PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275486)

Brko 12.06.2018. 12:43

Ako mu ta tlaka vrijedi 20 kn, onda u redu :) meni je lakše dat 20 kn i ne zejebavat se sa time :D

Sent from Usreo Mobara

rak21 12.06.2018. 12:50

Kupio sam jos prije BK Package Disabler (BK Manager) ali nije mi se mogao aktivirati nakon stavljanja Oreoa a ne vidim ga vise u storu, imal pomoci?

Brko 12.06.2018. 12:58

Imaš, samo je drugi store. I opet moraš platit.

Sent from Usreo Mobara

xlr 12.06.2018. 13:39

Nakon sto par puta platis za taovu pizdariju 20kn, onih 90 sekundi koliko treba da se apk builda preko pc-a i instalira na mob odjednom zvuci kao bolja opcija. Been there, nikad prije nisam radio u android studiju i moram priznati u 10min sam pohvatao svih 5 klikova misem. Jednostavno nema izgovora da ne proba :)

Brko 12.06.2018. 13:44

Moj je izgovor da sam prije to kupio nego je Čuki dao uputu ovdje :) ali nema veze. Kako sam poštelao Disabler i instalirao Disconnected Pro, nikad više ih nisam čuo ni vidio, samo puni i vozi :)

Sent from Usreo Mobara

Mar 12.06.2018. 13:48

Jel je i vama zbrejkan Gcam nakon Orea?

Meni radi jedino u Nexus6 modu sa "normalnim" i ne Pixel ZSL postavkama, ali i to samo par fotografija i onda se smrzne.
Ako uključim ZSL i Pixel postavke nakon 2-3 sekunde se smrzne viewfinder iako se može ući u postavke i vratiti sve na staro.

Proba sam clear cache i delete data pa reinstall ali interesantno vraća mi postavke čak i nakon toga, tako da mislim da nisam izbrisao config file pa je možda i do toga. Ima li tko ideju di se nalaze?

Brko 12.06.2018. 13:53

Je, zbrickan je i od onda ga ne koristim više. Sasvim pristojan je i dalje stock app. Nadam se da budu to riješili.

Sent from Usreo Mobara

xlr 12.06.2018. 13:57

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3202401)
Moj je izgovor da sam prije to kupio nego je Čuki dao uputu ovdje :) ali nema veze. Kako sam poštelao Disabler i instalirao Disconnected Pro, nikad više ih nisam čuo ni vidio, samo puni i vozi :)

Sent from Usreo Mobara

Same here, dvaput kupovao (ne bi vise, hvala), pobrao neko smece sa disconnect apkom (bad source), rjesio to, nasao ispravan disconnect, pa digo ruke i vratio se korijenima adhella. Rootao bi ga nultog dana da sam znao koliko cu vremena i para potrositi na - glupe reklame i apk manager :D

Cuky 12.06.2018. 14:20

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3202383)
Ako mu ta tlaka vrijedi 20 kn, onda u redu :) meni je lakše dat 20 kn i ne zejebavat se sa time :D

Sent from Usreo Mobara

Kupio sam ga i ja u startu :D

Trenutno vrtim oboje, jedan ubija nepotrebne aplikacije, a drugi reklame.

Ako bk disabler bude kenjao prelaskom na oreo bar znam da imam alternativu ;)

Yebali majku jos nema orea za see csc. A neda mi se to rucno drkavit.

rak21 12.06.2018. 15:52

Citiraj:

Autor Cuky (Post 3202416)
Kupio sam ga i ja u startu :D

Trenutno vrtim oboje, jedan ubija nepotrebne aplikacije, a drugi reklame.

Ako bk disabler bude kenjao prelaskom na oreo bar znam da imam alternativu ;)

Yebali majku jos nema orea za see csc. A neda mi se to rucno drkavit.

Da, BK ne radi na Oreu, odustao sam od njega (ne pada mi na pamet kupovati drugu, ni jedna ne radi duze od par mjeseci) i poiskljucivao sve sto se moglo iz samih settingsa.

Ja sinoc odradio apdejt na BTU, nije neki problem. Sasmung restore povuče skoro sve (razmjestaj ikona, settingse, pozivi, poruke, vocap, viber, slike, dokumente, cak i aplikacije koje sam "skinuo" mimo google playa :) ). Ostavis preko noci ako nemas brzi net i do jutra si ko nov :)

Samsung restore mi je zapeo pred kraj (vjerojatno zbog tih appova mimo playstorea) ali 1 reset i odradio je sve do kraja.

Ako ce tko dizati BTU, saljem link na GDrive sa svim potrebnim da ne morate skidati fw par sati (Odin, 8.0 BTU fw i po potrebi zadnji driveri ako nemate Kies); https://drive.google.com/drive/folde...Tb?usp=sharing

Jedino sto cete trebati podesiti settingse za 4g po uputama xlr-a iznad jer ne radi autofdbox, no to je 20 sec posla.

Čini mi se (za sad) da sam riješio i dosadni Samsung Pay sto je iskako odozdo; disejblati i deinstalirati se ne daju ali u popisu aplikacija sam ih force closao i pobrisao sav keš i data, ugasio sve dozvole i pristup notifikacijama te vratio na tvornicku verziju (gore desno na 3 tockice).

Brzina O vs N; https://www.youtube.com/watch?v=1YH667-IeAc

Hrvoje_24 12.06.2018. 17:23

Meni na otključani S7 još uvijek Oreo nije stigao...malo je čudno da su svi brendirani prije dobili

rak21 12.06.2018. 20:30

https://saintlad.com/install-youtube-vanced-edition/

Ovdje mozete naci upute kako instalirati Toutube Vanced na rutane ili nerutane uređaje (original jutub app modificran kao Youtube Red) sa brdom korisnih opcija (background play, lock play, no ads).

Ja sam stavio black unrooted verziju i radi odlično, jedino što morate skinuti i microG apk koji je potreban da se ulogirate u svoj jutub acc.

EDIT: Nego, zamima me kako na Oreu posložiti notifikacije po prioritetima (kao npr. na iphoneu). Primjerice želim da mi određena notifikacija uvijek bude na vrhu a ne da ode dole kako dodu neke druge, meni manje bitne notifikacije.

Cuky 12.06.2018. 22:07

Citiraj:

Autor rak21 (Post 3202445)

Ja sinoc odradio apdejt na BTU, nije neki problem. [/url]

Ma neda mi se radit backup fotki i drugih aplikacija i profila na njima koje koristim za posao jer bi to potrajalo pun q. Kad dodje dodje.

Citiraj:

Autor Hrvoje_24 (Post 3202480)
Meni na otključani S7 još uvijek Oreo nije stigao...malo je čudno da su svi brendirani prije dobili

I ja sam na otkljucanom. Ocekivao sam sto i ti, al ocito to nije tako :)

Citiraj:

Autor rak21 (Post 3202528)

Je, super aplikacija. Koristim je od kupovine s7. Najveca prednost je sto nema reklama.

ALiEN17 12.06.2018. 23:43

nakon danasnje inatalacije orea na s7 - ne mogu se nacuditi kako se sve ubrzalo!

rak21 13.06.2018. 00:38

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 3202591)
nakon danasnje inatalacije orea na s7 - ne mogu se nacuditi kako se sve ubrzalo!

Meni isto djeluje dosta brze ali android je to, daj mu malo vremena :D Nakon desetljeća korištenja ajfona (s tu i tamo kojim izletom na robota dok cekam novi model; Google Nexus 1, LG G2, SGS4) koji su radili isto i 1. i 501. dan, to mi je najveca mana kod androida; uspori se plus gratis neobjasnjivi battery drain, (nepostojeci) apdejti..

Rekao bih da su ubrzali animacije pa djeluje respozivnije..

Mar 13.06.2018. 11:17

Što se ništa ne da napraviti u vezi cell standby battery draina na Oreu?

xlr 13.06.2018. 11:39

Bez brige decki, lag je i dalje tu :D Nekad imam cudne crne ekrane kada otkljucavam mob, pa ga moram power tipkom lockat pa opet unlockat... Postoje lagovi tu i tamo u poznatim appovima i mjestima, al me to ne dira bas.

rak21 13.06.2018. 13:37

Citiraj:

Autor rak21 (Post 3202528)
EDIT: Nego, zamima me kako na Oreu posložiti notifikacije po prioritetima (kao npr. na iphoneu). Primjerice želim da mi određena notifikacija uvijek bude na vrhu a ne da ode dole kako dodu neke druge, meni manje bitne notifikacije.

Da kvotam sam sebe, zna li netko, xlr?

Citiraj:

Autor Mar (Post 3202684)
Što se ništa ne da napraviti u vezi cell standby battery draina na Oreu?

Za sada nemam nikakav drain no tek sam prekjucer stavio oreo pa ono, stigne :D

Bas zato sam i stavio 8.0, na nugatu mi je poceo opako musti bateriju bez juziđa.. No imao sam nekoliko apk.ova od zamza s8 gore (launcher, finder, music) pa je zato cuclao..

xlr 13.06.2018. 14:10

Zasvajpaj notifikaciju i vidjet ces ikonu settingsa pa klikni i poigraj se s priority opcijama. Kod mene su chatovi i playeri pod urgent, sve ostalo bitno na normal, a sve nebitno na low (skriveno iz status bara i sa lockscreena, ali vidi se na dnu kada ekspandam notifikacije)

https://imgur.com/a/bizRiVO

panda505 13.06.2018. 18:07

Netko sa preporukom markice/kaljenca za S9 - ako ima dobrih

coconut 13.06.2018. 18:15

Ja sam si uzeo Spigen Tough Armour (Graphyte Gray) i najjeftinije zaobljeno staklo. Staklo nije idealno što se tiče otisaka prstiju, ali dobro pokriva ekran. Jedini problem je vrh stakla obzirom da ima manju površinu na koju se lijepi zbog otvora za kameru i razne senzore.

rak21 13.06.2018. 18:23

Citiraj:

Autor xlr (Post 3202735)
Zasvajpaj notifikaciju i vidjet ces ikonu settingsa pa klikni i poigraj se s priority opcijama. Kod mene su chatovi i playeri pod urgent, sve ostalo bitno na normal, a sve nebitno na low (skriveno iz status bara i sa lockscreena, ali vidi se na dnu kada ekspandam notifikacije)

https://imgur.com/a/bizRiVO

Thx, poigrat cu se malo s opcijama. Za sada sam upalio data saver i dao pristup skoro svima osim fajzbuku i vecini gugletovih aplikacija koje ionako samo ruju u pozadini..

Citiraj:

Autor coconut (Post 3202808)
Ja sam si uzeo Spigen Tough Armour (Graphyte Gray) i najjeftinije zaobljeno staklo. Staklo nije idealno što se tiče otisaka prstiju, ali dobro pokriva ekran. Jedini problem je vrh stakla obzirom da ima manju površinu na koju se lijepi zbog otvora za kameru i razne senzore.

Kako stoji stvar sa odjepljivanjem rubova i ulaskom prasine? Može slika da vidimo kako izgleda na mobu?

coconut 14.06.2018. 13:37

U planu im je mob sa sklopivim ekranom. Cijena? Skromnih 2k $.

https://www.gsmarena.com/samsungs_fo...news-31668.php

Bleki 14.06.2018. 14:34

S7 T-com oreo dostupan. Meni povukao update preko smart switcha.

rak21 14.06.2018. 17:03

BTU 0reo dobio update danas, 71 mb..

coconut 18.06.2018. 15:48

Pokušao sam tokom vikenda instalirati Oreo na S7 (VIP). 0 bodova - ni OTA ni SmartSwitch nisu rekli da ima update.

Hrvoje_24 19.06.2018. 09:51

Citiraj:

Autor coconut (Post 3204054)
Pokušao sam tokom vikenda instalirati Oreo na S7 (VIP). 0 bodova - ni OTA ni SmartSwitch nisu rekli da ima update.

Kad sam bio na HTCu,mislio sam da su oni spori,ali Samsung je gori 3 puta :D. Vec ce P izaci dok ovi puste Oreo.

Brko 19.06.2018. 10:02

Mogli ste Oreo flešati LEGALNO i BEZ GUBITKA GARANCIJE kao i mi još tamo za prvi maj :D to što naši operateri kilave, nije Samsung kriv :D ali da, u odnosu na ostale, kasne, ali i S7 je 2 godine star uređaj ;)

Sent from Usreo Mobara

schetz 19.06.2018. 10:14

Kasne oni fino ,i za 2 godine star telefon. Iako, malo me i Sony razmazio u zadnje vrijeme,updatei idu i na 2 godine stare uređaje puno brže. Midrejnđeri 😁

Kako oni imaju to riješeno s operaterima ?
Zadnjih godinu dana čini mi se, su redovni na tom polju.

Hrvoje_24 19.06.2018. 11:26

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3204253)
Mogli ste Oreo flešati LEGALNO i BEZ GUBITKA GARANCIJE kao i mi još tamo za prvi maj :D to što naši operateri kilave, nije Samsung kriv :D ali da, u odnosu na ostale, kasne, ali i S7 je 2 godine star uređaj ;)

Sent from Usreo Mobara

Misliš sa onim za UK jel? Ako ti nije problem,zamolio bi te da mi u inbox napišeš kratak postupak.

Hvala :)

Brko 19.06.2018. 12:02

Da, mislim na taj ;) kolega xlr je napisao uputu pred koji dan ;)

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3202101

Sent from Usreo Mobara

rak21 19.06.2018. 12:19

Citiraj:

Autor Hrvoje_24 (Post 3204266)
Misliš sa onim za UK jel? Ako ti nije problem,zamolio bi te da mi u inbox napišeš kratak postupak.

Hvala :)

http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=5170

...a ovdje imas i sve potrebno za postupak

coconut 19.06.2018. 13:05

Uopće mi se ne žuri. Koristim S9 i taj S7 mi je čisti backup mob.

mandak 19.06.2018. 21:06

Ja sam ne davno kupio Samsung Galaxy A8 (2018) na kojemu je Nougat 7.1.1. Po Internetu čitam da bi Oreo trebaoi biti u 3. kvartalu ove godine, znači na ljeto. Uređaj izašao ove godine, a na njemu Nougat. Prije sam imao LG G4.

coconut 23.06.2018. 13:00

Samsung planira izdati uređaj sa Andoid Go OS-om
https://www.sammobile.com/2018/06/22...f-new-markets/

S10 će odbaciti skener zjenice oka i trebao bi imati FR u ekranu
https://www.gsmarena.com/galaxy_s10_...news-31820.php

Mar 25.06.2018. 19:27

I jel itko na kraju uspija išta napraviti vezano za standby drain na s7 i oreu?

xlr 26.06.2018. 08:37

Otkad si prvi put spominjao neki drain bas sam malo bacio oko. Ova 4 dana po sloveniji sa losim netom itd idle drain je bio normalan. Kad sam doma na wifi takodjer izgledalo sve normalno, nema iznenadjenja. BTU oreo i full wipe nakon updatea.

Mar 26.06.2018. 10:59

Ja sam isto napravija full wipe, ali nisam flashao ostale pakete osim glavnog fw-a (btu preko odina).

Ne znam da li je možda do toga? Iako je kasnije došao update OTA pa bi valjda svi paketi trebali biti updateani.

Mar 30.06.2018. 12:01

Sad sam ponovno flasha sve pakete za btu preko odina pa ćemo vidjeti. Nakon toga full wipe.

Battery drain je bio grozan, od 7 do 9h ujutro je izgubio 6% u standbyju bez korištenja, znači drain 3% po satu i sve to je otišlo na Cell standby.

theo 30.06.2018. 12:30

Ne pomaze to, sve sam probao. Ja sam natrag na nougatu zbog toga.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:42.