![]() |
Vrbik? Gdje je to?
Imam HD reciver Nytrobox 4004T USB. Umalo sam i zaboravio da ne lovim HD Promo niti Nova HD |
Citiraj:
imam i ja pitanje.jel ima netko s područja miroševca u zg, tj. uz miroševečku cestu ? dal hvatate dig. signal od z1,otv-a..... |
Ne postoje jos digitalna za otv i z1. Barem zivim blizu.
|
Citiraj:
|
evo uspio sam naci signal, malo sam selio antenu po katu i tavanu... samo nije još to to. kvaliteta slike oko 78% pa je zrnato.
|
Tu imate mapu svih odašiljača za Google Earth. Po meni zgodna stvarčica ako niste iz ZG. Od ponoći - digitalno! | Bol Exclusive.
Hvala, probat ću sutra u Chipoteci. Slobodno može i još koji prijedlog ako znate. |
A bogajebo-imaš u svakom većem Konzumu:D
Pogledaj si na telki da li imaš jedan ili dva ulaza za audio jer ako je jedan trebal buš odvojit i 10-ak kunića za splitter. Imaš i njega u Konzumu:p |
Ma ima da ne kažem šta :D. Bio CATV-u gdje bi trebalo bit, naručio pa dobio pedalu u Protisu, bio i u dva Konzuma (Knežija i Trešnjefka remiza) i šipak. Sad već mislim da je to raritetan komad opreme. Imam dva ulaza za audio.
Ima u Linksu Bandridgeov za 99 kuna ali ne znam isplati li mi se :D |
Ja kupio u Konzumu u Zaprasiću, i njega i splitter za audio:D
Videl sam ga i u Avenue Mall-u. Imaš na trešnjevačkom odmah prek puta benzinjače nekaj slično chipoteci-probaj tamo. |
Citiraj:
Kod njih uvijek odem kad trebam tak nekaj jer uvijek imaju svega na stanju. |
Citiraj:
|
Na kojem su kanalu?
|
|
Imam ova dva "jeftinjaka" (200 kuna) (morao uzeti, a čekam na bnet pa mi se nije dalo izdvajati pare dok čekam mjesec dana za mpeg4)
NOT ONLY TV LV6TSCART +radi +brz je +odlično lovi programe +cijeli je iza telkača u SCARTu te jedino treba profura mali kabel za IR -minijaturni daljinac -nema HR jezika -softver se trenutno nemre updateat jer je download sekcija na njihovom siteu down :) i STRONG 5020 +radi +brz je +HR izbornik +OK daljinac -prosječno lovi programe Nije mi se dalo isprobavati divx playback. Ne treba mi. |
Mali offtopic,kada se kod nas u primorsko goranskoj zupaniji prelazilo na digitaliju bila je totalna nestasica skart kablova i ostalih djidja :D
Skart kabel je bio trazen kao suho zlato ono sto se kaze. |
Citiraj:
Funkcioniraju po "individualnim pristupu korisniku", pošalješ mail s opisom problema i dobit ćeš odgovor. Ako se radi o ispravki ili nadopuni funkcionalnosti (npr. jezik) a moguća je i napravili su je u privitku ćeš dobit fw update i upute za nadogradnju. Ova informacija je provjerena na drugom site - u. Ako nemaju info o signalu u Hrv, možda zatraže kratku snimku kako bi vidili koju CP koristi OiV. |
Citiraj:
Ovaj? http://www.australiandigitaltv.com/s...ongsrt5020.htm 2.Što to znači "prosječno lovi programe"? |
Citiraj:
evo vec 3dana zove okolo i nitko nema...svi govore evo na granici su, evo u skladisu su, evo samo sto nisu...i sve se svodi nazovite sutra:fuming: |
U Protisu sam ga uzeo, ali na vrijeme :D Svi se sjete u zadnji čas kupovati i normalno da će biti nestašica ovih koji valjaju. Bio sam u ponedjeljak u Protisu jer me pola familije već žica da i njima nabavim isti, pa su mi rekli da dobivaju u petak na lager. Zovi ih sutra pa probaj rezervirati ako ide ( a i ako ih dobiješ na telefon ).
|
Citiraj:
ma nije problem mogu uvijek uzeti drugi prijemnik...ovaj mi se cinio kao best buy :) sad sam zvao h2 i kaze covjek da su im dosli ujutro i da ih imaju u skladisu, ali ce tek sutra moci prodavati... |
E ljudi imam pitanje. mozda bi trebo pitat na drugu temu al mislim da je bolje ovdje...
Kak se na kompu moze pogledat materijal snimljen sa strongom 5203? format je *.dvr. Infinity mi snima u *.ts i to normalno gledam na kompu... sori ak je vec bilo o tome ovdje al ne sjecam se da sam procitao, a neda mi se sad citat sve... |
Citiraj:
Bio sam danas kod mamine tete u domu (pitaj boga koja instalacija i u kakvom stanju) i programi mi na strongu pomalo zastajkuju tu i tamo, dok je ovaj odradio posao bez greške. |
Citiraj:
Nego kakvi su vam Jabuka, Z1 i Net? Imam Strong 5200 (zadnji firmware) - programi HTV-a, RTL, Nova i KN su u redu ali mi se kocka slika na ova tri. Signal na 51%, a kvaliteta samo 37% :stoopid:. A recimo HRT ili neki drugi program 53-54% signal, a kvaliteta na 85%. |
@tutix
Signal ti je na granici, izgleda da ćeš se ipak morat popet na krov i sredit antenu kako spada. Ovi lokalci na MUX-D i tako sada idu reda radi, situacija bi se trebala mijenjat nakon natječaja za taj MUX. Snaga se možda neće puno mjenjat a dosta je manja od MUX A i B koji imaju status nacionalne koncesije. @tomekk82 Mislim da je *.dvr za onu funkciju gledanja sa pomakom a std. snimka bi trebala biti *.ts. Pogledaj malo po opcijama prijemnika. |
Citiraj:
@nikky u opcijama ima format snimanja .ts i .ps. ja stavio na .ts i svaki za svaki 'filmic' su mi u direktoriju dva *.dvr fajla. naravno pokusam otvorit ovaj veci i ne dela... budem jos probo kad stignem jer to mi je od susede prijamnik al svejedno... |
Citiraj:
Ako je namješteno na TS ekstenzija bude .dvr, a VLC i MPC to ne mogu pokrenuti (Total Media Theatre može). |
Citiraj:
|
Infiniti 8000 hd, antena riblja kost (kandidat za zamjenu), područje Klc - D. Resa (nema optičke vidljivosti ni s jednim izvorom signala).
Hvatam naša oba mux-a na nekoliko kanala, slovence te Z1 i Net (ovi posljednji : slab prijam, skockana slika). Inače: prodajem pamet, u odličnom stanju, malo rabljena. |
@tutix
I mislo sam da je sobna "u điru", stavi normalnu antenu vani. Najbolje negdje na krov ali to obično zahtjeva i najviše zezanja (zavisi od slućaja do slućaja), alternativa je prozorski nosač i mala YAGI antena (npr. nosač i Iskra DTX22F, 32 Kn + 140 Kn). Kome "smeta" klasična antena može probati sa ovakvom vanjskom aktivnom antenom DVB-T antena 2500 koja radi na 5V iz prijemnika (večina ih danas ima tu opciju). Za one koji žele saznati više: Katalog ISKRA antene Gorenje Elrad više ne postoji, ovo je "nova" firma koja nastavlja istu djelatnost Inglar d.o.o. Si a profi dio u elti.eu |
Citiraj:
|
Ok, sada pitanje po treći put na koje nitko na ovom threadu nije dao odgovor, a to je:
Koji combo (DVB-S/DVB-T) uređaj kupiti? Treba imati 2 HDMI (poželjno) ili 1 HDMI / 1 SCART izlaz, MPEG 4 podršku, podržavati snimanje na USB, da brzo prebacuje između kanala i da je dostupan u 'Rvata. Cijena mi nije problem. :) |
Našao sam novi program. Televizija 4 rijeke. Jel to samo do položaja antene ili svima naleti malo kockica po ekranu zbog slabog odašiljanja. Hvatam Slovence savršeno, a ovdje kockice svakih desetak sekundi iako ide iz Karlovca
|
Citiraj:
Dreambox 8000 VU+ AZbox |
Citiraj:
|
CATV čini mi se ima te receivere.
http://www.antene.com www.google.hr http://www.satpro.com.hr/jumpto.asp?...&cat=37&id=339 pogledaj još malo na satpro stranici, imaš i još neke. Samo za ove koje sam naveo, ako se ne varam, potrebno je još kupiti dvb-t tuner. |
Na preporuku Iv@n-a, kupio Lifeview NotOnly LV6TMPVR4 i oduševljen. Sve što je obećano da uređaj može - to i doista radi.
TUNER Tuner odličan (odlično hvata sve frekvencije; LG telka kod staraca ne hvata sve primjerice; Nytrobox PRO je isto hvatao sve; moj komp također hvata sve), hvatam doslovno sve što mogu (HRT1,2, Nova TV, RTL, Kapital, Z1, Jabuka, Net TV, Nova HD, HD Promo, TV4Rijeke). Koristio sam ga nekih sat i pol dok sam sve isprobavao, niti jednom nije bilo kockica niti slamanja slike, čega je na Nytroboxu znalo biti tu i tamo. Ima Hrvatski jezik i pretraživanje po HR regiji :) Jedino nisam našao kako se poredaju programi, ali baš po brojevima. To je i na nytrobox-u bio problem. Na listi je program 5 po redu, no ako se oće brojkama doći do njega (a ne sa PROG + i -), onda je on npr. broj 12. EPG hvata instant (jučer vidio neki digimax kojemu je trebalo pol dana da uhvati EPG, a onda je još i pol slova falilo). Odozada ima 1 HDMI, 1 SCART, činčeve te RF ulaz i izlat brijem (uglavnom 2 štekera za antenu, jedan valjda ulazni, drugi izlazni). USB je naprijed. SNIMANJE Isprobao snimanje - ručno na REC tipku, ručno preko timera i preko EPG-a -> sve radi odlično. Moguće šaltanje programa i snimanje dokle god je na istom mux-u. Ako se prebaci mux, javlja obavijest da se snima i crni je ekran (ne prekida snimanje). Kvaliteta signala je na HD programima najniža (oko 51%, ostali su 68% i 77%), no sve radi bez trzaja, loma slike, kockica. Snimao i HD programe na 16GB USB - sve odlično radilo tih par sekundi (sutra ide duže snimanje). Isprobali Timeshifting (BTW, stari oduševljen sa time :D). Radi sve kako treba, može se premotavati i sve. MULTIMEDIJA Reprodukcija snimljenoga materijala radi besprijekorno. Prvo ga pokrene, onda imate gumb za full screen. Očitavanje je relativno brzo, ovisi o USB-u, jer razlika između mojeg i burazovog sticka je bila očita u par sekundi (tipa 2sec naprema 4; nije ništa duže). Isprobao reproducirati divx-e (neki obični, neki su imali AC3 zvuk; nemam doma niti jednu matrosku :( ), sve odradilo. Titlovu u početku bili crveni i sitni, no da se to fino u bijelu boju i povećati. Ima podršku za hrvatska slova i čini mi se da mi je već update-an softver jer nema problema sa gubitkom zadnjeg reda na titlovima kad je najveća veličina slova. Opet - odlično! Slike i MP3 nisam probao, to mi manje važno. Glavno da imam snimanje i gledanje drugog programa na istom mux-u, da to radi dobro i da mogu gledati divx-e i slično. A to uređaj radi odlično. KONTROLE Jedina mana jest daljinac. Treba ga uperiti baš u uređaj i nekako je lagan, plastičan. Nytrobox PRO ima puno ugodniji daljinac i bolje malo tipke hvataju IR. Tipke su dobro raspoređene, lagano se upamti raspored. OSD sa EPG-om i sličnim informacijama na ekranu stoji dugo (4-5 sec), to se jedino neda smanjiti, no može se maknuti sa tipkom EXIT. Jedini je problem nabaviti ga, nema ga nigdje. U MagazinRS-u su me zeznuli - jučer mi rekli na telefon da će ih biti danas nakon 15h, stari došao par minuta kasnije i nije mu htio prodati niti jedan jer su kao svi rezervirani. Stari probao rezervirati (kao nova pošiljka dolazi za 12 dana), dečko mu odgovorio da ne može :stoopid: jer će kao on (radnik MagazinRS-a) zaboraviti !? Veliki minus za MagazinRS. Ne bitcham previše oko usluge, ali ako se nešto obeća, onda se to mora i ispuniti, IMHO. Izgleda da ćemo uskoro ići i po drugoga kada dođe nova pošiljka, dole za starce da imaju zamjenu za stari video. EDIT: Sada slijedi malo duže testiranje, kako snima duge snimke, snimke sa tajmerom iz standby-a te jel se smrzava ili slično (kod cure se danas Vivax npr. smrznul). Za sada jako visoko kotira. Ukoliko je nekome važno, uređaj nema nikakav zaslončić gdje bi pokazivao koliko je sad dok je u standby-u. |
Aj fino, ići ću ja klincima jedan potražit.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
panoramix, ti si car:) Upravo to sam tražio, hvala!:)
Jel netko radio s tim cudom? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:24. |