PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   LG mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=253749)

aski 30.06.2014. 20:01

Power tipka na mom LG OG otkazuje poslusnost. Povremeni problemi su se javili prije cca pola godine, ali sad me yebe svaki dan jer moram dosta jace stisnuti.
Ovo moze proci pod garanciju ili kako?

Najveci problem je sto nemam nikakvog Kineza ni bilo sta drugo sto bi dobro doslo u medjuvremenu :(

Juice 30.06.2014. 20:07

Može proći pod garanciju.
Ako odneseš osobno u servis možeš zatražit zamjenski uređaj pa ti daju neki.

Thoroughbred B 30.06.2014. 20:37

Zna nettko kako da rootam hd 4x? pratio sam ovaj tutorial http://true-android.blogspot.com/201...droid-442.html

al nemam iste opcije,i u recovry mode ulazim tipka volume dole + power a ne tipka gore...

rak21 30.06.2014. 23:48

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2619158)
Instalirano. Sve kaj nije delalo do sad radi, osim radija..

Radi li ti HotSpot? Meni se zblesira i wifi i data kad ga pokusam pokrenuti. Uglavnom, ne radi mi..

EDIT: Rijeseno, sa XDA skinut fix koji se fleša u recovery modu..

MAGARAC 01.07.2014. 00:31

Nisam ni probal. Nije radio. Pojavi se za spojit se ali kao nema nikakvog signala.. Kamera se isto zna srusit s vremena na vrijeme.. Meni je super bez obzira na tih par problemcica. Dobar napredak u odn. na g2 stock romove. Kamera je puno bolja sad. Focus je duplo brzi i lakse se dobije Ok slika. Malo su cak i pretjerali sa pojednostavljenim suceljem kamera al dobro. Bolje i to nego da svaki put moram pol sata nest trazit u nekoj slikovnici. I ovaj LG Helth mi je stalno upaljen. Baterija je malo slabija al nebitno jer izdrzi dan kolko god da ga silujem.

rak21 01.07.2014. 12:51

Jesi probao koji AOSP mode tipa cyanogen? Nevjerovatno mi je da default stock ima 1.6gb a cyanogen npr. samo 250ak.. (cloudy broji nesto preko gige)

Sto se tice cloudy.a primjetio sam da nema zvuka kad brises ikonu sa home screena odvlacenjem u kos za smece (nebitno al eto kad vec pricamo o bugovima).

Kamera mi i nije nesto primarno na mobu ali na G2 stoku su stvarno pretjerali sa opcijama; otvorio sam ju jednom i pogubio se u silnim ikonama.. Obzirom da sam koristio ajfone od 2008. ovo mi je se cinilo nepotrebno iskomplicirano. Clooudy kamera je poprilicno jednostavna za koristenje.

Jedino sto mi fali sa LG G2 stock fw je task manager. Steta sto je izbacen sa ROM-a jer mi je bio poprilicno koristan za info o potrosnji RAM-a. Dual window ne koristim pa bih volio da mi na njegovom mjestu stoji task mngr; znas li mozda kako ga ubaciti?

Takoder, jel se moze obrisati health app? U popisu appova ga nema (vidim ga samo kad aktiviram Smart Bulletin skroz lijevo na home screenu).

Koristis li xposed framework? Kako ga najlakse ubaciti i preko cega stavljati tweakove? Kako ti se cini baterija na G3 ROMu spram stock softa? Ja sam ga stavio jucer pa ne mogu jos nista reci..

MAGARAC 01.07.2014. 13:12

Meni G3 funkcionira sasvim OK za 24/7, izuzev tog rusenja kamera. LG Helth mi je upaljen jer mi taman jos malo istrosi bateriju tak da ju ne mecem sa 40 i nest % na punjenje svaku vecer a i tjera me na hodanje. Meni izgleda kao da je baterija mrvicu slabija, skoro pa nebitno al mozda i nije. Nisam sad bas nest preokupiran sa tim mobitelom. Imam ga tak za 24/7 i ne prckam nist. Radi dovoljno brzo i bez problema i to je to.. Ak pocnem s ROmovima, onda cu svaki dan imat drugi a to mi se jednostavno neda. Sa drugim stvarima se bavim po potrebi..

dak0001 01.07.2014. 13:50

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2623072)
Meni G3 funkcionira sasvim OK za 24/7, izuzev tog rusenja kamera. LG Helth mi je upaljen jer mi taman jos malo istrosi bateriju tak da ju ne mecem sa 40 i nest % na punjenje svaku vecer a i tjera me na hodanje. Meni izgleda kao da je baterija mrvicu slabija, skoro pa nebitno al mozda i nije. Nisam sad bas nest preokupiran sa tim mobitelom. Imam ga tak za 24/7 i ne prckam nist. Radi dovoljno brzo i bez problema i to je to.. Ak pocnem s ROmovima, onda cu svaki dan imat drugi a to mi se jednostavno neda. Sa drugim stvarima se bavim po potrebi..

khm .... a ja sam mislil da LG ne boluje od takvih gluposti kao kineski odroni :stoopid: kaj nije to slučaj za servis .... bar to nije problem u HR sa LG-om ??

rak21 01.07.2014. 15:15

Citiraj:

Autor dak0001 (Post 2623137)
khm .... a ja sam mislil da LG ne boluje od takvih gluposti kao kineski odroni :stoopid: kaj nije to slučaj za servis .... bar to nije problem u HR sa LG-om ??

?? Pa pricamo o custom romu koji je star 2 tjedna, normalno da ne radi sve 100%

Da ga nosi na servis :D

MAGARAC 01.07.2014. 17:08

Neko nije cuo da postoji zajebavanje ili to jako tesko podnosi.

Thoroughbred B 02.07.2014. 20:59

Citiraj:

Autor Thoroughbred B (Post 2622587)
Zna nettko kako da rootam hd 4x? pratio sam ovaj tutorial http://true-android.blogspot.com/201...droid-442.html

al nemam iste opcije,i u recovry mode ulazim tipka volume dole + power a ne tipka gore...

Da budem precizniji,treba bi tj htio bi instalirati kit kat...ima negdje tutorijal how to za HD4x? Root sam nes nasao na yt,al kako se instalira novi os? skinuo sam ga već...totalni sam njub :D

rak21 02.07.2014. 22:02

Ni slucajno ne instalirati xposed framework na G2 ako ste na CloudyG3 ROMu. Poremetio mi je donje soft tipke totalno i opcenito ne radi dobro (javlja da nije instaliran a je).

Usput, ako netko zna kako totalno maknuti (ucinke) xposed? Probao sam normalnu instalaciju i instalaciju iz recovery.a, maknuti ga i nije pomoglo. Cini mi se da cu morati sve nanova. I usput isprobati cyanogen :D

MAGARAC 02.07.2014. 22:57

G3 u VIPu..

Jako mi se dopada kad mobitelom tak dominira ekran i sam zbog toga mi je taj G3 privlacan. Rezolucija i ostalo manje bitno, meni. Iz istog razloga mi se svidaju i neki flagship Kinezi iako su malo preogromni. Vexc ih ima i na njusci, cijena malo optimisticna, 4500kn..

snorky_vk 03.07.2014. 16:46

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2624199)
G3 u VIPu..

Jako mi se dopada kad mobitelom tak dominira ekran i sam zbog toga mi je taj G3 privlacan. Rezolucija i ostalo manje bitno, meni. Iz istog razloga mi se svidaju i neki flagship Kinezi iako su malo preogromni. Vexc ih ima i na njusci, cijena malo optimisticna, 4500kn..

u temobiletu je pristupačniji :) , sad kemijam da ga nekako uzmem, jučer me zvao agent i curi naručim g2. g3 nije došao... i danas se pojavi :fuming::goood:

New One 03.07.2014. 18:24

Pozdrav. Imam G2 i samo jedan detalj mi nije baš jasan, ostalo je čisti mrak i oduševljen sam mobitelom u svakom pogledu.
Detalj je slikanje noću ili tamnijim prostorima i slično.
Postavke su auto i slike su dosta loše. One po danu su čista bomba.
Da li je do fotića ili trebam nekaj ispodešavati od ISO pa nadalje?

Cuky 03.07.2014. 18:25

Root + custom camera (xdabbeb) + podesavanje isoa ;)

New One 03.07.2014. 18:27

Uuuu svaka čast! Hvala!

Cuky 03.07.2014. 18:28

Nece bit neki vau pomak. Ali ce biti brza kamera (brze ce slikat, fokusirat)

New One 03.07.2014. 18:33

Pa za moje pojmove je i ovo ultra brzo. Samo kaj jedna slika ispadne brutalna do te mjere kad ju se zooma do bola sve se kristalno vidi, a neke maaalo tamnije zoomaš za mrvicu najmanju moguću odma ko pastelne boje izgleda. Bez obzira na opciju Intelligent auto i slične.
EDIT
Ako si mislio na tehničke varijante i bonuse bržeg slikanja i to onda ok, mlao sam mu-mu za te stvari :D

alengrosevic 03.07.2014. 23:11

Citiraj:

Autor Thoroughbred B (Post 2624111)
Da budem precizniji,treba bi tj htio bi instalirati kit kat...ima negdje tutorijal how to za HD4x? Root sam nes nasao na yt,al kako se instalira novi os? skinuo sam ga već...totalni sam njub :D

Prodao sam sve moguće romove (pa tako i kitkat) ali nakon svih mušica koji je svaki imao vratio sam na stock. Iako mi je najbolji bio Avatar ROM ili čak SlimKat, ali nakon thjedan-dva korištenja sam vratio stock.
Baterija traje malo više, možda dobiješ pola dana extra, ali ako ga intenzivno koristiš, dobitak je zanemariv. Problemi su bili sa rušenjem kamere, čak nekad nije niti dobro fotke spremao na SD karticu (corrupted file) tako da sam nakon isprobavanja svega vratio na stock (stavio sam v20d, Turkey) i sad je zena zadovoljna s telefonom. Zaista, svaki ROM ima svoje mušice koje u početku toliko ne smetaju ali kasnije počnu jako iritirati. Sa stockom sve radi kako treba.

Inače root po ovome:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1818502

CWM recovery(iako možeš staviti standardni, ovaj touch ti nije toliko bitan):
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2298420

Ali, moje preporuka je da ostaneš na stocku, jer kako god da mislis da je los, prije ili kasnije vidis da nije tako los naspram customa...

L31 04.07.2014. 07:12

Meni bi bio jos bolji(iako je iovako odlican) software da nema ovih samsungovih gluposti i nepotrebnih aplikacija,makar ih zamrznem pa ne smetaju toliko

inzinjer 04.07.2014. 08:53

osobno sam samo probao samo cyanogenmod i zadovoljan sam.
stock rom je odličan, lepo zgleda, dobri appovi, stabilan, smeta me što kad ga se roota nema više OTA koji mi je zgodniji za korištenje
cm mi jer je brži, isto lepo zgleda, nema predinstaliranih gluposti, apdejta se svaki dan (večer), 4.4.4 je već tjedan-dva aktualan
minus su mu povremeni bugovi koje uglavnom riješe idući dan

uglavnom, ne fali mi stock rom i isto tako da se vratim na stock nebi mi falio CM
nadam se da je pomoglo

rak21 04.07.2014. 11:00

Probao cloudyg3 i cm 11. Cyano mi je bez veze, kad bih već išao na AOSP prije bih odabrao nešto tipa slimkat. Cloudy izgleda predobro i sve radi odlično osim što kamera zasteka tu i tamo. To mi nije bitno (a i lako se riješi stavljanjem druge kamere) pa ostajem na cloudyu jer mi se dizajn g3 ui-a sviđa baš baš :)

LG radi odličan posao u pogledu dizajna, kako ui-a tako i izrade.. Imao sam kratko samsung s4 i apsolutno nicim me nije zainteresirao.

Cuky 04.07.2014. 11:19

Meni je i dalje idealna kombinacija stock rom + custom recovery + root + xposed module

Iako trenutno vrtim vec duze vrijeme Pardus HD v5 rom moram priznat da mi se mob tu i tamo sam od sebe zroka sto se sa stockom nije desavalo.

Pokazalo mi se na x romova sto sam imao na hrpi android uredaja da stock rom najbolje radi, odnosno da custom romovi uvijek imaju neku manu.

Cim uhvatim vremena vracam se na gore spomenutu kombinaciju.

Btw, probah s5 i note3 i mogu rec da su osjetno sporiji od g2. Razlog vjerujem da lezi u Samsungovom bloatwareu.

inzinjer 04.07.2014. 12:32

nisam probao, al po videima kolko vidim cloudy g3 mi vuče malo na iOS pa valjda zato prvotna odbojnost (ne kažem da je loše, imao sam iphone dugo, al mi ga je i dosta)
slimkat bi mogao probat
ovako ko laiku sastrane kad gledam ovu kombinaciju "stock rom + custom recovery + root + xposed" module mi se čini ovako: na "čisti" kitkat je prvo dodano od lg-a nešto, pa od providera nešto, pa još dodatni xposed module na sve to. al opet kažem - nisam probao pa neću ni izmišljat.

Cuky 04.07.2014. 12:34

Xposed ne gledaj kao dodatak (bloatware). Gledaj ga kao nesto pomocu cega mices bloatware + otvaras skrivene opcije unutar os-a.

inzinjer 04.07.2014. 15:03

aha, ok. hvala :)

rak21 04.07.2014. 15:07

Istina, cloudy lici na ios po dizajnu ali u smislu flat dizajna a to mi je samo +. Koristio sam iOS na ipadu i ifonu godinama i navikao sam se na izgled. No opet bih naglasio da je samo dizajn slican, nije to kopija iosa. Jedino su togglesi totalno prekopirani :D

Xposed je generalno odlicna stvar ali na cloudyu mi je syebao navigacijske tipke. Ne sjecam se tocno da li je sama instalacija xposed frameworka to ucinila ili lg g2 tweaksbox. Na kraju sam morao ponovno preflešati rom.

Probat cu kasnije opet ali sa G3 tweaksbox aplikacijom, kazu da taj kombo radi kako spada..

Sa cloudya se ne micem, odgovara mi dizajn, kao sto rekoh probao sam cyanogen ali izgled mi nekako ne lezi na bijelom G2 :)

goran1985 05.07.2014. 00:54

LG L90 na mobicity.uk. Jel se ovaj mobitel prodavao po ovoj cijeni ili je ovo patka jer nije raspoloživ?

flash1 05.07.2014. 19:22

Citiraj:

Autor goran1985 (Post 2625485)
LG L90 na mobicity.uk. Jel se ovaj mobitel prodavao po ovoj cijeni ili je ovo patka jer nije raspoloživ?

Već duže je ta cijena.

snorky_vk 07.07.2014. 14:47

Jel mozda tko zainteresiran za g3 iz tmobilea? Imam ga mogucnost uzeti na ugovor ,a nekak mi ne odgovara zbog dimenzija . Kontakt na pm ofc...

edit: do daljnjeg ponuda ne vrijedi jer mob nije dostupan kod operatera. inače sam zainteresiran za novi bijeli g2 pa sam očekivao da cu nekako doci do g3 i prodati ga ,al očito ga nema dovoljno....

inzinjer 09.07.2014. 11:50

Evo ako ima još nubova ko ja, ovo nemojte radit (pogotovo s pola mozga dok gledate tekmu)
(c/p događaja od jučer; hvala Magarac na onim linkovima od ranije, spasili me:) ):
Pozdrav, trebam pomoć.
Mob mi se neće bootat, dođe do LG loga i resetira se konstantno.
Do toga je došlo ovako: imao sam CM11 instaliran, došao je update i htio sam probat CWM umjesto TWRP-a koji mi je bio instaliran, tako da sam unutar Developer Optionsa upalio Update Recovery.
Sve se normalno instaliralo i CWM i update za CM11.
Iz nekog debilnog razloga sam odlučio da mi se više sviđa TWRP i uz pomoć AutoRec sam išao nanovo instalirat TWRP.
Sve se na prvu činilo ok, mob se upalio, ušao sam u TWRP i napravio reboot to system.
Nakon toga se pojavila prva greška: pri bootu se prikazao LG logo ispod kojeg je pisalo Security Error i upao je u bootloop s istom greškom.
Negdje na XDA sam našao rješenje da jednostavno probam vratiti na stock kroz LG Mobile Support tool: uđem u download mode, i jednostavno pokrenem instalaciju.
On to kao napravi do kraja, no nakon toga mi se ponovo događa ista stvar, LG logo se izvrti uz onaj "zvuk", crni ekran, resetira se i tako u krug.
Kak da sad vratim gore stock? Jel preko ovih uputa: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2432476 ? Koji firmware od ovih da izaberem? Ima neka druga metoda?
Hvala
EDIT: u download mode mogu ući, u recovery mode ne mogu. ne mogu napravit ni hard reset s kombinacijom tipki voldown + power, jednostavno mi se ugasi mob.
EDIT2: riješio. preko uputa gore, stavio Germany Open, sad radi. hvala svejedno!

rak21 09.07.2014. 12:36

Recovery particiju najbolje je flešati ili iz samog recoverya ili putem falshify aplikacije sa storea. Zadnjom sam probao i cmw i phillz i twrp i twrp mi najvise odgovara. Zadnja verzija je 2.7.1 ali ima bug sa gasenjem screena pa se mob ne da oziviti osim ponovnim ulaskom u revovery (rjesenje je gasenje screen off timea). Osim toga twrp maximalno šiša po jezgrama i mob se dosta zagrijava ali ima rjesenje i za to; skidanje modificirane 2.7.1 verzije od dr87-a (XDA: http://forum.xda-developers.com/show...ostcount=10351)

inzinjer 09.07.2014. 15:00

Hvala! Sad cu malo stock rom koristit dok se zivci ne oporave i ne slegne lekcija :D

MAGARAC 09.07.2014. 17:04

Sad fino root, pa pravi AutoRec pa Cloudy g3 1.1, par fixeva ak treba i imas heben mob.. Ja sam puknul krivi AutoRec i imal jos gore veselje, doslovno nist ni download moda ni hard reset ni nista. Izvuko sam se sa ADB i dobio download pa na stock KDZ.

rak21 09.07.2014. 17:17

Izasao je cloudy 1.2 ;)

MAGARAC 09.07.2014. 17:29

Nice. Nisam ni gledal jer mi ovaj dela dobro.. Ionak ce na stock i u oglasnik uskoro. Novi je vec doma par dana..

Bum nest napisal za par dana kad ga jos malo koristim. Bolji je u mnogo toga, osim u bateriji ali ni to nije opce lose. 24/4.5 je trenutno ali svakim punjenjem se malo popravi.

Cuky 09.07.2014. 18:25

I, kakav je novi?

Daj neke usporedbe (brzina, responzivnost, ekran, tipke, izrada...) :)

rak21 09.07.2014. 22:02

Ne znam, meni novi ne donosi nosta osim ekrana i dimenzija a i ovo mi je nategnuto, ne zelim da rastu vise! :D

Sto je S2 bio u svoje vrijeme, G2 postaje.

mbusic 11.07.2014. 13:53

Evo dečki G3 mi konačno došao na test, pa možete pročitati i pogledati galeriju slika ovdje: http://mob.hr/testiramo-lg-g3/

Ili ako ste voljni podržati kolegu s foruma na youtubu možete se i pretplatiti na moj kanal :)
http://www.youtube.com/watch?v=5f4ZDcq5pCw

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:41.