PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   T-com Halo "nova tehnologija" (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=222321)

bocko 15.06.2014. 22:37

I kontao sam da će biti, nažalost, takav odgovor. Hvala bez obzira. :) Znači totalna hegemonija. Praktički nas se tjera konkurenciji nasilnim uvođenjem Voipa (IMS-a kako ht-ovi prodavači magle zovu tu "novu" tehnologiju) budući za nas korisnike to nije ništa jeftinije, samo HT ušteti, a tel. liniju im poklanjamo kao da je nismo ni imali.

sale001 15.06.2014. 23:03

Je, a konkurencija je tu da pokloni, a ne da odere. :-)

Valley7 16.06.2014. 00:45

Citiraj:

Autor sale001 (Post 2613816)
Je, a konkurencija je tu da pokloni, a ne da odere. :-)

Konkurencija, konkretno bnet, mi za istu paru nudi daleko više. Dobivam tv, tel, i duplo brži flat net.

T-konj je za te pare davao samo tel i duplo sporiji net sa ograničenim prometom.

U oba slučaja mi nitko ništa ne poklanja, a tko me derao - to zaključi sam.

sale001 16.06.2014. 08:47

Presla si na benet?
Mislio sam na konkurenciju koja je dostupnija "malo" vecem broju ljudi...

Valley7 16.06.2014. 10:38

Citiraj:

Autor sale001 (Post 2613892)
Presla si na benet?
Mislio sam na konkurenciju koja je dostupnija "malo" vecem broju ljudi...

Yep. Rozi hitler toliko mi digao živac sa prisilnim deportiranjem na "novu tehniku" (koja, btw, danima nije radila) da više do groba ne želim imati ništa sa njima. Neka svoju bezobraštinu provode na nekom drugom.

sale001 16.06.2014. 11:25

fino ajde, valjda će sad sve raditi kak spada ... meni net (10Mbit) i telefon (voip) rade ok, samo zavlače sa dostavom maxtv prijemnika... ja sam pobjegao sa bezobrazne optime... nisam imao treću opciju... al ok.

Goranbm 17.06.2014. 10:21

Evo da i ja podjelim svoja loša iskustva sa prelaskom na ovu "novu" tehnologiju.... Znači prebacili su me u subotu oko 10 sati navečer, bez ikakvog znanja. Sva sreća da mi je crkao internet pa sam skužio da nešto nije kako spada, nazovem da prijavim kvar, kad mi kažu da su me prebacili i da prema slici spojim kablove, i ja odem po telefon spojim u ruter i sve pet, internet radi, max tv radi, reko sad je ok... drugi dan ujutro skontam da mi fiksni još uvijek ne radi, kad me netko zove meni zvoni, ali meni na telefonu daje zauzeti signal... Zovem opet službu za korisnike, čekam skoro sat vremena, kažu mi evo sad su mi pustili signal, bit će u roku od 12 sati ok... Prošlo je već više od 30 sati, telefona još nemam, zvao sam nekoliko puta u međuvremenu, svaki put izgubio 40-ak minuta na čekanje, telefona još nemam. Zadnje je da su prijavili tehničaru i da će doći u što kraćem roku... Nisam do sad imao nikakvih većih problema sa njima ali sad su mi se zamjerili stvarno... Šteta što nemam ništa dostupno osim optime, pa moram biti na T-comu....

Edge330 17.06.2014. 10:31

I na koji nacin je moguce preko te "nove tehnologije" Voip-a spojiti dva telefona u kuci na jedan ruter?
Posto baka ima telefon dole, mi imamo gore, jel je opce moguce na tu shemu nesto napraviti?

Old Iggy 17.06.2014. 10:33

Citiraj:

Autor Edge330 (Post 2614918)
I na koji nacin je moguce preko te "nove tehnologije" Voip-a spojiti dva telefona u kuci na jedan ruter?
Posto baka ima telefon dole, mi imamo gore, jel je opce moguce na tu shemu nesto napraviti?

Staviš telefonski splitter na telefonskom izlazi iz routera i spoji oba na njega.

Edge330 17.06.2014. 10:34

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2614920)
Staviš telefonski splitter na telefonskom izlazi iz routera i spoji oba na njega.

U redu, hvala, probat cemo!

segregator 17.06.2014. 10:40

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2614920)

Možda ne treba ni to, npr SX763 podržava spajanje 2 telefona direktno u njega

jopis 17.06.2014. 10:47

Citiraj:

Autor Goranbm (Post 2614908)
Evo da i ja podjelim svoja loša iskustva sa prelaskom na ovu "novu" tehnologiju.... Znači prebacili su me u subotu oko 10 sati navečer, bez ikakvog znanja. Sva sreća da mi je crkao internet pa sam skužio da nešto nije kako spada, nazovem da prijavim kvar, kad mi kažu da su me prebacili i da prema slici spojim kablove, i ja odem po telefon spojim u ruter i sve pet, internet radi, max tv radi, reko sad je ok... drugi dan ujutro skontam da mi fiksni još uvijek ne radi, kad me netko zove meni zvoni, ali meni na telefonu daje zauzeti signal... Zovem opet službu za korisnike, čekam skoro sat vremena, kažu mi evo sad su mi pustili signal, bit će u roku od 12 sati ok... Prošlo je već više od 30 sati, telefona još nemam, zvao sam nekoliko puta u međuvremenu, svaki put izgubio 40-ak minuta na čekanje, telefona još nemam. Zadnje je da su prijavili tehničaru i da će doći u što kraćem roku... Nisam do sad imao nikakvih većih problema sa njima ali sad su mi se zamjerili stvarno... Šteta što nemam ništa dostupno osim optime, pa moram biti na T-comu....

Da te utješim bar malo, imao sam istih problema kod staraca kad su mrdali po voipu lani, poslao prigovor i umanjili su račun za 50ak kn, no kod nas je preko tjedan dana u komadu telefon bio van funkcije i pucao net svako malo taj tjedan.
Tehničar ima rok ako se ne varam 48h od trenutka prijave kvara da isti otkloni ili da zove 'pojačanje' ako ne može sam riješiti problem.

Goranbm 17.06.2014. 10:51

Citiraj:

Autor jopis (Post 2614941)
Da te utješim bar malo, imao sam istih problema kod staraca kad su mrdali po voipu lani, poslao prigovor i umanjili su račun za 50ak kn, no kod nas je preko tjedan dana u komadu telefon bio van funkcije i pucao net svako malo taj tjedan.
Tehničar ima rok ako se ne varam 48h od trenutka prijave kvara da isti otkloni ili da zove 'pojačanje' ako ne može sam riješiti problem.

Ma jasno, ali je problem što sam ja kvar prijavio još prije dva dana, pa su mi oni rekli da su kao pustili taj signal ili kaj i da će sve bit ok, i takve stvari... A izgleda da mi je tek danas prijavljena smetnja :(

domis 17.06.2014. 11:48

Citiraj:

Autor segregator (Post 2614929)

da, ako su oba porta podešena za voip. Meni na iskonu recimo nisu, sve ide preko jednog izlaza

Old Iggy 17.06.2014. 12:37

Citiraj:

Autor segregator (Post 2614929)

Ovisi o routeru, a ovo je i jednostavnije za običnog korisnika.

Valley7 17.06.2014. 13:33

Citiraj:

Autor Goranbm (Post 2614945)
Ma jasno, ali je problem što sam ja kvar prijavio još prije dva dana, pa su mi oni rekli da su kao pustili taj signal ili kaj i da će sve bit ok, i takve stvari... A izgleda da mi je tek danas prijavljena smetnja :(

Njih moraš najmanje dvaput dnevno zvat i onako sistematski ih jeb.. u mozak, stalno iznova pitati zašto ne radi ovo, ono, zahtijevat da ti sve nacrtaju... Jedino tada će se pokrenuti.

Obavezno si provjeri brzinu neta kad i ako otklone probleme. Možda ti ju prepolove. :D

Usput, ne očekuj vikendom ni praznicima ikakav napredak.

domis 17.06.2014. 13:50

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2615080)
Usput, ne očekuj vikendom ni praznicima ikakav napredak.

:hitthewal::hitthewal:

Ico2005 17.06.2014. 15:51

Evo od nekidan korisnik t-coma, dobio modem ZXDSL 931VII, voip telefon, za sada radi jako dobro, bez problema.

Samo čekam već 4 dana da mi puste 10 mbit profil. Morat ću se malo izgleda naljutit, al sutra, da budu bolji argumenti

Bravo 17.06.2014. 19:04

Nikad nisam koristio voip tj ni nezamaram se s time al sad vidim da mi se upalila ta lampica na routeru iz čista mira?

webstartm 18.06.2014. 18:18

neznam jeli vec bilo, i dali je poznato
ugl,frend radi u tscuma, dobia je ovih dana neki masivni huavejiev LTE router na testiranje
plan tcoma je stavljat jedan takav ruter u zgradu, koji bi se spaja preko LTE na njihov odasiljac, te bi ljudi iz zgrade koji zele tcom net jednostavno se preko wifia spajali na taj ruter pa na net

to rade jer im je bnet po st/zg i ostalim gradovima pohara zgrade,daju do 20 Mbita, 3d paket za 250-260kn, dok tscum daje sugavih 4 Mbita

darkydark 19.06.2014. 23:16

Tak to ispadne dok zanemaris infrastrukturu. Malo po malo konkurencija dojde.

Valley7 20.06.2014. 10:30

Citiraj:

Autor webstartm (Post 2615967)
jer im je bnet po st/zg i ostalim gradovima pohara zgrade,daju do 20 Mbita, 3d paket za 250-260kn, dok tscum daje sugavih 4 Mbita

Još bi ta 4 mbita bilo lako progutati da im flat ne košta ko ptičje mlijeko. A ono da internet solo košta kao internet+tel. je vrhunac pljačke. Dabog da im svi korisnici pobjegli glavom bez obzira.

microsoft66 17.08.2014. 08:53

meni bili neki dan spojli telefon direkt u ruter i uzli si spliter nazad i to je sve.sve radi jednako kao i prije nikakve razlike

Drvoje 17.08.2014. 09:15

Citiraj:

Autor webstartm (Post 2615967)
..to rade jer im je bnet po st/zg i ostalim gradovima pohara zgrade,daju do 20 Mbita, 3d paket za 250-260kn, dok tscum daje sugavih 4 Mbita

"Amen to that bro", barem šta se tiče Splita i ljudi koje znam :chears:

A bagri iz scuma nek ostane duboko sisanje *?#"% :D

Valley7 17.08.2014. 17:59

Nikad mi nije bilo jasno što sa penzićima koji imaju samo telefon, hoće i njih silovat sa tom tehnikom?

sale001 17.08.2014. 18:27

Ne, ljudima starije dobi ne daju ruter.

Paxton 17.08.2014. 18:49

Citiraj:

Autor sale001 (Post 2645836)
Ne, ljudima starije dobi ne daju ruter.

nije istina. :hitthewal:

esc 17.08.2014. 19:09

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2645824)
Nikad mi nije bilo jasno što sa penzićima koji imaju samo telefon, hoće i njih silovat sa tom tehnikom?

oni su to prvi dobili,meni je sve isto,jedino kad nestane struje nema telefona

sale001 17.08.2014. 19:50

Citiraj:

Autor Paxton (Post 2645842)
nije istina. :hitthewal:

Znam. ;)

microsoft66 19.08.2014. 21:48

Citiraj:

Autor esc (Post 2645847)
oni su to prvi dobili,meni je sve isto,jedino kad nestane struje nema telefona

Nisu.moji djedovi i dalje imaju isto!kako je to kod drugih operatera jel i on i idu na voip

Prezime 19.08.2014. 22:41

Vecina (mozda i svi?) ostalih operatera vec odavna koriste VoIP. Klasicni telefoni vise nisu in :)
To sto tvoji djedovi i dalje imaju "isto", ne znaci da nisu u centrali prebaceni na VoIP, a da to nisu ni osjetili niti su toga svjesni. Takva mogucnost postoji za sve pretplatnike kojima nije potreban router glede drugih servisa.

D1viry 20.08.2014. 08:00

Citiraj:

Autor Prezime (Post 2646975)
Vecina (mozda i svi?) ostalih operatera vec odavna koriste VoIP. Klasicni telefoni vise nisu in :)
To sto tvoji djedovi i dalje imaju "isto", ne znaci da nisu u centrali prebaceni na VoIP, a da to nisu ni osjetili niti su toga svjesni. Takva mogucnost postoji za sve pretplatnike kojima nije potreban router glede drugih servisa.

Yap. Tako smo mi prebacili određeni broj telefona za koje nam je bilo previše skupo postavljati opremu i VOIP telefone. Nije se isplatilo par-sto metara zbog jednog telefona :D.

Grobo 21.08.2014. 06:41

jučer sam bio kod "penzićke":D koja ima samo telefon i ruter, kako je grmilo ona je na vrijeme sve iskopčala no susjedima je spalilo rutere, tako da je njezin prestal radit dan kasnije, ne koristi mobitel, kaze ona, nis sutra u grad i prijavit kvar, 8km na bus i nazad, velim joj ne treba pa prijavite od nekog susjeda kvar, aha svi spaljeni, normalno ja sam se ponudio no njezina prijateljica s drugog kraja sela veli, to se dugo čeka ne gubi vrijeme ja ću kad dojdem doma.

zena dosla doma, uredno otipkala sve brojkice i nazove ju netko kasnije i pita koji kvar prijavljujete, ma ne ja susjeda s tog i tog broja, a vama radi telefon:D, a na sta pricamo sad, pa zasto susjeda nije prijavila, s kojeg telefona kad joj ne radi:D

mi u istoj kući imao dva broja, jedan je na ruteru jedan nije.

Valley7 21.08.2014. 10:26

Citiraj:

Autor Grobo (Post 2647490)
jučer sam bio kod "penzićke":D koja ima samo telefon i ruter, kako je grmilo ona je na vrijeme sve iskopčala no susjedima je spalilo rutere, tako da je njezin prestal radit dan kasnije

Ovaj dio mi nema smisla. Kako je ruter crko ako ga je na vrijeme iskopčala?

Grobo 21.08.2014. 20:39

evo raspital san se, nakon tri dana svi imaju, u centrali je bilo, ali pazi ovi koji nisu iskopčali izgubili su telefone s grmljavinom, ona koja je iskopčala izgubila je drugi dan.

zlatko 21.08.2014. 21:08

Citiraj:

Autor Grobo (Post 2647886)
evo raspital san se, nakon tri dana svi imaju, u centrali je bilo, ali pazi ovi koji nisu iskopčali izgubili su telefone s grmljavinom, ona koja je iskopčala izgubila je drugi dan.

Izgubila je drugi dan, ka su počeli poravke onih koji su ostali bez telefona prvi dan. Kvar je bio na centrali, a kad tamo rikne, onda se mjenjaju ploče...a na ploči od 4 korisnika ako jedan ne radi, mijenja se cijela ploča, i gđa ostala bez telefona par sati. Stvarno strašno. Baš je živa jeza ta nova tehnologija...
Nekad stvarno ne razumijem neke komentare...

bokinho 22.08.2014. 00:30

Ljudi ostavite rutere upaljene da ih munja moze roknut. Telefone iskopcajte. Munja se negdje mora ispraznit, bolje da to bude na uredaju koji se lako zamjeni nego po vasoj liniji. :chears:

Grobo 22.08.2014. 07:12

iako je iskopčala izgubila je telefon na 2 i pol dana, nije puno ali nije ni par sati.
znamo zašto je čekala, malo je tehničara, a iza svake grmljavine puno je ploča za zamjenit po cijeloj regiji di je grmilo.

znali smo da će spajanje telefona na voip kod nekih ljudi izazvat problem, od toga da nemaju utičnicu za struju pokraj telefonske, da neće moć telefonirat kad nestane struje, da će nakon grmljavie ostajat bez telefona iako su sve uredno iskopčali, ja sam prvi put naišal na slučaj da ruter služi samo za telefon, kod starije osobe i to sam podjelio sa vama.

Valley7 22.08.2014. 11:04

Ja fakat to ne kužim, pa tim penzićima bi mobitel bio 100x bolje rješenje. Uvijek radi i grmljavina mu nemre niš. I još bi jeftinije prošli.

Wannabes 13.11.2014. 20:37

Eto, iako sam stalno odgađao prelazak na novu tehnologiju prebacili su me baš taj dan kad sam otišao u Zagreb a starci bili solo doma. Kak su samo znali? :D

Srećom sve radi ok, osim onih nedostataka koje ste već detaljno prošli. Jedino su mi raspored u kući rasturili pa mi tu treba pomoć.

Trenutna situacija je sljedeća:
- u hodniku je tel. utičnica
- tel. kabel ide iz hodnika oko cijele kuce do moje sobe u modem(pun k žice)
- tel. kabel iz nekog razloga ide prvo u female splitter pa onda u modem
- u modem je stavio ovakav spliter, u njemu su 2 telefona (obični žicani i bežićni tj baza bežićnog)
- modem je povezan s kompom
- dosad je jedan tel. bio u hodniku a drugi u mojoj sobi (bežicni) i takav raspored bi htio ponovno, nema štete ako iz svoje sobe izbacim telefon itak mi ne treba

Koliko sam mogu skužit, ne isplati mi se selit modem u hodnik jer bi morao vuć ethernet(?) kabel (za spojit komp i modem) oko cijele kuce do sobe i kompa a njega nemam tak dugačkog. Uz to u hodniku nemam struju pa bi morao produžni nekak provlacit.

Druga opcija mi se cini realnija, da telefon vratim u hodnik. Kak to najjednostavnije riješit? Jel ima koja opcija koja ne ukljucuje opet provlacit kabel iz sobe (modema) oko kuće da bi telefon mogao bit u hodniku. Onda ću imat hebeni kabel u oba smjera.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:00.