkinga u Krapinskoj), poskidali,izravnali,pofarbali....zaboravio sam zašto je novi branik išao ali sam odabrao da stave novi(a mogu i saznati zašto je išao). Šteta svakog pojedinog dijela je bila MINOR DAMAGE. Dakle paint & bodywork. Cifra je za okrivljenikovo osiguranje bila 35.000kn(iscijenkali se za 29.000 na kraju). Scholz Wollstein je imao uvid u sve popravke u Emilu(a i oni su mi rekli da auto nakon limarije zadovoljava unfalfrei status). Auto je okarakteriziran kao unfalfrei,kao takav uzet pod račun i kao takav oglašen dalje za prodaju. Sve po njemačkom zakonu. Drugo mislim da pola auta zamjeniš negdje kod Gige u šupi(Ljubuškom)kao što si naveo....nade za unfalfrei bi ti bile nikakve, pa ne rade u tim firmama Ray Charles i Stevie Wonder :D Našao sam i račun. Izvršeni samo radovi limarije i lakiranja. Bez ikakve mehanike. Sve po njemačkom PSu. (fulao sam cifru malo hehe). https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...70fecdeaee.jpg https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...cab11c2658.jpg |
Ok, ti pricas o jednom slucaju. Ja nemam pojma o tematici ali mi je ono sto si napisao pobudilo sumnju pa sam zvao frenda koji je sudski vjestak i procjenitelj tu u Njemackoj i napisao sam ti ono sto mi je on rekao. Znaci nisam guglao zakone niti se oslanjao na broj auta kupljenih u Njemackoj nego na ono sto mi je rekao covjek koji zivi od toga. Evo ga sada opet tu samnom i morao sam mu prevesti sta pise na tom racunu. Kaze moguce ali jako nevjerojatno. Uglavnom, on kaze da pod unfallfrei prolaze u praksi gotovo isljucivo kozmeticki nedostaci tipa ogreban branik na parkingu 2x2cm i slicno. Ako je bilo potrebe za mijenjanjem dijelova karoserije, niti jedan procjenitelj nakon toga nece staviti svoj potpis na unfallfrei status osim, po njegovim rijecima "Turcina i to ako je 100% siguran da auto ide u Export, uz simbolicnu naknadu naravno" 😄
Gesendet von meinem SM-G973F mit Tapatalk |
Tražim frendu auto i kaže čuo se sa ovim
https://www.njuskalo.hr/auti/skoda-o...oglas-32663747 Kaže 125 000 da ima... A auto je radio 65 000 godišnje, i zadnja zabilježena km na servisu je 195 000 u 7. Mj 2019, dakle od 195 do 250 000 zapravo ima . Od 8 auta koje sam provjeravao 5 je nešto muljano jbt. Užas, pogotovo što gleda aute 3 do 4 godine stare , a kod nas su svi od 140 do 165 000 , bili 2 godine ili 20 godina Kome prijaviti ovakve stvari? Našao sam i jedan superb sa 139 000 a zadnji servis 2 godine prije na 280 000, ali taj je prodan već . Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk |
Si provjeravao te stvari na car verticalu ili?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali ako nije uvoz lagano slikaš potvrdu sa tehničkog o km Citiraj:
Jedan VW smo provukli na carvertical i nažalost skoro ništa nismo saznali. Uvoz Italija, samo jednom bio u servisu u cijelom životu a 2013 godište . Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk |
Potvrda o km sa tehničkog ne vrijedi ništa...
Isto se moze muljati bez problema... tučeš svake godine npr 30 000km,pred tehnički ih skineš npr na 15 000km i za pet godina imas umjesto 150 000km samo 75 000km. I na potvrdi stoji 75 000km...tako da ta potvrda isto ništa ne znači. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Lik ga ide isprobati, velim mu ja imam servisnu knjzicu, a mozemo otici i na tehnicki da izvadimo kilometraze po godini, a on meni: "Ne treba, vidim ja da su to stvarni kilometri". Ocito se lik bavi autima, pa na prvu skuzi koliko bi auto mogao imati kilometara |
Ovi iz renaulta...napravili facelifting talismana...i podigli cijenu na 233 tis. HRK za osnovni model sa 1.3 motorom.
Sad je skuplji od passata, škode superb i škode kodiaq, a i audi a4 je blizu. :care: |
Ja sam kupio Lagunu iz uvoza,iz Italije.
Ima sitnijih ogrebotine na osnovu kojih su mi spustili cijenu. Ali unutra kad sjedneš ima samo jedno oštećenje na volanu,ostalo idealno. Imala na satu 190 000km,ali ja dajem ruku u vatru da ima više,ali gledajući unutrašnjost ne bi čovjek rekao. Iznutra je stvarno očuvana osim te sitnice na volanu. Po sjedalima,papučicama,ručicama mjenjača i ručne,čak ni po volanu ne bi rekao da ima vise...ma niti po izgledu motora. A ja bih se zakleo da ima više,iako je meni bilo svejedno koliko ima. Ionako sam dosta uložio u nju u startu da sam miran. Šogor je kupio nov auto,ima 90 000km sad,auto izgleda iznutra kao da ima minimum 350 000km. Znači da ni unutrašnjost nije uvijek mjerilo. |
Nije mjerilo jer ne zmas kako se auto vozio. Imam prijatelja koji je prodajni predstavnik za nekakve strojeve i radi 60000-90000 km godisnje. 90% je autocesta. Da vidis njegov auto sa 250000km ,4 godine star kao da je tek izasao iz salona. Motor i podvozje kao da ima 30000km. I onda kupis drugi takav sa 100000km voženih po gradu i rupama ,već spreman za zamjenu svega i svačega ili reparaciju mjenjača,ali eto ima 100000km pa je valjda bolji.
|
Držva opet prodaje aute na licitaciji. Čini mi se da jedino šta vrijedi su Corse 1.4 Enjoy iz 2017. sa početnom cijenom od 27k kn. Naravno, pitanje je koliko km imaju.
http://www.trcz.hr/licitacija-rablje...8-02-2020.aspx |
Nisu kilometri takav problem vec opce stanje.
|
Moze li se auto upalit bar da se vidi jel radi? Ovi 2017 i slicno. Ili samo vanjski pregled
|
Citiraj:
|
Focus 1.6tdci 2009-o godište, početna cijena 800kn. Sve jasno :D
Otić na aukciju ako želiš upoznat sve šoderaše SZ Hrvatske. |
Pa preprodavač koji drži auta na šoderu, ogradjena žicom. To čak i ja znam, a iz St sam (u nas se ne kaže šoder)
|
Ovih Corsi je bilo i na zadnjoj aukciji. Ista oprema, motor i godište.
|
Ovi s početnim cijenama blizu tržišnih su ispravni, ovih po 800kn kupiš 5-6 da bi jednog možda složio koji pali ccc..
Mene zanima, nikad nisam bio na aukcijama, dal' ovo neispravno može biti i da uopće ključa nema, ili baš za svaki auto postoji ključ? |
Pitaj ih. Mislim da je velika vjerojatnost da postoje. Uostalom, to se lako može zamijeniti i staviti nove brave ako fali ključ.
Našao sam nešto povoljno - 5 Garmin navigacija za 400kn. I to više takvih kompleta. :D |
https://m.facebook.com/story.php?sto...&id=1034730596
Ja bi mu zvao policiju, pa neka mu uzmu vozacku. Jer budala ce sutra nekoga ubit. |
Citiraj:
Domaće aute s brdo km preprodaju međusobno dva tri puta, skinu km, i traže jelena. Naravno ni na jednom ugovoru nema navedenih kilometara. To su s mojim prošlim autom napravili. Auto je u godinu dana izgubio 180 000. Samo je trebalo otić po potvrdu na tehničkom. A od takvih kupit auto iz uvoza i mislit da ima manje od 400 000km, bez obzira na godine, može samo budala (jelen). Ako nema, onda je bio karambol, nema zračnih i takve "sitnice". |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nama korisnici konstantno gube fobove za Priuse. Evo bas danas imao dva komada gdje su oba originalna kljuca nestala. |
Citiraj:
- korisnik ima masu automobila pod accountom, - mahom dizeli sa nizim vrijednostima co2, - u pravilu se kompletan oglas pise caps lockom, - pise da je ful oprema, sto znaci da auto ima klimu, - na svim slikama je Extra FM u fokusu, - auto je imenica srednjeg roda, - pise da auto(a) nisu iz uvoza, iz uvoza su, - kilometraza nije skidana, skidana je, - cesto koristenje pojmova kao: max, top, ful, utegnut i sl., Nadam se da sam docarao iskustvo :chears: |
Ovo utegnut mi je odlican termin.
|
Citiraj:
I kad dođeš na lice mjesta, drobiš šoder pod nogama. Makar moram priznat da ih se dosta obezobrazilo pa sad imaju asfalt. |
MAX UTEGNUT, KLIMA LEDI, KO NOV, 3X SLINE, 3X AMGLINE, 3X MPAKET je 101 kurs za šoderaša
|
MAX UTEGNUT:goood:Umirem od smijeha, kak prije nitko nije spomenul šoderaše.:chears::frend: |
Zaboravili ste napisat 1. VLASNIK (al u hrvatskoj) :D
|
MOZE ZAMJENA.
ZAMJENA ZAVISI OD REALNE CIJENE VASEG VOZILA, MOJE AUTO ONDA VRIJEDI 7X VISE. Citiraj:
|
Citiraj:
Naime, opce poznati fakt je kako je Laganini FM nekada okupirao frekvenciju etera na kojoj sada zivi Extra FM. Dakle, radi se o finim ljudima koji su picili Laganini, ali eto, nisu bili dovoljno vispreni da azuriraju memorije i sad ti odmah drvljem i kamenjem. A nije ti smetalo kada si prije 40 godina kupio Trabija, pa unutra zapela kaseta Nihada Kantića Šiketa, pa se nikome nisi opravdavao. Licemjerje! Pravda za soderase!!! |
Citiraj:
|
|
Da, zaboravia sam spomenit da je osnovnoškolska pismenost vanserijska oprema u opisu oglasa.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
i PISANA GARANCIJA - al do izlaznih vrata, dalje ne vrijedi :D
|
"NE ZNAM ZAŠTO ME SVI PITAJU JEL UVOZ KAD NIJE!!!"
Uvoz je. Izgubio i papire. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:40. |
|