![]() |
Meni treba za upariti s Technics pojačalom. Lascala mi se čini idealno kučište za moje potrebe ali šta ću kad ga ne mogu nigdje naći :stoopid:
|
evo da te onda kao potencijalni HTPC korisnik nesto pitam:
(s obzirom da cu se uskoro morat odlucit za med1000x3d ili taj HTPC) Kod medera mi ne ne svida cinjenica da sam ogranicen na jedan HDD, a jos mi se vise ne svida cinjenica da nemam meni na bluray iso filmovima Znaci, kad bi se odlucio na HTPC trebao bi nabavit: kuciste u koje mi stanu komponente ITX ili mATX maticnu recimo ivy bridge procesor (koji bi bio onak...vise nego dovoljan?) jel mi treba graficka s obzirom da bi nabavio Ivy s integriranom? napajanje i ram....i to je to - jel tako? Onda na to stavim windowse, XBMC (jel XBMC cita bluray iso i prikazuje meni?) A kako koristim daljinac....kak to funkcionira? Kuzim da trebam kupiti neki, al kakvo je user iskustvo s time? edit: ups....murina mi se ubacio u temu dok sam pisao svoj post |
Pogledaj si malo Silverstone kucista, ima ih i sa daljincem (iMon) koji i ja osobno kirisitm i sve to radi odlicno...u kombinaciji sa XBMC..
Bas zbog te ogranicenosti media playera sam i pravio htpc u kojem trenutno imam 6TB :) Sto se tice prosecora, u zadnje vrijeme bas i ne pratim taj dio,tak da ne znam dal ce ti biti samo on dosta...prija par godina sam i ja na takav nacin razmisljao, pa sam uzee gigabyte mbo koja vec ima hd grafu, no pokazalo se da to bas i nije neko rijesenje sto se tice hd materijala, pa sam naknadno ubacio grafu od cca 250kn sa hdmi i sve radi odlicno... Za XBMC i iso bluray pogledaj link ....ja koristim 720 i 1080p ripove, posto se stvaranje iso bluray ripova koje sam planirao napraviti malo zakompliciralo, tako da je za sada to po strani... |
hvala ti na odgovoru....morat cu to sve jos malo prouciti
|
Takodjer kao i Robee sam zbog ogranicenosti gotovih multimedialnih rijesenja isao na HTPC
HT kuciste je Antec iz siga s kojim dolazi daljinac. Na konfi se vrti XBMC, a glede njega, u detalji imas na nasem XBMC topicu |
Nakon nekog vremena, opet slažem HTPC
http://www.pohrani.com/t/5/hG/49D3Rn...-11-130709.jpg http://www.pohrani.com/t/47/Fi/3jq9U...-11-132435.jpg http://www.pohrani.com/t/5/YZ/4W8gwo...-09-135541.jpg Fractal Design Node 304 ECS H67H2-I Intel G530 Kingston 4Gb 250Gb hdd i u dolasku OCZ Silencer 400 |
Taj Node si kupio na njuški ili?
|
Jesam, al jedva. Bude neki osvrt dok mi sve dođe.
|
Ovo odlično izgleda... ja isto sad nešto slažem.
|
|
Skuplja se lova za ovo http://www.arctic.ac/en/p/living/off...0m.html?c=2296.
BTW, zna li netko gdje bi se moglo kupiti Antex fusion kućište (kod nas ili u SLO)? |
A đe to nabav'ti u nas?
|
Citiraj:
|
Carina ništa? Mislim, Arctic je kineski proizvod... Inače ponuda izuva iz cipela svakako.
|
Citiraj:
|
Op op, to nisam znao. Da, izgleda odlično, zbilja bolje nego bilo koje od ove skalamerije kaj se mora slagati doma...
|
jeste vidjeli cijenu tog artica? :D
EDIT: mislio sam da je samo case :D tako da onda cijena i nije previše u nebesima |
2500kn... i je puno i nije, kako za koga.
|
|
Nije loš case, ali i dalje mi je ljepši 304. A i košta 160$, samo case... preskupo zbilja.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pozdrav
Planiram si u dogledno vrijeme složiti HTPC, no vidim da je ponuda kod nas, jako slaba. Gdje kupiti kučište za HTPC? Može neka preporuka? Sa daljincem. Može i na PM. Hvala |
Sa kućištem ćeš se najviše napatiti. Ovo drugo se i da naći ali izbor kućišta je katastrofalno loš...
|
Ponuda kućišta je stvarno katastrofalna:( Šta uopće ima, a da je dostupno?
Elite 120 Advanced, Thermaltake Element Q - do 500 kn Lascala LC17 i ostala SilverStone braća u kategoriji do 1000 kn Znan da je to kupnja za cijeli život doslovno, al duša me boli dat 1000 kn:D Ima li još šta dobavljivo u HR? Kod Elite i Elementa mi čak i ne smeta ovaj kvazi dizajn, koliko me živcira šta su uz taj kvazi dizajn imaju i nekakav kockasti nedefinirani oblik. Kod Node 304 mi recimo ne smeta toliko taj oblik, jer dizajn ima smisla, ali naravno u nas nije dobavljiv:) Tija bi nešto pravokutno, nešto ala Silverstone Grandia seria, ne nužno toliko kvalitetno/elitno, jer u nas je to sve u 4 znamenke:D |
Nakon što sam imao Lascala LC10, pa nakon toga CM Elite 343 mogu ti reći samo jedno:
Nađi najjeftinije M-atx kućište, složi HTPC i gurni negdje u ladicu,iza ormara il tako nešta. Ne isplati se imat kućište od 1000kn za komp kojem je namjena da bude što tiši,što neprimjetniji... Ja sam svoj HTPC na kraju strpao u ladicu-nema ga, ne čuje se,ne vidi se... |
|
Ja sam doniro staru htpc kantu frendu (Thermaltake DH101) i zamijenio je Zotacom. Stvarno nema potrebe za slaganjem konfiguracije danas, cijeli Zotac Zbox kosta ko sama mini-itx ploca.
Intel Atom procesor gore, rijetko kad prelazi 20% CPU-a, i geforce 520M graficka. Ima i boljih naravno, ali ne za te novce :) |
Samo što GPU akceleracija baš nije bez ikakvih problema i ne daje najkvalitetnije rezultate naspram obične CPU "obrade".
Također, nekima trebaju kućišta za diskove (recimo SSD za OS+Igre jer neki hoće i gaming HTPC). Čak i najskuplja HTPC kućišta nisu toliko skupa kad pogledaš neka NAS rješenja od 2, 3 diska. Sve ima svog kupca i sve je stvar potrebe određenog korisnika! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:39. |