PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Irvin 03.04.2015. 06:59

ja, michelin, ja. Živjo :chears:

2 die 4 03.04.2015. 14:05

Ili Schwalbe

Laszlo 03.04.2015. 15:35

Pozdrav ekipa, trebao bih savjet oko kupnje rabljenog bicikla. Nemam više živaca krpati svoj jer se raspada doslovno.
Bicikl bi koristio za vožnju otprilike 70% cesta, 30% offroad.

Odabir sam sveo na iduće bicikle:
Scott Reflex 40 - oba mjenjača Alivio, mehanički diskovi Tektro
Giant Revel 2 - oba mjenjača Alivio, Tektro V-brake
Felt Racing Chat - prednji mjenjač Alivio, stražnji mjenjač Deore, mehanički diskovi Shimano
Fuji Tahoe LE - oba mjenjača Deore XT, Shimano V-brake

Ono što mene najviše zanima bih li trebao ići na opciju diskova ili v-brake, tj. valjaju li šta ovi mehanički diskovi koji su navedeni?
I naravno savjet oko samog bicikla ako imate pošto neznam kakve su rame i kakve su kvalitete navedeni bicikli u usporedbi jedni s drugim.
Hvala unaprijed na pomoći :)

Irvin 04.04.2015. 08:02

raporat

elem,

evo kako se razmontirat u jednom danu: sakupili se na Mihaljevcu Družba Tadije Tadića: Sanda, Vlado, MarkoE, MarkoF i ja...bus u 8,50h...brbrbrbr i do Tomislavca, presvlačenje pa na 57icu...fijuuu svi dropovi prohodni, samo na početku još ona 2 debla treba preneti bajs. Podloga mnogo muljava beše jer je padalo dan i noć prije. Baš smo se izlomili, posebno u kanalima no merak je pravo. Sandi kvar na menjaču, pa je opet išla no-chain i to kroz kanale. Stanem ja dole kod onog kamena da snimim liniju, pomaknem se u levo i škicam, prođe Sandra i lepo mi pokaže kako se ide skroz desno u vododerinu i imaš 2 opcije: skočiti kamen ili nadesno ga obići, ima taHman lepi chicken. I dok ja tako gledam dolazi MarkanE i kako je konto da sam na stazi stisne hopice i teatralno okine OTB. Prašina dole i brbrbrbr dalje...

Diona, svlačenje kišnog (jedini nosio i pun pogodak jer je bilo muljavo samo tako). Sanda veli ja ću gurat gure i ode, a mi lagano cuga+pljuga i Lojnščina, pridružio se i VeKy (norco manik crveni)...on je kren'o ranije. Sastala se Družba na lOOgarnici...Sanda ode na 57icu jer joj to pasalo zbog prijevoza koji ju je šlepao do ordinacije...

A mi lagano preko livade do Vrha...Zlatni Medo, oblačenje i na 9-ku. MarkoE vodič...hijaooo koja razlika u podlozi. 9-ka je barutana pravo i vozili smo novu singlicu. U donjem delu se okrene levo na singlicu, onu sa kontra nagibom i prije nego izbija u rocky-garden ne spustiš se dole desno nego opet levo i samo gaaas. Singlica je kanadski stil, tepih od iglica...jedino što se onda preskače kamenjar. Singlica je super složena i kad se ušemi onda se može u skoro svaki zavoj uskakat sa bregića koji su prije (nešto kao mali jašizid=wallride). Jašizid je inače nova kovanica koju je MarkanF iskov'o :D

9-ka je baš bila raketa :zdero:

Vlado menja vazdušnu na kraju, mi pakiranje i pravac Medo. Brbrbbr i heto nas kod tvrđe...podloga se u 2 dana drastično promenila, mi zagrizli i gaaaas. Ah, meraka. Završimo i vele Biggy i MarkanE da idu doma, gledamo se Vlado, MarkanF i ja...staklene oči i nakon vakog prvog spusta znamo da samo more biti bolje pa se opet vrnemo na još 1x. Popnemo se i ufati Družinu šećeroza. Tijekom dana se lomili keksi, čokse, sendviči i ja to sve gledam i znate kako je bilo pravilo u Partizana: "druže, uvek uz sebe 1 krišku hleba i vode u čuturici". Vođen tim i takvim ja u rancu na dnu imam (da mi je što dalje za dovatit :D) 2 čokse i nekoliko traubena...Podelimo to drugarski, osmeh od uva do uva i peglaj Medu...hijaooooo

Fijuuu i heto nas u parking zoni Mihaljevca kad ono Ralloneov bmw se sunča...krenulo je sa after-job rajdanjem :goood:

Išaketali se mi, Vlado i MarkanF odoše neke hambiće zdrobit, ja mado...odradim kaj trebam doma i bacam se u krpe, u delovima sam bio, razmontiran...kako dobaaaaar osećaj :beer:

ponovilo se!

Last man standing - accomplished

@ Bane i gume za legu: da, svakako schwalbe no ja sam ih u startu izbacio zbog cene...sve su njiove preko 200kn...:)

2 die 4 04.04.2015. 20:55

Ali i vrijede ;)
I nisu sve, ove moje su bile oko 170kn
A ima i puno jeftinijih
http://shop.dinamic.hr/index.php?productID=737
http://shop.dinamic.hr/index.php?productID=499
http://shop.dinamic.hr/index.php?productID=576

;)

P.S. evo gdje su im poslovnice i imaju večinu na lageru, a ako ne, onda naruče bez problema.
http://shop.dinamic.hr/index.php?aux_page=aux1

Irvin 05.04.2015. 10:00

Vuzem :)

Draga braćo i sestre Hrišćanska, svima koji slave - Христос воскресе :chears:

Braći i sestrama Židovske vere - Hag Pesah Sameah! :chears:

Svima ostalima želim dobar odmor, a kaj se tiče smisla blagdana to bi meni bilo najjednostavnije objasniti vako a da svi razumemo: Sloboda je ono kad izaberemo slobodno vreme provesti u nečem dobrom, korisnom - u šumi, a Vuzem je svaki put kad se zdrobimo da nas rođena majka nemore prepoznat pa opet nakon n-dana, tjedana...počnemo stiskat gripove i skakutat po bregima :D

Nema labavo :beer:

Shoshy 05.04.2015. 11:35

Maheri, sretan Uskrs!

Lovrix 05.04.2015. 13:24

Sretan Uskrs mačori :)

Amdejac 05.04.2015. 14:48

Sretan Vam Uskrs.
Dobro se najedite da možete pedalirat. :p

Sreća pa su ova gume došle s bajkovima. :) Neznam baš da bi ih si sad mogao priuštiti. :(
http://www.hutchinsontires.com/en/mtb/10-python.html
http://shop.maxxis.com/c/crossmark-bike-tire

Cuky 05.04.2015. 15:37

Sretan Uskrs braćo! :D

@amdejac - get used to it. Kostaju gumicetine :/

Irvin 06.04.2015. 21:20

na breg

elem,

sjutra, utorak, smo okolo 10-10,30h kod Dione pa bujrum 'ko mere. Vozi se Sljeme pa Medo po principu: "Last man standing" :zdero:

:chears:, nema labavo :cool:

Shoshy 06.04.2015. 21:37

Odite 12icu isprobati, nama se danas nije dalo :D
Prica se da vise nema debla na singlici, al nitko nezna kak to sad lici. Za slucaj da ste zaboravili, 12ica zavrsava na Medi :D

Btw, Jackov reign izgleda prejebeno :chears:.

Laszlo 07.04.2015. 13:01

Citiraj:

Autor Laszlo (Post 2759682)
Pozdrav ekipa, trebao bih savjet oko kupnje rabljenog bicikla. Nemam više živaca krpati svoj jer se raspada doslovno.
Bicikl bi koristio za vožnju otprilike 70% cesta, 30% offroad.

Odabir sam sveo na iduće bicikle:
Scott Reflex 40 - oba mjenjača Alivio, mehanički diskovi Tektro
Giant Revel 2 - oba mjenjača Alivio, Tektro V-brake
Felt Racing Chat - prednji mjenjač Alivio, stražnji mjenjač Deore, mehanički diskovi Shimano
Fuji Tahoe LE - oba mjenjača Deore XT, Shimano V-brake

Ono što mene najviše zanima bih li trebao ići na opciju diskova ili v-brake, tj. valjaju li šta ovi mehanički diskovi koji su navedeni?
I naravno savjet oko samog bicikla ako imate pošto neznam kakve su rame i kakve su kvalitete navedeni bicikli u usporedbi jedni s drugim.
Hvala unaprijed na pomoći :)

Itko? :/

Cuky 07.04.2015. 13:28

Ako imas priliku probaj svaki od njih i uzmi onaj koji ti najbolje lezi.

Sto se tice opreme, sve je to tu negdje. Ako bi volio imat disk kocnice, i kasnije jos neke bolje/jace (mogucnost nadogradnje), onda idi na Felta.

zgmmax 07.04.2015. 13:35

Ako ces vozit cestu u vecini slucaja bolje ti je da gledas trekking bicikle ili cyclocross.

Laszlo 07.04.2015. 15:30

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2761597)
Ako ces vozit cestu u vecini slucaja bolje ti je da gledas trekking bicikle ili cyclocross.

Razmisljao sam o tome, medutim to kad bih vozio offroad bi bila ipak malo zahtjevnija voznja (sume, grbavi tereni, itd.) pa neznam bi li mi trekking i cyclo to izdrzali?

Citiraj:

Autor čuks (Post 2761593)
Ako imas priliku probaj svaki od njih i uzmi onaj koji ti najbolje lezi.

Sto se tice opreme, sve je to tu negdje. Ako bi volio imat disk kocnice, i kasnije jos neke bolje/jace (mogucnost nadogradnje), onda idi na Felta.

A jel valjaju sta mehanicki diskovi? Jel se lako savijaju, kvarovi, itd.?
I sto se tice samog kocenja i kontrole jel to tu negdje ili je velika razlika diska vs. v-brake?

Chuxonja 07.04.2015. 15:55

Ja se na mehanici vozim već neko vrijeme i nemam niš posebno za prigovorit, a rokam sa time sljeme i svakakve pizdarije. Velika prednost diska je kad potegneš kroz 4-5cm blata i usereš cijeli obruč, ne smeta ti za kočenje :D

Shoshy 08.04.2015. 08:24

Citiraj:

Autor Laszlo (Post 2761657)
A jel valjaju sta mehanicki diskovi? Jel se lako savijaju, kvarovi, itd.?
I sto se tice samog kocenja i kontrole jel to tu negdje ili je velika razlika diska vs. v-brake?

Ovak na prvu ce ti v-brake biti jaci od mehanickog diska (osim ako ne govorimo o nekom ekstra kvalitetnom disku poput avid bb7). Veca razlika ti je u konzistentnosti koristenja, pogotovo ako ces imati samo 160mm disk.

Cuky 08.04.2015. 09:22

Sumnjam da je v-brake sto dolazi na tom bikeu neki kvalietniji tako da bih ja isao na mehaniku. Ako nista, bar iz razloga sto se kasnije mozes lako prebacit na hidrauliku.

Monte 08.04.2015. 13:33

Trebam nove obruce za XC bajk. Imam 110kg s opremom, vozi se sljeme uglavnom. Gledam WTB i23 nemrem se odlucit uzet Kom ili frequency??

Vuco 08.04.2015. 14:11

Samo radi kilaže bi išao na Frequency, obzirom da ne znamo što i kako voziš. No ako ne gaziš XC bajk van makadama/ceste, onda će i KOM biti ok.

Mar 08.04.2015. 14:20

Meni se KOM baš i nije iskaza na 29", zadnja mi je otišla u biber nakon ne toliko ekstremne vožnje po kamenjaru i lako se dentala prije zbog malo manjeg tlaka...

Možda Mavic? XM819 ili EN821 bi tribali biti dosta čvrsti i ne triba ti traka za tubeless.

riceburner 08.04.2015. 15:03

za tu kilazu i malo zescu voznju ja bih uzeo 823...
ja imam sad jos 3 seta sa 819, imam jedan set 819 sa 2.0 alpina i fat albert gumama i svega par puta je bilo dotezanje zbica, ne vozim divlje i ne skacem, ali vozim po kamenju i sa opremom sam blizu 120kg...
al da radim novi set kotaca uzeo bih definitvno 823 i ne brinem brigu...

Vuco 08.04.2015. 15:09

A ono, EX823 su 50+% teži od KOM-a, moraju bit čvršći. EN821 je više manju na pola između KOM i Freq i23.

Monte 08.04.2015. 15:31

Sad vozim Alexrims ZX24 i nisam ih razvalio nego su mi zbice pocele pucat nakon 2,5 godine pa bi sad sve preslozio s novim nabama. Pa ak oni drze valjda ce i Frequency drzat. Cine mi se tezinom i cijenom best buy.

Vozim se po sljemenu najviše po 9 i 18-20 nisu to sad neke prezahtjevne staze

Shoshy 08.04.2015. 22:59

Lol decki, kakav EX823. To su DH obruci od 650g koji dolaze na Deemaxu.
Rice, dobro da nisi doubletrack preporucio.

Vuco 08.04.2015. 23:12

Citiraj:

Autor Monte (Post 2762378)
Sad vozim Alexrims ZX24 i nisam ih razvalio nego su mi zbice pocele pucat nakon 2,5 godine pa bi sad sve preslozio s novim nabama. Pa ak oni drze valjda ce i Frequency drzat. Cine mi se tezinom i cijenom best buy.

Vozim se po sljemenu najviše po 9 i 18-20 nisu to sad neke prezahtjevne staze

Bit će to sa Frequency čisto u redu, mada mislim da možeš komotno i na lakše ići. A i Tubeless sa novim obručima nije za odbaciti ;)

Monte 09.04.2015. 04:45

Ici cu na frequency rade nek su cvrsci:)
Tubeless cu slagat samo moram uzet neke gume bolje sad imam continental iz rog jome neznam jel bi to drzalo.

Koju velicinu nipla staviti? 12mm? O cemu to ovisi?

riceburner 09.04.2015. 17:39

pa kolega je jasno napisao da ima 110kg, samo to ocito nitko osim mene i vuce ne uzima u obzir, a ti shosy ocito nisi imao u rukama 823 i deemax...

De5tr0yer 09.04.2015. 18:59

Ma daj molim te, kad je kome za XC ili slabiju vožnju trebao DH obruč? Valjda si samo ti imao takve kotače ko zalihu ak dođeš do 200kg :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:30.