![]() |
Citiraj:
Slažem se s tobom. Ovo je neodrživo. Očekujem pad cijena u drugoj polovici godine i nadam se rasprodaji rigova. Do tad, nadam se da će moja 1080ti izdržati. |
Pa nema što ne držati. Ionak ništa od igri ne izlazi. Sve nešto na kapaljku. I da imaš 3080, što ćeš s time igrati? Tu jednu - dvije AAA igre što godišnje izađu?
|
Citiraj:
Nije to zalaženje u ičiji džep - neka ljudi rade što hoće. Mene interesira taj aspekt stvari koji zbog iracionalnog ponašanja ljudi održava na životu, a kasnije i normalizira vrlo štetne prakse. A neki ne vide dalje od "prava potrošača da bira na što će trošiti" i čisto subjektivnih priča. Ali ova cijela stvar ima i jednu opću dimenziju. I onda se jednog kasnog kasnog dana ekipa probudi i počne jaukati oko mikrotransakcija, NFTova, normalizirane cijene za midrange grafu od 8000kn itd itd. |
Citiraj:
|
Citiraj:
A igre koje se meni igraju izađu možda dvije,tri godišnje.Ako? Di je novi Bioshock?Novi dead Space? |
Cijena struje raste (globalno), inflacija galopira (globalno), ETH se prijeti skorim prelaskom na POS, fond ljudi koji mogu i žele paltiti hardware po takvoj cijeni je vjerojatno već pri kraju.
Diff mininga raste, hardware postaje neisplativ geometrijskom progresijom. Vrlo brzo će zilijun rabljenih kartica zadnje generacije preplaviti internet. I onda vrijedi zakon potražnje i ponude. |
Citiraj:
Doom Eternal, AC Valhalla, Cyberpunk 2077, Village, Halo Infinite, Hitman 3, Metro Exodus Enhanced Edition, Horizon 5,Horizon Zero Dawn, Deathloop, Guardians of the Galaxy, Age of Empires IV, Far Cry 6, Kena: Bridge of Spirits, Days Gone, Death Stranding, God of War, Dying Light 2 Stay Human samo što nije izašao, također uskoro dolazi Uncharted kolekcija itd....sigurno sam i propustio neke naslove. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Uopće me briga za cijenu, ne bi kupio ni za preporučenu cijenu (kad se crasha)....pa mislim na jesen bi trebala nova generacija na TSMC 5nm Općenito mislim da je RTX3080+ fail, RTX ne možeš koristit, performanse su ok, al su sve performanse izvučene iz potrošnje, 0% je perf/W gain u odnosu na prijašnju. I nije dovoljna za 4k |
Citiraj:
|
A da. Sad kao dovoljna?
Ta kartica je brža od rtx 3070,tako da, nema te igre koju ona ne prožvače. Em ima dovoljno vrama. Ma zvijer! |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nhf svim ostalima, ali svo vrijeme što su kukali su mogi povući i kupiti grafu dok su bile jeftinije, a ne kukati kako je sve skupo pa je jedna 3060 ti sa 3500 kn došla do 9000 kn. Bilo je takvih grafi i prije nekoliko mjeseci za 6000 kn pa se moglo kupiti za tu lovu opet si prošao 3000 kn jeftinije nego npr da kupuješ sada. |
Kolega koji je napisao da se nada da će mu 1080Ti izdržati dok se cijene malo ne unormale je najvj mislio da mu ne krepa grafa, a ne da se ne može igrat sa njom.
IMHO apropos toga, grafe u rangu GTX 970,RX 470, 570 nadalje su još uvijek dovoljne za 1080p/60 bez većih problema. Evo ja osobno priznajem da u većini igara ne kužim razliku između npr ultra i med detalja, tj vidim je u FPS-u. :D Čak i one digitalfoundry analize gdje on meni mora zaustavit sliku, zumirat i objašnjavat razlike mi baš i nema smisla...to se u ''žaru borbe'' ne vidi, tj JA ne vidim (ne nosim đozle i vid mi je po pregledima dobar-imamo sistematski u firmi svake godine). :) Doduše, ja sam čovjek koji se igra i na Viti, PSP-u, DS-u, 3DS-u pa možda i nisam mjerodavan za grafiku. Nego 3050....čini se osjetno bolja od 6500 za sličnu lovu, barem joj nisu skresali sve druge mogućnosti van 3D performansi...jedino me zanima cijena kod nas, a vidim još uvijek je nema nigdje. |
Citiraj:
Ali ono što kontam je kvalitet slike, znači npr igrati God Of War ili RDR2 na 1440p monitoru ili na toj istoj rezoluciji na OLED u HDR-u nema veze s vezom, jednostavno to je neopisivo ljepše. |
|
Brzo bi to moglo biti skuplje, bliže GTX 1660S/Ti.
|
Citiraj:
|
naporan si .to je grafa koja kosta realno 1000/1500 max kuna ne kupujte ništa i ne nagradujte ngreediju.
Sent from my M2012K11AC using Tapatalk |
Citiraj:
|
Jel ima tko rtx 3070 gamerock? Ili neki drugi gamerock model?
Imam je mogućnosti piknut, Al me brinu dosta visoke razine buke po review ima. |
Imao sam ja, bio uzeo čim je izašla i stvarno je bila tiha, nisam se mogao požaliti na buku
|
Citiraj:
U mom slučaju radi se o 3070ti gamerock modelu. |
Citiraj:
Отправлено через Pixel |
Citiraj:
|
Citiraj:
Gainward, asus, msi supreme. U toj seriji ok. SVE ostalo u toj seriji 3080/90 sam/si prisiljen mjenjati padove i dodavati cooling metode. :chears: |
Citiraj:
Ok,riješeno! |
Citiraj:
Da je meni znat na koliko Vi fpsa možete odigrat sa 3060 ti na 4 k jer ja sam svojom end konfiguracijom igram taman sve na 2 k koliko treba? Šta igrate 2 k na low i 30 fps i onda kažete da grafa gura 4 k, da se nešto vrti na 4 k mora imt stabilnih 60 fps i ultra postavke to se zove guranje... Citiraj:
Imam 3080 palit gamerock skoro 2 godine, i dalje po svemu najbolja grafa a imam ih krcato :D |
Citiraj:
Uostalom, nema nikakvog gusta istrest hrpu para pa sve izmaxat ;) |
Citiraj:
|
Na TV-u u 4k igram uglavnom konzolaške igre tipa Assassin Creed, God of War, igrao sam i RDR2. Nisam imao problema sa 60fps.
I istina, netko je spomenuo ranije, ne mogu uočiti razliku 2k i 4k na tolikom ekranu. Čovjek bi rekao da će biti uočljivije, ali nije, ista je stvar. Full hd i 4k skužim odmah. |
Citiraj:
Između midium i ultra je razlika ogromna, šta se tiće high ovisno od igre do igre negdi je razlika jedva vidljiva a negdi je itekako vidljiva probaj ark, rdr 2 i slične igre :D |
Na rdr2 izmedu high i ultra skoro nema razlike, a razlika u fpsu je dosta velika. Ja sam neko vrijeme bio ovisan o rdr2o pa kupio 1080ti samo za tu igru.
Ja cekao stalno da padne malo cijena 3070 ali nikako i na kraju uzeo laptop s 3070, posto razlika nije toliko velika izmedu stolnih i laptopa u performansama. Kako stvari stoje 1080ti necu mjenjati dok radi, jer je neisplativo. Sent from my VOG-L29 using Tapatalk |
Citiraj:
Da li igraš na 1080 p ili 2 k. Ja igram na 2 k i razlika je osjetna bar mom oku :D |
na 2k
na kraju nasao neki guide od HU za najbolje settingse i na tome je nabolji mix fps/perforamansi. mislim da je bi oko 90 fpsa avg |
Ti HU guideovi su bili super korisni dok sam imao 1070 Ti, omogućili da s nekom kombinacijom medium i high igra dobro izgleda i ima blizu 4k/60fps, i RDR2 i Assassin Creed. Sa 3060 Ti nema više tih problema :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nije baš 3060ti svemoguća :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:25. |