PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Koji Media Player kupiti? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221452)

dadoremix 04.02.2019. 10:27

Citiraj:

Autor kiki86 (Post 3273459)
jel radi na njima miracast/anycast kako treba? jesi isprobao možda? Prebacivanje recimo sa laptopa ili mobitela na media player ekran?

probao sam preko iphone 6+
zrcaljenje zaslona .. kak to stučno piše na ajfonu
slike se vide na mobu
probao i video iptv kanale puštat na tv-u preko boxa, radi .. doduše probao kakvih 3-5min .. radi i bok
sa time da je ajfon wifi . a box na kablu
I to H96 max +
Reko bi za slike pokazat, super stvar, video .. malo manje
Ipak je android pa video može i direkt, osim ako baš nešto imas snimljeno na fonu.
Jer ekran mora biti upaljen kada se gleda

franzD 04.02.2019. 10:42

Citiraj:

Autor Jelc (Post 3273480)
Malo živcira prenatrpan home screen amazonove ponude serija i filmova al ajd, valjda se i to da sredit.

Da se srediti. Trebaju ti LauncherHijack i ATV Launcher Pro ili Leanback Launcher. Home tipka će uvijek otvarati odabrani launcher, a onaj Amazonov home screen se pojavljuje samo kod uključivanja nakon screensavera.

Samo čitaj upute za oba jer treba napraviti neke stvari preko ADB-a da bi hijack radio kako spada.

OTG adapter s hubom planiram isprobati čim mi stigne. I bit će opet na akciji za Prime Day ili nešto takvo, samo se treba strpiti :)

DSA 04.02.2019. 10:55

@franzD

Jesil imao priliku probati NVIDIA shield? Zanima me kako on pegla ove domaće stream servise, tipa EON ili tako nešto. Čitam da mi box ima taj problem sa deinterlacing pa je slika dosta lošija od njihovog Telemach boksa

Jelc 04.02.2019. 11:30

Citiraj:

Autor franzD (Post 3273502)
Da se srediti. Trebaju ti LauncherHijack i ATV Launcher Pro ili Leanback Launcher. Home tipka će uvijek otvarati odabrani launcher, a onaj Amazonov home screen se pojavljuje samo kod uključivanja nakon screensavera.

Samo čitaj upute za oba jer treba napraviti neke stvari preko ADB-a da bi highjack radio kako spada.

OTG adapter s hubom planiram isprobati čim mi stigne. I bit će opet na akciji za Prime Day ili nešto takvo, samo se treba strpiti :)

tnx za info:)

Meni je došao onaj UGREEN-ov, al malo prekasno.
Javi kak stoje stvari sa žičanim usb periferijama i stickovima...

franzD 04.02.2019. 12:10

Citiraj:

Autor DSA (Post 3273506)
@franzD
Jesil imao priliku probati NVIDIA shield? Zanima me kako on pegla ove domaće stream servise, tipa EON ili tako nešto. Čitam da mi box ima taj problem sa deinterlacing pa je slika dosta lošija od njihovog Telemach boksa

NVIDIA Shield mi nije došao pod ruke, ponajviše zbog cijene, iako kad pogledam koliko sam novaca ulupao u razne boxove, mogao sam komotno uzeti njega.

Koliko sam čitao, za Fire Stick 4K se ljudi žale na interlacing IPTV streamova, ali nisam imao na čemu probati.

Citiraj:

Autor Jelc (Post 3273521)
Meni je došao onaj UGREEN-ov, al malo prekasno.
Javi kak stoje stvari sa žičanim usb periferijama i stickovima...

Imam ga i ja, ali mi fali splitter za napajanje. Javim.

dadoremix 04.02.2019. 12:12

ako trebas probu iptv streamova, javiš se.. imam jedno skladište sa tim stvarima

Jelc 04.02.2019. 12:38

Citiraj:

Autor franzD (Post 3273540)
Imam ga i ja, ali mi fali splitter za napajanje. Javim.

Koliko vidim ima priključak i za 5V/2A , idem prekopat kutiju sa starim punjačima...

franzD 04.02.2019. 12:49

Citiraj:

Autor Jelc (Post 3273552)
Koliko vidim ima priključak i za 5V/2A , idem prekopat kutiju sa starim punjačima...

Fire Stick 4K ima samo jedan jedini MicroUSB koji se koristi za OTG ili napajanje, nema drugoga. Zato je potreban splitter ili powered HUB koji na OTG daje napon, većina to ne rade, uključujući i famozni ugreen.

Jelc 04.02.2019. 13:51

Citiraj:

Autor franzD (Post 3273557)
Fire Stick 4K ima samo jedan jedini MicroUSB koji se koristi za OTG ili napajanje, nema drugoga. Zato je potreban splitter ili powered HUB koji na OTG daje napon, većina to ne rade, uključujući i famozni ugreen.

Za UGREEN sam pisao:)

franzD 04.02.2019. 19:50

Citiraj:

Autor Jelc (Post 3273579)
Za UGREEN sam pisao:)

Da, ali pitanje je šalje li napon u tom smjeru. Ne znam imaš li neku posebnu OTG varijantu, ali ona s običnim USB-jem kojeg spajaš preko OTG kabela ne napaja Fire Stick, samo USB portove. Treba ti poseban splitter kabel za to.

Inače istestirao sam i Mi Box i Fire Stick 4K s interlejsanim streamovima i nažalost, nema sreće. Ne radi deinterlace, niti se deinterlace uopće može uključiti, čak ni u Kodiju. Štanga :(

Jelc 04.02.2019. 19:58

Citiraj:

Autor franzD (Post 3273696)
Da, ali pitanje je šalje li napon u tom smjeru. Ne znam imaš li neku posebnu OTG varijantu, ali ona s običnim USB-jem kojeg spajaš preko OTG kabela ne napaja Fire Stick, samo USB portove. Treba ti poseban splitter kabel za to.
(

Misliš onaj Y OTG kabel?

franzD 04.02.2019. 20:07

Da, s jedne strane micro USB muški s OTG spojem, s druge strane USB ženski i micro USB ženski za napajanje.

Jelc 04.02.2019. 20:12

Citiraj:

Autor franzD (Post 3273702)
Da, s jedne strane micro USB muški s OTG spojem, s druge strane USB ženski i micro USB ženski za napajanje.

A.
Imam to, odmah sam nabavio sa stickom.

kiki86 04.02.2019. 20:18

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3273493)
probao sam preko iphone 6+
zrcaljenje zaslona .. kak to stučno piše na ajfonu
slike se vide na mobu
probao i video iptv kanale puštat na tv-u preko boxa, radi .. doduše probao kakvih 3-5min .. radi i bok
sa time da je ajfon wifi . a box na kablu
I to H96 max +
Reko bi za slike pokazat, super stvar, video .. malo manje
Ipak je android pa video može i direkt, osim ako baš nešto imas snimljeno na fonu.
Jer ekran mora biti upaljen kada se gleda

svaka cast za info, mislim da bi napokon mogao uzet box. jel ovaj tvoj h96 sa rokwell chipom? vidim da je tanix sa 905w možda bi radije na tu soluciju, ima ga za 37$ sa shipingom na geekbuying iz italije

dadoremix 04.02.2019. 22:43

uzmi rađe h96 max+
vjeruj mi .. jači je i radi tip top
ako odlučiš da ne radi, kupujem ga od tebe po istoj cijeni ko i geekb

Pero666 04.02.2019. 23:39

Vidim da neki stavljate coreelec ili libreelec na svoje boxove. Koja je uopce razlika izmedju njih ako mi netko moze rec?

Hvala.

Kirkpatrick 05.02.2019. 08:25

Ima li tko iskustva iz prve ruke s Minix Neo U9-H? Trebao bi mi danas doći, pa da vidim kako su ljudi zadovoljni...ili nezadovoljni.

franzD 05.02.2019. 08:42

Citiraj:

Autor Pero666 (Post 3273769)
Vidim da neki stavljate coreelec ili libreelec na svoje boxove. Koja je uopce razlika izmedju njih ako mi netko moze rec?

LibreElec je više-manje univerzalan za sve uređaje, CoreElec je specijaliziran i optimiziran za Amlogic S905(x/w) i S912 boxove.

Issie 05.02.2019. 09:13

Citiraj:

Autor Pero666 (Post 3273769)

Vec ti je odgovoreno, ali znaj da ustvari nema puno razlike cak i kada je nesto "specijalizirano" za nesto.

franzD 05.02.2019. 10:09

Citiraj:

Autor Issie (Post 3273817)
Vec ti je odgovoreno, ali znaj da ustvari nema puno razlike cak i kada je nesto "specijalizirano" za nesto.

CoreElec ima sve DTB-ove upakirane i riješenu podršku za daljince. Ekipa koja je radila neslužbene buildove libreeleca nije baš ažurna, a Core ima i automatski update.
Ostalo je više-manje isto.

tintin 05.02.2019. 11:52

Ja imam Beelink Mini mx III pa me zanima ima li smisla/potreba stavljati CoreELEC i što dobivam time?
Trenutno sam na androidu i kodiju (Leia) i nije da imam kakvih problema.

Pero666 05.02.2019. 12:06

Ja imam na sd kartici ovaj libreelec pa naiso na taj coreelec pa zato pitam koja je razlika. Poceo mi se nesta smrzavat box gdje pomaze samo iz struje da ga iskopcam. I to ne smrzava kad gledam film nego recimo ako ga ostavim upaljenog neko vreme, a nista nediram daljinac. Pa reko idem probat ovo. Nije mi jasno vi koji koristit kodi preko androida, jel vam netrza slika na pojedinim filmovima posto nemaju svi isti framerate, a pod androidom neradi opcija adjust display refresh rate u kodiu?

tintin 05.02.2019. 23:17

Ja koristim kodi na androidu više od godinu dana i nisam imao nikakve probleme s tim.

Ziiky 06.02.2019. 11:30

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 3271372)
Hvala ti.

Dali je dovoljno 8gb memorije na mi boxu kada skineš "streamaš" neki FullHD film preko Quasara pa moraš imati memorije?

Mene na mom nexboxu a95x zna zezati a imam 16 gb memorije.

Citiraj:

Autor DSA (Post 3271468)
Kad je Quasar u pitanju, moras se uklapati u preostali prostor. Znači ako imaš npr 5 gb slobodno prostora, možeš povući torent do te veličine. Elementim radi malo drugačije, pa možeš i veće fajlove od raspoložive memorije. Citat:

By default, Elementum will use the device’s RAM to temporarily download fragments of the file while streaming. If you want to keep files on the hard drive you can change the storage method and many more options using the add-on’s settings. Go to the Home Screen, highlight the Add-ons tab, open the Context Menu on Elementum and select Settings. (Use C on the keyboard, Menu Key on the remote, long-press on touch devices or right-click with the mouse to open the Context Menu).

:lol2: :wtf2:

A da kupite neku vecu i brzu SD karticu pa Quasar ili Elementum folder stavite na nju?

EDIT:
Citiraj:

Autor franzD (Post 3273844)
CoreElec ima sve DTB-ove upakirane i riješenu podršku za daljince. Ekipa koja je radila neslužbene buildove libreeleca nije baš ažurna, a Core ima i automatski update.
Ostalo je više-manje isto.

Ma da? JA sam morao sam rucno slagati .cfg za nexbox daljinac jer je bio mrtav nakon prelaska sa libreeleca na coreelec ... koji je brijem, jedan od najzastupljenijih boxova sa amlogic chipsetom
To je manje vise bio jedini problem koji sam primjetio. Automatski update radi ok. CE diskretno skine update nakon cega izbaci prozorcic u gornjem desnom ćošku.

rodriguez 06.02.2019. 12:08

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3274205)

A da kupite neku vecu i brzu SD karticu pa Quasar ili Elementum folder stavite na nju?

Jel znaš možda jel oznaka TF iznad mog nexboxa znači da mogu ubacit SD karticu?

noob:fala:

edit

izguglao, trebala bi ići SD kartica u utor TF bez problema i vice versa?

Ziiky 06.02.2019. 12:37

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 3274218)
Jel znaš možda jel oznaka TF iznad mog nexboxa znači da mogu ubacit SD karticu?

noob:fala:

edit

izguglao, trebala bi ići SD kartica u utor TF bez problema i vice versa?

Yap. Ubodi SD sa minimalno UHS1 (ili class10 ako nema drugog izbora) brzinom i nece biti problema.
Ovisno o velicini i kvaliteti fajlova, biraj velicinu sd kartice. 32, 64, 128gb

rodriguez 06.02.2019. 12:46

Hvala stari, prezadovoljan sam sa svojim već starim nexbox uređajem.

Sada gledam njega ostavit starcima i uzet novi nexbox a95x pro, jedino što nema blutut i oznaku W ima kod procesora?

jel ima razlika to slovo s905W umjesto X kao kod mog?

DSA 06.02.2019. 15:19

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3274205)

EDIT:

Ma da? JA sam morao sam rucno slagati .cfg za nexbox daljinac jer je bio mrtav nakon prelaska sa libreeleca na coreelec ... koji je brijem, jedan od najzastupljenijih boxova sa amlogic chipsetom
To je manje vise bio jedini problem koji sam primjetio. Automatski update radi ok. CE diskretno skine update nakon cega izbaci prozorcic u gornjem desnom ćošku.

Problem je, barem kod mene na Sony tv, kad zadam download path usb memoriju "skidanje" traje vječnost na Quasaru(usb 3.0 uštekan na usb 3.0 na tv-u). Vratim download path internu memoriju od tv-a, isti film pripremi za gledanje za pola minute.

Ziiky 06.02.2019. 15:58

Odgovor sam bazirao iskljucivo na osnovu mog iskustva stecenog koristenjem nexboxa a95x. Mozda ti je taj usb stick u banani?!
Iako posjedujem android smart tv sa usb 3.0 citacem na njega imam spojen smartbox jer smatram da se UX kodija na smart tv-u i onoga na probranom box-u pod lireelecom ili coreelecom jednostavno nemjerljivo. Ne znam mozda grijesim, ali ne da mi se uopce zayebavati s time.

DSA 06.02.2019. 19:22

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3274298)
Odgovor sam bazirao iskljucivo na osnovu mog iskustva stecenog koristenjem nexboxa a95x. Mozda ti je taj usb stick u banani?!
Iako posjedujem android smart tv sa usb 3.0 citacem na njega imam spojen smartbox jer smatram da se UX kodija na smart tv-u i onoga na probranom box-u pod lireelecom ili coreelecom jednostavno nemjerljivo. Ne znam mozda grijesim, ali ne da mi se uopce zayebavati s time.

Usb fjash nije u banani, imam toliko elementarnog znanja da to znam da mogu isključiti tu mogućnost

divacic 08.02.2019. 08:17

Imam viška box 2/8 i gigabitnom mrežom, sa interno instaliranim zadnjim libreelecom i s podešenim addinovima za sve što treba, pa ako netko treba - PM

Ag008 09.02.2019. 11:50

Imam par metara od pc-a tv s media playerom (android 2/16gb, android 6.0). S torrenta skinem neki film/video na pc-u. Postoji li mogućnost i s kojim programom da streamam taj film preko media playera? Po mogućnosti s titlovima.
Jer je dosta komplicirano u kodiju opet pretraživati filmove, naći link koji radi itd.

Kirkpatrick 09.02.2019. 12:38

Ja kodi prvenstveno i koristim radi lokalnog sadržaja s PC-a. Isto skinem s torrenta nešto, nađem titl ako treba, i preko kodija na tv boxu gledam.

Upnp, te uključim kodi i na PC-u, i na boxu, te Videos -> Files -> kodi (računalo) -> i nađem film/serije tako, ali poslije sam si sredio i smb share, te cijelu biblioteku, koja se automatski ažurira, postavio. Lijepo izgleda, a još se i obitelj može lagano snaći bez mene.

dadoremix 09.02.2019. 12:40

a daj mi reci kak je z kodijom komplicirano nači taj film koji si prethodno skinul na komp ?
šeraš mo folder taj na kompu, putem kodia si nađeš taj folder i gledaš
i trpaš dalje u taj isti folder šta trebaš gledat
jednom složiš, ne trebaš više mudrovat sa time

BlackDwarf 09.02.2019. 23:57

Zasto ne koristis plex?

Sent from my WAS-LX1A using Tapatalk

Brko 10.02.2019. 00:02

Citiraj:

Autor BlackDwarf (Post 3275344)
Zasto ne koristis plex?

Sent from my WAS-LX1A using Tapatalk

+1
Ovo je meni jedna od najjačih stvari ikad. Everyday use, plus što starcima ne moram na sticku nosat filmove nego samo kod sebe nakrcam na HDD i gledaju što mi naruče :)

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

vacs 10.02.2019. 14:38

moze preporuka android tv boxa do 300kn? pretpostavljam da jace od 2gb/16gb se nece naci ali bar da ne uzmem neko smece

Ziiky 10.02.2019. 18:42

Citiraj:

Autor Kirkpatrick (Post 3275169)
Ja kodi prvenstveno i koristim radi lokalnog sadržaja s PC-a. Isto skinem s torrenta nešto, nađem titl ako treba, i preko kodija na tv boxu gledam.

Upnp, te uključim kodi i na PC-u, i na boxu, te Videos -> Files -> kodi (računalo) -> i nađem film/serije tako, ali poslije sam si sredio i smb share, te cijelu biblioteku, koja se automatski ažurira, postavio. Lijepo izgleda, a još se i obitelj može lagano snaći bez mene.

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3275170)
a daj mi reci kak je z kodijom komplicirano nači taj film koji si prethodno skinul na komp ?
šeraš mo folder taj na kompu, putem kodia si nađeš taj folder i gledaš
i trpaš dalje u taj isti folder šta trebaš gledat
jednom složiš, ne trebaš više mudrovat sa time

A zasto se zajebavate sa skidanjem kad pomocu quasara ili elementuma mozete gledati "on the fly"

vacs 10.02.2019. 18:51

ima i popcorn time za android, biras sto zelis gledati, koji izvor i play, streama direkt sa torrenta

franzD 12.02.2019. 18:42

Što se tiče dodataka za Fire Stick 4K, ovaj Ugreen mrežni usb adapter uredno odrađuje svoj posao (ima kabel za napajanje i Micro USB), jedino što je USB2.0 i 100mbita. Stabilnije od Wifija. Još da su samo ubacili USB hub.
Javim kako se ostalo ponaša kad stigne.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:33.