PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Komentari i prijedlozi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Reputation? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=44530)

Fleks 28.12.2006. 03:23

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 604929)
No shit, ja sam jedanajsta

Bit će nekima krivooooo :D

A ja (ne)sretna 13ica :D

Beat that.

Slucajnost? : lol2 :

hmmm 28.12.2006. 03:46

ok ja jos nis ne kuzim, kako netko s manjom reputacijom moze biti bolje pozicioniran od onog s vecom?
znam da se broje reputacijaski bodovi, ali ne cine li oni reputaciju???

atha 28.12.2006. 10:38

Dammit, opet....ovo je samo member lista koja radi na nacin da sortira po broju reputacjiskih bodova. ;)
Vrh te liste mi ni nije toliko interesantan kao i zavrsetak. Samo mi je krivo da su necijom sprdancijom na kraju zavrsili i neki koji tamo ne spadaju.

Gabre 28.12.2006. 13:03

ne kužim ja ovo, siguran sam da je negdje objašnjeno, ali evo pitat ću.. :D

kako se dobije zeleni, sivi,crveni karton, a kako raputation point? njih sam tek maloprije pronašao u korisničkim postavkama... :confused

Mr.Ex.President 28.12.2006. 13:10

93. sam :(

:D

atha 28.12.2006. 13:19

Citiraj:

Autor Gabre (Post 605135)

kako se dobije zeleni, sivi,crveni karton, a kako raputation point? njih sam tek maloprije pronašao u korisničkim postavkama... :confused

O tome se pisalo cak i 2-3 puta na ovoj temi.

Gabre 28.12.2006. 13:22

ma znam, ali sam na modemu, a ima preko 350 postova .... :(

atha 28.12.2006. 13:30

Evo, tu je nesto pisalo, to je vise-manje dovoljno.

Citiraj:

Autor atha (Post 540138)
Kako to funkcionira...

Osoba sa vise rep points daje ili uzima vise bodova nego osoba sa manje bodova. Sivi "kartoncici" su pozitivni, a znace da ste dobili pozitivan komentar od osobe koja nema dovoljno reputacije.

Dati nekome zeleni "kartoncic", odnosno rep points, mozete bez upisivanja komentara.

Dati nekome negativan komentar ne mozete, a bez da ne upisete razlog zasto je ta osoba zasluzila negativne rep points.

fanATIk 28.12.2006. 21:01

Citiraj:

Autor Gabre (Post 605135)

oni kartončići kaj ih vidiš u korisničkim postavkama su ti reputation points: ak je sivi, neko s manjom reputacijom od tebe ti je dao pozitivan bod. ak je zeleni, neko s istom ili većom reputacijom ti je dao pozitivan bod. crveni ti je kad ti netko da negativan bod, jedino neznam dal ti ga može puknut osoba manje reputacije. mislim može, al vjerojatno će manje oduzet nego da ti ga pukne neko s istom/većom reputacijom od tebe. ti kad nekom daš recimo pozitivan bod, pošto ti je reputation power 6, ti fino digneš bodove nekom. da nekom novom na forumu, nekom ko ima nulu kod reputation powera (onaj zeleni kartončić ispod imena forumaša) bubneš negativan bod, srozao bi ga u crveno. bar mislim da je tako. jedino neznam koliko je reputation pointsa potrebno da ti se digne reputation power za jedan. kakva je tu matematika, nemam pojma.

rendula 28.12.2006. 21:03

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 605529)
oni kartončići kaj ih vidiš u korisničkim postavkama su ti reputation points: ak je sivi, neko s manjom reputacijom od tebe ti je dao pozitivan bod..

sve ostalo rečeno je ok, ali ovo ne, meni su samo zeleni kartončići, bilo od ljudi s većom reputacijom bilo od ljudi s manjom :/

morph 28.12.2006. 21:17

Citiraj:

Autor rendula (Post 605530)
sve ostalo rečeno je ok, ali ovo ne, meni su samo zeleni kartončići, bilo od ljudi s većom reputacijom bilo od ljudi s manjom :/

Citiraj:

Autor atha (Post 601756)
Ovisno o forumskim postavkama, ako osoba nema jos 10 reputacijskih bodova, niti 25 postova (postavke po defaultu) ne moze davati prave bodove ostalima stoga nema zelenu vec sivu rep power kucicu. Znaci to je osoba koja jos nema izgradjenu niti utvrdjenu reputaciju.
O tome sam vec pisao na ovoj temi i na upgrade foruma temi pa potrazite da se ne ponavljam na svakoj stranici.

stranica prije

stuc 28.12.2006. 21:40

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 605529)
jedino neznam koliko je reputation pointsa potrebno da ti se digne reputation power za jedan. kakva je tu matematika, nemam pojma.

Nije ni to s time isključivo uvjetovano. Ne mora značiti ako dobiješ npr. 20 bodova da će ti skočit reputacija za 1. Evo kod mene na primjer stoji već oko 5 dana 43 boda i valjda jučer iz čistog mira je reputacija porasla za 1 iako se bodovni saldo nije mjenjao što navodi do zaključka da i postovi tu igraju ulogu.

Sve je vezano, broj postova, glasova, opomena, vrijeme reganja tu, ama baš sve i nema neke pravilnosti da bi se system mogao točno definirati jer jedna stvar često ovisi o drugoj. Primjer : bubam recimo 40 bodova + xx postova diže reputaciju za 1 isto kao xx postova bez bodova te naravno xx bodova bez postova te i mješavina svega toga.

Jednostavno, zar ne ? :D

Mr.Black 28.12.2006. 21:55

ja sam imal reputaciju 2, a sad imam 0..isto baš ne kužim previše...

fanATIk 28.12.2006. 22:50

Citiraj:

Autor horza (Post 596268)
količina postova najmanje utječe na reputaciju. broj postova je prilično nebitan faktor u cijelom sustavu reputacije.

dakle teorija o broju postova i rep poweru pada u vodu.

hmmm 28.12.2006. 23:45

Citiraj:

Autor atha (Post 605024)
Dammit, opet....ovo je samo member lista koja radi na nacin da sortira po broju reputacjiskih bodova. ;)

to mi bas i nije odgovor. da li je moguce da netko tko ima reputaciju 2 ima vise reputacijskih bodova od nekog tko ima reputaciju 6. jer po toj ljestvici to je moguce.: stoopid

stuc 28.12.2006. 23:49

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 605595)
dakle teorija o broju postova i rep poweru pada u vodu.

A nekog utjecaja mora imati, možda nas mulja da ne spamamo :D jer kako drugačije objasniti da mi je reputacija stojala na 2 sa 43 boda a sad je 3 iako je broj bodova i dalje isti ?
Pa nije se sama od sebe digla, nešto je moralo utjecati a ne vidim šta bi drugo bilo nego postovi. Možda nema nekog velikog utjecaja ali ne vidim drugog objašnjenja.

atha 29.12.2006. 00:21

Citiraj:

Autor hmmm (Post 605624)
to mi bas i nije odgovor. da li je moguce da netko tko ima reputaciju 2 ima vise reputacijskih bodova od nekog tko ima reputaciju 6. jer po toj ljestvici to je moguce.: stoopid

Da, moguce je, i da to je odgovor.

Isuse, pa ono, imam volje objasnjavati, ali se zamarate takvim glupostima da je strasno. VBB tutorial je za tebe, prouci ga pa uputi i mene blentavoga.

fanATIk 29.12.2006. 01:14

malo čačkanja po netu donijelo je:

Citiraj:

Autor informacija s bespuća interneta
Reputation Power & Boxes
Rep Power = the amount of rep that you can give or take away from someone. Right now, you can give 1 point to anyone, but this will increase as time goes on. This is calculated based on the following:

* For every 250 posts (OT posts do not count) = 1 additional rep power
* Every 150 days of active membership = 1 additional rep power
* For every 100 rep points (explanation below) = 1 additional rep power + 1 additional green box.

The box beside your rep power is an indication for users to tell if you are helpful user or not a helpful user. Since you are new, you are neutral, but this will change in time. When a user feels that your post is helpful they can click on the icon between the green light and red triangle, and give you rep.

* Grey = neutral (or zero rep power if you see this in UserCP).
* Red = negative feedback
* Green = positive feedback

Reputation Points
When a user gives you rep, the amount that is in their rep power is added to your reputation points (click on UserCP to see what rep was given to you). Rep points is basically the numerical amount of reputation that you have receive, and is located on the main page of UserCP. You will see a list of thread titles, green/grey/red boxes (explained below), User Name, and any comments that they might have left. Above the reputation given box, you'll see a number. Once you have accumulated 100 points, your rep power will increase by 1 and you'll receive an additional green box.

Everyone on the site is allowed to give rep five times to during a 24 hour period, but must be a different user. You can not give rep to the same user twice in the same day.

e sad, ove sve brojke postova, dana na forumu i reputation pointsa zanemarite jer su one lako izmjenjive i ovise o adminima foruma. dakle ne mora bit 250 postova za jedan rep power nego može bit 100 ili 300 ili kako admin odluči itd. mislim da to tak u principu funkcionira. ispravite me ako griješim.

Newbie Pro 29.12.2006. 04:47

Otkako mi je reputacija skočila na 4 izgubio sam 7 kilograma, uspješan sam na poslovnom planu i čak mogu birati s kim ću spavati.

Sam Fischer 29.12.2006. 10:14

A loool...
Stari zuke jos prashi :D

Ja mogu reći samo da mi se život srozao na razinu usoljenog crva kada sam se jedno jutro probudio i reputacija mi je spala na 4. Opet tražim životni smisao :D

atha 29.12.2006. 10:54

Potruditi cemo se da se to rijesi da imate miran san. :\

Hehe... :D

Fleks 29.12.2006. 11:41

cek malo znaci nekom padne reputacija i onda vi brisete tu reputaciju koju je dobio (lošu) ako ovaj hoče?!

LOL :D

Koja je onda svrha toga?

EDIT: @Sam: jel ti sad bolje kad imas dobru od mene, aj proznaj da je :D

horza 29.12.2006. 11:59

Citiraj:

Autor Fleks (Post 605881)
cek malo znaci nekom padne reputacija i onda vi brisete tu reputaciju koju je dobio (lošu) ako ovaj hoče?!

LOL :D

Koja je onda svrha toga?

EDIT: @Sam: jel ti sad bolje kad imas dobru od mene, aj proznaj da je :D

otkud ti to? jel ti to možda opet flejmaš? (ovo je retoričko pitanje i ne zahtijeva odgovor)

Fleks 29.12.2006. 12:18

Palo mi na pamet. Znas da meni svasta pada na pamet.

I ne flejmam nikad nikog osim mata, drage, nene i ekipe iz požege, i ti to dobro znas... Tu i tam se zalomi koj čoban sastrane, al to je onak tek tolko :D

mymoon 29.12.2006. 19:09

Citiraj:

Autor Newbie Pro (Post 605763)
Otkako mi je reputacija skočila na 4 izgubio sam 7 kilograma, uspješan sam na poslovnom planu i čak mogu birati s kim ću spavati.

aaaaa. tako si došao i do onih 500 kuna neki dan? :D

odličan mi je ovo topic. čovjek se fino da nasmijati. : evil :

@atha: http://img19.imageshack.us/img19/658...amernk6.th.jpg

:P

De5tr0yer 30.12.2006. 14:29

svakome se dogodi dupli post, ma kolko brzu vezu imao:p

Rijecanin 02.01.2007. 12:36

Ja uopće ne kontam ovu reputaciju i koliko god puta sam se trudio pročitati objašnjenje moj graškić u glavi jednostavno ne kuži kako mi ispod avatara stoji 0 [nula bodova] a u CP-u 7, hehe razlog posta je želja da ovaj besmisleni topic što je moguće više nabuja....

BTW. ŠmrtZ... zabio sam Athi iz zlobe zLu i negativnu reputaciju [da mu krilca ne narastu, onih 21 baca loše svjetlo na nas ostale] i zaboravio ubaciti satirični i nadasfe šaljivi komentar na opće veselje pcekspert nacije.... shmrtZ...

PS. Atha izbriši zLu zadnju reputaciju da mogu dodatu novu, zLiju i zabavniju ;-)

PPS. ne kontam ovu stvar sa "brisanjem" zlih bodova poradi "nečjeg hira"?! Hir ili ne, on je svoj glas dao i po meni ga je kretenski brisati... Uostalom, zašto ostali ne vide komentare, šta nije kvalitetnije [kad se već furamo na komentare] da svi mogu pročitati te komentare pa da sami vide zašto je nekome reputation u qrcu... [čitaj eBay sistem]

PPPS. Baš sam zLočest....

Matesonik 02.01.2007. 13:00

hmda, bas zbog toga kaj se ti (i ostali) za'ebavate i dajete negativne rep bez razloga ili nekoga pumpate s pozitivnim (npr da Bare :D zbog pumpanja ima rep 10) se rep moze brisat. to je iz hira. :) mislim da se mozemo ovak zezat, al s rep ipak ne. :)

a ovo da se mogu citat komentari-mozda nebi bilo lose

atha 02.01.2007. 14:04

Rijecanine - nisi uopce procitao sto se pisalo na ovoj temi o reputacijskom sistemu. 0 oznacava rep power, a ono sto vidis u CPu su Rep Points.
Sve pise u temi, i u VBB tutorialu.
Brisati reputaciju si ne mogu, dao mi pozitivnu ili negativnu.

Ladybug 02.01.2007. 22:41

Ja ne kužim ovu reputaciju. Ne da mi se čitati dvadeset stranica unatrag. Imala sam nula, sad imam (koliko?) četri. Ne kužim otkuda. Nek mi netko ukratko objasni

LOL

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:21.