PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kineski mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=249250)

coconut 13.01.2014. 06:47

@sokre
Italija - s ovima je netko imao problema glede dostave, pa treba prvo pitati
Njemačka

@goran
Nisam se registrirao, samo sam simulirao kupnju. Račun mi je ispao 376 EUR što znači da za 2.800kn dobiješ mob u rangu XZ1 sa 2g. gare. Vrlo isplativo uz uvjet da ti siva boja nije problem.

c-shadow 13.01.2014. 07:52

Iskustva s naručivanjem moba sad pred kinesku novu godinu?
Kaže mi seller na merimobiels da ako sad platim da preko free shippinga mi se može dogoditi da ide i preko 2 mj. Predlaže uzeti barem sing post (8$), sve ostalo mi preskupo.
Ima to efekta ili će paket zaglaviti tamo neovisno?

RAUL 13.01.2014. 08:45

Moja su iskustva ako se uzme SG da se u velikoj vecini izbjegne PDV.Izgleda da su se carinici okomili na posiljke DE i SE.

c-shadow 13.01.2014. 08:59

Pod DE i SE misliš na što točno?

RAUL 13.01.2014. 09:14

Postom kojom kinezi salju.

coconut 13.01.2014. 10:00

Ako ti nije hića, pričekaj da im prođe Nova godina.

chief_wolfinjo 13.01.2014. 10:09

kineska nova godina započinje 31. siječnja i traje oko 23 dana :D

c-shadow 13.01.2014. 10:19

Jutros bio na chatu s ekipom na minidealu i merimobiles.
Meri - svaka čast, dobre informacije, engleski im je na nivou, sve 5.
Mini - katastrofa, onaj chat provider, web nikako da se pokrene, kad se pokrene javi se neka ženskica , postavio joj 4-5 direktnih i jasnih pitanja, odgovara sa yes/no i na pola pitanja ništa. odgovor čekam po 5 minuta i na kraju otišli u timeout. Opis proizvoda im je krivi, piše da je mob sivi, a ženska na chatu veli da imaju samo crne...
Da ne nabajam dalje :-)
Na kraju uplatio na meri, uzeo taj SG post pa ćemo vidjeti, nije žurba, a imam dobra iskustva s tom poštom :-)
S malo sreće, možda paket izađe iz kine prije kraja mjeseca. BTW, godina konja - baš me zanima kakva će biti :)

coconut 13.01.2014. 11:13

Panda nudi Zopo ZP980+ (octa core 1.7GHz, 1Gb, 16Gb, 5") za 269$. Prvih 100 kupaca za istu lovu dobija 32Gb verziju.
http://www.pandawill.com/catalog/product/view/id/62728

dak0001 13.01.2014. 11:28

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 2526819)
Jutros bio na chatu s ekipom na minidealu i merimobiles.
Meri - svaka čast, dobre informacije, engleski im je na nivou, sve 5.
Mini - katastrofa, onaj chat provider, web nikako da se pokrene, kad se pokrene javi se neka ženskica , postavio joj 4-5 direktnih i jasnih pitanja, odgovara sa yes/no i na pola pitanja ništa. odgovor čekam po 5 minuta i na kraju otišli u timeout. Opis proizvoda im je krivi, piše da je mob sivi, a ženska na chatu veli da imaju samo crne...
Da ne nabajam dalje :-)
Na kraju uplatio na meri, uzeo taj SG post pa ćemo vidjeti, nije žurba, a imam dobra iskustva s tom poštom :-)
S malo sreće, možda paket izađe iz kine prije kraja mjeseca. BTW, godina konja - baš me zanima kakva će biti :)

haha, jbt, čini se da smo u isto vrijeme komunicirali sa minidealom, jer i meni se Isto dogodilo (timeout) ... pa nas nije stigla "obraditi"
Ja sam kod njih uplatio 17.12. a već 10.01. sam dobio mob, tak da s te strane nema problema
A za Meri sam do sad čuo samo pohvale.

fora 13.01.2014. 15:32

Jutros sam htio ubosti jedan mysaga m1 sa focalprice SecKill akcije, ali u pola sata nisam uspio čak ni stranicu njihovu otvoriti. Poslao sam im žalbu da nedaju ljudima iz Croatie priliku za nabavu jefinih mobitela. :fiju:

ultrazena 13.01.2014. 17:49

Za nezahtjevnog korisnika

Rodbina me traži i pita - za nezahtjevnog korisnika - do 80$ (znači da radi i da se ne kvari!) KingSing K2, HTM A6 ili HTM M1?
I da li je tko naručivao s prcfrog.com? Ima niže cijene od Geeka... ali da nije neki bezveni scam site..

Brko 13.01.2014. 21:23

Citiraj:

Autor fora (Post 2527024)
Jutros sam htio ubosti jedan mysaga m1 sa focalprice SecKill akcije, ali u pola sata nisam uspio čak ni stranicu njihovu otvoriti. Poslao sam im žalbu da nedaju ljudima iz Croatie priliku za nabavu jefinih mobitela. :fiju:

Da, Croatia im je bitan faktor. Nakon tvoje žalbe su našli Croatiu na karti, u wikipediji vidili koliko nas ima. Kad im se ukazao broj stanovnika zemlje, vjerojatno su tvoju žalbu proslijedili u spam budući njih ima u tom kvartu tolko.

vlovrec 13.01.2014. 22:09

Citiraj:

Autor generic (Post 2526688)
Kakav je Qualcomm MSM8225Q po pitanju baterije?

Pikiram ubosti ovo kao privremeno rješenje.

Meni izdrži dan-dva, imam isto MSM8225Q i 2000mAh bateriju

lowrider 14.01.2014. 08:20

Citiraj:

Autor generic (Post 2526688)
Kakav je Qualcomm MSM8225Q po pitanju baterije?

Pikiram ubosti ovo kao privremeno rješenje.

Ja bi nešto takvo za oko 100 dolara.
Meni je bit dual sim i ekran 4.5"+
Ima nešto best buy ili je ovo ok?

coconut 14.01.2014. 09:51

Teško ćeš naći Snapdragon mob za tu lovu. Pregrizi tih 15$ i uzmi ga.

boris1408 14.01.2014. 13:34

Citiraj:

Autor coconut (Post 2526437)
Definitivno fotke nisu nešto naročito - jelka je dosta zrnata, a krov kuće iza Focusa je nejasan.

Slike su odlične, ove dnevne bi se dale usporediti sa puno jačim i skupljim komercijalnim mobitelima. Ne razumijem šta ti očekuješ od 10mm tankog smartphona?
Kako nitko ne pljuje recimo to kako lumia 520 nema bljeskalicu ili kako bi slike note 2 mogle biti bolje po noći? Za ljude koji hoće fotoaparat tu je fotoaparat ili lumia 1020, ostalo je sve loše ako ćemo tako.
Nemoj shvatiti ovo kao napad na tvoj post već činjenicu da kad treba popljuvati kineza koji košta kao dvije rate za note2 svi pljuju, a kad treba popljuvati slike po noći slikane sa note 2 nitko ništa.
Citiraj:

Autor stops (Post 2526547)
Da moj ZTE fotka ko ovaj Tronsmart (po danu) skako bi od srece

Neznam na koji misliš, ali ovaj v967s ima nekakav bug sa zoom-om. Svojim malim igranjem dobio sam jako dobre slike, ali čim malo promjenim uvjete i osvjetljenja sve se sjebe. Kamera je ok, ali taj autofocus sve sjebe (loš sam developer :D). Možda ZTE to ispravi ako izda novi rom ili se nađe kakav dobar developer da to sredi. Za sad ništa, dobrog developera za v967s nema (carliv nije baš nešto), source-a za MTK nema (iako su navodno izdali source za FAEA F2), ali to nešto sporo napreduje zbog neupoznatosti developera sa MTK arhitekturom. Vidjeti ćemo šta će bruno napraviti na v987.
Za sad nam predostaje: "Wait and see"

stops 14.01.2014. 14:07

Da na V967S mislim. Kad je sunce ili vedriji dan moze to jos proc...al inace bas lose

mrva_zg 14.01.2014. 14:31

Meni došao THL W8S

Ja prezadovoljan, ulovio sam ga na onom happy hour-u na pandi.

Došao sa 2 flip case-a, 2 back case-a dodatnom baterijom, instaliranim screen protectorom i jedan još pride.

Radi ko vurica, nakrcavanje aplikacija i svega prošlo ko podmazano, stavio sam za sada go launcher jer mi paše, iako njegov goli os mi je osvježenje nakon svih mobitela sa raznim aplikacijama u njima i svega.

Radi fluidno, nema trzanja, ekran mi je predobar, stavio sam gore fullhd film i pogledo mao i radi bez greške, a slika je mrak, nema škripanja, zazori su svi ko sljepljeni, nema luftova.

Za sada mi baterija sa surfanjem, face-om malo igranja i dosta poziva izdržala 36sati.
Sad drugo punjenje sa dosta candy-a(valjda najneoptimiziranija aplikacija na ssvijetu) 28H.

Tako da mislim da bez problema izdrži bar jedan dan dobrog korištenja bez punjenja.

GPS, WIFI sve bez greške radi.

Za 1250kn koliko me izašo mislim da je pun pogodak.

lowrider 14.01.2014. 14:49

Citiraj:

Autor coconut (Post 2527454)
Teško ćeš naći Snapdragon mob za tu lovu. Pregrizi tih 15$ i uzmi ga.

:chears:
Bio je jučer 105 usd :fiju:
Piše u opisu da mogu instalirati jezike, znači kod naruđbe im treba napomenuti da hoću hrvatski i engleski?

coconut 14.01.2014. 15:52

Navedi

EDIT: Oppo planira uskoro izbaciti novi model Neo. Nažalost, specifikacije su još nepoznanica osim da će imati 4,5" ekran.
http://ow.ly/i/4gWcd

Ag008 14.01.2014. 17:45

Vjerojatno će biti baziran na novim 6582 chipsetu i oko 170$. Ne znam zašto ali tako sam pretpostavio :D

puding22 14.01.2014. 19:37

Ovo bi mogla biti odlična kupovina ili....
http://www.minideal.net/thl-t5s-smar...n-ogs-otg.html

WraGG 14.01.2014. 20:07

Mislim da sa THL-om ne mozes pogrijesiti. Koliko znam, nitko se jos nije pozalio na njih na ovom forumu :)

santos 14.01.2014. 21:41

ovaj mi se cini strasno jeftin za te specke.... jedini minus po specifikacijama su mu je nesto slabiji ekran...

puding22 14.01.2014. 21:43

W450 je imao odličan ekran što se tiče rezolucije i boja a ovaj je još bolji.

ShrinkCro 14.01.2014. 22:04

stigao tronsmart ts7 ,ukratko :prezadovoljan onim sta sam dosad isprobao :)

bodija 15.01.2014. 00:21

Citiraj:

Autor ShrinkCro (Post 2527944)
stigao tronsmart ts7 ,ukratko :prezadovoljan onim sta sam dosad isprobao :)

Nisam odavna komentirao ,pa da kažem par riječi o Tronsmart ts7. Prije tijedan dana došo mi je sinu i mobitel je OK, ali... Izrada je ispod svakog nivoa. Spoj stakla (toucha) i tijela mobitela je očajan. Ekran kao da je uvijen sa gornje i donje strane i to više puta. Možda bi to nekom laiku promaklo ali izrada tog mobitela je daleko lošija nego što sam očekivao. Inače imam ZTE V967s i izvedba ZTE-a je tri puta bolja.
Inače sam mobitel Tronsmart je OK što se tiče svekupnog dojma...

spawn 15.01.2014. 01:42

Citiraj:

Autor bodija (Post 2528011)
Nisam odavna komentirao ,pa da kažem par riječi o Tronsmart ts7. Prije tijedan dana došo mi je sinu i mobitel je OK, ali... Izrada je ispod svakog nivoa. Spoj stakla (toucha) i tijela mobitela je očajan. Ekran kao da je uvijen sa gornje i donje strane i to više puta. Možda bi to nekom laiku promaklo ali izrada tog mobitela je daleko lošija nego što sam očekivao. Inače imam ZTE V967s i izvedba ZTE-a je tri puta bolja.

E ovakve sitnice me vise zanimaju od samog "brz je i super radi" review-a.

de.fang 15.01.2014. 06:32

Citiraj:

Autor bodija (Post 2528011)

Mogu si mislit na sta to lici kad je meni zte jeftinjara nasprem thl-a

Brko 15.01.2014. 08:28

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2528028)
E ovakve sitnice me vise zanimaju od samog "brz je i super radi" review-a.

Mislim da je ovdje trend takav da ljudi nikad neće popljuvati mobitel koji su platili i čekali mjesec dana. Eto, čak i dokazano smeće W450 je nekima odličan. Kvaliteta kamere je svima super obzirom na cijenu, jebeno je brz obzirom na cijeu, ima super ekran i kuteve obzirom na cijenu, ma sve je super obzirom na cijenu. Ajde da je bodija jedan od rijetkih (uključujem i sebe i antona) koji je nekaj negativno a istinito napisao. Čak su nas htjeli proglasiti ludim i čoravim, ali na kraju imamo samo prevelika očekivanja za te pare...
Yea right. Objektivnost je jedino što fali u ovoj temi :D:D
Ispada da ekipa koja je kupila mobitel neki, boji se priznati kako su se zajebali malčice i da bi bilo bolje da su uzeli nekaj drugo, ali i dalje preporučuju taj zbog kojeg ih frče u želucu i htjeli bi da ga nikad nisu kupili.
Just my 2 cents...

ShrinkCro 15.01.2014. 08:51

Kineski mobiteli - klonovi napadaju :)

Evo ovako:
Prije tronsmarta sam koristio galaxy ace, i da buden iskren ********** onome koga je napravia kad sam ga kupia...baterija se obavezno morala punit 2 puta dnevno ako zelim opce pomislit da udem na fejs 5 minuta... Instaliram 2 aplikacije i memorija puna... Svjetlost zaslona mora bit na najnize inace baterija jos brze ode
Sa 278 rama mogo si samo ******* pokrenit a da ne spominjem zahtjevniju igru
Sinoc dibijem tronsmart ts7 stavim bateriju i imala je 62% i evo sad ima 22% a sinoc sam dobrih 5-6 sati skidao aplikacije igre surfao i isprobavao na svjetlini od 50% i sve ... Nijednom nije zastekao i komodno mogu ostavit 15 aplikacija upaljenih a da ne zasteka
A kad vidim da ono ******* od galaxy ace kosta u ducanu 1400kuna a ovo izaslo 750 ************* nekome...
Eto ...i. Za kraj izrada ovov ts7 nicime ne odaje da kosta 750 kn jer je sasvim solidma ja opce nevidim nisga lose al iskreno to govorim koliko god sam trazio te sitnice st su neki spominjali .... Hvala i lp

Omerta 15.01.2014. 10:26

Možeš se i smiriti malo, zar moramo čitati razne prostote? Sve je to ok, biti iskren i slično, ali ne vole svi čitati "*ebo ovo *ebo ono".. Kao da imaš 14 godina..

Pa SVE dolazi iz Kine, ali najviše se plaća "ime", s tim da iza tog imena stoji kontrola kvalitete, garancija na nešto i slično..
No slažem se da nebrendirana jeftinjava može biti dobra i kvalitetna.. Zašto ne..

cyclone 15.01.2014. 12:21

Evo da prenesem moje dojmove TS7 sa drugog foruma

Citiraj:

Tronsmart TS7 MTK6582, 1GB RAM+4GB

Mob kupljen preko Geekbuyinga 4.12. u ZG 19.12. na carini, poslao sam dokumente 23.12. i do 9.1. je bio na carini. Malo se oduzilo ali sto je tu je. Plaćen PDV i cca 35 kuna postanskih troskova.

Paket je jako dobro upakiran i mislim da nema sanse da se uređaj ošteti pri normalnom transportu. U kutiji standardno mobitel, 2 baterije, punjač EU, slušalice i zaštitna maska koja mi baš i ne djeluje da će pretjerano dobro zaštititi mobitel jer je i sama od plastike koja se čini lomljiva. Na ekranu je došla zalijepljena zaštitna folija.

Mogu reci ovako na prvu da mi se uredjaj svidja i evo par karakteristika brzinskih:

-Ekran je prilicno dobar (kut gledanja, prikaz boja i svjetlina, odziv na touch).

-Kuciste je plasticno nigdje nema lufta i nigdje ne skripi na pritisak. Generalno je dobro, samo plastika je plastika i ne daje osjecaj izdrzljivosti kao kineski mobiteli klase 200+ dolara ili neki high end telefoni ali je to i u skladu sa cijenom.

-OS je Android 4.2.2, radi fluidno i nema nikakvih kineskih i dodatnih aplikacija instaliranih.

-Kamera je solidna, cak mogu reci i bolje nego sto sam ocekivao. Imam osjecaj da daje bolje slike ako se podesi na 8Mpix. Kakve sam kineske kamere vidio (ZTE npr.) ovo je klasa iznad. Napominjem da sam probao slikati sa android defaultnom aplikacijom za kameru, nikakve Play store aplikacije i dodaci za slikanje jer nisam dosad imao bas toliko vremena. Prednja kamera je dobra za npr skype i slicno, kvaliteta slika nije na nekoj zavidnoj razini.

-Trenutno je unutra tomato kartica i 3g radi. Probao sam napraviti speedtest, 2,5Mbit download i 0,5Mbit upload ali nisam u podrucju gdje ima pretjerano signala. Takodjer WIFI spajanje proslo bez problema, mozda je nesto slabiji prijem signala u odnosu na Xperiu X8 koju sam dosad koristio ali govorim o nijansama stvarno.

- pokrenuo sam antutu i dao je 16824 score ako je to nekom vazno.

- GPS sam upalio cisto da vidim radi li, i GPS test je nakon 45sek dosao do accuracy od 5 feet-a.

Eto to je ovako na prvu sto sam vidio iz par sati koristenja. Bateriju ne mogu ocijeniti jer za to trebam bar 2 tjedna koristenja. Mozda i napravim nekakav opsirniji review nakon nekog vremena kada stvarno upoznam uređjaj. Tesko je i reci nesto o manama, jer osim kucista koje je plasticno ne vidim nista posebno. A i to je razumljivo s obzirom na cijenu. Sve u svemu jako sam zadovoljan viđenim i ne znam koji bolji mob se tada mogao kupiti za 700 kuna (136 AUD) bez PDV-a.

Dodao bih ovo za kuciste i izradu, meni je ocito dosao nesto kvalitetniji model koji nema lufta i gresaka koje sam uocio, solidno je napravljen, iako je plastika od koje ne ocekujem puno ali za tu lovu sumnjam da moze biti bolje od mog primjerka. Od nedostataka bi spomenuo LED notification diodu koje nema, a i touchscreen tipke Home/Back/Menu moras prilicno precizno stisnuti i mogle bi biti jace osvjetljene. Nedostatak je i tipka za paljenje koja ne djeluje cvrsto i smjestena je na vrhu mobitela pa je tesko paliti i gasiti mob jednom rukom zbog velicine. Slusalice nisu neke kvalitete, probao sam sa boljim slusalicama ali zvuk nije na najvisoj razini. Vjerojatno bi se nesto dalo popraviti nekim pluginom sa Play storea, ali ja sam probao samo na stock aplikaciji slusanje MP3.

Spomenuo bih i bateriju koja traje 36-48 sati normalnog koristenja sa upaljenim WIFI/3G i Viber,mail,skype i Fb aplikacijom. Mana je punjenje baterije koje traje cca 4,5 sata sto je dosta dugo. Drugu bateriju nisam isprobavao.

Omerta 15.01.2014. 12:54

Hvala ti na ovom rivjuu. Dobar je.. Baš bi volio vidjeti pokoju fotku snimljenu sa prednjom i stražnjom kamerom u dobrom osvjetljenju (npr. vani)..

Što se tiče gašenja mobitela sa Power tipkom, to ne radim još od HTC Desire kada je bio top model. Za to postoji vrlo malena i jednostavna aplikacija. Upravo i samo ova aplikacija (jer imaš više vrsta pa se možeš zeznut).

Živio

spawn 15.01.2014. 12:57

Malo manje psovanja i prostačina molim, neki postovi su jako ružni za čitat.

ChP3 15.01.2014. 13:42

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2528077)
Mislim da je ovdje trend takav da ljudi nikad neće popljuvati mobitel koji su platili i čekali mjesec dana. Eto, čak i dokazano smeće W450 je nekima odličan. Kvaliteta kamere je svima super obzirom na cijenu, jebeno je brz obzirom na cijeu, ima super ekran i kuteve obzirom na cijenu, ma sve je super obzirom na cijenu. Ajde da je bodija jedan od rijetkih (uključujem i sebe i antona) koji je nekaj negativno a istinito napisao. Čak su nas htjeli proglasiti ludim i čoravim, ali na kraju imamo samo prevelika očekivanja za te pare...
Yea right. Objektivnost je jedino što fali u ovoj temi :D:D
Ispada da ekipa koja je kupila mobitel neki, boji se priznati kako su se zajebali malčice i da bi bilo bolje da su uzeli nekaj drugo, ali i dalje preporučuju taj zbog kojeg ih frče u želucu i htjeli bi da ga nikad nisu kupili.
Just my 2 cents...

Svaka čast na ovom komentaru. :beer:
Ja sam isto tako uzeo nedavno (još u 2013 - 11 mjesec) ZTE V987.
Mobitel mi nije legao, često puta mi se smrzavao, poklopac sa stražnje strane škripav i bilo ga je pravo umijeće postaviti da legne na svoje mjesto.
Mada mu je kamera bila fenomenalna, slike ajmo reći jako dobre sveukupni dojam mi nije bio bog zna što. Ali ponavljam to je moj dojam.
Nisam htio komentirati to ovdje, baš onako kako si ti lijepo opisao iz razloga što "ne daj bože da sam se zahebo".:D
Nekima je vjerovatno dobar, opet ... sto ljudi-sto cudi ....
E, sada baš me zanima kakav ce mi se činiti u usporedbi sa cubotom GT99 koji je sutra kod mene.

dak0001 15.01.2014. 14:41

Pa ja ove, koji fale svoje mobitele, razmem.
I ja se već 5 dana igram sa Lenovom A850 i za mene je on preporod poslije Xperie Neo i LG L7 P700.
Da mi je kroz ruke prošlo 10-tak kineza, vjerojatno ne bi bil toliko oduševljen, ovako, jednostavno ne vidim kaj je na njemu loše, osim kamere.
Neo mi od spomenutih radi najbolje slike, sve ostalo je na strani Lenova

santos 15.01.2014. 15:22

ljudi dajte neke fotke uz recenzije, ljudi vole gledat fotke! :goood:

coconut 15.01.2014. 15:51

Danas su se pojavile konkretnije informacije za Oppo Neo. Cijena 215$.
https://twitter.com/OPPOIndonesia/st...188096/photo/1

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:07.