![]() |
[QUOTE=Nbdy32;3493292]2x750W - sigurnije i bolje će biti za rasporediti ... gledaj koliko kablova i kojih dobiješ sa napajanjem,pa i to neka bude jedna od odluka za napajanje ...
Proc G4560 ili G3900 .... Da htio sam napomenuti da ti je SSD čak i prevelik za to ... ali ako imaš ok,neka bude ... Ostalo OK ... Ne mogu nista na nabavi naci tog ranga procesora, ocito da cu na njuskalu morat potrazit napajanja, nasao sam dva modela sto bi mi odgovarala sto se kabela tice Corsair 750W PSU - RM750 https://www.protis.hr/products/detai...m_medium=click Fractal Ion+ 760W, 80+ Platinum, modularno napajanje https://www.iqcentar.hr/64934-fracta...m_medium=click pa sto od ovog bi trebalo biti kvalitetnije i sigurnije? |
Naruči, ali si vidio, outdoor je isporuka tek u svibnju ili lipnju. Opet, ako bude vidjelo sve u Rijeci, trebalo bi naštancati tokene dosta brzo. Razmisli si odmah i o anteni, kažu da ova od Mikrotika jako povećava domet.
Citiraj:
|
Citiraj:
Ukoliko će ti ta informacija pomoći |
tnx ma definitivno idem na 2x 750 jer kvaliteta onog prvog nije naj a kako sam guglao ova dva psu su jako slicna i s ni jednim necu pogrijesiti
|
Citiraj:
Planirao sam testirati ali sam tada pročitao ovo na njihovoj stranici pod Download: "Note: Make sure you deactivate all your antivirus programs, including Windows Defender's Live Scanning feature. All antivirus programs detect mining applications as viruses and delete files from them, causing them to malfunction. This is called a false positive, a miner doesn't cause any harm." Googlao sam ga i zapravo nisam našao išta konkretno (a meni razumljivo) za taj program. Da li je to zbilja tako i sa ostalim programima za Mining - da treba isključiti antivirusni program? Inače nisam paranoičan ali ipak ne bih instalirao nešto "neprovjereno", pogotovo kad na tom kompu imam i bitnih datoteka za rad. Hvala. |
Citiraj:
Inace, malo sam pronjuskao taj Betterhash, ne cini mi se nista posebno. Hash rate je nesto manji ali slican kao onom na Nicehashu, projekcija zarade takodjer... |
Citiraj:
Ja sam dodao izuzetak za Nicehash i ostavio upaljen antivirus i normalno sve radi. |
EDIT: brisi
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Super. Hvala na odgovorima. Budem ga dodao u izuzetke pa probam kako radi i javim rezultate. |
Da li ste culi da ima stranica koja daje besplatno uredjaj za majning Helijuma? Ja sam porucila uredjaj I oni mi javise da sam na listi cekanja jer u mom okruzenju nema niko taj majner pa nema svrhe da salju..
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Evo ja uzeo SAMU 750W u futuri,2 komada 1400 kn,imaju 4 kabla za PCI-e,što je po meni čisto dosta ... https://www.futura-it.hr/napajanje-s...94392/product/ Imam još neke SAMA napajanja doma,pa pretpostavljam da bi i sa njih pasali kablovi ako zafali ... |
Ta SAMA je mrcina al cijena je dobra
|
Tako je ona Sa(r)ma u futuri je bomba. Samo neznam koliko jos imaju tih napajanja i cudi me kak to rudari nisu pograbili dosad. High tier napajanje, a isprobana i kod mene kad se rudarilo, radi ko urica.
Definitivno 2x Sama bolje nego onaj inter tech srotex od 1300W @HELIUM Da, isplati se riskirat. No kazes placam struju, pa koliko to struje moze trositi, predpostavljam nista. Vise me malo brine sigurnost mreze, da li taj uredjaj moze nekako moju mrezu u kuci kompromirati? A ovo kad dodje mi je najveci minus, za 2 mjeseca je isporuka. Koliko dodje ta antena i daj link na nju. A mislim, vjerojatno cu riskirat, mislim ono, tko ne riskira ne profitira. Znaci ti vec imas to cudo? Najvise me muci da nema nesto zarade ni kod ovih u ZG gdje vidim ima malo vise tih antena na kupu. Ako bi to tako dalje ostalo ne vjerujem u neku isplativost, ali projekt kao projekt mi se jedini cini uspjesnim od mase ovih drugih koji samo obecaju a u pozadini prazan papir. Ovdje imamo vec te uredjaje koji se montiraju. Razmisljam jos o tome da ja to nekak sam sklepam, vidim imamo raspbery pi podforum, ali tamo vidim pricaju o nekim PCievima, pa sad ako bi se to dalo DIY nekako sredit bilo bi super. Sto pak je sad ovo: https://www.youtube.com/watch?v=rR2Z0vOufLM Helium miner na Digitalocean No navodno i za ovo trebas prvo imat hotspot hardware doma postavljen. No pretpostavljam da voo boosta zaradu ili koja je svrha ovoga? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ima i porez i carina na taj iznos. Sad pod što se to gleda, komunikacijska oprema, kompjutori/komponente, mislim da na informatičku opremu nema carine |
Dobro nasao sam distrelec.biz oni su u njemackoj, ali cijena 400eura vat excluded, dakle 25%, sto ispada strasno.
Dok sad to malo tak gledam, meni nije jasno kak ljudi u ovoj drzavi uopce opstaju sa tim 25%, 400 eura je ajd ok, ali dok ti doda jos 100 eura bezveze nije, lol |
Citiraj:
Napravio sam račun i instalirao BetterHash aplikaciju. Malo sam se namučio dok sam ju dodao u izeztke u Kaspersky Endpoint Security ali sam uspio. Testirao sam svih 7 ponuđenih kriptovaluta/algoritama za mining i najbolji su mi se pokazali: - RavenCoin = 7,17 MH/s = 30,43 USD/mjesečno - Ethereum = 12,03 MH/s = 36,95 USD/mjesečno Za ostale kaže da su 14, 10 ili 0,20 USD/mjesečno što nema smisla rudariti. Na kraju sam stavio rudariti Ethereum koristeći Ethash (Phoenix) Algoritam te mi vrijednost varira između 35 - 37 USD/mjesečno, ovisno o opterećenju grafičke i thermal throttlingu. Pošto se dosta grijala (~ 82°C), našao sam upute za MSI Afterburner i "downclockao" ju, odnosno smanjio napon na njenu maksimalnu frekvenciju (valjda sam se dobro izrazio). Uglavnom, sada temperatura ne prelazi 74°C uz ventilator na 100%. Čuje se šum ali ništa strašno uz glazbu. Ostaviti ću sada da radi pa javim rezultate koliko je zapravo uspio izrudariti u 24 sata. Hvala svima na pomoći i savjetima :fala: |
Sa kojom to karticom imaš 7.17MH/s raven?
|
Citiraj:
|
Koliko god da je loše podešena 1060 6GB nemože raditi samo 12MH/s eth :D
Ja bih prije čak rekao da se radi o RX570/580 4GB u zombie modu eth Ali te grafe rade 12.5-13MH/s raven, čak je jedan kolega bio pisao da je preko 15MH/s uspio nagurati |
1 privitaka
Citiraj:
Privitak 23452 |
Citiraj:
|
Citiraj:
Prepodesiti klokove,sa time bi trebao recimo karticu dobiti na 60-70 stupnjeva,uz 50-60% ventilatora ... |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Budem se poigrao još s downclockom ili dodao još koji ventilator u kućište (otvorena stranica mi nije opcija). Kako provjeriti temperaturu memorije - niti HWMonitor ni GPU-Z mi ne pokazuju temperaturu memorije? Citiraj:
A BIOS na kartici ne bih mijenjao - nisam to nikada radio i ne znam koliko je "rizično", a ako bude ovako nekih ~35 USD/mjesečno, sasvim sam zadovoljan i s tim pošto sam svjestan da kartica nije najbolja za mining ali je računalo svejedno upaljeno 24/7 pa da se iskoristi bar za nešto kad se ne koristi (iako mi mining ne smeta trenutno ni u radu). |
Citiraj:
|
Hvala na programu.
Instalirao sam ga ali ni on ne prikazuje senzore za GPU Memory niti ih ima za uključiti u postavkama. Još sam se poigrao sa MSI Afterburner pa sam sada na 69°C i 45 USD/mjesečno što je (meni osobno) dosta veći skok nego 35 USD/mjesečno kako je bilo. |
Tek sam prešao na raven sa 4Gb. Klokovi su mi ostali kao za eth, nije mi se dalo eksperimentirati. HiveOS, teamredminer v.0.8.1
Prosjek nije loš, ali velike razlike, 570 puno slabije od 580. https://prntscr.com/zqkxwj |
Moje su na 14 sve 570-tke ... RVN
|
Podijeli postavke sa sirotinjom :)
|
Evo i ja rudarim od jučer na svojoj 5600XT s Nicehash-om i dobivam od 34-38 MH/s ovisi kako kad. E sad, imam još dosta materijala za proći i istražiti koje se dobio od kolega u Kutku za početnike (druga tema), no imam par pitanja ako bi mogao pojačati profitabilnost, a smanjit potrošnju.
Prvo, mislio sam da je pool mining ono oke za početak dok se sve to ne pohvata, ali nakon malo istraživanja to je zapravo i najbolji način rudarenja za nas koji imamo po jednu grafu samo je bitno izabrati najbolju platformu za rudarenje. Znači trenutno sam na Nicehash, a koliko vidim po youtube-u i općenito po člancima svi su uglavnom na Phoenix mineru pa bi vjerojatno i meni najbolje bilo prebacit se tamo? Također, zanima me u vezi potrošnje struje, uzeo sam onaj nekakav adaper za provjeru potrošnje i uključio ga u utičnicu i u njega uštekao kabel za napajanje kompa. Oko 250W se vrti potrošnja, je li to oke? (ako netko još ima 5600XT, a provjeravao je potrošnju) Ima li netko ovdje da je modao BIOS 5600XT i imate li kakav provjeren tutorial za to da možda povećam MH/s i kojim slučajem smanjim potrošnju, da se uopće upuštam u to? Isto tako događa mi se driver timeout error pa ne znam je li itko imao problema s time od je krenuo majnati: https://i.redd.it/j8t1zxe9a0261.jpg i je li uspio riješit i kako? (na zadnjem driveru sam) Eto, znači od jučer u 14h do danas u 14h dobio sam oko 3.20€ u BTC-u na Nicehash na oko 250W potrošnje pa ako imate kakav savjet ili bilo što da smanjim, pojačam.. javite. |
Citiraj:
|
Nemam afterburner. Nicehash pokazuje 135W (iako svugdje po netu viđam ispod 100W za ovu grafu) za grafu, ali moram gledat cijeli komp jer mi o ukupnoj potrošnji ovisi profitabilnost. Jesi se igrao s postavkama u Radeon Software-u da ti tako malo struje vuče ili?
|
Evo kako se ja patim u rudnicima. Ne'š se 'vako obogatit' nikad!
Code:
https://i.postimg.cc/BZxh559m/rnmiaurs.png |
Citiraj:
|
Ma ako će mi zeznut grafu ne bi dirao bios. Sad sam dobio 40 MH/s jer sam digao frek memorije na 1860, a potrošnja se dignula na 139W.
Budem vidio koja je memorija na grafi. Budem se igrao još i sad Tuningom u Radeon Software-u, a možda skinem i Afterburner pa probam neke postavke koje sam našao na netu. Edit: ipak se ruši kad stavim 1860 MHz pa vraćam na osnovno. |
Vrlo vjerojatno Micron s obzirom na potrošnju
Da je Samsung imao bi ispod 100W |
Ruši se koliko god pipnem MHz memorije i resetira se na default. Stavio sam sad undervoltane postavke i daje isti MH/s kao i na defaultu samo sad pokazuje 10W manje potrošnje pa nek radi tako dok ne budem imao više vremena za igranje.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:55. |