PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Mehanicke tipkovnice i sve o njima (čitaj 1. post ! ) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=244464)

mamutarka 29.10.2025. 21:29

ja stoput odradio, prati upute i gg

mkey 30.10.2025. 00:14

Flashanje uvijek predstavlja određeni rizik.

Mommistake 30.10.2025. 09:21

Citiraj:

Autor MadManBD (Post 3828159)
Bio sam pisao da sam kupio Keychron K5 V2 tipkovnicu, pa da upozorim ako netko razmislja o istoj, tipkovnica se ponekad sama od sebe u potpunosti ugasi, i jedino pomaže prebacit prekidac na off i opet na BT..

Po reditu pišu da se to događa samo kada je RGB u potpunosti ugašen...
Zasad sam nasao samo da pomaže držat rgb ON i na minimalno osvjetljenje..

Pa reklamiraj, Keychron ima dosta jaki support.

blackshtef 30.10.2025. 10:19

Piknuo sam si ovaj V6 na eKupi - bit će malo privikavanja na mali enter, ali ništa strašno.ž
:D

Anyway, one četiri tipke iznad numpada, imate kakve praktične savjete za njih? Vidim da su zapravo to kao F13-F16, pa ne znam što staviti na njih pa ako je netko naišao na neki dobar hack/macro koji mu pomaže u svakodnevnom radu...do share :)

Do sad sam koristio MX Keys, jedino što mi fali s te tipkovnice je način mijenjanja na koji uređaj je spojena jer istu koristim na privatnom i poslovnom kompu, pa samo switcham sa dediciranim tipkama. Znam da ovdje mogu BT-om spojiti pa Fn+1,2,3 (MX Keys ima dedicirane tipke za switching), ali na privatni komp mi je spojena kablom, a na poslovni BT, pa moram ovaj switcher iza switchati, a to radim dosta puta dnevno. No dobro, priviknut ću se i na to :)

Zapravo idealno bi bilo kad bi se 2,4G mogao tako switchati, pa u svaki komp po jedan reciever i to je to. BT mi je malo lošija varijanta jer ne mogu onda utipkavati BitLocker password :(
Probao sam u oba kompa staviti ove recievere koji dođu s tipkovnicom, ali da, tipkovnica se spoji na jednog od njih i nema switchanja.

Za sad sasvim ok tipkovnica, s vremenom će se vjerojatno probati i neki drugi switchevi i drugačiji keycapsi, no otom potom.

mamutarka 30.10.2025. 10:46

ja sam si namjestio te tipke za mute/deafen na diskordu, snip i screenshot u windowsu

Alfa_R 30.10.2025. 16:51

Došla i moja.. prvi dojam je da je super...
Banana switch mi paše... Probao na poslu u laptopu i iz fore zabio USB c receiver drito u mobitel da tipkam...
Sad ću vidjeti dali ću se priviknuti da ne ne vidim tipke u mraku...

mamutarka 30.10.2025. 18:07

ja sam mislio da neću, pa jesam

iako bih htio da svijetle slova na budućem tipkalu

Alfa_R 30.10.2025. 19:27

a da, kad dođeš sa Suore FX koja je svjetlila kao betlehem onda mi na prvu fali malo .. ali kao što kažeš, naviknuti ću se kao i na to da nemam hr znakove.. iako sa de layoutom je skoro sve ostalo na mjestu.. bar me ne jebu zagrade kao na suori...

Ali tipkanje je toliko ugodno, od zvuka do osjeta na ovim bananama da samo tražim izliku da tipkam nešto....

Isprike forumašima na romanima ovdje... :D

slavonac90 31.10.2025. 09:22

Meni stigla jučer Uvi gear Pride 2 i prvi dojmovi su odlični.
Tipkovnica dolazi sa opto-mehaničkim plavim switchevima, izrađena je od čvrste kvalitetne plastike i poprilično je teška, te djeluje kao da je riječ o nekoj skupljoj tipkovnici, a ne tipkovnici ispod 100 eura.
Tipkovnica ima sve standardne tipke bez dodatnih džidžamidža, te uz tipku FN se mogu koristi multimedijalne tipke, mogu se mijenjati postavke oko RGB-a, uglavnom sve je vrlo jednostavno napravljeno što mi se sviđa.
Također sam vidio da se mogu postaviti i makroi preko softvera njihovog , ali to me ne zanima pa nisam probao.
RGB je odlilčno napravljen, ima 19 različitih modova i mogu se mijenjati boje, svjetlo fino probija kroz tipke.
I za kraj meni nešto jako bitno, tipkovnica dolazi sa velikim enterom i hrvatskim slovima.
Moram priznat da su Slovenci napravili dobar posao, samo da joj se pokaže radni vijek kako treba i mogu ju toplo preporučiti onima koji ne žele dati previše love za kvalitetnu tipkovnicu. :goood:

SPLiFF 31.10.2025. 14:31

Citiraj:

Autor blackshtef (Post 3828239)
Anyway, one četiri tipke iznad numpada, imate kakve praktične savjete za njih? Vidim da su zapravo to kao F13-F16, pa ne znam što staviti na njih pa ako je netko naišao na neki dobar hack/macro koji mu pomaže u svakodnevnom radu...do share :)

Svatko ima drugačije potrebe naravno, ja sam stavio copy, cut, paste (shift+insert). Ne znam više raditi bez toga.
Moja je TKL, remapirao sam PrtSc, ScrollLock i Pause

Citiraj:

Autor slavonac90 (Post 3828431)
Meni stigla jučer Uvi gear Pride 2 i prvi dojmovi su odlični.
Tipkovnica dolazi sa opto-mehaničkim plavim switchevima, izrađena je od čvrste kvalitetne plastike i poprilično je teška, te djeluje kao da je riječ o nekoj skupljoj tipkovnici, a ne tipkovnici ispod 100 eura.
Tipkovnica ima sve standardne tipke bez dodatnih džidžamidža, te uz tipku FN se mogu koristi multimedijalne tipke, mogu se mijenjati postavke oko RGB-a, uglavnom sve je vrlo jednostavno napravljeno što mi se sviđa.
Također sam vidio da se mogu postaviti i makroi preko softvera njihovog , ali to me ne zanima pa nisam probao.
RGB je odlilčno napravljen, ima 19 različitih modova i mogu se mijenjati boje, svjetlo fino probija kroz tipke.
I za kraj meni nešto jako bitno, tipkovnica dolazi sa velikim enterom i hrvatskim slovima.
Moram priznat da su Slovenci napravili dobar posao, samo da joj se pokaže radni vijek kako treba i mogu ju toplo preporučiti onima koji ne žele dati previše love za kvalitetnu tipkovnicu. :goood:

Super info i izgleda kao dobar izbor ako je HR layout neophodan i da svijetli kroz slova (kome ne smeta ABS :D)

Jel jako glasna?

slavonac90 31.10.2025. 17:21

Pa nije nešto pretjerano, klik se naravno čuje, ali meni ne smeta.

pdx 01.11.2025. 18:38

Ako netko ne zna za ovu firmicu https://wooting.io/

mamutarka 01.11.2025. 19:35

da, ramišljao sam wooting ili keychron svojevremeno

Tajl3r 02.11.2025. 02:30

Ne da su precjenjena nego su uber naprđene cijene oba ta brenda ,materijal nabavljaju i izrađuju u kini a za 80€ spojim sam isto ako ne i bolje sa alliexpressa po dijelovima.

Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:53.