![]() |
7XXX serije je bila odlicna serija. 7970 ko si danas pikne za male pare, stavi neki hladnjak i clockne ju ono zvjer :) Moja sada bivsa GTX770 nije imala sanse :(
|
Citiraj:
|
Je bila dobra 7xxx serija, jer je s njom i došao dobar pomak, ali hoću reći da za cca 1300-1400kn praktično 3 "generacije" imaš gpu iste snage (ako 370 bude pictarin i tog cjenovnog ranga), dok u high endu kao što nvidia reče današnji flagship 980Ti je i do 3 puta jači od ondašnjeg flagshipa 680.
|
Bitnije je da amd sa 300 serijom smanji potrošnji,samim time i grijanje,da nebudu grijalice sa tonom bakra i minimalno 3 ventilatora kao šta su trenutne
|
Bez uvrede ali mene briga za potrošnju. ako imam toliko para za novu karticu onda i za struju imam. Meni su bitne performanse. Ako kupim ferarija onda pretpostavljam da će i sisat lovu na održavanje.
|
Iskreno, i mene briga za potrošnju, odnosno za HEPov račun. Ali sa potrošnjom dolazi zagrijavanje i buka. To su dvije stvari na koje sam osjetljiv i zbog kojih sam prodao svoj 7970 CF setup i preporodio se prešavši na 980.
Tako da ako se mene pita, AMD treba opako smanjiti potrošnju. |
Citiraj:
Zato i gube bitku jer svi misle da je amd zlo, jer je vruca i previse trosi. Prave ustede u struji se naravno ni ne osjete. |
Za hawaii se zna kakav je, ako je rebrand ne može tu biti nekih promjena, a tahiti ide u mirovinu - tonga je dosta efikasniji
|
trolam šta ste se zapalili :)
|
I mene generalno zanima što uopće mogu sa Hawai rebrandom tj. 390X po zadnjim informacijama... Napucat još malo takt i generalno to je to?
U principu, to će biti identična kartica - ala HD7970 i 280X? |
Nope. ti mislis na 380x.
390x je 290x, fury je nova zvijer |
Pa da, mislim na to da je 390X stara 290X :D
|
Pa to ti je značenje rebrand :D. Stave samo drugo ime, eventualno čačkati clockove i više memorije nakeljiti i to je to, ne mogu oni tu neka čuda raditi. Takve tweakove mogu i sami vendori raditi (npr. recenzija tri-x 290 i stock, 4% jača i nešto mrvu struje manje troši, i naravno zbog coolera 20-ak C hladnija i dosta tiša)
|
Citiraj:
|
Pa to kažem, isti drek:D ("drek" je figurativno, samo da fraza bude na mjestu) :D
Nadao sam se da će možda biti barem slično kao sa novijim revizijama Vishere, možda su uspjeli napraviti kolekciju boljih čipova sa manjim leakom, etc... |
a dobro "bolji primjerci silikona" su uvijek mogući, ali to i dalje spada u kategoriju "isti drek" jer je arhitekturom identična gpu, kao što je nova octa vishera i dalje octa vishera
|
Gledajte to rebrandiranje sa malo vedrije strane, ako ce r9 390 i 390x biti rebrandovi prakticki podjednakih performanasa to znaci da ce morati dodatno padati cijena r9 290/x pa bi ih moglo biti vec za nekih 2000kn (bilo je i za 2300kn jedno vrijeme TRI X modela).
Sta se tice opcenito izbacivanja nove serije morat ce pripaziti na cijenu jer gtx 980 se moze nabaviti za 4500-4600kn tako da bi neka razumna granica za r9 390x trebala biti 3500kn, a samim uvrstavanjem Fury kartica u ponudu znaci dodatan pad za gtx 980 pa bi je moglo biti vec i za 4000-4200kn ovih jeftinijih modela tipa Zotac AMP. |
Nece padati cijena jer ih vise nece biti za kupiti,osim polovne.
|
Morat će AMD spuštat cijene jer će debelo ponovo popušit. Mislim da su ove cijene čisto da vide kako će potrošaći i ostali kritičari reagirat. Bolje da su stavili više cijene pa ih sad mogu spuštat nego obratno.
A i sam rebrand ne podržava 12.1 za razliku od 900 serije tako da su i tu u banani, pa makar trenutno to nama i nije nešto bitno ali ipak ljepše zvuči support i za 12.1. http://wccftech.com/amd-confirms-gcn...-120-gcn-1112/ |
Sto kaze MS:
http://a.disquscdn.com/uploads/media...1/original.jpg Sto se nVidie tice,samo serija 900 podrzava DX12 EDIT: 12.1 je potpuno nebitan za ovu pricu. EDIT: DirectX® 12The tessellation performance on AMD Radeon R7/ R9 series is up to 2X faster than the previous generation, and DirectCompute performance is also faster to accelerate advanced post-processing, filtering, and anti-aliasing techniques. Direct X12 games has never looked this good. * Based on preliminary DirectX 12 specifications as of July, 2014, AMD’s GCN-based products are expected to support DirectX 12 upon its release. The DirectX 12 specification and support for it are subject to change without notice. |
Mogu mislit koliko buče i koliko se grije amd 200 serija po ovim vrućinama,tko nema klimu taj se fino prži,treba ti i dobro provjetreno kućište a to opet povlači buku...najprije nek to srede sa 300 serijom
|
Treba pričekati 16.6. kad bude predstavljanje.
Ove spekulacije po kojekakvim tech siteovima su prevrsile mjeru. |
klik - na 5:26 što donosi dx12.1 (bolji rendering features).
Sve više toga upućuje da je za mainstream tek sljedeća generacija preporod, em radi 14nm i valjda napokon nekog skoka u performansama (i manja potrošnja), svi novi čipovi, puna dx12 podrška (za amd), u high-endu hbm druge generacije (barem amd, pascal bi mogao biti prva gen.) |
Oce bit ikakvog znacajnijeg pada cijena izlaskom nove serije?
|
Citiraj:
Sve kartice koje je AMD inicijalno naveo da podrzavaju DX12 su tu i podrzavaju DX12. Razlika je u levelu featuresa i 12.1 feature level podrzava Fiji,ostale podrzavaju feature level 12 ili 11.1,a sve podrzavaju DX12. 12.1 ne donosi nista od promjena osim sitne kozmetike,a igara nema ionako. EDIT: Uoastalom dosta vise AMDovih kartica podrzava DX12 od nVidie jer su i Kepleri i Maxveli prve generacije iza AMDovih kartica kad se gleda feature level. AMD DirectX 12 GCN Support: Model Graphics Core Next Architecture DirectX Radeon HD 7000 series GCN 1.0 DX12, feature level 11_1 Radeon HD 7790 GCN 1.1 DX12, feature level 12_0 Radeon R7 260 (X) GCN 1.1 DX12, feature level 12_0 Radeon R9 270 (X) GCN 1.0 DX12, feature level 11_1 Radeon R9 280 (X) GCN 1.0 DX12, feature level 11_1 Radeon R9 285 GCN 1.2 DX12, feature level 12_0 Radeon R9 290 (X) GCN 1.1 DX12, feature level 12_0 NVIDIA Direct X 12 GPU Support: Model DirectX GeForce 900 Series (Maxwell 2.0) DX12, feature level 12_1 GeForce 700 Series (Maxwell 1.0) DX12, feature level 11_0 Partial feature level 11_1 support GeForce 700 Series (Kepler) DX12, feature level 11_0 Partial feature level 11_1 support GeForce 600 Series (Kepler) DX12, feature level 11_0 Partial feature level 11_1 support GeForce 500 Series (Fermi) DX12, feature level 11_0 Partial feature level 11_1 support GeForce 400 Series (Fermi) DX12, feature level 11_0 Partial feature level 11_1 support |
|
"ASUS has two 8-pin PCIe connectors on the card, and an estimated price of around $449 when it launches later this year".
Zanemarit ću "around" ali cijena od 449$ je već relativno OK, pogotovo jer su Asus modeli uvijek nešto skuplji. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Hawker je vjerojatno ciljao na to da za razliku od Nvidije, AMD kartice podržavaju feature level 11_1, a ne feature level 11_0 |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Treba pricekati 16.6 i tad ce se sve znati. Ovu glupost sa DX 12 feature levelom ocigledno masa ljudi uopce ne razumije. Ovako,sve AMD kartice(navedene) podrzavaju DX12,AMD je zajedno sa MSom razvio doticni. Najbolje je ne razbijat glavu sa feature levelima jer je potpuno nebitno. Evo niti ja necu cimat nVidiu,a pola kartica im je DX12 sa feature level 11.:D AMD suti i sutice sve do izlaska kartica 16.6,a tad ce bit bure i nervoze i spustanja cijena zelenih. EDIT: Izbaciti na trziste karticu brzu od Titana sa AMDovim budgetom je ravno cudu,a upravo ce se to dogoditi. |
|
Ima to još od prošle godine da se spominje da postoji "full" tonga XT. Samo su očito odustali od njegovog izbacivanja nakon što su izbacili srezanog tonga pro R9 285
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Titan mi je nezanimljiv koncept pa ne pratim, nisam bio siguran jesu li izbacili jos nesto izmedu.
Zapravo mi se zesce *beep* za high end, ocekujem samo pad cijena u mid-rangeu ako Ati odradi posao kako se najavljuje. |
Citiraj:
Fury X ce biti oko 800 dolara (u USA) . U EU nabijaju porez pa ce bit skuplji,a kod nas nabijaju porez na budale pa ce bit jos skuplji. Sumnjam da ce bit ispod 8k kuna u startu. Ove cijene su cisto nagadjanje,ali nije daleko od istine. Radeon Fury serija je revolucija radi HBMa (AMD je prvi razvio zajedno sa Hynixom) i kartice ce postat znacajno manje velicinom. Prva generacija HBMa je ogranicena na 4gb Vram dok ce krajem godine,navodno,AMD predstaviti 8gb verzije. Za AMD je kljucno da Fury X uspije,a za to je potrebno biti brzi od nVidiinog flagshipa i da bude cijenom pristupacan. Vazno je naglasiti da ce te kartice dozivjeti puni sjaj nakon lansiranja Windowsa 10 (29.6) i DX12 koji je razvijen u tjesnoj suradnji sa Microsoftom. I sve to uz minimalno love za razvoj jer love jednostavno nemaju. EDIT: AMD se lako moze uzdignuti sa potencijalnim uspjehom ove serije GPU i Kellerovom magijom dogodine sa Zenom,koji bi trebao takodjer bit revolucija. Vjerujem da bi mnogi od nas voljeli CPU sa R9 grafikom + HSA i sl. Zato bi bilo dobro da AMD uspije. Napominjem da taj uspjeh ne zavisi samo od AMDa nego i od Samsunga. A taj Samsung mi je uvijek djelovao kao drljava firma. Bilo bi im pametnije proizvodit u Intelovim foundrima koje su state of the art. AMD je svoje utopio odavno. |
Kome treba više od 4GB video memorije?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:25. |