![]() |
Citiraj:
Za popizditi,nema šta nisam probao.. :grrr: |
Pobirši sve temp fileove od opere, sav cache i sve slične gluposti.
|
trebam pomoc oko add-onova (plug inova) trebo bi nesto kao sto ima na mozzili coolpreviews, startaid, greasemonkey, adblock plus...dali postoje take stvari ja il sam retardus pa nemogu naci
|
Citiraj:
Opera nije zamišljena da ju možeš zakrcati dodatnim pluginovima. Zato je i puno optimiziraniji browser. |
super mi je, ali npr. nikak nemogu uspostaviti gmail checker na operi moze help...doro to mi ni nije toliko bitno imam Thunderbird, i moze preporuka widgeta koji su korisni, vidio sam da neko ima tu di se nalaze po defoultu tabovi - speed dial (rijeseno) :D
EDIT: stvarno me opera sad jako iznenadila, na FF pod adblock plusom kada izgasim ove reklamice po pce-u nije ni upola brz kao opera, stvarno savrseno, ako mi mozete samo jos nesto reci ako na operinoj stranici napravim acc i tamo poslozim bookmarks-e i lupim sync, dali mozda mogu podesiti da mi s trenutnog opera "kompa" vuce bookmarkse na acc znaci opcije da imaju: iz opere na operin server (acc) ili s servera (acc) na neku operu |
....
|
pitanjce again :D , kada dodajem torrent stavio sam po defoultu utorrent, no svaki put kad mi ubaci u utorrent otvori mi se onaj mali prozorcic da potvrdim, dali to moze automatski, dijelom se tice opere ili ne?? ili u utorrentu postoji opcija
|
Tool - Properties - Advanced - Downloads i tamo namjestiš da ti .torrnet fileove otvara s utorrentom po defaultu. Ili desni klik na torrnet file kad skidaš i save as.
|
...
|
odlicna je 10.5 !
malo me opera sa manjkom nekih mogucnosti pocela zivcirati pa sam uz nju morao koristiti i chrome ili FF radi private browsinga. Drago mi je sto vidim da se moj godinama omiljeni browser vraca na vrh sa novim idejama.. |
I ja bas isprobavam 10.5. Srusila mi se samo oko 5 puta do sada. :D Izgleda odlicno, konacno su uveli neku vrstu prediktivnog unosa teksta / autocomplete. Ima par stranica koje dobro ne rade preko 10.5, nema naravno Unite. No, gdje radi, tu radi odlicno.
|
zanima me kada zaokruzim neki tekst pa stisnes ono search zanima me dali kada zaokruzim tekst pa odaberem search with "google" dali mogu staviti neku drugu stranicu i dali mogu namjestiti da kada kliknem na search with recimo google da otvara u novom tabu
|
To pitas za 10.5 verziju? Mislis na drugi pretrazivac? Kada zaokruzis tekst mozes odabrat kojom trazilicom da pretrazis i rezultat otvara u novom tabu.
|
koristim 10.10 opera verziju ali kad stisnem da trazi preko googla on otvara u istom tabu i ide mi na zivce to
|
Nemam trenutno 10.10 instaliranu, no na 10.5 imas za odabrat "Search" i "Search With" i oba rezultate otvaraju u novome tabu. Ima mozda u opcijama kod 10.10, ponasanje s tabovima ili slicno. Nemoj ni slucajno samo zbog toga prelazit na 10.5 jer to nije ni blizu stabilan browser.
|
"Search with" ima i u 10.10
Za novi tab: Shift + Click/Enter/Left click - Bookmark/Link/Go to Web Address/Search will open in new tab Ctrl + Shift + Click/Enter/Left click - Bookmark/Link/Go to Web Address/Search will open in background tab |
Citiraj:
EDIT: zanima me dali postoji za operu winamp toolbar ili slicno nesto, dok surfam da mogu prebaciti pjesmu, nije mi nuzno, jer ga imam u top dockeru, ali cisto reda radi :) |
imate li problema sa turbo opcijom u operi? u zadnje vrijeme mi počinje štekati čim upalim turbo a i malo malo mi napiše da turbo trenutačno nije dostupan..
|
zbog toga sam ja odustao od turbo opcije, prakticki mi nis neubrza brze surfam kad nemam to ukljuceno
|
turbo je samo za ljude sa sporim internetom i sa mobile netom kojima je svaki kilobajt važan.
|
ma ja koristim turbo zbog ograničenog prometa preko web n walk kartice, za tu svrhu je nenadmašan..
|
Opera i Java
Pozdrav!
Evo danas nakon rušenja Windowsa,stari problem kojeg sam jednom riješio,a sad više ne znam da me ubiješ. Radi se o Opera 10.10 browseru. Java je Sun Java Runtime Environment version 1.6 s posljednjim updateon,Flash,Shockwave i ostali playeri su up to date,al java ni da mrdne. Na Firefoxu i IE-u sve štima,al na Operi nikako. To mi je,što je najžalosnije dosad radilo,al sad nikako. Dakle,sve što ima veze s Javom na Operi ne prolazi. Molio bih za pomoć,jer oduvijek koristim Operu i ne zelim se prebacivat na niti jedan drugi browser. Konkretno,najvise mi treba Java za online banking iliti internet bankarstvo,a i za applet pomocu kojega uploadam slike na Facebook. Evo,tko koristi Operu nek pokuša s ovog linka otic na "ulaz" gdje je odjeljak za Online bankarstvo da vidim jel vama to štima. Svaka pomoć i savjeti su dobrodošli! Hvala! http://www.splitskabanka.hr/eBnkarst...9/Default.aspx |
Ne radi ni meni na Operi. Al mislim da ti to nije do Jave, jednostavno ne radi stranica u Operi.
|
Ja ne znam kako to treba izgledati, ali probaj ovako.
Odeš ulaz, dođeš do one info stranice na kojoj je bla bla... desni klik, site properties, Network i onda Browser identification: Identify as Internet Explorer |
Radi ovo zadnje. Identify as Internet Explorer. Normalno otvori pop-up.
|
Ispričavam se sta sam postao novu temu a nisam uocio ovaj topic... :google:
http://slike-slikice.com/slika/i170_kk.jpg Hvala momci. Stvar je profunkcionirala. :dobartek: |
Nesto sam prckao po Operinim bookmarksima i sad mi konstantno sprema bookmarks file na desktop, kako da to maknem, vec me zivcira malo jace...??
|
opera:config u adress bar i tamo nađi gdje sprema taj fajl.
|
Naime, nako n pan dara koristenja Opere, svidjela mi se, ali primjetio sam jedan nedostatk u odnosu na mozillu, a to je kvaliteta prikaza. Naive manje vise svaku staranicu si malo zumiram i kod mozzile dolazi do laganog gubitka kavalitete, ali je to na operi puno vise izrazeno. Jel ima kakvog rijesenja za taj problem?
hvala i pozz |
Prikazi su kod mene "identicni"
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_7790654f.jpg http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_62e2cf5d.jpg Probaj preferences/web pages deaktiviraj turbo, page zoom 100%, makni kvacicu sa "fit to width" |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:29. |