![]() |
evo, ovdje se prodaje jedan accelero S1 pa ko voli nek izvoli :goood:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=99096 |
|
Citiraj:
Vf900@GT92mm@5V HD3850@OC http://www.imagesforme.com/out.php/t28460_load.JPG |
|
za 3870, ali protok zraka u caseu mi je 0 tako da mora ic vent gore, uzet ću Chiefteca kak je pop reko...
|
Paše li accelero S1 na HD 2900 pro. Na službenim stranicama niš ne piše?!
|
mislim da ne...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da našo sam na nekom testu 2900XT i nisu mogli namontirat S1, dok CM coolviva ide...
Neznam zašto nemože, razmak rupa ne paše il šta. Kad nigdje ne piše iz kojeg razloga. Stražnji hladnjak za memu nije problem jer se s malim maticama pričvrsti za karticu. A neznam, nije sad ni bitno. |
Kad vidim kakve su mi temp sa vf900, iddle npr. 28C nije mi žao što nisam uzeo S1.
|
Ma Zalman zuji, čak i kad ne radi... :p
|
Citiraj:
A i S1 pasivni nije par vf900 s vent, tak da ovo gore pada u vodu :D. |
Meni je na zalmanu GT92@5V... Tak da ono...
|
Da pitam što se tiše ježeva za memoriju, stavljati ili ne? Mislim maknut "žvaku" i stavit AC keramiku, oče li to držat?! I jel treba šta stavit na regulatore napona, gledao sam po netu da HD3850 to nije potrebno, a i PCS nema ježeve na memi?
Nisam još ništa probao jel dolazi sutra, al probat ću je hladit pasivno pa zato pitam. |
ja sam stavio jezeve, maknuo sam zvaku i stavio pastu i tako je drzalo 3 mjeseca bez problema :)
isto tako, improvizirao sam i coolere za regulatore, izrezbario sam thermaltakeov cooler za ram memoriju i isto nakeljio gore s pastom :D |
Citiraj:
Citiraj:
Respekt za pasivno, ali stvarno ima jeftinih i tihih (na 5-7V) 120mm vent, tak da po meni nema smisla riskirati s pasivom, a dobitak u smanjenoj buci je ili nikakav ili neznatan. |
Citiraj:
http://img407.imageshack.us/img407/2...0753ua5.th.jpg :D:D:D:D |
da, slicno, samo je na mojoj bio accelero S1, a ne zalman vf900 :)
P.S. vidim da ti je ova desna viska pa bi mi ju mogao pokloniti :D |
Daj adresu, saljem odmah xD :D :D :D ! Ma VF900 mi hladi odlicno eo trenutno 34°C @ 770/1000 ......
|
You have PM :D :goood:
|
Aha, eo idem sad do grada pa saljem odmah .... ja placam postarinu xD xD ! Ae dosta OT-a ...... xD xD
|
Citiraj:
Za 3870 treba, al za 3850 kao nisu obavezni, ma stvavit ću jedan vent na 7V poslije. Već imam 3 u kučištu na 7V, freezera i najglasnija stvar u kompu mi je HDD, tj "zujanje", jedva skužim da je upaljen :D |
dupli post :spam:
|
Htio bih vam samo predloziti 140mm fan za Accelero... Meni je stao taman, poslikam ako hocete. Puse vise od bilo kojeg 120mm, a užasno je tih.
|
Citiraj:
|
Evo, sad rastavim pa se javim.
|
Citiraj:
Na VRM-ove sam stavio Zalmanove plave ježiće, jedan obuhvati skoro četiri VRM-a. Ne griju se skoro ništa... A što će mi vent, ako mi i pasivno radi jako dobro? Stvorit će mi dodatnu buku, prašinu i bezveze oduzeti još dva PCI slota. Osim toga, ne bi mi skinuo više od 5°C... |
Same here. Na VRM (na 4 komada) stavio po jedan zalman pasivac, znači iskoristio 2 komada, na memoriji nemam ništa. Dovoljno je reći da sam dobio i 15MHz veći klok memorije, to to ide zahvala prvenstveno zalmanu vf900 koji je sledio VGA, samim time i memorija više ne gori ko sa stockom.
|
Kad bi bar imao par komada ježića, nedam 40kn za svih 8 komada kad mi netreba. A naći ću neš doma pa ću probat složit.
|
Evo meni stigo danas S1 rev. 2...
Temp. u loadu je 35 a sa onim plavim stockom je bila 55, u loadu ne prelazi 42 sa klokanom na 850/1200 evo i ss |
Sry na double postu al neradi mi edit.. evo na 905/1242
|
Ja san isto jucer rev 2 dobia. Kartica klokana na 600/1400 i u loadu mi je 50, a inace 35. NA acceleru je 92mm red wing (neman nijedan 120mm) na 5v.
@Sheby Kako su ti tako male temperature - imas jacu karticu i vise klokanu. Bice neki ogromni vent na 12v? E i jesi li ovo 35 mislia za idle ? - jer ako je 35 u loadu koliko je onda normalno .. |
ma je da idile je ovo prvo sam mi neradi mutavi edit na firefoxu 2.0.0.12
kod ti testova je bio na 1600 okr ,al sam sad smanjio na 900 i porasla je temp za pra stupnjeva u idile a u loadu nejde preko 51.. cooler je :care: inače to je zalman 120mm posuđen od frenda |
Vec san se pripa da san ga mozda krivo sastavia kad su tebi temperature tako niske, ali sad se sve uklapa.
|
Citiraj:
Dakle što se tiče ventova, ja sam uzeo ovaj Glacialtech jer mi je frend bio tamo pa sam se na brzaka sjetio da nek mi uzme nekaj za S1 (ljenost, Vemil mi je 2 stanice od doma :D ). Al zadovoljan sam, tih je, a hladi bolje od Turbo modula. Što se tiče spike passive vs vent, ja sam bio jako zadovoljan pasivnim hlađenjem, i priznajem da nisam ništa puno dobio sa dodatnim ventom, tim više što ovo pasivno i nije tako pasivno s obzirom na 250mm bočni vent na kućištu :D Ali sam nakon intenzivnog testiranja ipak odlučio zadržati vent gore, nek puše i hladi... zbilja ga se ne čuje (jedino što čujem u kompu je taj 250mm vent, koliko god čudno zvučalo :D ) a od viška glava ne boli. Bar dok mi ne zatrebaju više PCI slotova nego mi bude slobodno da ovakvim setupom. A oko priče sa ježekima za VRM.. Pa kaj niste dobili ježek za X800 seriju u pakiranju? Mislim da se njega da čisto ok prilagoditi za hlađenje VRM-ova, jer kad pogledaš isti je kao da spojiš ovih 8 ježeka koji dođu za memoriju, dakle samo pilica, i sve 5 ;) I konačno, oko stavljanja ježeka za memoriju. Prvo sam probao sa "žvakom" ali 2 su mi stalno otpadala kod montiranja coolera, jer je sve nekako na knap pa čim dodirnem ježek neki otpada. Pa sam stavio Arctic Ceramique i za svaki slučaj mrvu nekog šuga-ljepila na dijagnoalne uglove memorijskih čipova. Sad kad čitam da vama drži samo sa Ceramique već 3 mjeseca, mislim da i meni više drži pasta nego to ljepilo koje sam stavio :D Ali opet - bolje da je oboje nego da ispadaju po kućištu :lol2: A ovo o ventovima... od silne priče dobijem želju da odem sad kupit Zalmana, Chiefteca, i jednog 140mm Cheifteca, i onom svom testu pridodam i te rezultate, skupa sa dual konfiguracijom 120mm ventova :p Ali kad se sjetim da nakon toga neću imat kamo sa tim ventovima - žao mi novaca :D Ako netko bude imao viša, il namjerava kupovat ventove, nek se javi pa da posudim na 1-2 dana, usporedim sa ostalim temperaturama, pa vratim.. pa možda s vremenom napravimo bazu najboljih ventova :D Ovako "svaki cigo svoga konja hvali", ali bez da su i isprobali ostale.. paaaa... :) U svakom slučaju - <50kn za bilo koji od navedenih 120mm ventova je ČISTO U REDU INVESTICIJA! :) Isplati se koji god da čovjek uzme... Evo, dosta od mene, nema me 2 tjedna a onda se raspišem (opet) :D Pozdrav svima! Lux |
|
stavljat 2x120mm venta na accelero je vec pretjerivanje :D
|
Citiraj:
Još ako ih drži na 12V... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:55. |