![]() |
Škot strikes again :
https://www.youtube.com/watch?v=b_x1JGG4JC8 EDIT: E na ovo sam se dobro nasmijao, kakav bijedan pokušaj gerila marketinga od strane urednika Tom's HW: https://www.youtube.com/watch?v=tu7pxJXBBn8&t=0s |
Citiraj:
Just Buy It: Why Nvidia RTX GPUs Are Worth the Money |
Citiraj:
Citiraj:
Čisto da čovjek ne povjeruje . |
Što je čudno? Lik je na platnoj listi + ima besplatne igračke. Tako funkcionira 99% svih "recenzenata" na youtubeu i po američanskim sajtovima.
Sent from Usreo Mobara |
Rece jadan na kraju da ga nisu platili tipicni shiller,ali u jednu ruku nije to nista novo dns svi su ili placeni ili sponzoriran od strane kompanija za rivju 🤔
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk |
Ne znam kaj im (Tom's Hardware + nVidia) je ovo trebalo, jer čak da i probaju okrenuti priču (na sarkazam), pitanje je tko ih bude ubuduće uopće uzimal za ozbiljno.
Predstavljanje RTX serije ionako nije naišlo na očekivani entuzijazam, čak ni od strane najzagriženijih, a sad ovi plasiraju tu bedastoću od članka. |
Citiraj:
|
Nažalost, namjerno su ograničili NVLink na samo dvije RTX kartice u SLi polju, mada NVLink i NVSwitch (po potrebi) podržavaju cijeli GPU klaster.
|
Svjesno sjebavanje i limitiranje korisnika da ne koristi gamerske grafe za široke mase u profi segmentu koji nosi lovu.
Sent from Usreo Mobara |
NHF ali grafe od 5-10k novaca nisu za širkoke mase :D
|
Bas htjedoh reci da cijena 2080Ti je sad kao cijena TitanX koji nije bio za "gejmere" i siroke mase. Mozda izbace TitanXT :D.
|
Citiraj:
@Lewis TXT :D Sent from Usreo Mobara |
Ma kod njih je sve moguće:), ali 1.200€ GeForce RTX 2080 Ti je razvodnjena verzija ~6.000€ Quadro RTX 6000 kartice. Nisu toliko skresali čip i sabirnicu, koliko memoriju - 24GB za Quadro varijantu.
16GB na 2080 Ti ih ne bi ubilo za cifru koju traže, pa nek se ljudi vesele.:):D |
16gb ce imati 3080 , a titan za početak bude samo R :D
|
Da, ocekivao sam 12GB za 2080 i 16 GB za 2080Ti a ovako mi je malo "li-la" tj. neisplati mi se mjenjat 1080Ti/1080 koje imam OSIM ako mi Raytracing bude stvarno 8x ubrzan jer ce Octane 2019 podrzavati Tensor cores i navodno puno vise Mpixels/sec tj. CEO Otoya je odusevljen RTXom. Ali dok nevidim OctaneBench score NEkupujem nista :).
https://www.youtube.com/watch?v=IJ77a0erU4w |
1 privitaka
Predobro :D
|
I tak, skupo je, ne xD
Meanwhile, the founders editions cards from NVIDIA themselves are selling like hot cake, the 1259 EUR GeForce RTX 2080 Ti has sold-out for pre-order. |
Nama je skupo i ostalim zemljama u kojima ova grafa dodje 3 prosjecne place. Ostale boli k(još)..
|
nagraduju nv kupci to je normalno slicno apple ljupcima,slipa ljubav:s
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk |
Nemoraju nužno to biti nV fanboji nego jednostavno ljudi željni trenutno najjačeg komada hardvera koji su pali na hajp ;)
Ja još uvijek ne mogu vjerovat da flagšip GPU dođe 10k kn + :( |
Citiraj:
|
Ma i kada AMD izda nesto sto moze konkurirati sumnjam da ce cijena biti punpo jeftinija nego sto Nvidia nudi sada.
|
kad se sjetim nvidia geforce jedinica je dosla oko 3500kn i bila je zvijer i flagship a nije bilo konkurencije. Do tad je bio vladao 3dfx voodoo 2 kao najbolji. 12mb rama. lol
Sent from my H8266 using Tapatalk |
Imao ju ja tj da imao sam SDRam sporiju verziju....ali u vrijeme kada je vec izašla GF2MX koja ju je jela za doručak ako se dobro sjećam, a ovi u dućanu su mi je uvalili ovu pod ''ma to je isto, samo 2MX nemamo na lageru''...
|
Citiraj:
Ali on je mijenjao i procesore od 8600 K (za koji je naručio i Delid tool iz Amerike) sa i7 8086K. A sad će uzeti i i9 9900 K - samo zato jer može i želi imati ono šta mu se taj tren svidi. A ja sam sretan jer ću dobiti njegovu 1080 Ti za 400 €... Nije nam svima sve isto... |
Pa to je sasvim normalno. Da imam plaću u eurima za isti posao kako imaju moji kolege na drugim lokacijama, manje vjerojatno a više sigurno bi i sam tako radio. Čisto ono jer mogu.
Ovako se mogu samk čuditi kako netko može dati 3000 eura svako malo za novi procesor, novu matičnu i novu grafu, naravno u flagship varijantama :) Tako da, kaj je najbolje, malo je tu fanboja. Gle naših AMD vojnika recimo. Izašao najbolji desk procesor još tamo od s939 procesora, a oni i dalje na inferijornim buldozer grijalicama :D Nema to veze. Platežna moć je na puno mjesta takva da je ta 2080Ti trećina plaće, a nama je trećina plaće jedna od 6 rata na nju. Jebiga. Sent from Usreo Mobara |
Ma bacanje love je bacanje love (pustimo sad tri lewisa na forumu), netko ju baca na skupi auto, netko na grafičku, netko na bijelo i/ili žene, ovisi koga sto vise veseli..
Jos uvijek mi je PC jeftin hobi, ali grafe iznad 150-200eur max preskačem bez beda Dao bi 10000 kn za grafu jedino ako uz nju dobijem maxi skuter :D |
|
|
Ispipavaju do kud mogu ic s cijenom.
Apple skola s IphoneX Dok sami Ameri ne izjave da im je to preskupo. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:07. |