![]() |
tri refferala su već na ovoj stranici, dajte, nema smisla
i ja ga imam ali ne pada mi na pamet stavljat i spamat kad će ih 10 bit na jednoj stranici |
Kako koji bankomat i kako gdje, sve je to izgleda podlozno promjenama:
https://community.revolut.com/t/the-...-country/61491 U hr mi na dosta bankomata oko mene prolazi bez naknade i to mi je bila primarna namjena revoluta u hr. Sad ga vec neko vrijeme uopce ne koristim za fizicko placanje jer mi je curve bolja opcija u hr (veci limiti na atm, nema top upa i rizika od blokade racuna). Revolut samo za online, preplate i jos cu razmisliti ima li smisla riskirati za inozemstvo. |
Znači čitajući komentare ispada da sad na više njih uzimaju naknadnu nego kaj ne uzimaju. Šteta nadal sam se da je jednostavnije i da većinom ne uzimaju naknadu.
|
Ne znam sto bi ti rekao, osobno koristim pbz, hpb, rba i otp bankomate. Pokrivaju mi veliku vecinu potreba i nemam potrebe isprobavati kent, addiko i ostale opskurne bankomate :) Ovdje nemam provizije i meni dosta. Treba samo, ukoliko te pita, odabrati opciju isplate bez konverzije (DCC). Prihvati nepoznati tecaj izdavaca kartice, ne onaj koji ti bankomat servira.
Kako je u inozemstvu, to ces morati kroz tablicu vidjeti. |
Addiko takoder bez naknade.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
u 6.9 dolaze zanimljive opcije
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2019...fccc29bdd5.jpg http://uploads.tapatalk-cdn.com/2019...475ce7a189.jpg http://uploads.tapatalk-cdn.com/2019...e0a3317750.jpg http://uploads.tapatalk-cdn.com/2019...e53b7d62b8.jpg nadam se da će tu bit i pokoja naša banka, pa recimo da zaobiđem zabu i koristim ju preko revoluta :D i onda još luđa sanjarija, koristit zabin maestro preko paypala :D moš mislit :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
vidim po indexu nekoliko članaka o revolutu općoj revoluciji bankarstva... međutim i dalje mi nije jasno, zbog čega i koja je svrha revoluta, ako uzmemo u obzir koristim pbz, debitna (tekuci) VISA koja prolazi svugdje u europi, plus AMEX, odnosno premium Visa kreditna koja takodjer prolazi svugdje u europi, plus mobilno bankarstvo u kojem prebacim i platim kome ocu odmah...
I uz to pay pal povezan s obe kartice za placanje po internetu... što će mi revolut ? |
nick praskaton: meni osobno apple pay, nemam PBZ pa tako ni apple pay, tu uskače revolut
hm danas pokušam topup sa maestro zabe i dobijem: https://i.imgur.com/HGOyXPg.png mjesecima radi normalno, wat, vidim i po ostalim forumima ista situacija |
Radi s Visom sa žira.
|
pretpostavljam da ima veze sa 14.09. i ''od danas više ništa neće biti isto'' člancima po portalima :D
|
Prilagodit će se Zaba s vremenom, ako ćemo imat sreće. :D
|
Citiraj:
Osobno - za svu lokalnu kupovinu i podizanje gotovine (ne pada mi na pamet koristiti karticu tekuceg). Zatim za kupovinu deviza (auto exchange kad je postignut određen tečaj), korištenje u inozemstvu, prebacivanje novaca prijateljima i kolegama.... A uskoro i za trading. |
Citiraj:
čemu to brate, kad banke relativno dobro stite klijente od neovlastenih transakcija... sjećam se prije jedno 5-6 god, kad sam dobio Amex, vidim na transakcijama neku kupnju šlapa od 15$, isporucenu na New York, Astoria...... gledam wtf, nazvao pbz rekao da nikad cuo za to, poslali odmah novu karticu i ponistili transakciju...pitaj boga kako i sta... al to je jedini put da se ista tako desilo, inače vec 15 godina plaćam s tekucim, deviznim, kreditnim, svugdje po HR, europi i internetu i nikad ni jednog problema |
Revolut
Eto, u jednom lokalnom Konzumu je jebeni POS u ormariću ispod blagajne i onda fino daš karticu blagajnici i onda ona čučne dolje i tipka nesto i za 30 sekundi kaže unesite PIN. Na jednoj benzi u pripizdini je POS doslovno u drugoj prostoriji.
Nije toliko paranoja koliko me sekira hrpa malih transakcija na računu. Da zaštićen si s kreditnom, a sa debitnom baš i nisi. Eto prošle godine u BP su me upozorili da nikako ne plaćam debitnom karticom jer je bilo svega. O skimanju da i ne pricam... |
Nick - moras razlikovat Amex i Maestro (ili sto god ostalo debitno je vezano za tekuci).
Amex i ostale kreditne mos provlacit kako hoces jer si zasticen. Kad ti netko pocucla pare s tekuceg, mozes se slikat dok se zalbe ne obrade, i slicno. Poslusajte sto Frank Abagnale ima za reci na tu temu (djelomicno ima veze s njihovim kreditnim sustavom, ali govori i o drugim stvarima): I da, to je onaj Frank Abagnale, Leonardo DiCaprio iz Catch Me If You Can. |
A i nekad žalbe ne prođu pa kao bivši kolega s posla ostaneš bez par tisuća kuna....
|
Radi vama ona 3ds autorizacija u rev appu kod online placanja? Jucer i danas placao ryanair i airbnb (prvi put s revolutom) i vidim ne pita me za autorizaciju. Malo cudno s obzirom da sam samo prepisao podatke kartice, a hvalili su se tim 3d secureom... Nekad mi je i radio, sjecam se kad su mi ga omogucili.
|
Airbnb nikad ne trazi nikakvu potvrdu - bez obzira na karticu.
|
Ne želi mi top upat revolut sa zabinog maestra više. Odbije transakciju i piše da se obratim kartičnom odjelu zabe.
Jel to Zaba opet jede govna ili se nisu prilagodili onom PSD2 za vikend što se pisalo? |
Zaba maestro ima problem s psd2, pricalo se i na drugom forumu, nema rjesenja atm osim top upa s druge kartice (zaba master prolazi, kazu)
|
I Visa Electron (žiro račun) radi.
|
Dosao neki update za mZabu na iOS
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
Citiraj:
- PSD2 regulation Mzaba update -Android |
zaba apdejt nema veze s temom :D
al ak ste mislili da rješava maestro topup - ne |
Jel može tko trejdati sa standardnom Revolut karticom?
Piše u updateu da je to stiglo al ja ne nalazim? |
Iz nekog razloga nije vidljivo u aplikaciji (android i ios). Mozda okinu prekidac i upale opciju jednom nekad.
|
Citiraj:
Meni je tak bilo dok su nudili one rainbow kartice, updejt došao, ja opciju za naručit karticu nisam vidio - FC i pokazala se opcija 🙂 Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk |
Rollout još nije gotov - trebalo bi biti dostupno sutra do kraja dana.
|
ZABA se oglasila:
Zagrebačka banka - UniCredit - Hrvatska @zabaINFO 4h4 hours ago Zajedno s |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:56. |