![]() |
Citiraj:
edit: imao sam takvu gigabyticu i mislim da joj je tu negdje bio max FSB (280-290) |
@joza666 ocito te ploca j**e i moj E2180 nije htio na ECS G31 ploci preko 2,8GHz na ovoj 965P ide preko 3,4GHz na stock voltazama
|
Onda bi moral na P35 ici jos bolje
|
Pa iso bi proc puno vise na P35 ploci, a i sve ovisi o primjerku procesora;)
|
tnx
|
Citiraj:
Koliko se sjecam na def. voltazi je isao na 2.8ghz, a sa +0.2v na 3.2ghz. Svakako probaj spustiti mnozitelj proca, na mnimalni pa onda dizi fsb da vidis dokle ploca ide, tako da znas dali te ona koci ili jednostavno cpu nejde vise. |
imam E2200 (2.2) Transcend RAM i Gigabyte P31 ES3G..što moram se napravit u biosu da mi proc radi na 2.6..moram podići fsb..a napon? moželi mi netko malo objasnit.....
Hvala |
|
mene zanima samo na koliko trebam stavit napon procesora...i dali ga uopće trebam dizat..jer je to niski OC....dali da onda stavim na manual.......
|
Kod mene na P31 ploči moj E2180 radi na 266*10... Napon na def... 1.325V...
Radio sam po ovome: http://forum.pcekspert.com/showpost....28&postcount=9 Tak je i kod mene sve u biosu... Naravno sve osim FSB-a, mnozitelja i napona... Za memoriju sam si ostavio sve na auto... latencije i to... osim mnozitelja memorije koji je na 3... |
pomoc kod "dizanja" proca
vidim puno se prica o 2140 i clockanju doticnog pa me zanima na koji nacin (jel se nikad s tim nisam bas bavio) bi se podigo malo proc i koliki bi njegov bio max. na ovu konfu
ploca je abit IN9-Sli fatality proc 2140 na njemu je hladnjak zalman 9500 memorije su 2x1gb 667 geil black dragon jel bi ovo bilo korisno podic na malo vise taktove i kolko ako bi mogo tko malo pruzit "korisnicke podrske" :goood: od kud pocet u biosu hvala unaprijed |
Kao prvo procitaj sticky o overclockingu i ako nekuzis mani se corava posla;)
|
Ovako. Proc je E2180, ploca gigabyteova P35-DS3, RAM-i su Corsair XMS2... 2x 1GB DDR2-800 (5-5-5-18, 4-4-4-13), napajanje fortron 400w, + dodatni cooler
E sad, uspio sam ga OCat na 2,3Ghz (FSB 230x 10) temp 45, i to je to.... nejde dalje. Cim povecam za 5 FSB odmah mi sve vraca na default (tj. prvo se ugasi 3 puta, onda vrati sve na def... :) ). Neznam sto da radim, a isao sam na, prema preporuci, ovu jeftiniju kombinaciju namjerno zbog OC-a, a sto mi to vrijedi kad mi je max OC 300mhz; probao sam dici voltazu na 1,3 i opet nista... :( Laik sam u hardveru, tako da neznam u cemo bi tocno mogao biti problem. Svaka pomoc bi mi puno znacila . Hvala ;) |
ukratko:
default napon procesora ti je 1.325V... digni napon na 1.375 ili cak 1.4V, ovisno o potrebi digni FSB na 300MHz memoriju postavi sa djeliteljem na ~800MHz pogasi C1E/EIST i to bi trebalo radit ako neznas ovo sve napravit baci se na citanje stickya o OC-u... |
Citiraj:
p.s. stvar je bila u memi, nju je trebalo smanjiti na priblizno 800 (bila je 920 :)) :fala: |
sad jos probaj spustit napon procesora na 1.35V, mozda mu niti netreba toliko koliko sam ja napisao za 3GHz :beer:
|
E2140 FSB wall
na ovom jednom procu sto imam je na 360-370...da li ima neki workaround gdje se to moze izbjeci?
|
Vjerojatno ima rupu, pa probaj sa nekih 400-420MH...
|
Citiraj:
a doma sam probao i na 450 i na 500 fsb ne radi...budem onda od 400-430 naciljao :D |
450-500MHz je ipak malo previše za tog malca :D Moj je stajao na oko 430-440MHz.
|
komp se nakon gašenja vraća na default postavke
konfa je iz siga, naime stavio sam cpu na 2.66 GHz (333*8, napon nisam dirao), mema je na 800 (333*2.40, napon +0.2, znači 2V, kingmax -mars čipovi), nakon restarta sve radi za 5, odmah tako radi... ali čim ugasim komp i upalim ga, postavke oc_a se resetiraju -.-
u čemu je problem? napomena: c1e i eist isključeni ;) |
ako sam u pravu, nema problema...tako je to na toj ploci nazalost, nema pomoci (osim da ne gasis komp...)
|
hm... neznam baš, jer npr. kad imam memoriju stock na 667, i cpu na 2.66, normalno se pali i odmah učitava zadane vrijednosti, ali čim malo dignem memoriju događa se ovo... znači ja mogu dić frekvenciju memorije, i voltažu i radi, ali nakon gašenja opet stock postavke učitava
|
pa...to je u biti ono sta sam reko, neovisno o procu ili memoriji...IIRC, nemres to nikak "popravit"
|
Citiraj:
ugl kad je memorija na stocku znači 667, a proc na 2.66, komp nakon gašenja normalno učitava cpu 2.66, a čim dignem memoriju, znači isto nakon gašenja učitava stock postavke... znači po nekoj zdravoj logici, ploča po meni štima, al valjda ja nekaj krivo radim a kolko znam ta ploča je poznata po tome da se kako kad ugasi komp kad sejvaš postavke u biosu, možda si ti pomješao nekaj |
ne :) nisam ja pomjeso, ta ploce se ne gasi "ponekad", gasi se uvijek ako mijenjas FSB ili neki drugu znacajniju postavku tipa CAS od rama, i nije to samo za tu plocu nego za veliku vecinu 965, p31, p35 itd ploca
nije ti nis krivo sa memorijom, i sam sam imo tu plocu u rukama i zato kazem, kolko se sjecam - jer je to bilo malo dalje u proslosti, radila je istu stvar i frendu kojeg sam sad pito, radi istu stvar tako da... ja ne kazem da nije moguce da sam u krivu, al je vrlo malo vjerojatno :) |
ok, hvala na odgovoru
btw. neznam, meni se nakon mjenjanja fsb-a ne ugasi svaki put Oo |
tako i meni zna bit slucaj (inace se gasi apsolutno svaki put), ali zna se dogodit da ne znam...sa 200 na 250 se nebi zagasio, a sa 200 na 251 bi, no preko 300 mi se regularno gasi na bilokakvoj promjeni fsb-a
i to mi se dogadalo iskljucivo dok je ploca bila nova, nakon nekog vremena tj. sada mi se gasi cak i ako napravim promjenu 200 na 201mhz |
Uhvatio sam napokon malo vremena da isprobam svog E2180 :)
Zadovoljan sam kako poteže, krajnji rez http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=511088 |
@dzeneral jeli to stabilno i na kojoj je voltazi?
|
Pitanjce: E2160 postavljen na 375x8 i mema na 2.4 (2 sata Orthosa prošla, proc ~60, mema na dodir mlaka), CPU-Z mi pokazuje 3 Ghz, a windows i 3D Mark06 recimo 3.38 Ghz..di bi mogao biti problem? Ploča je P31-DS3L, zaključak da FSB nejde dalje od 410~415, a voltaže su default.
|
default mnozitelj toga procesora je 9x i kao takvog ga i windows i 3DMark citaju
buduci da si ti spustio mnozitelj na 8x windowsi i 3DMark to ne kuze i on kod njih u racunici i dalje ostaje na 9x cpu-z sve dobro prepoznaje te racuna stvarnu frekvenciju procesora sa 8x mnoziteljem |
e2180 oc na asrock matičnoj
Pozdrav ljudi, nadam se da sam na dobro mjesto stavio pitanje. Trenutno imam asrock 945 gcm-s matičnu i e2180. Matičnu sam dobio u zamjenu za staru koja je prdnula pa me sad zanima dal se da oc-at procesor na dotičnoj ploči jer planiram kupit 4850 ili gts250, a čitao sam da treba imat jači procesor inače se bude gušila grafička, ili ću morat novu ploču kupovat.. unaprijed se zahvaljujem:)
|
945P chipset + Asšrot = 0 bodova što se OC-a tiče. Moći ćeš dići eventualno nešto sitno, ali ništa osjetnoga i vrijedno spomena
|
Znači ipak kupovina nove ploče.. Koja ploča do nekih 600 kn bi bila dobra jer sam mislio dizat procesor na 2.8 GHz što bi nadam se trebalo biti dosta da grafička dobro radi i jel to dosta ili treba još oc-at? Nisam baš neki stručnjak što se ovih stvari tiče pa zato imam tolko pitanja i nadam se da nije off topic..
|
uzmi si neku p35 ploču i to ti bu za prvu ruku ok...
|
Ili neku P43 najjeftiniju na koju može naići.
|
Hvala na odgovorima, još samo 2 pitanja, koja od ove 3 gigabytice je najbolja kad je oc u pitanju:
Gigabyte P35-DS3 Gigabyte EP43-S3L Gigabyte EP43-DS3L jer im su im cijene tu negdje, a ja imam 600 kn na raspolaganju i jel bi na njima uspio dić svog e2180 na 2.8,3.0 GHz? Ak imate neku drugu za preporučit da je obavezno iz vemila slobodno.. |
EP43-DS3L ;)
|
Ma ne isplati ti se kupovat novo... Probaj naći tu na Tržnici neku P35-DS3 ili sličnu za kakvih 250-300kn i za taj E2180 će ti biti sasvim dosta
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:23. |