![]() |
previse kocite :smoke:
zezam se, ali komponenta koja je na pakni ima jako jako puno utjecaja na kocenje i trajanje pakni... |
Danas sam s curom napravio krug po Dotrscini tocno po XC stazi po kojoj se voze utrke. Uspon traje li ga traje - okolo naokolo, ali je fora i lijep. Curka se malo nagurala bajka, ipak joj je ovo prvi puta na takvom terenu...bude naucila :D.
Odvozili smo to turisticki, laganini. Dodjem doma i cuje mi se prednji disk kod svakog punog okreta, kratki reski zing.....zing....zing. Pretpostavljam da sam negdje opizdio diskom i popigao ga? Najbolje od svega sto smo zbilja vozili penzionerski, i uopce se ne sjecam da sam negdje zapeo (zivim u nadi da disk nije iskrivljen). Padao je mrak a ja sam nabrzinu htio namjestit prednju kocnicu i napravio sranje. Nisam stegnuo polcice a pritisnuo sam kocnicu i eto ti veselja, uglavnom, lagano sam ih razmaknuo sarafcigerom, ali nema teorije da to vise nacentriram/podesim...em lagano struzu, em ne koce kak spada, uz sve to skripe i tandrkaju da je to strahota...:( Ostavio sam sve to za sutra i ako i dalje nece ici pravac servis, jedostavno mi se neda s time gnjaviti. Kad sve zbrojim u ovih 110km sam se vise nasarafio na ovom Treku nego na Voltageu u 850km...i fakat mi se neda stalno nesto podesavati (valjda ce sve to sjesti na svoje mjesto kad se jos bike razradi u iducih parsto km...u protivnom cu ga zavitlati u peto jezero u Maksicu :D). |
Na prvom (ili nultom) servisu će ti sve sredit, samo im reci šta te sve muči. Možda na
Treka i više paziš nego na Voltagea :) ili je Voltage mrcina :D Sve će ti sredit, bez brige. Kočnice još sutra malo sam podesi, a ako si i iskrivio disk, nije to velika frka, lako se vrati. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
ja bih radje neku nocnu? kaj velite, malo vidjet kak sljeme zgleda po noci, vec sam zaboravio? ;) a moze i neka dnevna, samo nek se vozi :)) |
Citiraj:
Hvala na informacijama. Malo previse... Da narucuje puno ekipe bilo bi OK:beer: 2 Renesis: Avid Code je napokon dosao na svoje sa paknama :goood: Prebrutalno koci. Za razliku od Hayes Sole kocnica prelazak na ove nazvati preporodom i nije bas najprikladnija rijec :D |
Citiraj:
|
Ajde da cujem vas koji ste naručili pakme sa coolstopa, koje ste uzeli, kako koče/cvile/troše? koliko ste cekali da vam stignu i jel bilo kakvih problema?
Morat cu promjenit svoje, a nekako mi se ove swisstop cine preskupima.. |
Vožnja Samoborsko gorje zainteresirani. Vuco, Elvis?
Danas 18.00h |
Petak, 02.07.2010., 17:00 trg, 17:30 tunel.
svi pozvani :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja bi izbjego pedaliranje po ravnom, bit će više vremena za pedalirati u brdo:beer: EDIT: detalje možemo preko PM-a |
ima li netko mozda da si hoce apgrejdat shiftere sa 7 na 8 ili 8 na 9 brzina? imam nekih dijelova viska doma skinutih sa novih bajkova, isli bi povoljno, ako ima zainteresiranih prosim lepo na pm :)
|
Citiraj:
Uglavnom, danas brzinsko Sljeme, od doma do gore za sat i 20. Stvarno sam htio što brže odvesti Lojstek da vidim na čemu sam. Krenuo po izvornom Lojsteku (Lonjšćina) i do gore. Ukupno mi je trebalo 49minuta što mi se čini da je loše, podosta :(. Iako sam terao koliko sam mogao, nekako glava nije dala više. Da je netko bio sa mnom, vjerojatno bi to odveo puno brže, jer na nekim djelovima sam šaltao bezveze u prvu, a noge mi uopće nisu bile umorne. Ali spust, jedan dio veleban, drugi - koma. Išao dole po 52-ici i onda se spojio na 55-icu za koju su mi rekli da je grda na jednom djelu (put u nebo ili put u pakao, ovisno u kojem smjeru ideš). Početak staze idealan, uski single track, ali baš onaj kao iz filmove kaj vidim po youtube-u iz svijeta. S jedne strane fina nizbrdica, sa druge uzbrdica, a ja po malom singletracku polagano, tehnički. Dva puta prešao potočić neki, još malo singletracka i onda raskrižje. Lijevo 55-ica TEŽE, desno 55-ica LAKŠE (tako piše na drvetu; na kraju skužio da mi ga je netko metnuo brijem pošteno :D). Ja reko, ovo teže je valjda put u pakao idem ja na lakše. Kad ono zajeb. Nizbrdicam kočnice blokiraju kotače, a ja idem dolje preko korijena (što znači, moraš prednju puštat stalno da te ne prebaci). Na kraju jedan dio nisam mogao nit odvesti, a bio sam potpuno iza sica, s jajima na stražnjoj gumi derao. Na kraju na neki makadam (TS 4) i izašao blizu tunela. Stvarno žalosno što je takav završetak staze, jer početak je odličan. |
@Vuco
NP, ima dana za vožnje |
Citiraj:
|
Ima na Dotršćini dva uspona koja su zrela za guranje. :)
|
Onaj sa sjeverne strane, šta sam ga nacrtao, i koji još? Nije mi loše ponekad odgurat kratko ali visoko :)
|
Postoje dva. Prvi je gadniji jer je pod većim kutem, duži i zavoj je u lijevo, a malo mi je teže skretati kad me hoće prehititi na pleća. :D
Drugi je malo manji uspon ali sam toliko crknut od prvog da se odlučim na guranje. :D :D |
Citiraj:
Krenes s livade od parkinga ali ispod onog spomenika desno u sumarak (znaci ne penjes se gore) i pratis stazu - vijuga i ide uz cestu. Nakon nekog vremena naici ces na bijele strelice i pratis ih. Tom stazom dodjes (iz sume) na onaj uspon na koji se gura bike kad ides sa Sljemena - i to se po suhom moze ispedalirati - provjereno :) Tu se takodjer odvaja sira staza lijevo (kada gledas uz brdo) i vjerujem da si ti tim putem dosao. Uspon ti je super, skroz uska vijugava stazica, taman za gumu bajka - curu mi je bilo frka da ne padne niz kosinu he he...i traje voznja dok se ne dodje do mjesta za spust. |
danas se ide u 5. cisto da se zna :)
|
Sutra se ide.
Ja bih išao, zgmax me na pm pital jel idem pa eto ak još netko se hoće pridružit. Podložno je promjeni, al recimo da bi se isto u 17h išlo, popodne je lakše pedalat jer je istočna padina :) |
A ne računate da bi neko gledao Argentina-Njemačka, a?:nono::D
|
Citiraj:
Da vidimo. Meni je svejedno kad ćemo ić. zgmax bi išao gore oko 14h, s tim da je on sporiji. Murina ti? |
Citiraj:
Znam, znam kasnim. Ovaj vikend sam slobodan i ako nekome pase moze i samoborski bregi a moze i sljeme. Mozemo se dogovorit preko PM a Vuco ima i broj. |
ma ja idem kada idete i vi :D
glavno da idem, mozemo i u 8h ujutro dok nije jako vruce |
Ja sam isto za jutro ali recimo 9h (nije uvjet, prilagodim se, samo lijen za ustajanje u 7 u subotu)
Također lagani tempo BTW ima li ko vagu za izvagat bajk? Stalno me pitaju koliko je moje chubby čedo teško, pa da znam odgovorit :) |
ima ko zainteresiran da mi pomogne sloziti prednji disk na bajku , stalno nesto skrga , na podrucuju blizu samobora te podsuseda :D:chears:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ajmo onda vak.
Sutra u 9 krećemo sa trga, 9:30 tunel. zgmmax sredit ću ti to kad stanemo na vrhu, ili prije kretanja, sam me podsjeti. Naravno ako ću moć :) zgmmax murina De5tr0yer Nadam se da netko ima pumpu. :D Renesis, imaš možda rezervnu zračnicu za dat, nemam ni kune za kupit jednu. Također, renesis ima vagu. |
imam ja pumpu iz lidla :D
ima i za francuski i za dunlop ventil hm..kaj mi bas treba zracnica? imam i one zakrpe oce to biti dovoljno? |
Citiraj:
|
zracnicu sam kupio, mozes ju sutra usput pokupit, ja necu vozit.
danas smo bili ja i marauder. isli smo malo popraviti vrijeme spusta... marauder je vozio 10:37 (na vbrakeu i 6 godina starom scottu). a i ja sam ga popravio, da. 08:43 je rezultat :) |
zgmmax
murina De5tr0yer hash (ako se probudi al dat cu sve od sebe :D, a i danas sam se dignuo u 8 tak da ne bi trebalo bit problema) nosim pumpu, jednu rezervnu zracnicu i zakrpe sa svim priborom za krpanje |
Citiraj:
izgleda da je zaboravio kociti prema dolje :D ja mislim da mogu spustiti vrijeme do oko 10:00, ali 08:43 je nezamislivo :respekt: |
Citiraj:
Dođem sutra po zračnicu oko 8:45 :) EDIT: u 9 na trgu, ja čekam do 9:05, ako netko kasni neka me nazove na mob: 091 72 73 973 |
Ja imam problem, nemam zadnje kočnice. Zapravo imam ali malo :D Izdala me u Dotrščini, skoro sam opet skakao preko volana jer prednja bolje koči. Skinuo sam pakne, jedna je skoro gotova, a ni druga nije puno bolja. Ova manje potrošena je fiksirana (meh. kočnice su) a satrana je ona koja pritišće disk. Zamjenit ću ih sad i pokušat nešto dobit na taj način. Mislim da će upalit + šta ću još sajlu nategnit. Ako ne upali, sutra na Sljemenu otvaram i prednju i tražim najdeblji par :D Ne da mi se to sad, a u jutro nema šanse
Danas/predvečer: Dotrščina: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=qdphencxjrysuetu Citiraj:
|
ja sam spakiro sve kaj mi treba za sutra u novi ruksak :D
nadam se da vas necu razocarat sa svojom brzinom pedaliranja uzbrdo :D vidimo se ujutro |
Citiraj:
Pogledajte kraj ove gore rute, McDonalds drive-in:zdero2: Malo mesa upitne kvalitete dobro dođe poslije pedaliranja:zdero: Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:40. |