PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Opera browser (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=110252)

papirus 15.12.2009. 17:50

Citiraj:

Autor ONeill (Post 1497112)
Ima li tko problema na v10.10 s rusenjem ?
Odnosno, ne znam jel tehnicki to rusenje, jer recimo zatvorim Operu normalno, a kad dodjem kasnije i pokrenem je, onda mi izbaci error prozor koji kaze da se dogodio neki crash i da li zelim poslati report (dakle, slicno ono kako sami windowsi imaju).

Tog problema nije bilo do 10.10

Meni se od jučer svakih par minuta Opera konstantno ruši!!:fuming:
Za popizditi,nema šta nisam probao..
:grrr:

buljo 15.12.2009. 20:31

Pobirši sve temp fileove od opere, sav cache i sve slične gluposti.

fre@k 15.12.2009. 21:04

trebam pomoc oko add-onova (plug inova) trebo bi nesto kao sto ima na mozzili coolpreviews, startaid, greasemonkey, adblock plus...dali postoje take stvari ja il sam retardus pa nemogu naci

De5tr0yer 15.12.2009. 21:07

Citiraj:

Autor fre@k (Post 1512018)
trebam pomoc oko add-onova (plug inova) trebo bi nesto kao sto ima na mozzili coolpreviews, startaid, greasemonkey, adblock plus...dali postoje take stvari ja il sam retardus pa nemogu naci

Ne postoje.

Opera nije zamišljena da ju možeš zakrcati dodatnim pluginovima. Zato je i puno optimiziraniji browser.

fre@k 15.12.2009. 21:27

super mi je, ali npr. nikak nemogu uspostaviti gmail checker na operi moze help...doro to mi ni nije toliko bitno imam Thunderbird, i moze preporuka widgeta koji su korisni, vidio sam da neko ima tu di se nalaze po defoultu tabovi - speed dial (rijeseno) :D

EDIT: stvarno me opera sad jako iznenadila, na FF pod adblock plusom kada izgasim ove reklamice po pce-u nije ni upola brz kao opera, stvarno savrseno, ako mi mozete samo jos nesto reci ako na operinoj stranici napravim acc i tamo poslozim bookmarks-e i lupim sync, dali mozda mogu podesiti da mi s trenutnog opera "kompa" vuce bookmarkse na acc

znaci opcije da imaju:

iz opere na operin server (acc)
ili
s servera (acc) na neku operu

McG 16.12.2009. 01:13

....

fre@k 19.12.2009. 00:13

pitanjce again :D , kada dodajem torrent stavio sam po defoultu utorrent, no svaki put kad mi ubaci u utorrent otvori mi se onaj mali prozorcic da potvrdim, dali to moze automatski, dijelom se tice opere ili ne?? ili u utorrentu postoji opcija

Facelessone 19.12.2009. 00:17

Tool - Properties - Advanced - Downloads i tamo namjestiš da ti .torrnet fileove otvara s utorrentom po defaultu. Ili desni klik na torrnet file kad skidaš i save as.

McG 22.12.2009. 15:08

...

rak21 24.12.2009. 11:39

odlicna je 10.5 !

malo me opera sa manjkom nekih mogucnosti pocela zivcirati pa sam uz nju morao koristiti i chrome ili FF radi private browsinga. Drago mi je sto vidim da se moj godinama omiljeni browser vraca na vrh sa novim idejama..

Rain Man 24.12.2009. 14:26

I ja bas isprobavam 10.5. Srusila mi se samo oko 5 puta do sada. :D Izgleda odlicno, konacno su uveli neku vrstu prediktivnog unosa teksta / autocomplete. Ima par stranica koje dobro ne rade preko 10.5, nema naravno Unite. No, gdje radi, tu radi odlicno.

fre@k 24.12.2009. 16:38

zanima me kada zaokruzim neki tekst pa stisnes ono search zanima me dali kada zaokruzim tekst pa odaberem search with "google" dali mogu staviti neku drugu stranicu i dali mogu namjestiti da kada kliknem na search with recimo google da otvara u novom tabu

Rain Man 24.12.2009. 16:49

To pitas za 10.5 verziju? Mislis na drugi pretrazivac? Kada zaokruzis tekst mozes odabrat kojom trazilicom da pretrazis i rezultat otvara u novom tabu.

fre@k 24.12.2009. 17:11

koristim 10.10 opera verziju ali kad stisnem da trazi preko googla on otvara u istom tabu i ide mi na zivce to

Rain Man 24.12.2009. 17:14

Nemam trenutno 10.10 instaliranu, no na 10.5 imas za odabrat "Search" i "Search With" i oba rezultate otvaraju u novome tabu. Ima mozda u opcijama kod 10.10, ponasanje s tabovima ili slicno. Nemoj ni slucajno samo zbog toga prelazit na 10.5 jer to nije ni blizu stabilan browser.

vercetti 24.12.2009. 17:26

"Search with" ima i u 10.10

Za novi tab:

Shift + Click/Enter/Left click - Bookmark/Link/Go to Web Address/Search will open in new tab

Ctrl + Shift + Click/Enter/Left click - Bookmark/Link/Go to Web Address/Search will open in background tab

fre@k 24.12.2009. 20:04

Citiraj:

Autor vercetti (Post 1520118)
"Search with" ima i u 10.10

Za novi tab:

Shift + Click/Enter/Left click - Bookmark/Link/Go to Web Address/Search will open in new tab

Ctrl + Shift + Click/Enter/Left click - Bookmark/Link/Go to Web Address/Search will open in background tab

ovo mi radi, prelisto sam sve opcije u tim optionsima ali nenalazim opciju da pise da se prebaci u novi tab kod otvaranja, jedino slicno tome ima kad gasis tabove da otvara onaj koji je aktivan

EDIT: zanima me dali postoji za operu winamp toolbar ili slicno nesto, dok surfam da mogu prebaciti pjesmu, nije mi nuzno, jer ga imam u top dockeru, ali cisto reda radi :)

rak21 18.01.2010. 15:05

imate li problema sa turbo opcijom u operi? u zadnje vrijeme mi počinje štekati čim upalim turbo a i malo malo mi napiše da turbo trenutačno nije dostupan..

fre@k 18.01.2010. 20:35

zbog toga sam ja odustao od turbo opcije, prakticki mi nis neubrza brze surfam kad nemam to ukljuceno

tocka 20.01.2010. 09:18

turbo je samo za ljude sa sporim internetom i sa mobile netom kojima je svaki kilobajt važan.

rak21 20.01.2010. 11:25

ma ja koristim turbo zbog ograničenog prometa preko web n walk kartice, za tu svrhu je nenadmašan..

smuchac 01.02.2010. 20:28

Opera i Java

Pozdrav!
Evo danas nakon rušenja Windowsa,stari problem kojeg sam jednom riješio,a sad više ne znam da me ubiješ.
Radi se o Opera 10.10 browseru. Java je Sun Java Runtime Environment version 1.6 s posljednjim updateon,Flash,Shockwave i ostali playeri su up to date,al java ni da mrdne.
Na Firefoxu i IE-u sve štima,al na Operi nikako. To mi je,što je najžalosnije dosad radilo,al sad nikako. Dakle,sve što ima veze s Javom na Operi ne prolazi.
Molio bih za pomoć,jer oduvijek koristim Operu i ne zelim se prebacivat na niti jedan drugi browser. Konkretno,najvise mi treba Java za online banking iliti internet bankarstvo,a i za applet pomocu kojega uploadam slike na Facebook.

Evo,tko koristi Operu nek pokuša s ovog linka otic na "ulaz" gdje je odjeljak za Online bankarstvo da vidim jel vama to štima. Svaka pomoć i savjeti su dobrodošli! Hvala!

http://www.splitskabanka.hr/eBnkarst...9/Default.aspx

Rain Man 01.02.2010. 21:10

Ne radi ni meni na Operi. Al mislim da ti to nije do Jave, jednostavno ne radi stranica u Operi.

FitzTN 01.02.2010. 21:22

Ja ne znam kako to treba izgledati, ali probaj ovako.
Odeš ulaz, dođeš do one info stranice na kojoj je bla bla... desni klik, site properties, Network i onda Browser identification: Identify as Internet Explorer

Rain Man 01.02.2010. 22:03

Radi ovo zadnje. Identify as Internet Explorer. Normalno otvori pop-up.

smuchac 02.02.2010. 14:35

Ispričavam se sta sam postao novu temu a nisam uocio ovaj topic... :google:

http://slike-slikice.com/slika/i170_kk.jpg

Hvala momci. Stvar je profunkcionirala. :dobartek:

Mejzlik 05.02.2010. 14:58

Nesto sam prckao po Operinim bookmarksima i sad mi konstantno sprema bookmarks file na desktop, kako da to maknem, vec me zivcira malo jace...??

Facelessone 05.02.2010. 15:34

opera:config u adress bar i tamo nađi gdje sprema taj fajl.

srale7 05.02.2010. 21:29

Naime, nako n pan dara koristenja Opere, svidjela mi se, ali primjetio sam jedan nedostatk u odnosu na mozillu, a to je kvaliteta prikaza. Naive manje vise svaku staranicu si malo zumiram i kod mozzile dolazi do laganog gubitka kavalitete, ali je to na operi puno vise izrazeno. Jel ima kakvog rijesenja za taj problem?

hvala i pozz

Ziiky 06.02.2010. 01:43

Prikazi su kod mene "identicni"

http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_7790654f.jpg http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_62e2cf5d.jpg

Probaj preferences/web pages
deaktiviraj turbo, page zoom 100%, makni kvacicu sa "fit to width"

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:29.