![]() |
|
Citiraj:
W, G i Innsbruck table mahom, krvna zrca nisam brojao :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ovak, moje iskustvo sa konjima (u motoru jel') nekad i sad je slijedeće:
Nekad sam na more išao Peglicom ili Renaultom 4 (nemam pojma koliko su konja imali ali je bilo jako malo i putovanje je bilo puno avantura i raznoraznih dogodovština :) ... danas putujem sa čađarom od 130 KS/300+ Nm i nema ni dogodovština ni avantura... Zaključak, ako želiš putovati zanimljivo, manje konja je bolje :D |
Citiraj:
Nema greske, siguran sam da mi Kamenički naleti sa 2 glave na Ilici da bih bolje prosao u Bemveju nego u Šitigou. Ali taj rizik zbog ucestalosti pojavljivanja Kameničkih i moje korelacije s takvima sam spreman riskirati za to da mogu bez problema uvijek i svugdje naci parking ili se izokretati kako mi odgovara. |
Citiraj:
Na tempomatu sam na 150 non stop po autoputu, spuštam ga samo u tunelima na 110. Možda su ljudi generalno počeli sporije voziti pa su se počeli kačiti i na ove granične slučajeve? :/ |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Na malo kojim mjestima sam vidio da ta smanjenja imaju ikakvog smisla. |
Citiraj:
Za prekoračenje brzine izvan naselja predviđene su sljedeće kazne: za prekoračenje brzine veće od 30 do 50 km/h od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine propisana je novčana kazna od 1000 kuna . Točno kako si rekao, ograničenje je trebalo biti 100 km/h sa da bi ga mogli ovako kazniti. Meni auto ima speed info opciju, gdje kamera očitava ograničenje brzine po znakovima na cesti, i nigdje se ne sjećam da na AC na toj ruti ograničenje bilo 100 km/h. Možda tuneli. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Jedino generalno usporim na nekih 110-120 kad se vozim po većim krivinama na/niz Velebit. |
Citiraj:
Ajde da spojis dva sitinga u jedan pa bi dobio kompakt al di su ta dva vozila od kompakta. GraCki auti tipa ta dača su mali graCki auti, nikako kompakti. A ti mali graCki auti vjerovao ti meni ili ne imaju, pogodi, oko tone. E sad mi nije jasno kako minimalni graCki sitigo ima isto kila ko ovaj malo veciji braco? Kakva ti olova vozis za bolje drzanje ceste u njemu? |
S obzirom na najave kamera (već su naručene) po cijeloj RH, ne znam čemu će nam uopće auti koji voze iznad 130 km/h.
|
To sa skidanjem sa 130 na 100/120 po autocesti je zbog usklađenja sa EU.
Zato u njemačkoj ful gas i kočenje na 120 ko da ulaziš u pit stop , i onda opet patos kad vidiš 3 crte spasa :D |
To mi je bio doživljaj na njemačkoj AC, ja u srednjoj traci na nekih 170, a u lijevoj traci prestižu me Audi karavani sa 220+ :D
|
Meni je u Njemačkoj sweet spot 170 na tempomatu.
Previše promjene brzina mi ima sve preko toga, prebrzo mi dođe netko tko prestiže a vozi sporije od mene. Jednostavno mi vožnja onda prestaje biti opuštena, a i potrošnja skoči zbog stalnih novih ubrzanja. |
Citiraj:
Citiraj:
Iliti, par desetina cm kraćeg češkog lima protiv rumunjskog i eto... Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Dakle, WTF, cemu demagogija, cemu laprdanje, cemu filozofski fakultet? |
Citiraj:
Po pravilima, ograničenje vrijedi do sljedećeg izlaza/benzinske (ako se to definira kao raskrižje)? |
Citiraj:
ugl tak nešt, pričao mi uhljeb iz Haca :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Automobili
Citiraj:
Pa dosli proizvodjaci pameti. 😀 |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Mislim da bi trebao prestat vozit francuske aute :D
|
Citiraj:
Francuz koliko ide... :D |
Maltene - "gotovo, skoro, zamalo".
Zato sam i ubacio "maltene", da se ovi okruglaši ne bi uhvatili na istinu. :D A kad, vi braća ravničari me krivo shvatili. :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
jucer dao regeneraciju DPF-a napravit.
bemti drugi auto nakon toga...stisnem gas.. warp speed Mr. Sulu :D Sad dal trebam sve te konje, ne, ali da li ih zelim, zelim :D Tako da bi to bio moj osvrt na temu o konjima. Stvar je koliko si ih zeljan placati. Da li je neophodno, vjerojatno da nije. |
Citiraj:
PS: ja bih to računao "kao raskrižje" jer onaj koji se uključuje ne može znati koje je ograničenje prije. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:36. |
|