![]() |
Baš se i nebudu proslavili baš sa takvom cijenom i tim specifikacijama, jer za puno manje MOTO G ga pojede za doručak.
Nisam impresioniran! |
Kad se vec spominje tronsmart ts7 pa da se javim jer imam cubot one koji mu je identican. Vec sam pisao o uredaju, ali da nadodam sad malo. Rad na njemu je stvarno super, ekran, baterija isto. Sa donjim tipkama nemam nikakvih problema. Losija strana je kamera koja nije bajna (prije imao arc s i kamera je duplo bolja bila), a po noci je nikakva kao i na ostalim kinezima. Najgora stvar na uredaju je definitivno izrada. Ima lufta, ekran kao da lose drzi i ne djeluje sve skupa najbolje. Ali da, za te novce i je super!
|
@2 die 4
Moto G je single SIM i ima bijednih 8Gb bez mogućnosti proširenja. Treba to uzeti u obzir pa onda Moto G i ne spada u najpovoljnije. |
Mene ovaj mobitel već dugo interesira, samo ne znam da li bi za te pare mogao naći i bolji. Nikako da nađem neku poštenu recenziju na mreži.
Mogao bi biti moj slijedeći mob .... http://www.pandawill.com/zte-nubia-z...ty-p84685.html |
Svida mi se ovaj novi Oppo. Prema videnim informacijama. cekamo detaljniji info :)
|
Citiraj:
|
Pozdrav, Xiaomi mi2s, kolko bi vrijedil kod nad s kineskom garancijom?
|
Evo malo novih vijesti :D
Dobrih vijesti. Izgleda da android 4.4 stiže uskoro :D Što se tiče CM za naše male kineske telefončiće sa mtk6589 soc-om, tu baš nisu predobre vijesti :(. Ekipa je krenula sa projektom za faea f2 i tražili su pomoć na xda forumu, ali to je sve ispalo jako loše jer izgleda kako nedaju source nikome osim tih par pojedinaca koji rade direktni port. To izgleda ekipi ne odgovara pa koliko sam vidio nemaju nijednog dobrog developera osim tipa koji je započeo projekt koji je navodno bolestan i prestao je raditi na projektu do daljnjeg. Imam osjećaj da dok taj source ne bude javno dostupan pa da se grupica odabranih ne uhvati posla CM za naše telefone neće biti :(. |
Znam da negdje pise, ali da ne citam sad sve ispocetka. Zna mozda netko da li i ovaj drugi utor (manji) za sim karticu isto podrzava 3g jer mislim da sam prije citao da ne. Hvala
|
jel misliš dali oba dva utora podržavaju 3g, na koji mobitel misliš ali u principu svi imaju samo da prvi utor radi na 3g drugi samo 2g
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ok. hvala na odgovoru
|
Kod C1, samo prvi utor podržava 3G. Kao kod većine MTK mobitela, drugi podržava utor samo 2G. Jedini izuzetak, koliko ja znam, je Xiaomi Hongmi koji na oba utora podržava 3G.
|
Zopo C2 podržava na oba utora 3G.
|
Citiraj:
MOTO G dolazi i sa 16GB, što je sasvim ok, iako je meni i dalje to veliki minus, ali dual sim meni nije bitan i zbog toga trenutno smatrama da MOTO G nema konkurenciju u svom cijenovnom rangu, a i u dosta višem! |
Moto G postoji u 2 verzije - 8 (170 EUR) i 16Gb (200 EUR) bez poštarine. Omjer uloženo/dobiveno je dobar, ali mene osobno nervira samo 8Gb i nemogućnost proširenja putem sd kartice.
Ali ovo je tema o Kinezima, pa se vratimo na nju. Ima li tko kakvih iskustava sa MTK 6592 octa core modelima? Konkretno me zanima THL T100S. |
pogledaj ovdje ako ti pomogne,španjolci ga imaju
http://www.htcmania.com/forumdisplay.php?f=1359 |
samo da kažem, ako već nije rečeno, koja je glavna mana kineskih telefona: nemaju otvoren kod i prema tome ne podržavaju modane firmware. Problem je u Mediatek-u koji radi SoC no ne poštuje pravila otvorenog koda i prema tome ograničava mogućnost podrške za custom android modove tipa CyanogenMod-a. Dakle zakačeni su SVI mobiteli sa Mediatek SoC-om a to su u globalu svi jeftini kinezi
Više možete pročitati ovdje: http://www.gizchina.com/2013/09/21/m...al-processors/ upravo me to odbilo da kupim kineza, Cubot GT99, jer nemogućnost modanja firmware-a stvara u globalu od njega dummy phone i nemogućnost poliranja eventualnih tvorničkih neoptimizacija (koje su više pravilo neg slučajnost) |
A ovaj na gizchina ga isto lupeta...
Nema Mediatek niti bilo koji drugi proizvođač hardvera nikakvih obaveza davanja sourcea za svoje proizvode. Jel daju nvidia i ati potpuni source za svoje proizvode? Ne, pa zašto bi onda mediatek? Open source community može samo lijepo zamoliti mediatek i nadati se najboljem. |
manje bitno, poanta je da Mediatek nedaje svoj softver da postane open source i da je to mana kineskih Mediatek baziranih smartphoneova
|
Ako ti je to mana, kupi si neki drugi chipset.
Poanta je u tome da gizchina tip lupeta na svojem siteu, a ti prenosiš dodatno iskrivljene informacije ovdje :-) BTW, to je tema koja se prežvakava na forumima već 2 godine. |
Netko je spominjao da nove verzije androida ovise vise o proizvodjacu mobitela nego o proizvodjacu chipa/SoC-a. Zapravo je suprotno, ako proizvodjac cipa kaze da nece suportati na tom i tom cipu tu i tu verziju, onda ju mozes zaboraviti.
|
da napišem koju o Inew v3:
Izgled stvarno moderan te poprilično tanak i lagan. Ekran je vrhunski i u kombinaciji sa dizajnom mobitela daje dojam uređaja od bar 3000kn. :) Kamera po noći slike ok sasvim dovoljne a bljeskalica dosta jaka, bar jača nego kod drugih uređaja koje sam imao. Prednja kamera ima autofocus što prije nisam viđao. Uređaj je standardno maksimalno fluidan te je surfanje na njemu odlično. Na prvom paljenju ima slobodno 700mb rama što mi se čini odlično. Kratko je bio kod mene tako da ne mogu reći za dnevne slike al sve u svemu stvarno moderan i lijep uređaj. Nigdje ne škripi niti nešto tako te mi se čini dosta kvalitetno napravljen te ostavlja dojam puno skupljeg uređaja. Eto toliko ako ima kakvih pitanja rešetajte. :) |
mod: lakše malo sa etiketiranjem |
Menš'čini da je Andi sa Gizčajne plaćen da hvali sve žive i nežive mobitele. Ono, kod njega nema lošeg moba :D OK, možda ih čovjek jednostavno voli, ali njegov review za Newmana N2 ispada da je to jači mob od SGS3 :D
|
Citiraj:
|
Super. Znam da je uvijek pisalo na raznim reviewima da podržavaju 3G samo na prvom slotu i da je to greška kod MTK6589 čipseta.
|
MT6582 chipseti su izgleda po pitanju kamere limitirani na 8MP koliko sam vidio po datasheet-u, možda bi to valjalo imati na umu kod iNew V3 i njihove Sony 13(18)MP kamere.
|
Tih 13MP ionako nitko normalan ne uzima za ozbiljno. Ista je stvar i sa 6589. Svi pišu da je to 13MP, a u stvari se radi o interpoliranih 8MP.
|
Mislim da MT6589 nije limitiran na 8MP vec na 13MP. MT6582 je sasječenija verzija MT6589, podržava manju rezu ekrana, manju kameru, vjerovatno i manje max-rama. Istina da netko upućeniji neće popušiti foru ali svi orgazmiraju sad na iNew V3 pa mora da upozorim nove kupce.
|
I moj Tronsmart MTK6582 ima softverski kameru na 13Mpix dok slike ispadaju bolje na 8Mpix (moje misljenje) nego na tih deklariranih 13 ili 12.6, koliko vec...
|
Citiraj:
Čekam cubot gt99 13Mp (na carini), baš me zanima usporedba slika između ta dva moba. Već si sada nekako mislim da bi lako mogao biti ZTE pobjednik :) No pričekajmo .... |
Čisto sumnjam. GT99 ima iznimno dobre fotografije. Po mogućnosti slikaj istu stvar s Cubotom što si i sa starim mobitelom da vidimo razliku
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Može! :beer: Al da ne moram do Karlovca ako je tako ....
Al svejedno ceš izgubit ...:D Sve me svrbe prsti za jednu sliku nabacit dok me cubot čeka. To možda poslije malo, sad odo malo na trčanje:) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Dvojica kolega u firmi imaju cubota (na moj nagovor, a sve o njemu u biti znam s foruma). Obojica prakticki vise ne pricaju sa mnom... Takvo govno od mobitela vec dugo nisam vidio. Za te pare je jedan Lenovo a820 avion aviona nad avionima.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:21. |